X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Sierpniowe mamusie 2018
Odpowiedz

Sierpniowe mamusie 2018

Oceń ten wątek:
  • nesssssa Autorytet

Wysłany: 6 lutego 2018, 14:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No wlaśnie norma była tylko dla wyniku na czczo podana 70-99.
    Jutro wizyta u ginekolog, zobaczę czy mnie z tym wyśle gdzieś.

w57vyx8dy9s6xggg.png

zem38ribu7ozxy1q.png
  • justa1509 Autorytet

Wysłany: 6 lutego 2018, 14:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    edytkaa93 wrote:
    A ja dzisiaj męczę się po cewnikowaniu, bo w moczu miałam podwyższone leukocyty. Samo pobieranie nie było straszne, ale teraz mam problem z sikaniem i nawet pojawia się krew... Trochę mnie to przeraziło...
    Ale to tak zaraz po podniesionych leukocytach cewnikowanie? Ja musiałam powtórzyć wynik, który wyszedł idealny i więcej z tym nic nie będę robić.

k0kdqps6qlrq0b7i.png
    klz9hdgeo5cwgz05.png
  • justyna14 Autorytet

Wysłany: 6 lutego 2018, 14:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    justa1509 wrote:
    Ale to tak zaraz po podniesionych leukocytach cewnikowanie? Ja musiałam powtórzyć wynik, który wyszedł idealny i więcej z tym nic nie będę robić.
    ja też w poprzednich ciążach jak miałam złe wyniki to ewentualnie jakieś leki najpierw i wszystko było ok, cewnikowania współczuję. mocno radykalne działanie, mam wrazenie, chyba, że były jakieś przesłania z historii chorób...

7w3d 💔
  • agania Autorytet

Wysłany: 6 lutego 2018, 14:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    polkosia wrote:
    Wejdź na FB na grupę Naturalnie po cesarce - widziałam tam takie przypadki. Ale nie martw się na zapas!!! Przecież nie ma gwarancji, że będzie łożysko przodujące.

Wiem, wiem. Mam nadzieję, że ułoży się po mojej myśli i nie będzie komplikacji.

polkosia, Gypsy lubią tę wiadomość

n59y3e5ef47vpcg5.png
    l22ncwa1igcivb04.png
  • dusia89 Ekspertka

Wysłany: 6 lutego 2018, 14:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Leticia wrote:
    Ja mieszka na "parterze", ale mam do pokonania 8 schodków, niestety bez możliwości pozostawienia wózka na samym dole. I powiem, że masakra. To wynajmowane i szukamy innego, bo jeśli okaże się, że znów będę musiała mieć cesarkę, to na dobre 3-4 miesiące będę więźniem we własnym domu :/
    Ja też mieszkam na parterze i mam dokładnie 6 schodków + 2 schodki przy wejściu. Tez nie mam możliwości zostawienia wózka na dole i tez jestem po cesarce i powiem ci że nie miałam problemu z wnoszeniem wózka mimo iż lekki nie był. Tydzień po cesarce już go wnosiłam.Tylko trzeba znaleźć sposób odpowiedni dla siebie... teraz nie jest problemem wózek z koszem pełnym zakupów ale bez dziecka w środku bo córka już sama wchodzi... wprowadzam go nawet nie podnosząc:)

wnidmg7y3r7e3nug.png

ex2b8u699a8qowv6.png

26.01.2018 - 6,91 cm szczęścia
  • lu.iza Autorytet

Wysłany: 6 lutego 2018, 14:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    polkosia wrote:
    Na przeziębienie ziemniaki w skarpety na noc i cebula w ćwiartki przy głowie postawiona do spania i będziecie jak nowe następnego dnia :)

Ziemniaki w skarpety? Hahahaha pierwsze slysze :)

qb3cl6d8iexq5cc7.png
    m3sxc6edpjlusky4.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 6 lutego 2018, 15:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jestem po wizycie, małe ma 61mm, wg CRL 12tydz 4 dzień. NT 1,52mm. Uznaliśmy, ze nie robimy Pappa, przy takiej przeziernosci, zwłaszcza jak lekarka powiedziała, ze te ilości proga, które zażywam, mogą zawyżać wyniki Bety, więc nie chce się niepotrzebnie stresować.
    Jakie u Was było NT?

chabasse, polkosia, d'nusia, Kasiaja, Marta..a, justyna14, Zuuziia lubią tę wiadomość

• agania Autorytet

Wysłany: 6 lutego 2018, 15:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kozalia wrote:
    Jestem po wizycie, małe ma 61mm, wg CRL 12tydz 4 dzień. NT 1,52mm. Uznaliśmy, ze nie robimy Pappa, przy takiej przeziernosci, zwłaszcza jak lekarka powiedziała, ze te ilości proga, które zażywam, mogą zawyżać wyniki Bety, więc nie chce się niepotrzebnie stresować.
    Jakie u Was było NT?

