X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Sierpniowe mamusie 2018
Odpowiedz

Sierpniowe mamusie 2018

Oceń ten wątek:
  • Eilleen Autorytet

Wysłany: 7 lutego 2018, 08:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja się witam w 11 tygodniu :-)

siuLa lubi tę wiadomość

qb3ci09k96tb3ht7.png
    h44e3e3kl4vyek4m.png
  • nesssssa Autorytet

Wysłany: 7 lutego 2018, 08:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lavendova wrote:
    Jest ktoś z Wrocławiai wie gdzie kupić jakieś fajne dzinsy ciążowe?

Dołączam się do pytania. A najlepiej jakiś fajny secondhand, bo nie chce mi się tracić kasy na ubranie na kilka miesięcy.

Ja dzisiaj prenatalne o 12.30
    Pappa zrobiona w czwartek więc będzie komplet.
    Zobaczymy czy nie za wcześnie to wszystko.

w57vyx8dy9s6xggg.png

zem38ribu7ozxy1q.png
  • Existenz Autorytet

Wysłany: 7 lutego 2018, 08:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć dziewczyny. Migrena nie daje mi żyć. 3 dni boli dwa dni spokoju i od nowa. A tak to czuje się świetnie. Mam wizytę jutro o 17ej. Zobaczymy co powie na te pappe i bhcg. Lada dzień powinny przyjść harmony...
    Tez mieszkam na 3 piętrze i już mi ciężko. A wózek w aucie będę trzymala

Wiadomość wyedytowana przez autora: 7 lutego 2018, 08:56

10.08. Irenka. 3700 i 56
    9m -9kg. 2 zabki.
    13m - 10.300 kg. 6 zabkow 80r
  • justyna14 Autorytet

Wysłany: 7 lutego 2018, 08:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lavendova wrote:
    Justyna ty już 15 tydzień wow! Czujesz już ruchy? Chyba niedługo juz mogą sie pojawić:)
    Dziś ja prenatalne na 15.30. Lekki stresik jest.

Miałam takie szelki na smyczy dla mojej starszej gdy zaczynala chodzic to sie ciągle przewracala a za rękę nie było możliwości trzymac. Dobrze sie sprawdziło.

Mysle ze ruchy to za 4 tyg zaczne czuc dopiero, tak poczulam z corka.

Powodzenia na wizycie :-)

7w3d 💔
  • Eilleen Autorytet

Wysłany: 7 lutego 2018, 08:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    nesssssa wrote:
    Dołączam się do pytania. A najlepiej jakiś fajny secondhand, bo nie chce mi się tracić kasy na ubranie na kilka miesięcy.

Ja dzisiaj prenatalne o 12.30
    Pappa zrobiona w czwartek więc będzie komplet.
    Zobaczymy czy nie za wcześnie to wszystko.
    Ja będę miała w podobnym terminie prenatalne :-)

nesssssa lubi tę wiadomość

qb3ci09k96tb3ht7.png
    h44e3e3kl4vyek4m.png
  • Zuuziia Autorytet

Wysłany: 7 lutego 2018, 09:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lavendova wrote:

Ja jestem z Wroc :)
    Spodnie kupiłam w hm i jestem bardzo zadowolona często buszuje teraz po ich stronie na wyprzedażach szczególnie że dostawa i zwrot jest teraz za free :)

oar89jcgknh04rvx.png
    25.07.2018 🦊

• justa1509 Autorytet

Wysłany: 7 lutego 2018, 09:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Chyba też muszę się skusić na ciążowe... Jaką ulgę sprawia rozpięcie spodni :)

