WIELKA AKCJA PŁODNOŚCI   

Czasami życie pisze różne scenariusze.
Sprawdź jak zabezpieczyć płodność - swoją i partnera!
Sprawdź
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Sierpniowe mamusie 2018
Odpowiedz

Sierpniowe mamusie 2018

Oceń ten wątek:
  • Eilleen Autorytet

Wysłany: 16 marca 2018, 06:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Marta..a wrote:
    To by tłumaczyło dlaczego tak mi "sucho" teraz.
    Nie miałam polubić :-)
    Też biorę luteine ale sucho nie mam. Wręcz przeciwnie.

qb3ci09k96tb3ht7.png
    h44e3e3kl4vyek4m.png
  • Marta..a Autorytet

Wysłany: 16 marca 2018, 07:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Eilleen wrote:
    Wszystko zależy od charakteru pracy, czy jest stresująca itd. Ja mam blisko do pracy i nie jest w niej najgorzej więc dlatego takie plany. Ale gdyby cokolwiek się działo to idę na zwolnienie.

Ja miałam pracować do końca kwietnia bo mam siedzącą i spokojną pracę. A tu pach.. bol brzucha nie wiadomo od czego i jestem w domu :) jak wczoraj byłam 3h na nogach bo to na polowkowe potem do pracy zawieź zwolnienie, zakupy na obiad to też lekko czułam brzuch. Więc raczej już będę w domu.

6cs: 08.2018 - synek <3
    5cs.: 06.2020 - córeczka 9tc nasz aniołek 👼
    2cs.: 12.2021 - córeczka <3
  • justa1509 Autorytet

Wysłany: 16 marca 2018, 08:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mnie właśnie czasem boli brzuch, ale to są ewidentnie mięśnie... po lewej stronie, a przy ucisku promieniuje do pośladków aż.

k0kdqps6qlrq0b7i.png
    klz9hdgeo5cwgz05.png
  • DobrejMysli Ekspertka

Wysłany: 16 marca 2018, 09:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mnie też czasem tam pobolewa. Jakby macica czy jajniki. Juz było lepiej a od wczoraj czuje znów to mocniej. Staram się dużo leżeć i nie denerwować.

klz9df9hzzd4pe9c.png
  • justa1509 Autorytet

Wysłany: 16 marca 2018, 09:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jak się położę, to czuję gdzie idą mięśnie i na końcach mięśni, więc to pewnie rozciąganie :)

k0kdqps6qlrq0b7i.png
    klz9hdgeo5cwgz05.png
  • squirrel Autorytet

Wysłany: 16 marca 2018, 09:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mnie w niedziele bolał jakby prawy jajnik. Ból nasilał się przy wstawaniu, chodzeniu i jak leżałam to czułam jak mnie coś ciągnie, jakby mięśnie. Dużo leżałam. W nocy z niedzieli na poniedziałek przeszło i do teraz cisza. Dzisiaj prawie nic nie spałam. Boli mnie wszystko, biodro, bark, plecy, nogi. Spanie na boku, czy to jednym, czy drugim to dla mnie koszmar :(

Wiadomość wyedytowana przez autora: 16 marca 2018, 09:39

🌸 ❤️ sierpień 2018
    🐻❤️ maj 2021
  • agania Autorytet

Wysłany: 16 marca 2018, 09:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mnie też boli dziewczyny, w jajnikach ciągnie. To jest wszystko normalne. Pod warunkiem, że bóle nie są jakieś mega mocne i nie wiążą się z plamieniem itd.

n59y3e5ef47vpcg5.png
    l22ncwa1igcivb04.png
  • agania Autorytet

Wysłany: 16 marca 2018, 09:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Moje dziecko znowu chore. Dopiero co tydzień temu wróciła ze szpitala, a teraz znowu coś... chyba z gardłem. W sumie to chyba pewne, że gardło, bo i mnie zaczyna boleć i z nosa lecieć. Znowu mi coś sprzedała.... z tego względu nie znoszę żłobków :( i znowu muszę się paść czosnkiem, prenalenem i nie wiem czym jeszcze :/

n59y3e5ef47vpcg5.png
    l22ncwa1igcivb04.png
  • gosia.kak Autorytet

Wysłany: 16 marca 2018, 09:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja za każdym razem jak czuje w ciągu dnia takie pobolewanie w dolnej części brzucha, coś jakby ciągnięcie - to następnego dnia i drugiego widze po sobie coraz większy brzuch, wiec moim zdaniem te bóle to moga być po prostu rozciąganie macicy. Dziecko robi sobie wiecej miejsca i brzuch sie powiększa :)

