X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Sierpniowe mamusie 2018
Odpowiedz

Sierpniowe mamusie 2018

Oceń ten wątek:
  • squirrel Autorytet

Wysłany: 15 marca 2018, 13:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja na zwolnieniu nie jestem, ale pracuję zdalnie z domu. Jak potrzeba to raz w tygodniu jestem w biurze. Uzgodniłam tak z szefem dlatego, że dojeżdżałam do pracy 100 km i codziennie godzinę rano i godzinę po południu spędzałam czas w pociągu. Do 3 miesiąca ukrywałam w pracy ciążę i po prenatalnych już nie wytrzymałam, bo pobudki o 5 rano mnie wykańczały.Do tego dochodziło 3 krotne wstawanie do toalety w nocy i nie wiem kiedy zleciała noc a już dzwonił budzik, że trzeba wstawać. Poza tym wieczorami po pracy czułam bóle krzyża i spięcia brzucha i musiałam odpocząć.

Co do tych ruchów, to ja też miałam 2 dni przerwy, tak że była totalna cisza. Wczoraj jednak znowu czułam coś podobnego do tego co wydaje mi się, że jest ruchami płodu. Takie 3 stuknięcia pomiędzy pępkiem a spojeniem łonowym. Coś też jakby mnie załaskotało w środku. Jadłam wtedy misie haribo.

Dzisiaj jeszcze nic nie czułam. Na siedząco przed komputerem to nic nie czuję. Dopiero wieczorem jak mam czas i położę się albo na plecach albo na prawym boku. A i czuję tylko wtedy jak trzymam rękę na brzuchu.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 15 marca 2018, 13:11

🌸 ❤️ sierpień 2018
    🐻❤️ maj 2021
  • nesssssa Autorytet

Wysłany: 15 marca 2018, 13:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Chciałam właśnie napisać, że ja też nie czuję, ale chyba coś jednak poczułam. Ale jak przykładam rękę to jakby się uspokaja i zaczyna znowu jak ja ją zabieram. :D

A propos słuchu. Dziewczyny chodzicie/chodziłyście na koncerty w ciąży? Gdzieś coś kiedyś czytałam, że to jakeś wady słuchu może powodować, ale nie wiem czy gugle nie przesadza w tym względzie.
    Za tydzień mam Lao Che we Wrocławiu i chętnie bym się wybrała.

w57vyx8dy9s6xggg.png

zem38ribu7ozxy1q.png
  • e_mii Autorytet

Wysłany: 15 marca 2018, 13:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja się bardziej teraz stresuję przed USG niż wcześniej. Ruchy niby poczułam kilka razy, ale kopniakami bym tego nie nazwała, lekkie pukanie. Jeszcze dzisiaj na wizycie lekarz zapytał czy już czuję :( Stwierdził, że w ciągu 2 tygodni powinnam już czuć, bo to moja 2 ciąża. Pocieszył mnie tylko, że mam łożysko na przedniej ścianie i to może amortyzować.
    A jeszcze przyszła mi paczka z poduchą do spania i pierwszą rzeczą dla maleństwa :) Kupiłam żółty ręcznik z żyrafą :D

v0o0onx.png
    z9pckld.png

• nesssssa Autorytet

Wysłany: 15 marca 2018, 13:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja ostatnio poszłam spać na tej poduszce, szyi rano nie czułam :/ masakra, może jakoś źle ułożyłam.

w57vyx8dy9s6xggg.png

zem38ribu7ozxy1q.png
  • misia-kasia Autorytet

Wysłany: 15 marca 2018, 13:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No ja sie właśnie ostatnio czuje bardziej zmęczona i dokucza mi kręgosłup. Dlatego częściej juz tym myśle. Tak czy siak jeszcze do połowy kwietnia będę pracować bo taki założyłam sobie plan minimum :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 15 marca 2018, 14:19

17u9tv73c400zyd6.png
    l22n9vvjln9sss76.png
  • misia-kasia Autorytet

Wysłany: 15 marca 2018, 13:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    nesssssa wrote:
    Ja ostatnio poszłam spać na tej poduszce, szyi rano nie czułam :/ masakra, może jakoś źle ułożyłam.
    Ja początkowo tez nie mogłam sie na niej ułożyć i bolało mnie ucho od spania na niej, teraz chyba juz sie jakoś ugniotla i jest ok :)

17u9tv73c400zyd6.png
    l22n9vvjln9sss76.png
  • justa1509 Autorytet

Wysłany: 15 marca 2018, 13:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja za to powoli szukam, co zrobić dla maleństwa. Dzisiaj stwierdziłam, że zacznę taką przytulankę i kocyk
    https://naforum.zapodaj.net/thumbs/99867dde9b24.jpg
    https://naforum.zapodaj.net/thumbs/4515986f826a.jpg
    Kwestia doboru kolorów :)