k0kdqps6qlrq0b7i.png
    klz9hdgeo5cwgz05.png
  • Anuleczek Ekspertka

Wysłany: 7 lutego 2018, 09:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja dziś mam prenatalne o 18.20- mam nadzieje ze nie będzie za wcześnie i tez planuje zabrać ze sobą męża po raz pierwszy bo jak tak patrzę na niego to mi się śmiać chce- niby wie, niby rozmawiamy ale jakoś to do niego nie dociera chyba...on się zatrzymał na etapie fasoli..bo pytał mnie po co ma jechać jak jeszcze nic nie widać i ze on na te usg pojedzie jak będzie płeć widać...No to mu powiedziałam ze może nawet juzbeda jakies przypuszczenia co do płci.I ze to już dawno nie jest fasola hehe...Ale w pierwszej ciąży tez tak było,Uwierzył dopiero jak dostał mała na ręce- jego mina bezcenna Haha.
    Co do seksu..mam zakaz do 16/17 tygodńia...ale zmieniam lekarza wiec zobaczymy co ten powie...Ja mam już chcice i te skurcze co czuje to chyba o tym właśnie świadczą...

17u96iyeyg94k79c.pngiv09ej28xdie32dv.png
    Aniołek [*] 6 tc 5.07.2017
    Moje serduszko Olcia 12.03.2014
    Aniołek [*] 6 tc 2011
  • converse90 Ekspertka

Wysłany: 7 lutego 2018, 09:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć dziewczyny ! Mam termin porodu na 21.08, w piątek prenatalne, wiec mam powoli stresa. Na ostatnim usg dzidzia miała już 59mm, wiec jest starsza o 6 dni a na wykresie belly jest ponad normę....denerwuje się, że na genetycznych może coś wyjść ;/ córka była drobna i raczej miedzy 25 a 50 centylem a teraz ponad 95 :/ czy to jest normalne ? Gin mówiła,że wszystko Ok w piątek, po prostu duża dzidzia i bardzo ruchliwa...
    Ja w spodniach ciążowych już od miesiąca ;p nie zeby brzuch mi urósł, ale jak się najem to go wywala i guzik się wbijał ;p a ze jestem w ciazy to spodnie ciążowe są jak najbardziej na miejscu ;D

Anuleczek, chabasse, niedograna lubią tę wiadomość

• Anuleczek Ekspertka

Wysłany: 7 lutego 2018, 09:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A co do schodów- mamy dom, właściwie bliźniak wiec z wózkiem nie będzie problemu.Ale kupiliśmy dostawkę do łóżka a łóżeczko zniesiemy na dół żebym nie musiała biegać po schodach w ciągu dnia jak dzieciątko będzie spało- wiec w ciągu dnia będzie ze mną na dole a na noc będzie spało w dostawce na gorze

Aniołek [*] 6 tc 2011
  • Anuleczek Ekspertka

Wysłany: 7 lutego 2018, 09:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja tez wczoraj zakupiłam póki co ciążowe legginsy w hm bo te po córce trochę rozciągnięte i spadały.Chcialam kupić jeansy ale jakoś mi żadne nie pasowały natomiast babeczka powiedziała ze w przeciągu miesiaca pojawia się już pierwsze nowe modele dla mam wiec poczekam.Brzusio już ewidentne wyskoczył wiec tez już mi było nie wygodnie- w legginsach ciążowych już dużo lepiej...I sama byłam w szoku ze te nowe nie są za luźne :)

Aniołek [*] 6 tc 2011
  • Zolza_ Autorytet

Wysłany: 7 lutego 2018, 09:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ja wizytę mam dopiero w niedzielę, denerwuje się po tym antybiotyku czy wszystko jest w porządku. Nie dość że czuje się nadal jakbynie walec przejechał, żołądek mam już na wykończeniu to jeszcze martwię się o dziecko. Zazdroszczę Wam tych wizyt.

iv099vvj1wzlmrpz.png
  • Mili-lu Koleżanka

Wysłany: 7 lutego 2018, 09:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mnie od trzech dni strasznie boli głowa. Brałam Apap który pomaga na mała chwilę. Czy to już pora żeby iść do lekarza?

