X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Sierpniowe mamusie 2018
Odpowiedz

Sierpniowe mamusie 2018

Oceń ten wątek:
  • justyna14 Autorytet

Wysłany: 2 lutego 2018, 08:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jak patrze na godziny Waszych postow to sie zastanawiam czy tylko mnie jeszcze taka sennosc trzyma? Padam maks 21 i wstaje o 6.30 :-) a gdyby nie dzieci to spalabym do 10 :-)

7w3d 💔
  • Leticia Autorytet

Wysłany: 2 lutego 2018, 08:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mnie senność trzyma ;) chodzę spać 22-23, wstaję o 6.
    A dzisiaj to nawet o 4:40, bo w delegacji jestem.

km5se6yd8tj60462.png
    km5stv73q64rb58y.png
  • NiecierpliwaOna Autorytet

Wysłany: 2 lutego 2018, 08:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    frezyjciada wrote:
    Kochanie! Masz teraz własnego osobistego wysłannika u Boga! Już zawsze będzie przy Was, będzie tulić, ocierać łzy, pocieszać,wyprosi Wam szybkie zapełnienie tej pustki w Waszym sercu kolejnym szczęściem! Daj malutkiej imię, módl się codziennie do niej, mów, że ją kochasz, niech się nie boi, jest teraz w dobrych rękach, teraz Maryja będzie na chwilę jej mamą a jak przyjdzie czas to spotkacie się w niebie i już zawsze będziecie razem! Masz nowego anioła stróża! Już nic złego Was w życiu nie spotka z takim ochroniarzem <3

Wiem,dzięki. Malutka dostała na imię Rita-od patronki spraw beznadziejnych. W przyszłym tyg.chcemy ją pochować w grobie dzieci nienarodzonych

Wojtuś 09. 03. 2013
    Kasia 20. 05. 2015
    Kubuś 13. 11. 2016
    Aniołek Bogusia <3 24.01.2018 <3 [*] 10 tc
    Tęczowe Dziewczynki 1k1o - Zosia i Oleńka - 15.01.2019 klz9hdgexq2u0dlm.png
  • justa1509 Autorytet

Wysłany: 2 lutego 2018, 08:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    justyna14 wrote:
    Jak patrze na godziny Waszych postow to sie zastanawiam czy tylko mnie jeszcze taka sennosc trzyma? Padam maks 21 i wstaje o 6.30 :-) a gdyby nie dzieci to spalabym do 10 :-)
    Nie martw się, o 18 zaczynam dogorywać bo oczy same mi się zamykają. Czasami padnę gdzieś na kanapie, a czasami się utrzymam. o 21 już szykuję się do spania i padam jak mucha, a weekend jak nie idę do pracy to śpię po 11 godzin :D
    I tak jest już trochę lepiej, bo wcześniej to o 13 oczy mi się same zamykały :P

k0kdqps6qlrq0b7i.png
    klz9hdgeo5cwgz05.png
  • justa1509 Autorytet

Wysłany: 2 lutego 2018, 08:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    NiecierpliwaOna wrote:
    Wiem,dzięki. Malutka dostała na imię Rita-od patronki spraw beznadziejnych. W przyszłym tyg.chcemy ją pochować w grobie dzieci nienarodzonych
    Trzymaj się cieplutko :* Później będzie tylko lepiej. Ważne żebyście z mężem wrócili do pełni sił i się zebrali po tym.

k0kdqps6qlrq0b7i.png
    klz9hdgeo5cwgz05.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 2 lutego 2018, 09:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    justyna14 wrote:

Hehe.
    Ja wstaje o 5. Budzik mi dzwoni. :(
    Potem wracam z pracy. I o 18 już śpię.
    I 22 / 23 wstaje bo mąż krzyczy że mam iść się umyć. I potem dalej spać. :D :D wiec ciekawe życie mam.

• NiecierpliwaOna Autorytet

Wysłany: 2 lutego 2018, 09:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    polkosia wrote:
    Nasz sam włączył na prenatalnym. Nawet nie wspomniałam o tym :)

Niecierpiliwa, nie wiem czy zainteresuje Cię ten temat, ale jeżeli masz stwierdzoną płeć, to możesz starać się o zasiłek macierzyński, to chyba wypada 8 tygodni. Musiałabyś w Fundacji Gajusz poczytać, ale coś takiego ostatnio mi się obiło o uszy. Może potrzebujesz teraz wolnego od pracy czy coś...

