X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Sierpniowe mamusie 2018
Odpowiedz

Sierpniowe mamusie 2018

Oceń ten wątek:
  • polkosia Autorytet

Wysłany: 7 lutego 2018, 18:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lavendowa, dawaj foto z całego ciała z CRL, zaraz same określimy ;D

Klementysia 2015 psn
    Matylda 2016 cc
    Jaśmina 2018 psn
    Aurora 2021 psn
  • Kasiaja Autorytet

Wysłany: 7 lutego 2018, 18:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lavendova wrote:
    Matko jedyna jak długo to trwało. Posprawdzal chyba wszystko co sie dało, na ten moment struktury mózgu prawidłowe. Ale sie najadlam strachu! Płci nieokreslil, za 2 tygodnie powiedział. Oto maluch :)

https://naforum.zapodaj.net/thumbs/23a1d5244f77.jpg

O ile uda mi sie zdjecie wstawić komorki :P

Piękny profil :-) super, że wszystko dobrze :-D
    Wg SKULL teorii obstawiałbym chłopaka :-P

Wiadomość wyedytowana przez autora: 7 lutego 2018, 18:53

km5shdge7thpmtsb.png[/url]
    17u9anli7kai2cz3.png
    qb3cru1dgr6glvjy.png
  • Kasiaja Autorytet

Wysłany: 7 lutego 2018, 18:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    polkosia wrote:
    Kasia, a to Twoje USG niżej, to z którego tc jest?

U mnie z 8 tc jest też na dziewczynę :P
    8w3d

polkosia lubi tę wiadomość

17u9anli7kai2cz3.png
    qb3cru1dgr6glvjy.png
  • polkosia Autorytet

Wysłany: 7 lutego 2018, 18:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A nie masz nic wcześniejszego?

Klementysia 2015 psn
    Matylda 2016 cc
    Jaśmina 2018 psn
    Aurora 2021 psn
  • siuLa Koleżanka

Wysłany: 7 lutego 2018, 18:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ale wam zazdroszczę że wy juz po prenatalnych :) ja się jeszcze postresuje do 16.02. Co do imienia to z córką nie było wielkiego problemu miała byc Blanka albo Milena i dopiero na 100% zdecydowalismy jak sie urodziła ze będzie Milena :) Blanka w ogole by do niej nie pasowalo:p a teraz mamy problem. Mąż dla chłopca chce Franek a dla dziewczynki Julita albo Laura. Zobaczymy co z tego wyjdzie :) jeszczr jest mnóstwo czasu do namysłu :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 7 lutego 2018, 19:01

oar8gox1ykrczaoa.png
    qggbtel.png
  • Ada2405 Koleżanka

Wysłany: 7 lutego 2018, 18:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    LondyńskieSerduszko wrote:
    U nas będzie Leon <3
    Ja mam dwuletniego Leonka...cudne imię...moj dostal po pradziatku

LondyńskieSerduszko lubi tę wiadomość

• Kasiaja Autorytet

Wysłany: 7 lutego 2018, 18:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    polkosia wrote:
    A nie masz nic wcześniejszego?

Mam z 20.12 ale tylko pęcherzyk widać :-/ wg OM wtedy to 5w4d
    https://naforum.zapodaj.net/thumbs/d36ba3387286.jpg

polkosia lubi tę wiadomość

17u9anli7kai2cz3.png
    qb3cru1dgr6glvjy.png
  • DobrejMysli Ekspertka

Wysłany: 7 lutego 2018, 19:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    My, jako że "na 90%" mamy dziewczynkę, myśleliśmy o imionach takich jak: Ania, Joasia lub Małgosia. Widzę, że lubimy tradycyjne.
    Na razie nie jesteśmy zdecydowani wiec mamy pomysł by po narodzinach spojrzeć na bobaska i powiedzieć "tak, od dziś to będzie.... ( i wybrać najbardziej pasujące do buźki imię) :p
    Taki mamy plan ale plany mają to do siebie że lubią się zmieniać :)

Kasiaja, Leticia, ingelita, niedograna lubią tę wiadomość

klz9df9hzzd4pe9c.png
  • Zuuziia Autorytet

Wysłany: 7 lutego 2018, 19:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lavendova wrote:
    Matko jedyna jak długo to trwało. Posprawdzal chyba wszystko co sie dało, na ten moment struktury mózgu prawidłowe. Ale sie najadlam strachu! Płci nieokreslil, za 2 tygodnie powiedział. Oto maluch :)

https://naforum.zapodaj.net/thumbs/23a1d5244f77.jpg

O ile uda mi sie zdjecie wstawić komorki :P

Chodzisz do Corfamedu na Kluczborskiej. Przed ciążą chodziłam tam do dr Kotkowskiej. Jednak prowadzenie ciąży oddałam w ręce innej ginekolog która też pracuje na Kamieńskiego w szpitalu :)
    A Corfamed opuściłam m.in z powodu ciągłych podwyżek cen.