7v8r3e3kdwqn9ina.png
    1.12.2017 naturalny cud, bez wspomagania ;)
    11.2017 przygotowania do in vitro
    11.2016 : 23 t.c. aniołek :(
    06.2016: I ICSI - 7 zarodków, 2 transfer :)
  • Anuleczek Ekspertka

Wysłany: 7 lutego 2018, 09:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny wiem ze to jeszcze wcześnie ale maciejakies typy fotelików dla maluszków ? Ja miałam Maxi cosi ale on jest dosyć ciężki...Moja córcia szybko rosła i niekoniecznie było jej w nim wygodnie wiec dosyć szybko wskoczyła w większy fotelik...Tamten sprzedałam wiec chciałabym się wstępnie zacząć orientować w temacie...

Aniołek [*] 6 tc 2011
  • Eilleen Autorytet

Wysłany: 7 lutego 2018, 10:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zuuziia wrote:
    Ja jestem z Wroc :)
    Spodnie kupiłam w hm i jestem bardzo zadowolona często buszuje teraz po ich stronie na wyprzedażach szczególnie że dostawa i zwrot jest teraz za free :)
    Ja byłam w h&m i niestety przy moim wystajacym kuperku przy siadaniu ta jeansowa cześć zjeżdża mi do połowy tyłka.

qb3ci09k96tb3ht7.png
    h44e3e3kl4vyek4m.png
  • Eilleen Autorytet

Wysłany: 7 lutego 2018, 10:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    converse90 wrote:
    Cześć dziewczyny ! Mam termin porodu na 21.08, w piątek prenatalne, wiec mam powoli stresa. Na ostatnim usg dzidzia miała już 59mm, wiec jest starsza o 6 dni a na wykresie belly jest ponad normę....denerwuje się, że na genetycznych może coś wyjść ;/ córka była drobna i raczej miedzy 25 a 50 centylem a teraz ponad 95 :/ czy to jest normalne ? Gin mówiła,że wszystko Ok w piątek, po prostu duża dzidzia i bardzo ruchliwa...
    Ja w spodniach ciążowych już od miesiąca ;p nie zeby brzuch mi urósł, ale jak się najem to go wywala i guzik się wbijał ;p a ze jestem w ciazy to spodnie ciążowe są jak najbardziej na miejscu ;D
    Haha ja mam to samo. Od około 2-3 tygodni co się najem to wyglądam jakby mnie konkretnie wzdelo ;-) pasek poluźniłam, a spodnie na szczęście mam na brzuchu luźniejsze, są z wyższym stanem.

qb3ci09k96tb3ht7.png
    h44e3e3kl4vyek4m.png
  • Zuuziia Autorytet

Wysłany: 7 lutego 2018, 10:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    justa1509 wrote:
    Chyba też muszę się skusić na ciążowe... Jaką ulgę sprawia rozpięcie spodni :)

Spodnie i legginsy ciążowe to moje wybawienie :) teraz zaopatrzyłam się jeszcze w bluzki takie sciagane po bokach i troszkę dłuższe żeby za jakiś czas nie sięgały do pępka :D ale prawdę mówiąc nie mogę się doczekać wiosny, lata i pełnego luuziku w sukienkach :)

oar89jcgknh04rvx.png
    25.07.2018 🦊

• marcela123 Autorytet

Wysłany: 7 lutego 2018, 10:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Udało mi sie umówić na prenatalne prywatnie. Wizyta 13 lutego to będzie 12t4 d. Strasznie się stresuje, ciągle mam jakieś głupie myśli, że może coś jest nie tak, tym bardziej że od dwóch dni jakoś mniej bolą mnie piersi i nie czuje takiego rozpierania w brzuchu. Ojj sama na siebie jestem zła, że tak panikuje, ale po poprzedniej stracie nie potrafię być spokojna. Chciałabym być już po badaniach i żeby ten pierwszy trymestr był już za mną. Trochę pomarudzilam, ale jakiś gorszy dzień dzisiaj mam :(

Gratuluję wszystkim udanych wizyt :)

