X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Sierpniowe mamusie 2018
Odpowiedz

Sierpniowe mamusie 2018

Oceń ten wątek:
  • nesssssa Autorytet

Wysłany: 6 lutego 2018, 14:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No wlaśnie norma była tylko dla wyniku na czczo podana 70-99.
    Jutro wizyta u ginekolog, zobaczę czy mnie z tym wyśle gdzieś.

w57vyx8dy9s6xggg.png

zem38ribu7ozxy1q.png
  • justa1509 Autorytet

Wysłany: 6 lutego 2018, 14:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    edytkaa93 wrote:
    A ja dzisiaj męczę się po cewnikowaniu, bo w moczu miałam podwyższone leukocyty. Samo pobieranie nie było straszne, ale teraz mam problem z sikaniem i nawet pojawia się krew... Trochę mnie to przeraziło...
    Ale to tak zaraz po podniesionych leukocytach cewnikowanie? Ja musiałam powtórzyć wynik, który wyszedł idealny i więcej z tym nic nie będę robić.

k0kdqps6qlrq0b7i.png
    klz9hdgeo5cwgz05.png
  • justyna14 Autorytet

Wysłany: 6 lutego 2018, 14:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    justa1509 wrote:
    Ale to tak zaraz po podniesionych leukocytach cewnikowanie? Ja musiałam powtórzyć wynik, który wyszedł idealny i więcej z tym nic nie będę robić.
    ja też w poprzednich ciążach jak miałam złe wyniki to ewentualnie jakieś leki najpierw i wszystko było ok, cewnikowania współczuję. mocno radykalne działanie, mam wrazenie, chyba, że były jakieś przesłania z historii chorób...

7w3d 💔
  • agania Autorytet

Wysłany: 6 lutego 2018, 14:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    polkosia wrote:
    Wejdź na FB na grupę Naturalnie po cesarce - widziałam tam takie przypadki. Ale nie martw się na zapas!!! Przecież nie ma gwarancji, że będzie łożysko przodujące.

Wiem, wiem. Mam nadzieję, że ułoży się po mojej myśli i nie będzie komplikacji.

polkosia, Gypsy lubią tę wiadomość

n59y3e5ef47vpcg5.png
    l22ncwa1igcivb04.png
  • dusia89 Ekspertka

Wysłany: 6 lutego 2018, 14:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Leticia wrote:
    Ja mieszka na "parterze", ale mam do pokonania 8 schodków, niestety bez możliwości pozostawienia wózka na samym dole. I powiem, że masakra. To wynajmowane i szukamy innego, bo jeśli okaże się, że znów będę musiała mieć cesarkę, to na dobre 3-4 miesiące będę więźniem we własnym domu :/
    Ja też mieszkam na parterze i mam dokładnie 6 schodków + 2 schodki przy wejściu. Tez nie mam możliwości zostawienia wózka na dole i tez jestem po cesarce i powiem ci że nie miałam problemu z wnoszeniem wózka mimo iż lekki nie był. Tydzień po cesarce już go wnosiłam.Tylko trzeba znaleźć sposób odpowiedni dla siebie... teraz nie jest problemem wózek z koszem pełnym zakupów ale bez dziecka w środku bo córka już sama wchodzi... wprowadzam go nawet nie podnosząc:)

wnidmg7y3r7e3nug.png

ex2b8u699a8qowv6.png

26.01.2018 - 6,91 cm szczęścia
  • lu.iza Autorytet

Wysłany: 6 lutego 2018, 14:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    polkosia wrote:
    Na przeziębienie ziemniaki w skarpety na noc i cebula w ćwiartki przy głowie postawiona do spania i będziecie jak nowe następnego dnia :)

Ziemniaki w skarpety? Hahahaha pierwsze slysze :)

qb3cl6d8iexq5cc7.png
    m3sxc6edpjlusky4.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 6 lutego 2018, 15:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jestem po wizycie, małe ma 61mm, wg CRL 12tydz 4 dzień. NT 1,52mm. Uznaliśmy, ze nie robimy Pappa, przy takiej przeziernosci, zwłaszcza jak lekarka powiedziała, ze te ilości proga, które zażywam, mogą zawyżać wyniki Bety, więc nie chce się niepotrzebnie stresować.
    Jakie u Was było NT?