LondyńskieSerduszko lubi tę wiadomość

oar89jcgknh04rvx.png
    25.07.2018 🦊

• polkosia Autorytet

Wysłany: 7 lutego 2018, 19:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No ciekawa jestem jak to wyjdzie u nas na grupie, czy dużo pomyłek będzie etc.

Kasiaja lubi tę wiadomość

Klementysia 2015 psn
    Matylda 2016 cc
    Jaśmina 2018 psn
    Aurora 2021 psn
  • DobrejMysli Ekspertka

Wysłany: 7 lutego 2018, 19:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja bym się nie pogniewała jakby mi wyszło, że jednak będę mieć chłopaka ;)
    Choć dziewczynka, tak jak lekarz przewiduje, też będzie cudem <3
    No i oczywiście wiemy że zdrówko najwazniejsze :)

Kasiaja, niedograna lubią tę wiadomość

klz9df9hzzd4pe9c.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 7 lutego 2018, 19:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zuuziia wrote:
    Chodzisz do Corfamedu na Kluczborskiej. Przed ciążą chodziłam tam do dr Kotkowskiej. Jednak prowadzenie ciąży oddałam w ręce innej ginekolog która też pracuje na Kamieńskiego w szpitalu :)
    A Corfamed opuściłam m.in z powodu ciągłych podwyżek cen.

Przyjeżdżam specjalnie do mojego lekarza który mi prowadził moje poprzednie ciąże bo jemu ufam wiem ze jest dobrym specjalistą. Niestety na miejscu nie znam nikogo takiego wiec muszę jeździć. A ceny no cóż, dzisiaj zaplacilam ponad 600 zl za badanie usg i krew. Teraz myślę ze moglam tej krwi nie badać ale trudno. Dodatkowo na tsh bo w austrii nikt tego w ciąży nie zleca.

• nick nieaktualny

Wysłany: 7 lutego 2018, 19:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wiecie co ja pierwszy raz nie mam preferencji co do płci. Za pierwszym razem miał być chłopak, za drugim tez było rozczarowanie ze dziewczynka a teraz jestem przeszczesliwa ze mam dwie takie fajne coreczki i nie wyobrażam sobie miec chłopaka. Jest co jest ważne ze zdrowe bo chore dziecko to najgorsze co może człowieka spotkać.

Kasiaja, DobrejMysli lubią tę wiadomość

• Kasiaja Autorytet

Wysłany: 7 lutego 2018, 20:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja teraz też nie wyobrażam sobie żeby Antoś był Zuzią ;-) za 100 córek bym go nie oddała i teraz pewnie też tak będzie jak okaże się synuś ;-) ale czuję taki „niedosyt” chciałabym mieć tą córeczkę chociaż trochę się tego boję. Starszy syn to już nastolatek i to prawda że „małe dzieci, mały kłopot. Duże dzieci duży klopot” ;-) od zmysłów bym chyba odchodziła mając córkę. Nie mówiąc już o tym, że chleb ze smalcem byśmy jedli bo wszystkie pieniądze na ubranka bym wydawała 0LOL.gif dla chłopców nie ma takich „szałowych” szmatek, oczywiście wg mnie ;-)

DobrejMysli lubi tę wiadomość

17u9anli7kai2cz3.png
    qb3cru1dgr6glvjy.png
  • Eilleen Autorytet

Wysłany: 7 lutego 2018, 20:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kasiaja wrote:
    Ja teraz też nie wyobrażam sobie żeby Antoś był Zuzią ;-) za 100 córek bym go nie oddała i teraz pewnie też tak będzie jak okaże się synuś ;-) ale czuję taki „niedosyt” chciałabym mieć tą córeczkę chociaż trochę się tego boję. Starszy syn to już nastolatek i to prawda że „małe dzieci, mały kłopot. Duże dzieci duży klopot” ;-) od zmysłów bym chyba odchodziła mając córkę. Nie mówiąc już o tym, że chleb ze smalcem byśmy jedli bo wszystkie pieniądze na ubranka bym wydawała 0LOL.gif dla chłopców nie ma takich „szałowych” szmatek, oczywiście wg mnie ;-)
    Są wbrew pozorom. Koleżanka z pracy ma synów nastolatków i opowiada nieraz co się dzieje. Tak samo jest często presja otoczenia na drogie ubrania.

