X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Sierpniowe mamusie 2018
Odpowiedz

Sierpniowe mamusie 2018

Oceń ten wątek:
  • Paulinaaa Autorytet

Wysłany: 17 lipca 2020, 13:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    u nas bajki są, ale na tv, tel nie daje, takze dla mnie sytuacja z dzis byla smieszna :D ale tak sie zerwalam i zabralam ze zaczela plakac i bylo juz po spaniu haha
    a myslalam ze nasze na psi patrol za male, nawet jej nie pokazywalam.
    u nas peppa moze leciec non stop, nie wiem co ma w sobie ta swinia :D

f2w3yx8d4t3m5xdt.png

wrzesień 2018 - córcia <3 6cs

listopad 2021 - corcia 10 cs <3
  • nick nieaktualny

Wysłany: 17 lipca 2020, 13:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mi sie jakos tak udalo ze dziewczynki same zasypiaja, podusia smoczek i sobie zasna ale jestem zawsze obok. Czasem sie zdarzy ze mala nie moze sama zasnac to wtedy albo na cycu zasnie ano pobujam troche. Jezu jaki to luksus nie lulac dziecka pol nocy, to byl koszmar

• nick nieaktualny

Wysłany: 17 lipca 2020, 13:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Moja zwykle wieczorem pooglada chwile, tv tez ma ulubione bajki ale to wlaczam na ten czas i potem wylaczam bo mnie denerwuje jak leci caly czas. Ostatnio hit to trolls i zaplatani 😀 Najlepsze ze czai fabule i smieje sie z sytuacji

• myszka 30 Autorytet

Wysłany: 17 lipca 2020, 13:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jestem juz po wizycie i jest już dzidziuś :) wg usg 7tydz i 2 dni. Czyli jest z cyklu w którym szanse na ciążę były zerowe.także jestem w szoku

edytkaa93, PLPaulina, Natallia05, 1ania1, Eilleen, justa1509, marcela123, Marta..a, Paulinaaa, pumka1990 lubią tę wiadomość

relgi09kd6xm2d0n.png
    f2wl3e5e5qc78nw6.pngklz99vvjfs70t8uz.png
  • Eilleen Autorytet

Wysłany: 18 lipca 2020, 07:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Olek mało się interesuje bajkami. Muzyka z baranka Shaun go interesuje i chwilę obejrzy bajkę. Jak włączałam inne bajki to zero. Woli latać po pokoju i bałagan robić.

qb3ci09k96tb3ht7.png
    h44e3e3kl4vyek4m.png
  • Eilleen Autorytet

Wysłany: 18 lipca 2020, 08:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zapomniałam o bajce Masza i Niedźwiedź

qb3ci09k96tb3ht7.png
    h44e3e3kl4vyek4m.png
  • Eilleen Autorytet

Wysłany: 18 lipca 2020, 08:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A jeszcze co do chorób dzieci to naprawdę straszne jest że tak małe dzieci muszą się zmagać z takimi chorobami. :-( państwo powinno pomagać w leczeniu a jeszcze korona nie ułatwiła sprawy bo nie mogli lecieć do innych krajów na operację czy leczenie. Jak tylko mogę to wpłacam chociaż troche.

qb3ci09k96tb3ht7.png
    h44e3e3kl4vyek4m.png
  • Eilleen Autorytet

Wysłany: 18 lipca 2020, 09:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ogólnie fajnie urlop od piątku zaczęłam. W czwartek odebrałam Olka z katarem i już w piątek nie poszedł. Większość dzieci w żłobku nagle dostało katar. Super urlop ;-) a miałam takie plany porządków i pracy dodatkowej.

qb3ci09k96tb3ht7.png
    h44e3e3kl4vyek4m.png
  • Marta..a Autorytet

Wysłany: 18 lipca 2020, 09:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mój obudził się z katarem ale normalnie jak z kranu mu cieknie. Mam cichą nadzieję że to te ostatnie piątki wychodzą. Dobrze ze na weekend padło. W nocy wszystko było ok.

Właśnie u mnie w żłobku też raz słyszałam jak opiekunka.mowila jednej mamie że synek ma nadal gęsty katar zielony, a ze dwa dni pozniej oddając inne dziecko.mowila że mała miała szkliste oczka i katar. Powstrzymalam się od reakcji ale no Kurde.. nie powinno tak być że te dzieci z katarem chodzą dopóki nie są odwołane te obostrzenia przecież :/

6cs: 08.2018 - synek <3
    5cs.: 06.2020 - córeczka 9tc nasz aniołek 👼
    2cs.: 12.2021 - córeczka <3
  • nick nieaktualny

Wysłany: 18 lipca 2020, 16:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mnie czy przed epidemia czy teraz - nigdy dziecko z katarem być nie może w zlobku.
    Ma to swoje plusy i minusy. Chyba że jest zaświadczenie od alergologa.