(Zdjęcia ściągnięte z internetu)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 15 marca 2018, 14:35

misia-kasia, PLPaulina, DobrejMysli, pumka1990 lubią tę wiadomość

k0kdqps6qlrq0b7i.png
    klz9hdgeo5cwgz05.png
  • squirrel Autorytet

Wysłany: 15 marca 2018, 13:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja mam taką podłużną poduszkę i wkładam ją sobie tylko między nogi, a górna część sięga mi tak do piersi i tam sobie trzymam rękę. Głowę mam na swojej normalniej poduszce. Noce i tak są dla mnie koszmarem. Całe życie spałam sobie smacznie na brzuchu a teraz 2 godziny na lewym boku, po czym boli mnie całe biodro i bark, to zmieniam na prawą stronę i tak w kółko przez całą noc z boku na bok. Kładąc się spać nie mogę się już doczekać ranka. Pomyśleć, że kiedyś byłam takim śpiochem :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 15 marca 2018, 13:29

🌸 ❤️ sierpień 2018
    🐻❤️ maj 2021
  • Ania241188 Autorytet

Wysłany: 15 marca 2018, 13:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ja teraz siedze i studiuję to usg wczoraj gdzie niby ten siusiak ;p i szukam w necie podobnych zdjęć ale nic nie ma podobnego. Kurcze powiedziała że chłopak ja się nastawiam a to może pepowina była i teraz ta nie pewność mnie zżera :D i tak naprawdę nadal nic nie wiem i nadal płci nie znam :D o matko...

zrz6x1hpuh8zaykc.png
    f2w3bd3m75py8k9r.png
  • agania Autorytet

Wysłany: 15 marca 2018, 13:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja też już chciałabym poznać płeć, ale powiem Wam, że najpierw przez tego krwiaka się stresowałam, teraz tym łożyskiem, że nie skupiam się na tym tak strasznie.... bo w 1 ciąży to fisiowałam żeby tą płeć poznać, a w sumie dopiero się dowiedziałam jakoś w 22 tygodniu ciąży, jako jedna z ostatnich na forum. Teraz wyszłam z założenia, że będzie co będzie, będę się cieszyć. Byleby wszystko było dobrze i byleby donosić ciążę.

n59y3e5ef47vpcg5.png
    l22ncwa1igcivb04.png
  • Ania241188 Autorytet

Wysłany: 15 marca 2018, 13:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    squirrel wrote:
    Ja mam taką podłużną poduszkę i wkładam ją sobie tylko między nogi, a górna część sięga mi tak do piersi i tam sobie trzymam rękę. Głowę mam na swojej normalniej poduszce. Noce i tak są dla mnie koszmarem. Całe życie spałam sobie smacznie na brzuchu a teraz 2 godziny na lewym boku, po czym boli mnie całe biodro i bark, to zmieniam na prawą stronę i tak w kółko przez całą noc z boku na bok. Kładąc się spać nie mogę się już doczekać ranka. Pomyśleć, że kiedyś byłam takim śpiochem :)
    Poczekaj na 3 trymestr a zwłaszcza ostatni miesiąc... To jest dopiero masakra ze spaniem siedzeniem chodzeniem... :D

zrz6x1hpuh8zaykc.png
    f2w3bd3m75py8k9r.png
  • gosia.kak Autorytet

Wysłany: 15 marca 2018, 13:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja nie kupuje specjalnej poduszki do spania. Na razie wziełam zwykłą, starą z ikei, taką nieco bardziej sflaczałą;) niz twardą i wkładam ją sobie po prostu między nogi + podpieram dolną cześć brzucha. śpi mi sie na niej dobrze.

3i492n0agf4rykt3.png
  • justa1509 Autorytet

Wysłany: 15 marca 2018, 13:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    W nocy zazwyczaj śpię na prawym boku, nogi trzymam tak szeroko, żebym się przewróciła, albo zarzucam jedna nogę na męża :D

Ada2405 lubi tę wiadomość

k0kdqps6qlrq0b7i.png
    klz9hdgeo5cwgz05.png
  • agania Autorytet

Wysłany: 15 marca 2018, 14:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ania241188 wrote:
    Poczekaj na 3 trymestr a zwłaszcza ostatni miesiąc... To jest dopiero masakra ze spaniem siedzeniem chodzeniem... :D

:D spanie i leżenie to w ogóle odpada całkowicie, chodzenie to jeszcze jeszcze :P

n59y3e5ef47vpcg5.png
    l22ncwa1igcivb04.png
  • marcela123 Autorytet

Wysłany: 15 marca 2018, 14:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ja właśnie poczułam kolejne kopniaczki maluszka, pierwsze mocniejsze były w poniedziałek a teraz po jedzeniu kolejne dwa pukniecia ;D

Wiadomość wyedytowana przez autora: 15 marca 2018, 14:40

Ania241188, DobrejMysli, pumka1990 lubią tę wiadomość

Aniołek 17.10.2017- 8t5d
    tb739vvjdr6gsxwh.png

3i49hdgew2fq6tag.png
  • marcela123 Autorytet

Wysłany: 15 marca 2018, 14:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja narazie nie mam problemów ze spaniel, śpię przewaznie na lewym boku, chociaż budzę się często na plecach. Ważne, że odzwyczailam się spania na brzuchu bo wcześniej to była moja jedyna pozycja do spania ;)