qb3ci09k96tb3ht7.png
    h44e3e3kl4vyek4m.png
  • Leticia Autorytet

Wysłany: 7 lutego 2018, 20:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A mi się właśnie ciuszki dla chłopców zawsze podobały bardziej :) Ładniejsze kolory mają, dla dziewczynek 3/4 to róż, za którym nie przepadam ;)

ingelita lubi tę wiadomość

km5se6yd8tj60462.png
    km5stv73q64rb58y.png
  • Kasiaja Autorytet

Wysłany: 7 lutego 2018, 20:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Eilleen wrote:
    Są wbrew pozorom. Koleżanka z pracy ma synów nastolatków i opowiada nieraz co się dzieje. Tak samo jest często presja otoczenia na drogie ubrania.
    Eilleen ja to pisałam w kontekście, że mam „kurwiki” w oczach jak widzę te ubranka dla dziewczynek ;-) i że ciężko by mi było się powstrzymać od kupowania tych „cudów”. Dla chłopców kupuje co prawda „lepsze” rzeczy ale to bardziej z praktycznego punktu widzenia, wolę kupić jedną rzecz porządnej jakości niż 10 byle jakich, które po 1 praniu nie nadają się do noszenia, w myśl zasady „biednego na tanie nie stać” ;-) nawet lubię czasami pójść do second handu i „wyrwać” coś ekstra dobrej jakości lub poluje na wyprzedaże. Przy córeczce miałabym z tym chyba problem ;-)

17u9anli7kai2cz3.png
    qb3cru1dgr6glvjy.png
  • Dooti Autorytet

Wysłany: 7 lutego 2018, 21:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Co to dziecko ze mną robi :D
    Dziewczyny ja nie lubię pączków, tłusty czwartek to dla mnie męka. Mąż wrócił właśnie z treningu i przyniósł trzy domowe pączki. Dostałam ślinotoku, od razu dwa pożarłam...jestem w szoku i nie mogę przestać się śmiać :D

justyna14, d'nusia, siuLa, PLPaulina, DobrejMysli, Kasiaja, Qumish lubią tę wiadomość

Nasz cud ANTOŚ <3 24.06.2018 (33tc +2) 52cm, 2200g
    atdcanliaa6igbwu.png
    trombofilia-niedobór białka S, dodatnie ANA
    Aniołki 06.2016 9tc, 12.2016 9tc , 03.2017 9tc
    "Dla Boga bowiem nie ma nic niemożliwego" ŁK 1,37
  • justa1509 Autorytet

Wysłany: 7 lutego 2018, 21:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dooti wrote:
    Co to dziecko ze mną robi :D
    Dziewczyny ja nie lubię pączków, tłusty czwartek to dla mnie męka. Mąż wrócił właśnie z treningu i przyniósł trzy domowe pączki. Dostałam ślinotoku, od razu dwa pożarłam...jestem w szoku i nie mogę przestać się śmiać :D
    Przez ostatnie kilka lat zjadłam mniej mączka niż w ciągu ostatniego miesiąca :) dzisiaj ciepłe pączki u mamy! Nie mogłam się powstrzymać :)

Dooti, siuLa, Kasiaja lubią tę wiadomość

k0kdqps6qlrq0b7i.png
    klz9hdgeo5cwgz05.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 7 lutego 2018, 21:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dla chłopców są przede wszystkim lepsze buty. Jak widzę te rozowe plastikowe baletki lakkerowane to mnie szlag trafia.

A nastolatki to wiadomo że mają wymagania co do ubioru marki telefonu itd nie ma lekko dziewczyny :D

Kasiaja lubi tę wiadomość

‹‹ 289 290 291 292 293 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Ciąża po 40 - jak zwiększyć szanse na zajście w ciążę

Czy starania o ciążę po 40 roku życia różnią się? Na co zwrócić uwagę i jak zwiększyć swoje szanse? Przeczytaj 5 sprawdzonych sposobów na zwiększenie szans na zajście w ciążę po 40 roku życia. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak czuć się wygodnie w każdych warunkach? Cykl menstruacyjny bez tajemnic

Przeczytaj, co dzieje się w poszczególnych fazach cyklu oraz jaki może to mieć wpływ na kobiecy organizm. Sprawdź, jak możesz zadbać o swój komfort fizyczny i psychiczny na przestrzeni cyklu menstruacyjnego. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Zagnieżdżenie zarodka - ile dni po stosunku? Jakie mogą być objawy zagnieżdżenia?

Czym jest i kiedy następuje zagnieżdżenie zarodka w macicy, ile dni po stosunku dochodzi do implantacji? Czy zagnieżdżenie zarodka można zaobserwować? Jakie objawy mogą towarzyszyć implantacji? 

CZYTAJ WIĘCEJ