Ale też ostatnio musiałam Hanie zabrać, bo jej przezroczysty katar leciał. Zero objawów infekcji, zaświadczenie mamy, leki w zlobku daliśmy w razie co.. A i tak kazali zabrać. Posiedziała kilka dni w domu. I tyle.
    Ale nie dyskutuje, jak zasady to zasady.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 18 lipca 2020, 16:01

• Eilleen Autorytet

Wysłany: 18 lipca 2020, 17:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Marta..a wrote:
    Mój obudził się z katarem ale normalnie jak z kranu mu cieknie. Mam cichą nadzieję że to te ostatnie piątki wychodzą. Dobrze ze na weekend padło. W nocy wszystko było ok.

Właśnie u mnie w żłobku też raz słyszałam jak opiekunka.mowila jednej mamie że synek ma nadal gęsty katar zielony, a ze dwa dni pozniej oddając inne dziecko.mowila że mała miała szkliste oczka i katar. Powstrzymalam się od reakcji ale no Kurde.. nie powinno tak być że te dzieci z katarem chodzą dopóki nie są odwołane te obostrzenia przecież :/
    Ja bym się odezwała bo w tym momencie może twoje dziecko zarazić. U nas tego teraz pilnują ze względu na koronę.

pumka1990 lubi tę wiadomość

qb3ci09k96tb3ht7.png
    h44e3e3kl4vyek4m.png
  • justa1509 Autorytet

Wysłany: 18 lipca 2020, 17:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Filip od zeszłego poniedziałku ma kaszel..najpierw suchy,później mokry, zaczęło przechodzić i dzisiaj katar... w nocy jedziemy na urlop u teściów. Może jak bedzie cieplo to mu przejdzie. Inhalacji nie daje sobie zrobić, wiec zostają tylko leki

k0kdqps6qlrq0b7i.png
    klz9hdgeo5cwgz05.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 18 lipca 2020, 19:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U nas też był problem z inhalacjami. 🤦🏻‍♀️ Niczym przekupić się nie dała

• nick nieaktualny

Wysłany: 18 lipca 2020, 19:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Eilleen wrote:
    Ja bym się odezwała bo w tym momencie może twoje dziecko zarazić. U nas tego teraz pilnują ze względu na koronę.

Dokladnie. Jak sie zwroci uwage kilka razy to sie moze nastepnym razem zastanowia. Mam wrazenie ze niektorzy to by mawet z goraczka dziecko przyprowadzili...

Ciekawe jak teraz bedzie adaptacja wygladac skoro nadal wyjatkowe zasady ze rodzice nie moga wchodzic do srodka itd

• nick nieaktualny

Wysłany: 18 lipca 2020, 20:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    W pełni zasad nie da się przestrzegać. Ale dla mnie placówka która tak lekko podchodzi do chorych dzieci to nie budzi zaufania.😬
    Jak się nikt nie skarży to oni myślą że rodzicom to pasuje.
    Wiadomo, ciocie przytulają, nie mają maseczek czy np u nas do snu są pluszaki. 😊

Ale przyjmowanie chorych dzieci to już szczyt nieodpowiedzialności. Każdy rodzic ma problem gdy dziecko choruje, ale też trzeba patrzeć na innych.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 19 lipca 2020, 00:39

• Paulinaaa Autorytet

Wysłany: 18 lipca 2020, 20:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    u nas od tego pon co był rodzice mogą juz wchodzić do złobka.
    moja została w piatek w domu bo wlasnie katar, dzis katar ma nadal ale tylko katar no i wyszla nam wczoraj/dzis pierwsza trójka, idzie druga trójka. wiec katar typowo zębowy. i nie wiem wlasnie co zrobic z nią w poniedzialek..... ;/ licze ze katar jutro przejdzie, ale kto to wie... ma od czwartku ;/

f2w3yx8d4t3m5xdt.png

• Paulinaaa Autorytet

Wysłany: 18 lipca 2020, 20:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    my z mezem oboje na dzialalnosci, babcie nie zajmuja sie agata, wiec mamy spory problem jak nagle agata chora, takze modle sie aby jutro przestal gil leciec. dramy nie ma, ale jednak są. w czw nie dzwonili do mnie ale przy oddawaniu poinformowali ze zobaczyly ze ma katar

f2w3yx8d4t3m5xdt.png

• nick nieaktualny

Wysłany: 19 lipca 2020, 08:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hmm u nas juz jest dawno tryb normalny w przedszkolach, dzieki wam sie zainteresowalam tematem. Takze chyba bedzie we wrzesniu tez juz normalna adaptacji itd no tylko wlasnie szczegolna uwage sie zwraca na choroby dzieci i tu nie ma taryfy ulgowej.

