Sierpniowe mamusie 2018
-
WIADOMOŚĆ
-
nick nieaktualnyjustyna14 wrote:Pocieszylyscie mnie, ze nie tylko u mnie taki apetyt.
Co do jedzenia, to ja sue chyba wezme od poniedzialku konkretnie za siebie i tylki zdrowe jedzonko bez smazonego i slodkosci. Po porodzie niby waga spada sporo ale ja chcialabym zeby spadla do nizszej niz przed ciaza o 15 kg wiec nie chce sobie teraz za bardzo pofolgowac, a to chyba najlepszy moment zeby z pewnych zlych nawykow zrezygnowac na zawsze.
Można tylko pamiętaj żeby dobrze zbilansowana byla, bialko węglowodany i tluszcze tez są potrzebne -
Kasiaja wrote:Kobitki, a Alicja to Alutka, czy Ala? Tak mnie teraz naszło z tymi zdrobnieniam i to imię mnie zaintrygowało
Ja jestem Alicjai moje imię zdrabniane było tak : Ala, Alunia, Alusia, Alutka, Aleńka, Alcia. Najczęściej Ala, Alusia
Wiadomość wyedytowana przez autora: 8 lutego 2018, 21:35
Kasiaja lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
Lavendova wrote:Można tylko pamiętaj żeby dobrze zbilansowana byla, bialko węglowodany i tluszcze tez są potrzebne
i co wlasnie wyczytalam? Ze na pewno jestem odwodniona bo samej wody pije moze litr dziennie. A powinn ze 2,5. Sucha skora wieksze zmeczenie, rozdraznienie, kolatania serca, slabe wlosy itd to wszystko moze byc efektem odwodnienia. Biore sie za siebie. Bedzie z korzyscia dla dzidzi dzieci i meza
Wiadomość wyedytowana przez autora: 8 lutego 2018, 21:36
7w3d 💔 -
nick nieaktualnyNo tak to picie to też moja zmora musze sie zmuszac żeby tyle wypić. A ziemniaki nie zdrowe? Potas mają też potrzebny. A na kołatanie serca to właśnie potas i magnez. Oj rybki rybki ja nie mogę patrzeć na nie
Nigdy nie lubilam i jak tu sie zmusic. Nie wiem czy można wędzona makrele tylko mi wchodzi (zwykle bo w ciazy to jeszcze nie probowalam).
Z imionami problem tez mamy. Ja mam tak ze mi sie dużo imion podoba ale jak sobie wyobraze ze tak mówię do swojego dziecka to urok tracą -
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualnyLavendova wrote:Nie wiem czy można wędzona makrele tylko mi wchodzi (zwykle bo w ciazy to jeszcze nie probowalam).
wydziela się rakotwórcza substancja. Ja wolę nie ryzykować.
Należy wystrzegać się ryb hodowlanych, bo są tak zanieczyszczone metalami ciężkimi, że mogą przynieść więcej szkody niż pożytku. Tak samo ryby poławiane z Bałtyku - niestety
Ciekawy artykuł o rybach dla dociekliwych: http://ciaza.siostraania.pl/ryby-w-ciazy-jakie-jesc-a-z-jakich-zrezygnowac/
Też zawsze chciałam zwiększyć spożycie ryb, ale chyba łatwiej będzie, jak zacznę suplementować kwas omega3 -
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualnyLavendova wrote:Prenatal ma tyle? O to tez sobie kupię bo zwykle dają 200 a to mało. Sama sobie przepisalam
Oczywiście lekarz mówił ze warto brac to juz jest dostępna wiedza
Choć to też jest z oleju rybiego, może poszukam czegoś z alg.Wiadomość wyedytowana przez autora: 8 lutego 2018, 23:07
nesssssa lubi tę wiadomość