Sierpniowe mamusie 2018
-
WIADOMOŚĆ
-
Do wilczego głodu jestem przyzwyczajona, śniadanie, w pracy jogurt, bułka 2 razy, coś słodkiego i herbata. Wracam o 15 i zaraz obiad, ale za to wieczorem mniej jem. Muszę uważać na kolacje, tzn. nie zapominać o niej. Mam wrażenie że jak nie zjem kolacji to rano moje zostaje w łazience
-
nick nieaktualny
-
PLPaulina wrote:Dziewczyny mam pytanie... hmm..
To moja pierwsza ciąza więc jestem zielona.
Drugi dzień zauważyłam że z piersi .. pojawia mi się przezroczysta wydzielina..
To normalne?!
Samo mleko pojawia sie w drugiej ttzeciej dobie po porodzie. Wiec mize skonsultuj z lekarzem.7w3d 💔 -
monika16332 wrote:Drogie mamusie, pytanie mam odnośnie prawidłowego wyniku TSH. Do wizyty kikla dni a jestem ciekawa bo co strona to inne zakresy. Moje TSH to 2,15. Ile wy macie ? Wiecie jakie jest idealne w ciąży ? Nigdy nie leczyłam tarczycy ani nie sprawdzałam tego wyniku.
ja miałam TSH w pierwszych tygodniach ciąży ponad 2,8 i gin przepisała eutoryx 50 + konsultacje endokrynologa. W weekend musze zrobić wyniki (po miesiącu brania leku) i sprawdzić ile mi spadło przy takiejdawce -
nick nieaktualny
-
monika16332 wrote:Drogie mamusie, pytanie mam odnośnie prawidłowego wyniku TSH. Do wizyty kikla dni a jestem ciekawa bo co strona to inne zakresy. Moje TSH to 2,15. Ile wy macie ? Wiecie jakie jest idealne w ciąży ? Nigdy nie leczyłam tarczycy ani nie sprawdzałam tego wyniku.
-
PLPaulina wrote:Dziewczyny mam pytanie... hmm..
To moja pierwsza ciąza więc jestem zielona.
Drugi dzień zauważyłam że z piersi .. pojawia mi się przezroczysta wydzielina..
To normalne?!Wiadomość wyedytowana przez autora: 15 lutego 2018, 20:06
-
Zuuziia wrote:Nie wytrzymałam
Wypiłam dzisiaj mała szklankę zimnego piwa z sokiem malinowymMąż się ze mną podzielił.
-
Normalnie możesz sobie wypić raz na jakiś czas lampke wina
Moja gin mi ostatnio powiedziała, że bardziej szkodzi to jak mam na coś ochotę i się stresuje tym że nie mogę tego zjeść czy się napić niż wypicie raz na jakiś czas szklanki piwa czy lampki wina bądź zjedzenie niezdrowych chipsów.
Wiadomo wszystko z umiarem
25.07.2018 🦊
-
Zuzia ja przy karmieniu lampkę czasem sobie wypiłam, jak mała skończyła pół roku. Ale już w ciąży kompletna abstynencja to dla mnie podstawa, naoglądałam się ofiar FAS i nigdy bym sobie nawet na odrobine nie pozwoliła. Wg mnie ryzyko nie warte tej chwili przyjemności.
polkosia, Ithildin, pumka1990, nesssssa, Gypsy lubią tę wiadomość
-
Chyba stres, że nie można wypić lampki wina nie jest aż tak dużym stresem... Jestem zdania że alkoholu zero, czy to wino, czy piwo. Odpowiadamy nie tylko za siebie, ale i za małego człowieka w środku. Wiadomo że łyk wina nie zaszkodzi, ale dla mnie to się nie godzi
justyna14, Eilleen, Carolline, Dooti, kozalia, Leticia, polkosia, vanilia120, e_mii, Ithildin, pumka1990, nesssssa lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualnyPodobno lampka wina szkodliwa nie jest, tzn alkohol jest szkodliwy dla plodu ale w pewnych ilosciach i systematycznie, niestety nie jest okreslona ta ilość i dlatego zapobiegawczo mówi się ze zero alkoholu w jakiejkolwiek postaci. Ale bez przesady od szklanki piwa czy lampki wina dziecko nie dostanie fas. Ja wypiłam sobie karmi w polsce. Bardziej dziecku zaszkodzi rtęc z rybki niż takie coś ja uważam.
