Sierpniowe mamusie 2018
-
WIADOMOŚĆ
-
edytkaa93 wrote:A ja dzisiaj męczę się po cewnikowaniu, bo w moczu miałam podwyższone leukocyty. Samo pobieranie nie było straszne, ale teraz mam problem z sikaniem i nawet pojawia się krew... Trochę mnie to przeraziło...
-
justa1509 wrote:Ale to tak zaraz po podniesionych leukocytach cewnikowanie? Ja musiałam powtórzyć wynik, który wyszedł idealny i więcej z tym nic nie będę robić.7w3d 💔
-
polkosia wrote:Wejdź na FB na grupę Naturalnie po cesarce - widziałam tam takie przypadki. Ale nie martw się na zapas!!! Przecież nie ma gwarancji, że będzie łożysko przodujące.
Wiem, wiem. Mam nadzieję, że ułoży się po mojej myśli i nie będzie komplikacji.polkosia, Gypsy lubią tę wiadomość
-
Leticia wrote:Ja mieszka na "parterze", ale mam do pokonania 8 schodków, niestety bez możliwości pozostawienia wózka na samym dole. I powiem, że masakra. To wynajmowane i szukamy innego, bo jeśli okaże się, że znów będę musiała mieć cesarkę, to na dobre 3-4 miesiące będę więźniem we własnym domu
26.01.2018 - 6,91 cm szczęścia -
nick nieaktualnyJestem po wizycie, małe ma 61mm, wg CRL 12tydz 4 dzień. NT 1,52mm. Uznaliśmy, ze nie robimy Pappa, przy takiej przeziernosci, zwłaszcza jak lekarka powiedziała, ze te ilości proga, które zażywam, mogą zawyżać wyniki Bety, więc nie chce się niepotrzebnie stresować.
Jakie u Was było NT?chabasse, polkosia, d'nusia, Kasiaja, Marta..a, justyna14, Zuuziia lubią tę wiadomość
-
kozalia wrote:Jestem po wizycie, małe ma 61mm, wg CRL 12tydz 4 dzień. NT 1,52mm. Uznaliśmy, ze nie robimy Pappa, przy takiej przeziernosci, zwłaszcza jak lekarka powiedziała, ze te ilości proga, które zażywam, mogą zawyżać wyniki Bety, więc nie chce się niepotrzebnie stresować.
Jakie u Was było NT?
U mnie 1,8 i też nie robimy pappy. Tez przyjmuję progesteron.kozalia lubi tę wiadomość
-
polkosia wrote:Na przeziębienie ziemniaki w skarpety na noc i cebula w ćwiartki przy głowie postawiona do spania i będziecie jak nowe następnego dnia
Hehe, uśmiałam się wyobrażając sobie siebie obłożoną cebulą... i jeszcze te ziemniaki w skarpetach
hihi!
U mnie chyba by to nie przeszło, mąż by stwierdził że zwariowałam i że przez gorączkę mi gorzej :p -
nick nieaktualny
-
dusia89 wrote:Ja też mieszkam na parterze i mam dokładnie 6 schodków + 2 schodki przy wejściu. Tez nie mam możliwości zostawienia wózka na dole i tez jestem po cesarce i powiem ci że nie miałam problemu z wnoszeniem wózka mimo iż lekki nie był. Tydzień po cesarce już go wnosiłam.Tylko trzeba znaleźć sposób odpowiedni dla siebie... teraz nie jest problemem wózek z koszem pełnym zakupów ale bez dziecka w środku bo córka już sama wchodzi... wprowadzam go nawet nie podnosząc:)
To pewnie silniejsza jesteśJa po pierwszym dziecku mieszkałam gdzie indziej, gdzie nie było ani jednego schodka. Teraz córka wchodzi sama, a wózek wciągam (nie wnoszę) po tych 8 schodkach i sapię po tym jak lokomotywa
Nie wiem gdzie miał mózg architekt, który projektował ten blok, bo po tych 8 schodkach jest już winda
-
Drogie mamusie, my juz po prenatalnych, wszystko idealnie. Termin na sierpnia no i na 70 % Chłopak będzie
więc prosimy o dodania
Mam jeszcze pytanie o tętno dziecka. Jakie Wasze maluchy mają tętno? Moj ma 150 i lekarz od USG powiedział że to tak na dolne granicy. A do swojego lekarza idę 20 lutego wiec wypytam. Ale teraz jestem ciekawa. Bo z tego co czytam to to jest norma.
chabasse, DobrejMysli, PLPaulina, polkosia, d'nusia, Leticia, e_mii, niedograna, Kasiaja, Gypsy lubią tę wiadomość
Monika -
Ziemniaki mogą być surowe, ale i gotowane (posiekane z cebulą). Aromat może nie jest sprzyjający zbliżeniom, ale to naprawdę działa
U nas nieraz cebula jest zapobiegawczo na noc rozkrojona
Klementyna dzięki temu przez pierwsze dwa lata życia w ogóle nie chorowała.
Wiadomość wyedytowana przez autora: 6 lutego 2018, 16:18
Kasiaja, DobrejMysli, Patti_MG lubią tę wiadomość
Klementysia 2015 psn
Matylda 2016 cc
Jaśmina 2018 psn
Aurora 2021 psn -
kozalia wrote:Jestem po wizycie, małe ma 61mm, wg CRL 12tydz 4 dzień. NT 1,52mm. Uznaliśmy, ze nie robimy Pappa, przy takiej przeziernosci, zwłaszcza jak lekarka powiedziała, ze te ilości proga, które zażywam, mogą zawyżać wyniki Bety, więc nie chce się niepotrzebnie stresować.
Jakie u Was było NT?Wiadomość wyedytowana przez autora: 6 lutego 2018, 17:07
10.08. Irenka. 3700 i 56
9m -9kg. 2 zabki.
13m - 10.300 kg. 6 zabkow 80r -
PLPaulina wrote:Bo zauważyła wydzielinę zapalna.
Wtedy właśnie robi się wymaz.
ok, mi mówił, że robimy wymaz, a widzę, ze mam w systemie: Posiew z dróg moczowo-płciowych (pochwa) tlenowo + grzyby
Co to jest?
A cytologię miałam wcześniej i nie kazał powtarzać stąd moje pytanie
6cs: 08.2018 - synek
5cs.: 06.2020 - córeczka 9tc nasz aniołek 👼
2cs.: 12.2021 - córeczka