WIELKA AKCJA PŁODNOŚCI   

Czasami życie pisze różne scenariusze.
Sprawdź jak zabezpieczyć płodność - swoją i partnera!
Sprawdź
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Sierpniowe mamusie 2018
Odpowiedz

Sierpniowe mamusie 2018

Oceń ten wątek:
  • Eilleen Autorytet

Wysłany: 15 marca 2018, 06:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Umówiłam się na połówkowe na 17 kwietnia :-) jak ten czas leci.

Jeśli to faktycznie mogły być ruchy to bardzo fajnie :-) poczułam je w pracy jak siedziałam przy biurku.

DobrejMysli lubi tę wiadomość

qb3ci09k96tb3ht7.png
    h44e3e3kl4vyek4m.png
  • Eilleen Autorytet

Wysłany: 15 marca 2018, 06:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    agania wrote:
    Eilleen - a mokry czy suchy? Ogolnie to jak zwykle syrop z cebuli, czosnku. Na suchy kaszel mozna supremin.
    Na razie suchy ale czuję że coś tam się odrywa.

qb3ci09k96tb3ht7.png
    h44e3e3kl4vyek4m.png
  • Eilleen Autorytet

Wysłany: 15 marca 2018, 06:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    agania wrote:
    Super ;) u mnie jest ten problem, ze łożysko jest umiejscowione w bliźnie po cc i jesli wrośnie to małe sa szanse na przemieszczanie w ogole jakiekolwiek. Ale nie tracę jeszcze nadziei.
    Trzeba mieć nadzieję :-)

qb3ci09k96tb3ht7.png
    h44e3e3kl4vyek4m.png
  • Existenz Autorytet

Wysłany: 15 marca 2018, 08:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Eilleen wrote:
    Mi na zgage pomaga woda lekko gazowana bo mam teraz często a że mleka krowiego nie pije to jakoś sobie muszę radzić.

Macie coś sprawdzonego na kaszel. Męczy mnie coraz bardziej.
    Zaparzony majeranek lub sok z buraka z miodem. Sok zsgotowac i do chlodnej szklanki dac 4 lyzki miodu. Pic po kilkka lykow przez pare dni

Wiadomość wyedytowana przez autora: 15 marca 2018, 08:44

10.08. Irenka. 3700 i 56
    9m -9kg. 2 zabki.
    13m - 10.300 kg. 6 zabkow 80r
  • edytkaa93 Autorytet

Wysłany: 15 marca 2018, 08:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    macie może jakiegoś sprawdzonego sprzedawce na allegro który sprzedaje ciuszki i akcesoria dla maluszków?

myszeczka89 lubi tę wiadomość

17.08.2018 M<33
    09.10.2020 A<33
  • Marta..a Autorytet

Wysłany: 15 marca 2018, 08:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Existenz wrote:
    Zaparzony majeranek lub sok z buraka z miodem. Sok zsgotowac i do chlodnej szklanki dac 4 lyzki miodu. Pic po kilkka lykow przez pare dni

Słyszałam o tym majeranku od koleżanek w pracy, że jak się będę źle czuć to pić. Ale jakoś się nie odważyłam :)

6cs: 08.2018 - synek <3
    5cs.: 06.2020 - córeczka 9tc nasz aniołek 👼
    2cs.: 12.2021 - córeczka <3
  • Leticia Autorytet

Wysłany: 15 marca 2018, 09:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    edytkaa93 wrote:
    macie może jakiegoś sprawdzonego sprzedawce na allegro który sprzedaje ciuszki i akcesoria dla maluszków?

Ja brałam od firmy Robik na Allegro dwa razy i byłam zadowolona.

km5se6yd8tj60462.png
    km5stv73q64rb58y.png
  • Zosia_wop Autorytet

Wysłany: 15 marca 2018, 09:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    edytkaa93 wrote:
    Jeśli chodzi o Allegro i wszelkie akcesoria dla dzieci to polecam justinex, hubiworld tez ma dobre opinie, ale ja się zraziłam do nich, bo wysłali złe zabezpieczona paczkę wylał się płyn, a w paczce był laktator zamówiony 3 tyg przed porodem żeby już był w domu i kurier zadawonil, ze oczka zalana, cała mora, wiec odmówiłam przyjęcia i później nie mogłam doprosić się od nich powtórnej wysyłki, nie odpisywali na maile, nie odbierali telefonu - musiałam kupić po porodzie przy nawale na szybko kolejny, a ten wysłali mi za 2-3 tyg po porodzie dopiero i tak oto miałam dwa laktatory :/ a i tak musiałam kupić trzeci, bo tamte się nie sprawdziły

hchy0tc79jyv0psk.png

https://www.maluchy.pl/li-72379.png
    Niskie amh, endometrioza...
    Aniołek [*]12.2014
  • Ania241188 Autorytet