U mnie 1,8 i też nie robimy pappy. Tez przyjmuję progesteron.

kozalia lubi tę wiadomość

n59y3e5ef47vpcg5.png
    l22ncwa1igcivb04.png
  • DobrejMysli Ekspertka

Wysłany: 6 lutego 2018, 15:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    polkosia wrote:
    Na przeziębienie ziemniaki w skarpety na noc i cebula w ćwiartki przy głowie postawiona do spania i będziecie jak nowe następnego dnia :)

Hehe, uśmiałam się wyobrażając sobie siebie obłożoną cebulą :D ... i jeszcze te ziemniaki w skarpetach :D hihi!
    U mnie chyba by to nie przeszło, mąż by stwierdził że zwariowałam i że przez gorączkę mi gorzej :p

klz9df9hzzd4pe9c.png
  • DobrejMysli Ekspertka

Wysłany: 6 lutego 2018, 15:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mnie na 7 cm oseska było 2mm NT

klz9df9hzzd4pe9c.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 6 lutego 2018, 15:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Marta..a wrote:
    dlaczego cytologii nie udało się zrobić? Ja miałam też wymaz dzisiaj i w sumie nie wiem co on ma dokładnie na celu :)
    Bo zauważyła wydzielinę zapalna.
    Wtedy właśnie robi się wymaz. :D

• Leticia Autorytet

Wysłany: 6 lutego 2018, 15:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    dusia89 wrote:
    Ja też mieszkam na parterze i mam dokładnie 6 schodków + 2 schodki przy wejściu. Tez nie mam możliwości zostawienia wózka na dole i tez jestem po cesarce i powiem ci że nie miałam problemu z wnoszeniem wózka mimo iż lekki nie był. Tydzień po cesarce już go wnosiłam.Tylko trzeba znaleźć sposób odpowiedni dla siebie... teraz nie jest problemem wózek z koszem pełnym zakupów ale bez dziecka w środku bo córka już sama wchodzi... wprowadzam go nawet nie podnosząc:)

To pewnie silniejsza jesteś ;) Ja po pierwszym dziecku mieszkałam gdzie indziej, gdzie nie było ani jednego schodka. Teraz córka wchodzi sama, a wózek wciągam (nie wnoszę) po tych 8 schodkach i sapię po tym jak lokomotywa :D
    Nie wiem gdzie miał mózg architekt, który projektował ten blok, bo po tych 8 schodkach jest już winda ;)

km5se6yd8tj60462.png
    km5stv73q64rb58y.png
  • niedograna Autorytet

Wysłany: 6 lutego 2018, 15:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    My mamy bakterie w moczu i brałam monural i urosept. Leukocyty podwyższone wyszły.

• monika16332 Przyjaciółka

Wysłany: 6 lutego 2018, 15:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Drogie mamusie, my juz po prenatalnych, wszystko idealnie. Termin na sierpnia no i na 70 % Chłopak będzie :D więc prosimy o dodania :D Mam jeszcze pytanie o tętno dziecka. Jakie Wasze maluchy mają tętno? Moj ma 150 i lekarz od USG powiedział że to tak na dolne granicy. A do swojego lekarza idę 20 lutego wiec wypytam. Ale teraz jestem ciekawa. Bo z tego co czytam to to jest norma.

chabasse, DobrejMysli, PLPaulina, polkosia, d'nusia, Leticia, e_mii, niedograna, Kasiaja, Gypsy lubią tę wiadomość

Monika
  • chabasse Autorytet

Wysłany: 6 lutego 2018, 15:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mój miał tętno początkowo w ogóle 130. I tez myślałam, ze może cis nie tak. Na następnej wizycie bylo 153 i tez ponoć ok wg lekarza.