chabasse, polkosia, d'nusia, Kasiaja, Marta..a, justyna14, Zuuziia lubią tę wiadomość

• agania Autorytet

Wysłany: 6 lutego 2018, 15:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kozalia wrote:
    Jestem po wizycie, małe ma 61mm, wg CRL 12tydz 4 dzień. NT 1,52mm. Uznaliśmy, ze nie robimy Pappa, przy takiej przeziernosci, zwłaszcza jak lekarka powiedziała, ze te ilości proga, które zażywam, mogą zawyżać wyniki Bety, więc nie chce się niepotrzebnie stresować.
    Jakie u Was było NT?

U mnie 1,8 i też nie robimy pappy. Tez przyjmuję progesteron.

kozalia lubi tę wiadomość

n59y3e5ef47vpcg5.png
    l22ncwa1igcivb04.png
  • DobrejMysli Ekspertka

Wysłany: 6 lutego 2018, 15:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    polkosia wrote:
    Na przeziębienie ziemniaki w skarpety na noc i cebula w ćwiartki przy głowie postawiona do spania i będziecie jak nowe następnego dnia :)

Hehe, uśmiałam się wyobrażając sobie siebie obłożoną cebulą :D ... i jeszcze te ziemniaki w skarpetach :D hihi!
    U mnie chyba by to nie przeszło, mąż by stwierdził że zwariowałam i że przez gorączkę mi gorzej :p

klz9df9hzzd4pe9c.png
  • DobrejMysli Ekspertka

Wysłany: 6 lutego 2018, 15:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mnie na 7 cm oseska było 2mm NT

klz9df9hzzd4pe9c.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 6 lutego 2018, 15:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Marta..a wrote:
    dlaczego cytologii nie udało się zrobić? Ja miałam też wymaz dzisiaj i w sumie nie wiem co on ma dokładnie na celu :)
    Bo zauważyła wydzielinę zapalna.
    Wtedy właśnie robi się wymaz. :D

• Leticia Autorytet

Wysłany: 6 lutego 2018, 15:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    dusia89 wrote:
    Ja też mieszkam na parterze i mam dokładnie 6 schodków + 2 schodki przy wejściu. Tez nie mam możliwości zostawienia wózka na dole i tez jestem po cesarce i powiem ci że nie miałam problemu z wnoszeniem wózka mimo iż lekki nie był. Tydzień po cesarce już go wnosiłam.Tylko trzeba znaleźć sposób odpowiedni dla siebie... teraz nie jest problemem wózek z koszem pełnym zakupów ale bez dziecka w środku bo córka już sama wchodzi... wprowadzam go nawet nie podnosząc:)

To pewnie silniejsza jesteś ;) Ja po pierwszym dziecku mieszkałam gdzie indziej, gdzie nie było ani jednego schodka. Teraz córka wchodzi sama, a wózek wciągam (nie wnoszę) po tych 8 schodkach i sapię po tym jak lokomotywa :D
    Nie wiem gdzie miał mózg architekt, który projektował ten blok, bo po tych 8 schodkach jest już winda ;)

km5se6yd8tj60462.png
    km5stv73q64rb58y.png
  • niedograna Autorytet

Wysłany: 6 lutego 2018, 15:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    My mamy bakterie w moczu i brałam monural i urosept. Leukocyty podwyższone wyszły.

• monika16332 Przyjaciółka

Wysłany: 6 lutego 2018, 15:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Drogie mamusie, my juz po prenatalnych, wszystko idealnie. Termin na sierpnia no i na 70 % Chłopak będzie :D więc prosimy o dodania :D Mam jeszcze pytanie o tętno dziecka. Jakie Wasze maluchy mają tętno? Moj ma 150 i lekarz od USG powiedział że to tak na dolne granicy. A do swojego lekarza idę 20 lutego wiec wypytam. Ale teraz jestem ciekawa. Bo z tego co czytam to to jest norma.

chabasse, DobrejMysli, PLPaulina, polkosia, d'nusia, Leticia, e_mii, niedograna, Kasiaja, Gypsy lubią tę wiadomość

Monika
  • chabasse Autorytet

Wysłany: 6 lutego 2018, 15:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mój miał tętno początkowo w ogóle 130. I tez myślałam, ze może cis nie tak. Na następnej wizycie bylo 153 i tez ponoć ok wg lekarza.