Wysłany: 15 marca 2018, 09:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zosia_wop wrote:
    Jeśli chodzi o Allegro i wszelkie akcesoria dla dzieci to polecam justinex, hubiworld tez ma dobre opinie, ale ja się zraziłam do nich, bo wysłali złe zabezpieczona paczkę wylał się płyn, a w paczce był laktator zamówiony 3 tyg przed porodem żeby już był w domu i kurier zadawonil, ze oczka zalana, cała mora, wiec odmówiłam przyjęcia i później nie mogłam doprosić się od nich powtórnej wysyłki, nie odpisywali na maile, nie odbierali telefonu - musiałam kupić po porodzie przy nawale na szybko kolejny, a ten wysłali mi za 2-3 tyg po porodzie dopiero i tak oto miałam dwa laktatory :/ a i tak musiałam kupić trzeci, bo tamte się nie sprawdziły
    A ja zamawiałam też od hubiworld i wysłali mi w paczce 2 takie same rzeczy a jednej zapomnieli to przysłali mi bez problemu brakująca rzecz.

zrz6x1hpuh8zaykc.png
    f2w3bd3m75py8k9r.png
  • Zosia_wop Autorytet

Wysłany: 15 marca 2018, 09:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ania241188 wrote:
    A ja zamawiałam też od hubiworld i wysłali mi w paczce 2 takie same rzeczy a jednej zapomnieli to przysłali mi bez problemu brakująca rzecz.

No widzisz, nie wiem od czego to zależy, wcześniej tez zamawiałam od nich i było ok. Jednak wkurzyli mnie strasznie z tym
    Laktatorem, bo był potrzebny i musiałam wydać kolejne 100zl na coś za co już zapłaciłam wcześniej i nawet nie usłyszałam
    Słowa przepraszam, zero odzewu przez ponad miesiąc i nagle przyszła paczka...chamstwo. Gdyby to było coś innego to pewnie bym się tak nie przejęła.

hchy0tc79jyv0psk.png

https://www.maluchy.pl/li-72379.png
    Niskie amh, endometrioza...
    Aniołek [*]12.2014
  • lu.iza Autorytet

Wysłany: 15 marca 2018, 09:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny :/ zaczyna mnie brac jakaś infekcja grzybiczna :/ byłam u gina tydzień temu było ok a od dwóch dni widzę ze coś się rozwija.. gin dopiero jutro w gabinecie wiec będę dzwonić. Co mogę już dzis zastosować? Widziałam ze kilka z Was tez już miało ten problem :/

qb3cl6d8iexq5cc7.png
    m3sxc6edpjlusky4.png
  • Existenz Autorytet

Wysłany: 15 marca 2018, 10:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Marta..a wrote:
    Słyszałam o tym majeranku od koleżanek w pracy, że jak się będę źle czuć to pić. Ale jakoś się nie odważyłam :)
    Moja pediatra jest zwolennikiem ziol.. zawsze jakies sprawdzone przepisy podaje. Tylko trzeba dodac sok malinowy lub miod i normalna herbatka

10.08. Irenka. 3700 i 56
    9m -9kg. 2 zabki.
  • Existenz Autorytet

Wysłany: 15 marca 2018, 10:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    lu.iza wrote:
    Dziewczyny :/ zaczyna mnie brac jakaś infekcja grzybiczna :/ byłam u gina tydzień temu było ok a od dwóch dni widzę ze coś się rozwija.. gin dopiero jutro w gabinecie wiec będę dzwonić. Co mogę już dzis zastosować? Widziałam ze kilka z Was tez już miało ten problem :/
    Mi pomogl trivagin w tabletkach (dosc drogi ) raz jak wodzial cos a ja nie czulam. Pozniej po antybiotyku zaczelo swedziec. Tez pomogl po 3 dniach

lu.iza lubi tę wiadomość

10.08. Irenka. 3700 i 56
    9m -9kg. 2 zabki.
  • misia-kasia Autorytet

Wysłany: 15 marca 2018, 10:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Po wczorajszej wizycie też juz mam ochotę robić wyprawkę ;) wcześniej jednak postanowiłam poczekać do usg połówkowego żeby na 100% wiedzieć jaka płeć i teraz ciężko mi wytrwać w tym postanowieniu ;) w tym tygodniu muszę coś dla siebie zamówić bo przez ostatnie kilka dni wyskoczył mi brzuszek.

pumka1990 lubi tę wiadomość

17u9tv73c400zyd6.png
    l22n9vvjln9sss76.png
  • nesssssa Autorytet

Wysłany: 15 marca 2018, 10:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    misia-kasia wrote:
    Po wczorajszej wizycie też juz mam ochotę robić wyprawkę ;) wcześniej jednak postanowiłam poczekać do usg połówkowego żeby na 100% wiedzieć jaka płeć i teraz ciężko mi wytrwać w tym postanowieniu ;) w tym tygodniu muszę coś dla siebie zamówić bo przez ostatnie kilka dni wyskoczył mi brzuszek.

ja wlasnie czekam na paczki bo zwykle t-shirty robia sie nieco przykrotkie...