Synek Antoś
    1usaanli6w2njq4a.png
    wniddf9h5gbbmtsy.png
    Emilia
  • monika16332 Przyjaciółka

Wysłany: 6 lutego 2018, 15:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    chabasse wrote:
    Mój miał tętno początkowo w ogóle 130. I tez myślałam, ze może cis nie tak. Na następnej wizycie bylo 153 i tez ponoć ok wg lekarza.
    No tak mi się wydaję że to dobre tętno :) Mamy ten sam dzień ciąży chabasse i ten sam termin :D

Monika
  • polkosia Autorytet

Wysłany: 6 lutego 2018, 16:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ziemniaki mogą być surowe, ale i gotowane (posiekane z cebulą). Aromat może nie jest sprzyjający zbliżeniom, ale to naprawdę działa :) U nas nieraz cebula jest zapobiegawczo na noc rozkrojona ;) Klementyna dzięki temu przez pierwsze dwa lata życia w ogóle nie chorowała.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 6 lutego 2018, 16:18

Kasiaja, DobrejMysli, Patti_MG lubią tę wiadomość

Klementysia 2015 psn
    Matylda 2016 cc
    Jaśmina 2018 psn
    Aurora 2021 psn
  • LondyńskieSerduszko Autorytet

Wysłany: 6 lutego 2018, 16:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mój w 12+1 miał 166 :) Teraz gdy sama badam się detektorem to ma już 155-160 :)

3jgx9jcgsbc0lwer.png
    3jvzjw4zl5cjzvox.png
    03.08.2017 [*] Aniołek 8tc+3
    mthfr677, Pai1-4G, Vr2 —> metyle+ heparyna 0,4mg
    Hashimoto, niedoczynność—> euthyrox 75/100
  • Existenz Autorytet

Wysłany: 6 lutego 2018, 17:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kozalia wrote:
    Jakie u Was było NT?
    1.6 przy 7cm crl

Wiadomość wyedytowana przez autora: 6 lutego 2018, 17:07

10.08. Irenka. 3700 i 56
    9m -9kg. 2 zabki.
    13m - 10.300 kg. 6 zabkow 80r
  • Marta..a Autorytet

Wysłany: 6 lutego 2018, 17:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    PLPaulina wrote:
    Bo zauważyła wydzielinę zapalna.
    Wtedy właśnie robi się wymaz. :D

ok, mi mówił, że robimy wymaz, a widzę, ze mam w systemie: Posiew z dróg moczowo-płciowych (pochwa) tlenowo + grzyby
    Co to jest?

A cytologię miałam wcześniej i nie kazał powtarzać stąd moje pytanie :)

6cs: 08.2018 - synek <3
    5cs.: 06.2020 - córeczka 9tc nasz aniołek 👼
    2cs.: 12.2021 - córeczka <3
‹‹ 282 283 284 285 286 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Jak liczyć, który to tydzień ciąży?

Udało Wam się zajść w ciążę? Gratulacje! Określenie tygodnia ciąży jest kluczowe z wielu powodów. Przede wszystkim pozwala ustalić, czy dziecko rozwija się prawidłowo oraz umożliwia wykrycie wcześniejszego porodu bądź poronienia. Pozwala też rodzicom przygotować się do momentu przywitania nowego członka rodziny na świecie. Zobacz, w jaki sposób można ustalić wiek ciąży.

CZYTAJ WIĘCEJ

Zespół Policystycznych Jajników (PCOS) – dieta dla płodności

Zespół policystycznych jajników (PCOS, Policystyczne Jajniki) to jedno z najczęściej występujących zaburzeń endokrynologicznych u kobiet. Dotyczy 5-10% kobiet w wieku rozrodczym i jest najczęstszą przyczyną zaburzeń owulacji i problemów z zajściem w ciążę. Przeczytaj jakie są objawy PCOS, jak wpływa ono na starania o dziecko oraz w jaki sposób możesz pomóc sobie dietą.   

CZYTAJ WIĘCEJ

Wysoki testosteron u kobiet - przyczyny, objawy, leczenie

Jakie mogą być przyczyny podwyższonego testosteronu w kobiecym organizmie? Jakie są najczęstsze objawy wysokiego testosteronu u kobiet? Jak wygląda diagnoza i leczenie? 

CZYTAJ WIĘCEJ