Wiadomość wyedytowana przez autora: 15 lutego 2018, 21:24
Zuuziia lubi tę wiadomość
-
Każdy bierze odpowiedzialność za siebie i swoje maleństwo. Jeżeli lekarz tytułujący się doktorem nauk medycznych nie zabrania to generalnie mam pełne zaufanie. Kończę prawo, a nie medycynę
a chodzę do lekarza jeśli można tak nazwać z najwyżej półki, ale i też takiego który ma zdrowe podejście do stanu błogosławionego kobiety.
Kwestia sumienia i tego czy coś godzi czy nie, nie jest kwestia nauk medycznych.
Uważam, że każdego dnia większość z nas spożywa gorsze bądź równe alkoholowi świństwa znajdujące się w naszych posiłkach. Niestety w większości przypadkach nie mamy nawet na to wpływu albo i nawet o tym nie myślimy, mam na myśli np nawożone warzywa czy owoce pięknie eksponowane na półkach sklepowych czy pierś z kurczaka na sterydach.
Każdy robi jak uważa, ja nie mam wyrzutów sumienia, że po 16 tygodniach zamoczyłam usta w szklance piwa z sokiem. Nie robię tego jakoś nagminnie. I trzymam pewien dystans skoro dzidziuś ma się dobrze i wszystko prawidłowo się rozwija to dlaczego mam siać panikę o szklankę piwa?
25.07.2018 🦊
-
Szczerze? Moze nie zaszkodzi, ale jakby cos to ja bym sobie nie darowala a gadanie , ze stres jest wiekszy bo napic sie nie mozna to to chyba juz pod jakis problem ppdchodzi. Moja trzecia ciaza, nigdy nie sttonilam od alkoholu i to w mocniejszym wydaniu bo lubie whisy, ale jakos nigdy nawet lyka w ciazy nie zrobilam bo jestem dorosla i umiem sie powstrzymac. Lampka dzis nie zaszkodzi a jutro moze dwie juz tak. Nigdy nie zgodze sie na promowanie picia w ciazy ani na palenie papierosow. Chcesz zabijac, zabijaj siebie a nie niewinne dziecko! Moze kolejna g.burza bedzie ale serio jakies granice sa. Chcesz to pij, nie chwal sie tym w neciw bo wstyd!!!
edwarda20, katka/85, Katy, Carolline, kozalia, Mili-lu, polkosia, vanilia120, PollyM, DobrejMysli, Meneksze, Ithildin, pumka1990, nesssssa, Ruth, cindi88 lubią tę wiadomość
7w3d 💔 -
Zuuziia wrote:Każdy bierze odpowiedzialność za siebie i swoje maleństwo. Jeżeli lekarz tytułujący się doktorem nauk medycznych nie zabrania to generalnie mam pełne zaufanie. Kończę prawo, a nie medycynę
a chodzę do lekarza jeśli można tak nazwać z najwyżej półki, ale i też takiego który ma zdrowe podejście do stanu błogosławionego kobiety.
Kwestia sumienia i tego czy coś godzi czy nie, nie jest kwestia nauk medycznych.
Uważam, że każdego dnia większość z nas spożywa gorsze bądź równe alkoholowi świństwa znajdujące się w naszych posiłkach. Niestety w większości przypadkach nie mamy nawet na to wpływu albo i nawet o tym nie myślimy, mam na myśli np nawożone warzywa czy owoce pięknie eksponowane na półkach sklepowych czy pierś z kurczaka na sterydach.
Każdy robi jak uważa, ja nie mam wyrzutów sumienia, że po 16 tygodniach zamoczyłam usta w szklance piwa z sokiem. Nie robię tego jakoś nagminnie. I trzymam pewien dystans skoro dzidziuś ma się dobrze i wszystko prawidłowo się rozwija to dlaczego mam siać panikę o szklankę piwa?katka/85, Mili-lu, vanilia120, PollyM, Meneksze, pumka1990 lubią tę wiadomość
7w3d 💔