3i492n0agf4rykt3.png
  • nadine24 Autorytet

Wysłany: 16 marca 2018, 10:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    agania wrote:
    Moje dziecko znowu chore. Dopiero co tydzień temu wróciła ze szpitala, a teraz znowu coś... chyba z gardłem. W sumie to chyba pewne, że gardło, bo i mnie zaczyna boleć i z nosa lecieć. Znowu mi coś sprzedała.... z tego względu nie znoszę żłobków :( i znowu muszę się paść czosnkiem, prenalenem i nie wiem czym jeszcze :/

do nosa można nasivin soft 0,01% albo 0,025% - psikałam 2 razy dzienne po jednej dawce
    a próbowałaś już parę razy polecanej wody utlenionej? mnie znowu ostatnio zaczęło coś łapać, bolało mnie ucho i gardło i zakropiłam uszy, myślałam że bez efektu , ale na drugi dzień obudziłam się bez bólu :)

A mnie to kurcze nic nie boli, nie ciągnie. Gdyby nie to, że ciągle maluch kopie to bym zapomniała, że w ciąży jestem :)
    Dobrze, że są te ruchy bo wcześniej pewnie bym chodziła wiecznie zestresowana

Wiadomość wyedytowana przez autora: 16 marca 2018, 10:15

agania lubi tę wiadomość

f2w39jcgwml8tq5b.png
    relgqps6ysw768sc.png
  • Marta..a Autorytet

Wysłany: 16 marca 2018, 10:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lekarka mi powiedziała, że jeżeli boli cały brzuch na dole równo to trzeba sprawdzić. Jak z jednej strony to nie jest to niepokojące. Generalnie brzuch czuję codziennie lekko. A raz czułam mocniej i ten ból był trochę inny niż w momencie jak czułam, ze tam się wszystko rozciągało :)

Współczuję wam tych chorych dzieci :(
    Ja zaczynam się cieszyć jak to moja koleżanka nazwała jedynym takim czasem kiedy możemy się przy pierwszej ciąży nacieszyć, cisza spokój i bezkarne lenistwo.

• Zolza_ Autorytet

Wysłany: 16 marca 2018, 10:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Chciałabym się cieszyć ciąża i być spokojna, ale jakoś nie umiem. Cały czas się boję czy wszystko jest dobrze. Jest czas że nie myślę o tym, ale niestety przez większość jestem niespokojna. Ehhh jest chyba jakaś wariatką.

iv099vvj1wzlmrpz.png
  • Existenz Autorytet

Wysłany: 16 marca 2018, 10:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Weszlam na prenatalne i wyszlam. Zle lezy dziecko i spi. Czekam jeszcze pol godziny. Jak nie to znowu za 2 tyg.

10.08. Irenka. 3700 i 56
    9m -9kg. 2 zabki.
    13m - 10.300 kg. 6 zabkow 80r
  • Zolza_ Autorytet

Wysłany: 16 marca 2018, 10:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Existenz wrote:
    Weszlam na prenatalne i wyszlam. Zle lezy dziecko i spi. Czekam jeszcze pol godziny. Jak nie to znowu za 2 tyg.
    Jak słodko :-) zjedz może coś słodkiego to się pobudzi może.

iv099vvj1wzlmrpz.png
  • agania Autorytet

Wysłany: 16 marca 2018, 10:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    nadine24 wrote:
    do nosa można nasivin soft 0,01% albo 0,025% - psikałam 2 razy dzienne po jednej dawce
    a próbowałaś już parę razy polecanej wody utlenionej? mnie znowu ostatnio zaczęło coś łapać, bolało mnie ucho i gardło i zakropiłam uszy, myślałam że bez efektu , ale na drugi dzień obudziłam się bez bólu :)

A mnie to kurcze nic nie boli, nie ciągnie. Gdyby nie to, że ciągle maluch kopie to bym zapomniała, że w ciąży jestem :)
    Dobrze, że są te ruchy bo wcześniej pewnie bym chodziła wiecznie zestresowana

Nie zakrapiam woda utlenioną, bo ja mam częste bóle uszu i kiedyś mi się od tego zrobiło zapalenie ucha. Ale wiem, że niektórym pomaga. Może wypłuczę sobie gardło wodą utlenioną

n59y3e5ef47vpcg5.png
    l22ncwa1igcivb04.png
  • gosia.kak Autorytet

Wysłany: 16 marca 2018, 10:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Existenz wrote:

ja mu sie nie dziwie, tez chetnie bym dziś pospała a tu w pracy trzeba siedziec :)