Tak wiem jest takie coś, że jeśli mamy określona płec, to szpital musi nam wydać Kartę martwego urodzenia dziecka, na jej podstawie mamy orawo do 8 tyg macierzyńskiego 100% płatne, zasiłku pogrzebowego, eśli zdecydujemy sie pochować dzieciątko i odszkodowanie z firmy ubezpieczeniowej. Tak to ogólnie działa. Niestety sa ludzie i ludziska. W szpitaku jak tylko mnie przyeli, poinformowałam ordynatora, że bedę wysyłałam próbki po zabiegu łyżeczkowania do badań genetycznych i on od razu zapowiedział, że on mi te próbki przygotuje, bo zna moje prawa i je szanuje, ale wszystko musi mieć swój umiar, że w naszym przypadku zarodek ma ok 1-2 cm, więc on nie wie czy jest sens wydawać pieniądze. A potem powiedział, że jeśli okaże się ,że płec płodu jest męska, to podpisze mi ta karte urodzenia martwego dziecka od razu, bez wzgl.na wynik badań histopatologicznych, ale jesli okaże się że płeć jest żeńska, to musze poczekać do wyniku badań histopatologicznych, do 14.02. Jeśli w wyniku histopatol.napiszą, że nie znaleziono tkanek dziecka, tzn, że płeć określona w badaniach była moja, a nie dziecka. Dzwoniłam do rzecznika praw pacjenta i on powiedział, że tą sa dwa rózne badania i nie maja wzgleem siebie zadnej zalezności, tym bardziej, że badania genetyczne i badanie histopatologiczne nie były przeprowadzone na tej samej próbce, a poza tym podobno do badania histopatologicznego bierze się inne elementy z łyżeczkowania, a do genetyki inne.

Jeszcze na dowidzenia ordynator powiedział, że dał mi 4 tyg chorobowego, b eśli mi sie uda z tą płcia, to nalezy mie się 8 tyg macieryńskiego, ale moge nie ugrać tego tak, jakbym chciała, więc przynajmniej L4 będe miała

Planuje wystosować pismo do dyrektora szpitala, wniosek o wydanie karty martwego urodzenia, nie czekając na wynik histopatologii i pomijając ordynatora. Zobaczymy co z tego wyjdzie

polkosia, frezyjciada lubią tę wiadomość

Wojtuś 09. 03. 2013
    Kasia 20. 05. 2015
    Kubuś 13. 11. 2016
    Aniołek Bogusia <3 24.01.2018 <3 [*] 10 tc
    Tęczowe Dziewczynki 1k1o - Zosia i Oleńka - 15.01.2019 klz9hdgexq2u0dlm.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 2 lutego 2018, 10:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    NiecierpliwaOna po prostu brak słów, takie przeżycia i takie traktowanie kobiety :( Przykro mi się zrobiło.

• KlaudiaSG Ekspertka

Wysłany: 2 lutego 2018, 10:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    NiecierpliwaOna tak okropnie mi przykro! Nie było mnie tu długo a tu takie informacje :( trzymaj się mocno teraz ,życzę ci dużo dużo sił :*

21.04.2017 H. (poronienie - 11tc)
    eikt9jcgaw0oweve.png
    6qw2egz2y5bgmucu.png
  • justa1509 Autorytet

Wysłany: 2 lutego 2018, 10:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nie rozumiem tutaj tego że jak chłopak to wyda dokumenty a jak dziewczynka to czekajcie sobie.... Dziecko miało ten 1-2 cm, ale kurcze, każdy ma prawo pochować takie maleństwo, jeśli wolą rodziców jest wydać na to pieniądze to już nie sprawa lekarza.
    Czasami ciężko zrozumieć lekarzy...