w57vyx8dy9s6xggg.png

zem38ribu7ozxy1q.png
  • justa1509 Autorytet

Wysłany: 15 marca 2018, 10:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wczoraj kupiłam sobie sukienkę, najpierw wzięła w rozmiarze 36, po czym stwierdziłam, że może wystarczy mi na 2 tygodnie... i wzięłam większą :P
    W pracy mam możliwość zaszczepienia się na kleszczowe zapalenie opon mózgowych... Ale zrezygnuje, nie ma nigdzie informacji czy jest to bezpieczne, czy nie. Jeśli miałabym już jedną dawkę to mogę kontynuować, ale nie mam odwagi żeby się szczepić.
    Zastanawiam się czy to co czuję to ruchy dziecka, czy jelit... Jak usiądę sobie spokojnie to pod pępkiem coś czuję, ale równie dobrze to mogą być jelita...

k0kdqps6qlrq0b7i.png
    klz9hdgeo5cwgz05.png
  • justyna14 Autorytet

Wysłany: 15 marca 2018, 11:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    AnkaK90 wrote:
    Dziękuje za info :) mi się udało.przełożyć wizytę u alergologa z 22.03 na jutro bo zwolniła się jedna godzina, to zobaczę co mi powie :)
    wiesz, że w ciąży lekarze muszą Cie przyjąć w ciągu 7 dni od zgłoszenia się? Także nie ma co stać w kolejkach tygodniami tylko korzystać ze swoich praw.

7w3d 💔
  • Zolza_ Autorytet

Wysłany: 15 marca 2018, 11:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Czy wy też tak się denerwuje się przed połówkowymi? Mam je za tydzień a już nerwy mnie zjadają, bardziej się stresuje teraz niż przed genetycznym. Najchętniej już bym poszła.

iv099vvj1wzlmrpz.png
  • pumka1990 Autorytet

Wysłany: 15 marca 2018, 11:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam się w kolejnym tygodniu :)

Ania241188, PLPaulina, nesssssa lubią tę wiadomość

Emil - 28.07.2018 r - godzina 22.18 - 2530 gram i 50 cm szczęścia do kochania <3
    17u9sg18c0ymn8s1.png[/link]

24+0 - 692 g/29+0 - 1392 g/32+6 - 2233 gramy szczęścia <3

• DobrejMysli Ekspertka

Wysłany: 15 marca 2018, 11:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zolza_ wrote:
    Czy wy też tak się denerwuje się przed połówkowymi? Mam je za tydzień a już nerwy mnie zjadają, bardziej się stresuje teraz niż przed genetycznym. Najchętniej już bym poszła.
    Ja tak mam. Jestem zapisana na za tydzień w środę i juz teraz trochę się stresuje czy będzie wszystko dobrze. Co prawda czuje juz ruchy wiec uspokaja mnie to, że tam się ciągle coś dzieje :) ale dobrze byłoby wiedzieć konkretnie jak zdrówko małej.
    A Ty Zolza czujesz juz maleństwo?

klz9df9hzzd4pe9c.png
‹‹ 495 496 497 498 499 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Dieta wegetariańska i dieta wegańska w ciąży i podczas laktacji

Czy dieta wegetariańska i wegańska w ciąży oraz podczas laktacji to dobry pomysł? Na co należy zwrócić uwagę nie jedząc w tym okresie mięsa lub żadnych produktów pochodzenia zwięrzęcego? Czy jest to bezpieczne dla ciąży i rozwoju płodu, a potem niemowlęcia? Przeczytaj jak powinna wyglądać dieta mamy karmiącej i czy spożywane przez nią pokarmy mogą wpływać na dziecko. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Krew miesiączkowa - kolor krwi podczas okresu

Czy to normalne, że krew miesiączkowa zmienia swój kolor i konsystencję? Czy brązowy kolor krwi podczas okres powinien Cię niepokoić, czy jest to zjawisko naturalne? Kiedy krwawienie miesiączkowe wymaga konsultacji z lekarzem? 

CZYTAJ WIĘCEJ

O tym jak kalendarz dni płodnych zjednoczył kobiety podczas starania o dziecko - relacja ze spotkania Ovu dzieci!

Jeśli kiedykolwiek zastanawiałaś się co sprawia, że kobiety, matki są tak silne i wytrzymałe, to musisz to przeczytać! My znamy już odpowiedź – nasza moc leży w relacjach jakie potrafimy tworzyć z innymi kobietami. Wsparcie jakie sobie dajemy i energię do działania jaką sobie nawzajem przekazujemy jest wartością o której należy mówić głośno! Dowodem na to jest ta relacja z wyjątkowego zdarzenia – zlotu użytkowniczek OvuFriend i BellyBestFriend, wspaniałych kobiet, cudownych Mam! Przeczytaj, jak kalendarz dni płodnych zjednoczył kobiety podczas starania o dziecko  

CZYTAJ WIĘCEJ