Sierpniowe mamusie 2018
-
WIADOMOŚĆ
-
Existenz wrote:jejku jakie emocje....
Mi pocztą przyjdą wyniki -
nick nieaktualny
-
polkosia wrote:Anuleczka, przezierność 2,2 czy nawet 2,5 to jest dobry wynik
W ogóle się nie stresuj.
Aniołek [*] 6 tc 5.07.2017
Moje serduszko Olcia 12.03.2014
Aniołek [*] 6 tc 2011 -
nick nieaktualnyAnuleczek wrote:No próbuje...ale pappy nie zamierzałam robić wiec mnie to zszokowało trochę ze muszę...ze niby to z racji wieku... a ja mam 33 lata wiec ?to ze pierwszy raz w życiu poczułam się tak staro to już pomijam...No i może to głupio zabrzmi ale muszę popracować nad psychika bo za bardzo chyba nastawiałam się na druga córkę..ehh
Z tego co mi lekarz mówił to dobre usg to jest 70% pewności a razem z pappa 90-95%. Też z wywiadu lekarskiego zalecają bardziej np przy przebytych poronieniach, cukrzycy nadcisnieniu i innych. Ja też zrobilam dla świętego spokoju a raczej nie zamierzalam, po usg jestem juz spokojna ze dzidzia zdrowa bez wad, usg 2 semestru potwierdzi mam nadzieję.Wiadomość wyedytowana przez autora: 8 lutego 2018, 09:27
Anuleczek lubi tę wiadomość
-
Anuleczek wrote:Ja tez po badaniach...Dzieciątko 6,26, tętno 154, kość nosowa obecna, wg usg maleństwo 6 dni starsze...Lekarz się bardzo namęczył żeby złapać przezie4nosc i nie do końca jest to to co chciał złapać...na jednym zdjęciu nr 2,2 na drugim 2,3. Jak dla mnie wynik niezbyt dobry.W dodatku kazał mi zrobić pappe do końca tygodnia i wynik wysłać mu na maila...Dziewcz6ny zestresowałam się.Porownalam wyniki mojej córki na tym samym etapie miała 6,27 cm i nt 1,43.....Co do płci postawił na chłopaka...a mojej córce tak samo coś tam wystawało wiec się nie nastawiam...
-
polkosia wrote:Kasia, a to Twoje USG niżej, to z którego tc jest?
U mnie z 8 tc jest też na dziewczynę
wow, to juz na tym etapie mozna pozpoznac płec??
U mnie na USG z 10 tyg chyba nawet nie ma po czym wnioskowac o czymkolwie.....
https://naforum.zapodaj.net/thumbs/309bc675580f.jpgWiadomość wyedytowana przez autora: 8 lutego 2018, 11:58
-
Wiadomość wyedytowana przez autora: 8 lutego 2018, 10:28
chabasse, PLPaulina, pumka1990, d'nusia, Kasiaja, niedograna, Natina19, marcela123 lubią tę wiadomość
Aniołek [*] 6 tc 5.07.2017
Moje serduszko Olcia 12.03.2014
Aniołek [*] 6 tc 2011 -
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny
-
Dziewczyny czy moge dołaczyć termin mam na 25 sierpnia to moje 2 dziecko
agania, d'nusia, PLPaulina, Kasiaja, niedograna, Zuuziia, Anuleczek, pumka1990, siuLa, Gypsy lubią tę wiadomość
-
pumka1990 wrote:Dziewczyny, wiem, że nie analizuje się wyników do pappy tylko z krwi bez obrazu USG... Ale je mam, a do wizyty jeszcze trochę. Jakie Wy miałyście wyniki? Możecie napisać?
Wolne B-hCG 59,5 IU/l - 1,434 MoM
PAPP-A 1,960 IU/l - 1,447 MoM
Jak widać na zdjęciu bez USG można zawału dostać
https://naforum.zapodaj.net/thumbs/b2e56373f29b.jpgpumka1990 lubi tę wiadomość
[/url]