k0kdqps6qlrq0b7i.png
    klz9hdgeo5cwgz05.png
  • Anuleczek Ekspertka

Wysłany: 2 lutego 2018, 11:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    NiecierpliwaOna wrote:
    Tak wiem jest takie coś, że jeśli mamy określona płec, to szpital musi nam wydać Kartę martwego urodzenia dziecka, na jej podstawie mamy orawo do 8 tyg macierzyńskiego 100% płatne, zasiłku pogrzebowego, eśli zdecydujemy sie pochować dzieciątko i odszkodowanie z firmy ubezpieczeniowej. Tak to ogólnie działa. Niestety sa ludzie i ludziska. W szpitaku jak tylko mnie przyeli, poinformowałam ordynatora, że bedę wysyłałam próbki po zabiegu łyżeczkowania do badań genetycznych i on od razu zapowiedział, że on mi te próbki przygotuje, bo zna moje prawa i je szanuje, ale wszystko musi mieć swój umiar, że w naszym przypadku zarodek ma ok 1-2 cm, więc on nie wie czy jest sens wydawać pieniądze. A potem powiedział, że jeśli okaże się ,że płec płodu jest męska, to podpisze mi ta karte urodzenia martwego dziecka od razu, bez wzgl.na wynik badań histopatologicznych, ale jesli okaże się że płeć jest żeńska, to musze poczekać do wyniku badań histopatologicznych, do 14.02. Jeśli w wyniku histopatol.napiszą, że nie znaleziono tkanek dziecka, tzn, że płeć określona w badaniach była moja, a nie dziecka. Dzwoniłam do rzecznika praw pacjenta i on powiedział, że tą sa dwa rózne badania i nie maja wzgleem siebie zadnej zalezności, tym bardziej, że badania genetyczne i badanie histopatologiczne nie były przeprowadzone na tej samej próbce, a poza tym podobno do badania histopatologicznego bierze się inne elementy z łyżeczkowania, a do genetyki inne.

Jeszcze na dowidzenia ordynator powiedział, że dał mi 4 tyg chorobowego, b eśli mi sie uda z tą płcia, to nalezy mie się 8 tyg macieryńskiego, ale moge nie ugrać tego tak, jakbym chciała, więc przynajmniej L4 będe miała

Planuje wystosować pismo do dyrektora szpitala, wniosek o wydanie karty martwego urodzenia, nie czekając na wynik histopatologii i pomijając ordynatora. Zobaczymy co z tego wyjdzie

Masakra...podwójnie Ci współczuje.Potraktowali Cie jakbyś conajmniejchciala zarobić na własnej tragedii...Szkoda gadać, co za znieczulica.

17u96iyeyg94k79c.pngiv09ej28xdie32dv.png
    Aniołek [*] 6 tc 5.07.2017
    Moje serduszko Olcia 12.03.2014
    Aniołek [*] 6 tc 2011
  • agania Autorytet

Wysłany: 2 lutego 2018, 11:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Niecierpliwa bardzo Ci współczuje, przykro mi, strasznie Cię potraktowali :(

n59y3e5ef47vpcg5.png
    l22ncwa1igcivb04.png
  • justyna14 Autorytet

Wysłany: 2 lutego 2018, 11:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Niecierpliwa brak słów :/ nie dość, że dla Was strata to jeszcze takie kłody pod nogi :/ bardzo mi przykro.

7w3d 💔
  • Iwew Nowa

Wysłany: 2 lutego 2018, 12:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej,chciałabym do Was dołączyć ;) Wcześniej się wahałam bo w lipcu poronilam, ale jestem po usg prenatalnym, wszystko jest ok to mi łatwiej :) Mam już córeczkę 19 miesięcy :) Teraz mam termin na 22.08.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 2 lutego 2018, 12:40

Anuleczek, agania, chabasse, Kasiaja, pumka1990, Zuuziia, Leticia, Gypsy, Zozza, siuLa, niedograna lubią tę wiadomość

• Anuleczek Ekspertka

Wysłany: 2 lutego 2018, 12:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    :)witamy

17u96iyeyg94k79c.pngiv09ej28xdie32dv.png
    Aniołek [*] 6 tc 5.07.2017
    Moje serduszko Olcia 12.03.2014
    Aniołek [*] 6 tc 2011
  • justyna14 Autorytet

Wysłany: 2 lutego 2018, 13:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    też zrobiłyście się takie wrażliwe? becze właśnie po nowym odcinku greys anatomy ;(

7w3d 💔
  • nick nieaktualny

Wysłany: 2 lutego 2018, 13:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    NiecierpliwaOna wrote:

Walcz Słonko, muszą Ci wydać papiery a jak nie będą nadal chcieli, to możesz składać na nich skargę. Patałachy.