Aniołek 17.10.2017- 8t5d
    tb739vvjdr6gsxwh.png

3i49hdgew2fq6tag.png
  • Eilleen Autorytet

Wysłany: 7 lutego 2018, 10:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    marcela123 wrote:
    Udało mi sie umówić na prenatalne prywatnie. Wizyta 13 lutego to będzie 12t4 d. Strasznie się stresuje, ciągle mam jakieś głupie myśli, że może coś jest nie tak, tym bardziej że od dwóch dni jakoś mniej bolą mnie piersi i nie czuje takiego rozpierania w brzuchu. Ojj sama na siebie jestem zła, że tak panikuje, ale po poprzedniej stracie nie potrafię być spokojna. Chciałabym być już po badaniach i żeby ten pierwszy trymestr był już za mną. Trochę pomarudzilam, ale jakiś gorszy dzień dzisiaj mam :(

Gratuluję wszystkim udanych wizyt :)
    Doskonale cie rozumiem szczególnie że w zasadzie na ten moment jedyne moje objawy to senność i ból piersi. A poza tym to nie czuję jakoś specjalnie brzucha.

qb3ci09k96tb3ht7.png
    h44e3e3kl4vyek4m.png
  • marcela123 Autorytet

Wysłany: 7 lutego 2018, 10:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja spodnie ciążowe upolowalam w hm za 40 zł ;) super dżinsy z przetarciami, a najlepsze jest to że kupiłam je chyba ponad rok temu jak jeszcze nie myśleliśmy o dziecku bo po prostu mi się podobały ;) więc teraz chociaż jedne będą dobre, a na razie planuje chodzić w boyfrendach, są dość luźne w pasie i niskie więc bez problemu będę mogła się zapiac pod brzuchem. Normalne spodnie po jedzeniu też mnie zaczynają sciskac. Później pomyśle jeszcze o czarnych z hm, ale to za jakiś czas, żeby nie było niespodzianki ze teraz kupię a później się nie zmieszcze :)

Aniołek 17.10.2017- 8t5d
    tb739vvjdr6gsxwh.png

3i49hdgew2fq6tag.png
‹‹ 285 286 287 288 289 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Jak rozszerzać dietę dziecka? Poradnik krok po kroku

Kiedy zacząć rozszerzanie diety dziecka? Eksperci zalecają start około 6. miesiąca życia, kiedy niemowlę jest gotowe na odkrywanie nowych smaków, a mleko matki pozostaje kluczowym elementem jadłospisu. Jak rozpoznać gotowość malucha i które metody wprowadzania pokarmów wybrać? Dowiedz się, jak stopniowo uzupełniać dietę dziecka, unikając potencjalnych zagrożeń i wspierając zdrowy rozwój poprzez bezpieczne i zróżnicowane posiłki!

CZYTAJ WIĘCEJ

Starania o dziecko i ciąża po poronieniu - prawdziwe historie ♡

"Prawdziwe historie kobiet starających się o dziecko" - opowieść o Karolinie, która doświadczyła bolesnej straty w 21. tygodniu ciąży... Jak sama mówi: wszystko układało się idealnie, nic nie wskazywało na to, że coś może być nie tak. "Starania o dziecko i ciąża po poronieniu" -  o bólu, bezsilności, traumie, ale również o pięknym odrodzeniu, niegasnącej nadziei i szczęśliwym zakończeniu. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Niechęć do seksu - czy to możliwe? Co zrobić, by staranie się o maluszka znów było przyjemnością?

Znasz ten stan, kiedy od miesięcy lub lat staracie się o wymarzonego potomka? Wasze życie biegnie tak naprawdę od pierwszego dnia cyklu do owulacji, od owulacji do testu ciążowego, od wizyty w laboratorium do wizyty u lekarza - często kolejnego z kolei? Czas biegnie nieubłaganie, a starania nie przynoszą skutku. Mimo chęci coraz częściej pojawia się blokada i niechęć do współżycia. Skąd się to bierze i jak temu zaradzić? Co zrobić, by seks cieszył jak dawniej?

CZYTAJ WIĘCEJ