Sierpniowe mamusie 2018
-
WIADOMOŚĆ
-
Dziewczyny a mam pytanie jest wśród nas jakas alergiczka? Ja mam uczulenie chyba na wszystko co może sie unosić w powietrzu zaczynając od kurzu, grzybów, pyłków traw kończąc na moim kocie. Do tej pory jakoś dawalam sobie rade lekami (np. Clatra) i wziewami sterydowymi, ale w ciąży mi ich nie wolno brać. Rozmawiałam z moim gin i alergologiem i oboje twierdzą, że w ciąży objawy powinny się zmniejszyć, a ja mam wrażenie, że od dwóch dni jest co raz gorzej. Ciężej mi się oddycha, a od mojego kota dostaje wysypki. Umówiłam się dzisiaj na wizytę u alergologa, ale mam termin dopiero za tydzień i teraz pytanie jak myślicie jest coś co będę mogła brać? Czy tylko wapno mi zostało, które nie działa...TYMEK ur 30.06.2018r. W 34+4tc ❤️
-
Ja jestem alergiczką i mam astmę przy okazji, ale przez to że sterydy zażywam już gdzieś od października, a przy tym unikam kontaktów z alergenami, u mnie największe objawy wywoływał zawsze kurz, to narazie nie odczuwam w ogole tej alergii. Ale w sumie moja pora dopiero sie zbliża kiedy kwitną trawy a potem zboża, tego się niestety nie da uniknąć. To poźniej zobacze co z tym zrobie i jak sie to u mnie objawia. Ale do alergologa tez sie wybieram, i zrobie napewno spirometrie.
AnkaK90 lubi tę wiadomość
17.08.2018 M<33
09.10.2020 A<33
-
Ja nigdzie nie przejde. Nie mam tez fb.
Dane i zdj ktore wstawiam robie z ostroznoscia tyle ile trzeba. A jak zdj ktore wstawilam kilka miesiecy temu znajde w necie to pozwe do sadu. Moderator forum calego dziwnie postepuja. Przeciez widza ip komputera. Poblokowac wszystkich w pizdu co maja udowodnione podszywanie sie pod innech zdjecia bo inaczej zyski ze strony zmaleja.
DobrejMysli lubi tę wiadomość
10.08. Irenka. 3700 i 56
9m -9kg. 2 zabki.
13m - 10.300 kg. 6 zabkow 80r -
AnkaK90 wrote:Edyta, a te sterydy to teraz też bierzesz? No ja do przed wczoraj też jakoś nie miałam objawów, a teraz się zatykam i strasznie ciężko mi się oddycha...
Biore cały czas ale ja to biore na coś innego, nie na astme czy alergie:)17.08.2018 M<33
09.10.2020 A<33
-
nick nieaktualnye_mii wrote:Chyba mi się anemia przypałętała.
Erytrocyty 3,7 (norma 4-5)
Hemoglobina 11,5 (12-16)
Hematokryt 34,4% (37-47).
Ale za to mocz w normieJutro wizytuję, szkoda że bez usg. Do połówkowych jeszcze dwa tygodnie, mam nadzieję że wtedy już potwierdzą płeć, bo dłużej nie zniosę tej niepewności
Normy podane z boku to nie dotyczą kobiet w ciąży..więc spokojnie.
W ciąży podwyższone leukocyty i obniżone erytrocyty to norma. -
Jestem po wizycie. U nas dziewczynka - Blanka. Termin mam na 6 sierpnia
Łożysko się podniosło, nie jest już przodujące.Same dobre informacje.
A połówkowe usg juz w poniedziałek.Leticia, Existenz, pumka1990, Dooti, Zosia_wop, DobrejMysli, agania, Anuleczek, e_mii, Ania241188, marcela123, d'nusia, polkosia, siuLa, Lavendova, Eilleen, chabasse, PLPaulina, edytkaa93, Marnat, niedograna, Carolline lubią tę wiadomość
-
Ania241188 wrote:Mam podobnie. Pełen pęcherz i twardnienie.
ja już biorę spasmoline od tego tygodnia, gdzie w poprzedniej ciąży dopiero po 25 tc mi przepisał
-
Ach, i ciągle zapominam się pochwalić
czuję już ruchy takie konkretne od jakiegoś tygodnia-półtora.
Ciekawe co będzie jak dzieć dorośnie do miejsca, w którym mam rozstęp mięśni? Będę mogła mu przybić piątkęDobrejMysli, e_mii, polkosia, Lavendova, Kasiaja, Dooti, marcela123, Existenz, PLPaulina lubią tę wiadomość
-
Ja również po USG, na 90% dziewczynka
ciężko było zobaczyć przez brzuch wiec lekarz jeszcze podejrzał waginalnie.
Wszystko w normie, waży 200g. Szyjka długa i zamknięta. Serduszko też ok.
U mnie cała rodzina mówiła ze będzie chłopak ale to takie raczej życzenie bo tez same dziewuchy w rodzinie jednej i drugiejDodatkowo dostałam zalecenie brania na stałe magnezu skoro pojawiały sie incydenty ze skurczami. Z pęcherzem wszystko dobrze. Z tego przejęcia ze dziewczyna zapomniałam o rower zapytać
DobrejMysli, e_mii, Ania241188, marcela123, d'nusia, Meneksze, Lavendova, Kasiaja, Dooti, chabasse, PLPaulina, pumka1990, niedograna, Carolline lubią tę wiadomość
-
Meneksze wrote:Jestem po wizycie. U nas dziewczynka - Blanka. Termin mam na 6 sierpnia
Łożysko się podniosło, nie jest już przodujące.Same dobre informacje.
A połówkowe usg juz w poniedziałek.
Cieszę sie, ze sie podniosłoliczę, ze i u mnie sie uda