• EvE32 Debiutantka

Wysłany: 2 lutego 2018, 13:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej wszyskim mamom :)
    Czytam od początku ale jakoś chyba nie mogłam uwierzyć, ze się uda i że bedę mogła osiąść tu na dluzej. Juz po USG genetycznym 2 dni temu :) Dzieć 7,5 cm wszystkie parametry w normie chociaz całe badanie trwało 4 minuty wiec wyszłam z niedosytem :/ no ale dzisiaj ide do swojego to mi moze coś poopowiada. Czekam na PAPPa ... jestem dobrej myśli juz ;) W tym roku straciłam dwie wczesne ciąze a w tą zaszłam zaraz po poronieniu wiec generalnie mozna powiedziec że wpadliśmy :P bo nie myslałam o tym nawet, zdazyla sie impreza i nas poniosło. Mam juz 9cio letną córe i 10cio letnia pasierbice wiec rodzinka bedzie spora :)
    A termin mi sie szykuje na 5 sierpnia :)
    Tyle słowem wstępu ;)

PLPaulina, d'nusia, Anuleczek, justyna14, polkosia, Existenz, Leticia, Eilleen, Gypsy, siuLa, niedograna, Carolline lubią tę wiadomość

• gosia.kak Autorytet

Wysłany: 2 lutego 2018, 13:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Niecierpliwa, strasznie przykre wieści :(
    Bardzo Ci współczuje i teraz jeszcze bardziej boje sie o dzidzie....

Badanie prenatalne mam dopiero za 2 tyg ale zapisałam sie na dodatkową wizyte do gin jeszcze na dziś zeby zrobic sobie usg i sprawdzić czy wszystko ok, bo juz zaczynam świrować...

3i492n0agf4rykt3.png
  • chabasse Autorytet

Wysłany: 2 lutego 2018, 13:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Iwew wrote:
    Teraz mam termin na 22.08.
    Heh.. Witamy. Masz termin dokładnie w moje urodziny. Ja z reszta mam termin na dwa dni wcześniej. Wiec szykuje mi się mega prezent urodzinowy. Na gwiazdkę dostałam dwie kreseczki.

Synek Antoś
    1usaanli6w2njq4a.png
    wniddf9h5gbbmtsy.png
    Emilia
‹‹ 267 268 269 270 271 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Naturalne sposoby łagodzenia bólu porodowego

Poród nierozerwalnie łączy się z bólem. Ten fakt wiele przyszłych mam napawa lękiem. Bez względu na to, czy rodzą po raz pierwszy czy po raz kolejny, wizja skurczy powoduje pytanie: czy dam radę? Co, jeśli nie wytrzymam? Na szczęście jest wiele łagodnych, niefarmakologicznych metod, które mogą pomóc oswoić porodowe bóle.

CZYTAJ WIĘCEJ

7 sposobów jak przetrwać przesilenie wiosenne i jak szybko zajść w ciążę!

Przesilenie wiosenne dla wielu kobiet jest trudnym okresem przejściowym, kiedy mogą pojawiać się problemy ze snem, nadmiernym zmęczeniem, brakiem energii, czy obniżoną koncentracją. Wszystko to może mieć wpływ na gospodarkę hormonalną i kobiecą płodność. Jak w tym czasie przygotować się do ciąży? Jakie są skuteczne sposoby na poprawę płodności? Jak szybko zajść w ciążę, wprowadzając proste nawyki do codziennego stylu życia?

CZYTAJ WIĘCEJ

Przygotowanie do porodu - o czym warto pamiętać?

Poród to wyjątkowe przeżycie dla każdej kobiety. Czy można się jakoś do niego przygotować? O czym warto pamiętać, kiedy termin porodu zbliża się wielkimi krokami? Kliknij i przeczytaj nasze sprawdzone sposoby! 

CZYTAJ WIĘCEJ