Existenz lubi tę wiadomość

3i492n0agf4rykt3.png
  • squirrel Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Też tak miałam na początku. Teraz też czasami nachodzą mnie jakieś dziwne myśli, ale raczej jestem już nastawiona pozytywnie :) Mimo to nadal czuję jakiś wewnętrzny opór przed "chwaleniem się" ciążą znajomym, bo boję się, że coś nie pójdzie jak trzeba. Szczerze to podziwiam ludzi, którzy wrzucają na fb, instagram czy inne media społecznościowe swoje zdjęcia z usg, mówią o ciąży publicznie po zrobieniu testu itp. Chciałabym być taka beztroska i nie znać zagrożeń jakie mogą mnie spotkać. Najchętniej to bym zostawiła tę nowinę tyko dla siebie i rodziny, a wszyscy inni żeby się dowiedzieli jak już urodzę. Chociaż powoli coraz mniej się to udaje. Już teraz zresztą widać, że to nie brzuch z przejedzenia.

Francess lubi tę wiadomość

🌸 ❤️ sierpień 2018
    🐻❤️ maj 2021
  • nadine24 Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    agania wrote:
    Nie zakrapiam woda utlenioną, bo ja mam częste bóle uszu i kiedyś mi się od tego zrobiło zapalenie ucha. Ale wiem, że niektórym pomaga. Może wypłuczę sobie gardło wodą utlenioną

a to może faktycznie lepiej nie ryzykować
    na gardło też dobrze działa :)

f2w39jcgwml8tq5b.png
    relgqps6ysw768sc.png
  • Marta..a Autorytet

Wysłany: 16 marca 2018, 10:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zolza_ wrote:
    Chciałabym się cieszyć ciąża i być spokojna, ale jakoś nie umiem. Cały czas się boję czy wszystko jest dobrze. Jest czas że nie myślę o tym, ale niestety przez większość jestem niespokojna. Ehhh jest chyba jakaś wariatką.

Ja nie czuję żadnego błogosławionego stanu. Pierwszy trymestr czułam się jakbym miała ciągłą grypę żołądkową, a teraz jest tak normalnie, niby wiem że on tam jest ale nic poza tym.

• agania Autorytet

Wysłany: 16 marca 2018, 10:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    nadine24 wrote:
    a to może faktycznie lepiej nie ryzykować
    na gardło też dobrze działa :)

Ale nasivinem będę psikać, bo mam ten dziecinny :)

n59y3e5ef47vpcg5.png
    l22ncwa1igcivb04.png
‹‹ 499 500 501 502 503 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Comiesięczne rozczarowanie... Jak radzić sobie z emocjami, gdy kolejny raz pojawia się jedna kreska?

Dla wielu par każdy kolejny miesiąc bez ciąży jest jak utracona szansa. Trudne emocje kłębią się w pierwszych dniach cyklu. Najczęściej jest to żal, smutek, bezsilność, rozczarowanie... Dlaczego kolejny miesiąc się nie udało? Jak sobie radzić z tymi trudnymi emocjami? Podpowiada Psycholog Niepłodności - Anna Wietrzykowska.

CZYTAJ WIĘCEJ

Gadżety elektroniczne dla kobiet część 1 - opaski fitnessowe wesprą Twoje zdrowie, ale też płodność

To pierwszy artykuł z serii gadżetów elektronicznych dla kobiet. Dziś przyjrzymy się opaskom fitnessowym - w czym mogą nam pomóc, na co warto zwrócić uwagę wybierając opaskę i co ciekawe w jaki sposób opaski fitnessowe mogą dodatkowo wesprzeć naszą płodność i polepszyć analizę cykli miesiączkowych. Podpowiemy również dlaczego warto skonfigurować opaskę z aplikacją miesiączkową i czy zawsze jest to możliwe.

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak przygotować się do ciąży i czy na pewno warto?

Czy zastanawiałaś się nad tym czy powinnaś jakoś szczególnie przygotować się do ciąży? Może odwiedzić lekarza, zmienić dietę lub styl życia? Tylko po co…tyle kobiet tego nie robi i zachodzi w ciążę?! Jednak eksperci są zgodni - kobiety, które świadomie planują swoją ciążę i przygotowują się do niej, w większości przypadków łatwiej w nią zachodzą i ich ciąża jest zdrowsza i częściej przebiega prawidłowo. Przeczytaj zatem co możesz zrobić, żeby bardziej świadomie i szczęśliwie wejść w macierzyństwo. 

CZYTAJ WIĘCEJ