Aniołek 17.10.2017- 8t5d
    tb739vvjdr6gsxwh.png

3i49hdgew2fq6tag.png
  • Ithildin Ekspertka

Wysłany: 15 marca 2018, 14:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    nesssssa wrote:
    Chciałam właśnie napisać, że ja też nie czuję, ale chyba coś jednak poczułam. Ale jak przykładam rękę to jakby się uspokaja i zaczyna znowu jak ja ją zabieram. :D

A propos słuchu. Dziewczyny chodzicie/chodziłyście na koncerty w ciąży? Gdzieś coś kiedyś czytałam, że to jakeś wady słuchu może powodować, ale nie wiem czy gugle nie przesadza w tym względzie.
    Za tydzień mam Lao Che we Wrocławiu i chętnie bym się wybrała.
    Jak byłam na badaniu prenatalnym u mamyginekolog i wspomniałam coś o tym, że trzeba będzie oddać rodzicom bilety na koncert Sherana, bo jest na początku sierpnia, a termin na 29 to stwierdziła, żebym się nie wygłupiała, miejsca siedzące będę miała, metal to nie jest a w razie czego to ciąża już w zasadzie donoszona i do szpitala blisko, także ;)

misia-kasia, nesssssa, Carolline, pumka1990 lubią tę wiadomość

p19ugywljhfa9tgr.png

Aniołek 27.09.2017 - 9 tydzień
  • Marta..a Autorytet

Wysłany: 15 marca 2018, 14:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja melduję się po połówkowych, wszystko cacy :)
    Trzeci raz usłyszałam, że chłopak, od trzech różnych lekarzy, nawet pani doktor pokazała nam dzisiaj siusiaka :P
    Klusek ma 315g już, a ja na razie 2kg na plus.

Na prenatalnych usłyszałam już że coś mu tam dynda między nóżkami i ja wewnętrznie czułam chłopaka, więc mam ubranka bardziej chłopięce jednak :D

Na zwolnieniu jestem od wtorku bo czułam bóle w podbrzuszu, jak leżę w domu jest ok. Widocznie 8h siedzenia w pracy jednak mnie za bardzo męczyło. Pewnie już zostanę na wolnym. Dzisiaj zawiozłam zwolnienie to koleżanki nie chciały słyszeć że miałabym wracać. Kazały odpoczywać i koniec :D
    Szyjka ładna 5,5cm, łożysko nisko ale nie na tyle żeby nazwać przodującym.

DobrejMysli, Ania241188, Dooti, Kasiaja, misia-kasia, Leticia, PLPaulina, Carolline, pumka1990, Eilleen, chabasse lubią tę wiadomość

6cs: 08.2018 - synek <3
    5cs.: 06.2020 - córeczka 9tc nasz aniołek 👼
    2cs.: 12.2021 - córeczka <3
  • e_mii Autorytet

Wysłany: 15 marca 2018, 14:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    gosia.kak wrote:
    ja nie kupuje specjalnej poduszki do spania. Na razie wziełam zwykłą, starą z ikei, taką nieco bardziej sflaczałą;) niz twardą i wkładam ją sobie po prostu między nogi + podpieram dolną cześć brzucha. śpi mi sie na niej dobrze.

W pierwszej ciąży też nie kupiłam. Pod koniec bardzo żałowałam. Miednica tak mnie bolała, że żadna pozycja nie była wygodna. Między nogi wkładałam poduszki, pościel, męża ;) Teraz biodra już mi zaczynają dokuczać, więc mam nadzieję że poducha pomoże.

v0o0onx.png
    z9pckld.png

• agania Autorytet

Wysłany: 15 marca 2018, 15:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja miałam taką małą poduszkę, bardziej do karmienia niż do spania. A macie jakieś godne polecenia poduchy żeby zamówić np. z internetu?

n59y3e5ef47vpcg5.png
    l22ncwa1igcivb04.png
‹‹ 497 498 499 500 501 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Masturbacja - 9 najczęstszych pytań o samozaspokojenie!

Masturbacja to jeden z największych tematów tabu - dlaczego tak się dzieje? Czy kobiety się masturbują? Czy masturbacja w związku jest normalna? Kiedy masturbacja może być niebezpieczna, a kiedy może przynosić korzyści? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Metody leczenia endometriozy - techniki leczenia, skuteczność, koszty

Endometrioza jest w dalszym ciągu bardzo tajemniczą chorobą. Nic dziwnego, że zarówno diagnostyka, jak i leczenie nie należą do łatwych. Jakie metody stosuje się w zależności od postaci endometriozy? Na czym polegają? Czy są one skuteczne? Jakie czynniki zwiększają szanse na powodzenie leczenia operacyjnego? Czy leczenie endometriozy jest drogie? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Krew miesiączkowa - kolor krwi podczas okresu

Czy to normalne, że krew miesiączkowa zmienia swój kolor i konsystencję? Czy brązowy kolor krwi podczas okres powinien Cię niepokoić, czy jest to zjawisko naturalne? Kiedy krwawienie miesiączkowe wymaga konsultacji z lekarzem? 

CZYTAJ WIĘCEJ