Ma ktoras z was posciel z la millou? Mysle zeby wlasnie do przedszkola kupic komplet tylko nie wiem jak z jakoscia bo ceny dosc wysokie.

• nick nieaktualny

Wysłany: 19 lipca 2020, 09:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja mam pościel od nich. Jestem zadowolona. 😊
    https://www.cosycott.pl

Natallia05 lubi tę wiadomość

• Marta..a Autorytet

Wysłany: 19 lipca 2020, 17:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja myślę że pilnują ale nie dzwonią do rodzica w trakcie dnia że ma dziecko odebrać bo ma katar.. trochę to by była paranoja.. nie wiem czy w kolejne dni nawet te dzieci były bo jest 30min przedział czasowy na naszą grupę i zazwyczaj spotykam 1-2 rodziców tylko.
    Tata jak tą dziewczynkę odbierał to mówiła że chyba w piątek nie przyjdzie ale nie wiem czy była, w sumie nie widziałam jej rano a czasami widzę jak jadą z kuchni bo mieszkają niedaleko :)
    A przez te 2-3min rano jak rodzic oddaje dziecko to przecież nie ma szans zauważyć opiekunka czy ma katar, temperaturę nadal mierzą.
    Mój ma taki ślinotok+potok z nosa że zostaje w domu. Nie dam go w takim stanie chociaż to na bank zęby bo ślini się okropnie.. 30min i koszulka mokra po pas prawie.

Ja teraz do żłobka daję starą poduszkę po dziecku koleżanki i kocyk który kupowałam na wyprawkę taki bawełna+minky z tej strony https://poscieldladzieci.pl. Zwykła bez wydziwiania, ma chyba dinozaury+granatowe minky :P Raz w tygodniu piorę na 60 stopni i żyje ;) czekam aż epidemia minie i już normalnie będę poszewki dawać tylko.

6cs: 08.2018 - synek <3
    5cs.: 06.2020 - córeczka 9tc nasz aniołek 👼
    2cs.: 12.2021 - córeczka <3
‹‹ 2474 2475 2476 2477 2478 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Perimenopauza - czym jest, jak na nas wpływa i jak sobie możemy z nią poradzić!

Czym jest perimenopauza i czym różni się od menopauzy? Czy jeśli masz 40 lat to ten temat może dotyczyć również Ciebie? W jaki sposób perimenopauza się zaczyna? Jakie są typowe i nietypowe objawy spadku i burzy hormonów przed menopauzą? Czy można temu zapobiec, jak sobie radzić z objawami i jak dbać o zdrowie, gdy spada estrogen? Wraz z ekspertami stworzyliśmy dla Ciebie artykuł, z którego dowiesz się wszystkiego, czego potrzebujesz o swoim zdrowiu hormonalnym w okresie perimenopauzy.  

CZYTAJ WIĘCEJ

Wysoki testosteron u kobiet - przyczyny, objawy, leczenie

Jakie mogą być przyczyny podwyższonego testosteronu w kobiecym organizmie? Jakie są najczęstsze objawy wysokiego testosteronu u kobiet? Jak wygląda diagnoza i leczenie? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Niechęć do seksu - czy to możliwe? Co zrobić, by staranie się o maluszka znów było przyjemnością?

Znasz ten stan, kiedy od miesięcy lub lat staracie się o wymarzonego potomka? Wasze życie biegnie tak naprawdę od pierwszego dnia cyklu do owulacji, od owulacji do testu ciążowego, od wizyty w laboratorium do wizyty u lekarza - często kolejnego z kolei? Czas biegnie nieubłaganie, a starania nie przynoszą skutku. Mimo chęci coraz częściej pojawia się blokada i niechęć do współżycia. Skąd się to bierze i jak temu zaradzić? Co zrobić, by seks cieszył jak dawniej?

CZYTAJ WIĘCEJ