Synek Antoś
    1usaanli6w2njq4a.png
    wniddf9h5gbbmtsy.png
    Emilia
  • monika16332 Przyjaciółka

Wysłany: 6 lutego 2018, 15:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    chabasse wrote:
    Mój miał tętno początkowo w ogóle 130. I tez myślałam, ze może cis nie tak. Na następnej wizycie bylo 153 i tez ponoć ok wg lekarza.
    No tak mi się wydaję że to dobre tętno :) Mamy ten sam dzień ciąży chabasse i ten sam termin :D

Monika
  • polkosia Autorytet

Wysłany: 6 lutego 2018, 16:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ziemniaki mogą być surowe, ale i gotowane (posiekane z cebulą). Aromat może nie jest sprzyjający zbliżeniom, ale to naprawdę działa :) U nas nieraz cebula jest zapobiegawczo na noc rozkrojona ;) Klementyna dzięki temu przez pierwsze dwa lata życia w ogóle nie chorowała.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 6 lutego 2018, 16:18

Kasiaja, DobrejMysli, Patti_MG lubią tę wiadomość

Klementysia 2015 psn
    Matylda 2016 cc
    Jaśmina 2018 psn
    Aurora 2021 psn
  • LondyńskieSerduszko Autorytet

Wysłany: 6 lutego 2018, 16:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mój w 12+1 miał 166 :) Teraz gdy sama badam się detektorem to ma już 155-160 :)

3jgx9jcgsbc0lwer.png
    3jvzjw4zl5cjzvox.png
    03.08.2017 [*] Aniołek 8tc+3
    mthfr677, Pai1-4G, Vr2 —> metyle+ heparyna 0,4mg
    Hashimoto, niedoczynność—> euthyrox 75/100
  • Existenz Autorytet

Wysłany: 6 lutego 2018, 17:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kozalia wrote:
    Jakie u Was było NT?
    1.6 przy 7cm crl

Wiadomość wyedytowana przez autora: 6 lutego 2018, 17:07

10.08. Irenka. 3700 i 56
    9m -9kg. 2 zabki.
    13m - 10.300 kg. 6 zabkow 80r
  • Marta..a Autorytet

Wysłany: 6 lutego 2018, 17:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    PLPaulina wrote:
    Bo zauważyła wydzielinę zapalna.
    Wtedy właśnie robi się wymaz. :D

ok, mi mówił, że robimy wymaz, a widzę, ze mam w systemie: Posiew z dróg moczowo-płciowych (pochwa) tlenowo + grzyby
    Co to jest?

A cytologię miałam wcześniej i nie kazał powtarzać stąd moje pytanie :)

6cs: 08.2018 - synek <3
    5cs.: 06.2020 - córeczka 9tc nasz aniołek 👼
    2cs.: 12.2021 - córeczka <3
‹‹ 282 283 284 285 286 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Grzybica pochwy - przyczyny, objawy leczenie

Grzybica pochwy (drożdżyca pochwy, kandydoza pochwy) jest jedną z najczęstszych infekcji kobiecego układu rozrodczego. Jak i dlaczego dochodzi do infekcji? Jakie są objawy grzybicy pochwy? Kiedy warto zgłosić się do lekarza i jak wygląda leczenie drożdżycy pochwy?

CZYTAJ WIĘCEJ

Foliany - niezbędny składnik dla kobiet starających się o dziecko i kobiet w ciąży

Niewątpliwie kwas foliowy jest jednym z najważniejszych składników dla przyszłej Mamy. Dlaczego suplementacja kwasem foliowym, a właściwie jego aktywnymi formami (folianami) jest tak istotna? Jaką rolę odgrywa kwas foliowy? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Krew miesiączkowa - kolor krwi podczas okresu

Czy to normalne, że krew miesiączkowa zmienia swój kolor i konsystencję? Czy brązowy kolor krwi podczas okres powinien Cię niepokoić, czy jest to zjawisko naturalne? Kiedy krwawienie miesiączkowe wymaga konsultacji z lekarzem? 

CZYTAJ WIĘCEJ