Sierpniowe mamusie 2018
-
WIADOMOŚĆ
-
nick nieaktualny
-
A mbie brzuch boli od wczoraj i sie martwie. Zazwyczaj jak leze to troche mniej....jakbym miala kamien zaniast dziecka co ciagnie w dol
Wiadomość wyedytowana przez autora: 4 marca 2018, 18:13
10.08. Irenka. 3700 i 56
9m -9kg. 2 zabki.
13m - 10.300 kg. 6 zabkow 80r -
Ania241188 wrote:Najlepiej leżeć na lewym boku w ciąży
-
nick nieaktualny
-
squirrel wrote:150/90, 160/90 ale to tylko podczas wizyt. W domu nigdy dolne nie przekracza mi 80 a górne 130. Zazwyczaj mam 120/70. Czasami nawet 110/70. Lekarz tłumaczył mi trochę jak to jest z tym nadciśnieniem i, że nigdy nie można za miarodajnego przyjmować ciśnienia mierzonego pod wpływem emocji i stresu. Człowiek ma w ciągu dnia wiele różnych wartości ciśnień i jakiś jeden wyskok nie jest nadciśnieniem.Dopiero gdyby w stanie spoczynku utrzymywało mi się ciśnienie większe niż 135/85 to powiedział, że konieczne będą leki. Ale takiego w domu nigdy nie miałam.
Mimo to monitorować muszę cały czas.7w3d 💔 -
justa1509 wrote:Jakbym miała spać tylko na lewym boku, to chyba bym nie wstała :p w normalnie rozwijającej się ciąży nie ma obowiązku spać na lewym boku, owszem, że względu na krążenie dobrze jest brać lewy bok pod uwagę, ale spanie na prawym, czy też na plecach nie zaszkodzi. W nocy kręci się bardzo i nie jestem w stanie się pilnować
-
Ania241188 wrote:No przecież nie mówiłam żeby ciągle leżeć na lewym boku bo to nie możliwe. Mówiłam że najlepiej
Nawet na jakimś forum czytałam wypowiedź że kobieta obudziła się przerażona bo spała na prawym boku i nie wie czy nie zaszkodziła dziecku :p
A do bólu pleców zostaje tylko przywyknąć, bo cóż będzie gorzejWiadomość wyedytowana przez autora: 4 marca 2018, 18:32
-
justa1509 wrote:Gdzieś kiedyś czytałam, że powinno się tylko na lewym, ale po pół roku takiego spania chyba miałabym zdeformowany bok :p
Nawet na jakimś forum czytałam wypowiedź że kobieta obudziła się przerażona bo spała na prawym boku i nie wie czy nie zaszkodziła dziecku :p
A do bólu pleców zostaje tylko przywyknąć, bo cóż będzie gorzej
Mi plecy dokuczaly dopiero pod koniec ciąży
Ale wtedy to już prawie wszystko dokucza
Wiadomość wyedytowana przez autora: 4 marca 2018, 18:37
-
nick nieaktualny
-
justyna14 wrote:A jaki masz cisnieniomierz w domu?
Naramienny Sanitas. Sprawdzony też na mężu który ma niedociśnienie i na mamie która leczy się na nadciśnienie. Kiedyś przyszła do mnie bez tabletki to miała na moim ciśnieniomierzu takie wartości, których ja nigdy nie uświadczam nawet w gabinecie. Poźniej po tabletce wyszło ok.Wiadomość wyedytowana przez autora: 4 marca 2018, 19:30
🌸 ❤️ sierpień 2018
🐻❤️ maj 2021 -
Ja też spie jak mi sie podoba, ale ja z tych co cochwile zmieniają pozycje w czasie snu i nigdy nie wiem jak sie obudze:) jedynie nie śpie na brzuchu. A co do pleców to mnie też bolą od samego początku. Najgorzej jak dłużej posiedzę w takiej pozycji półleżącej to nawet wstać potem nie moge... A będzie coraz ciężej:) a jeśli chodzi o ból brzucha to tydzień temu też sie z tym zmagałam i faktycznie pomógł mi magnez:)17.08.2018 M<33
09.10.2020 A<33