WIELKA AKCJA PŁODNOŚCI   

Czasami życie pisze różne scenariusze.
Sprawdź jak zabezpieczyć płodność - swoją i partnera!
Sprawdź
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Sierpniowe mamusie 2018
Odpowiedz

Sierpniowe mamusie 2018

Oceń ten wątek:
  • misia-kasia Autorytet

Wysłany: 16 marca 2018, 11:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    squirrel wrote:
    Mnie w niedziele bolał jakby prawy jajnik. Ból nasilał się przy wstawaniu, chodzeniu i jak leżałam to czułam jak mnie coś ciągnie, jakby mięśnie. Dużo leżałam. W nocy z niedzieli na poniedziałek przeszło i do teraz cisza. Dzisiaj prawie nic nie spałam. Boli mnie wszystko, biodro, bark, plecy, nogi. Spanie na boku, czy to jednym, czy drugim to dla mnie koszmar :(
    Dla mnie prawie co druga noc to koszmar, raz jest dobrze, a raz budzę się i nie wiem juz jak ułożyć :/ nie mam pojęcia od czego to jest zależne.
    Ja również czuje takie kłucie tak bardzo nisko po środku, nie wiem czy to pęcherz czy macica. No i standardowo takie po bokach rozciąganie.

17u9tv73c400zyd6.png
    l22n9vvjln9sss76.png
  • agania Autorytet

Wysłany: 16 marca 2018, 11:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    nadine24 wrote:
    do nosa można nasivin soft 0,01% albo 0,025% - psikałam 2 razy dzienne po jednej dawce
    a próbowałaś już parę razy polecanej wody utlenionej? mnie znowu ostatnio zaczęło coś łapać, bolało mnie ucho i gardło i zakropiłam uszy, myślałam że bez efektu , ale na drugi dzień obudziłam się bez bólu :)

A mnie to kurcze nic nie boli, nie ciągnie. Gdyby nie to, że ciągle maluch kopie to bym zapomniała, że w ciąży jestem :)
    Dobrze, że są te ruchy bo wcześniej pewnie bym chodziła wiecznie zestresowana

A na gardło poza woda utlenioną i wodą ze solą to mogę psikać tantum verde chyba?

n59y3e5ef47vpcg5.png
    l22ncwa1igcivb04.png
  • edytkaa93 Autorytet

Wysłany: 16 marca 2018, 11:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja jestem pozytywnie nastawiona i chętnie bym się tym nastawieniem z wami podzieliła jak by było można:) wiadomo że czasem zdarzają się gorsze dni, płacze a sama nie wiem czemu, ale z reguły czuje sie w ciąży bardzo dobrze, na problemy z pęcherzem i kręgosłupem staram się nie zwracać uwagi bo przecież aż tak idealnie być nie może:) ale z początku też byłam przestraszona, a teraz w drugim trymestrze mam tyle energii że aż się sobie czasem dziwie, i sie zastanawiam czy w ciąży powinnam robić to co robie czy może bardziej uważać. Ale jestem zdania że ciąża to nie choroba i póki brzuch nie boli to jest okej. Jak czuje że coś mnie boli to odpoczywam i jest okej. Kiedyś kobiety nie zwracały uwagi na to że są w ciąży i wykonywały prace w polu, a jakoś gatunek ludzki nie zaginął:) choć z drugiej strony wiadomo że są inne czasy, i kobiety teraz mają większe problemy z zajściem czy donoszeniem ciąży.

17.08.2018 M<33
    09.10.2020 A<33
  • gosia.kak Autorytet

Wysłany: 16 marca 2018, 11:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny, własnie przegladam gazetke lidla a wiem, ze jest tu duzo fanek dziecięcych ubranek lidlowskich wiec moze kogos zainteresuje - od czwartku 22.03

https://naforum.zapodaj.net/thumbs/de6d37df9dcb.jpg

Wiadomość wyedytowana przez autora: 16 marca 2018, 11:35

nesssssa, PLPaulina, Leticia, siuLa lubią tę wiadomość

3i492n0agf4rykt3.png
  • nesssssa Autorytet

Wysłany: 16 marca 2018, 11:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Macie już jakieś problemy z opuchlizną i bólem nóg? Moje się takie ciężkie już zrobiły i mam wrażenie że puchną :/

w57vyx8dy9s6xggg.png

zem38ribu7ozxy1q.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 16 marca 2018, 11:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja ostatnio od koleżanki dostałam rady co do ubranek dziecięcych.
    I głównie zapamiętałam by na sam początek skupić się na rzeczach praktycznych. By łatwo się ubierało..

A czas na śliczne sukienki przyjdzie. :D :D
    Ale ciężko nie kupić jak się patrzy na takie małe słodkie ciuszki. :D
    Mój mąż się tylko śmieje, że ciąża zmienia. :) Ja nigdy nie byłam typem kobiety która lubi zakupy ą tym bardziej chodzić i oglądać.
    A teraz sprawia mi to frajdę. ♡

Wiadomość wyedytowana przez autora: 16 marca 2018, 11:48

nesssssa, Leticia, misia-kasia, Dooti lubią tę wiadomość

• Ania241188 Autorytet

Wysłany: 16 marca 2018, 11:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    agania wrote:
    A na gardło poza woda utlenioną i wodą ze solą to mogę psikać tantum verde chyba?
    Zdaje mi się że chwytalam że można tamtym verde w ciąży

zrz6x1hpuh8zaykc.png
    f2w3bd3m75py8k9r.png
  • Ania241188 Autorytet

Wysłany: 16 marca 2018, 11:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    PLPaulina wrote:
    Ja ostatnio od koleżanki dostałam rady co do ubranek dziecięcych.
    I głównie zapamiętałam by na sam początek skupić się na rzeczach praktycznych. By łatwo się ubierało..

A czas na śliczne sukienki przyjdzie. :D :D
    Ale ciężko nie kupić jak się patrzy na takie małe słodkie ciuszki. :D
    Mój mąż się tylko śmieje, że ciąża zmienia. :) Ja nigdy nie byłam typem kobiety która lubi zakupy ą tym bardziej chodzić i oglądać.
    A teraz sprawia mi to frajdę. ♡
    Faktycznie to się zgadza z tymi ubrankami. Ze na początek jak najbardziej praktyczne. Też nakupowalam ślicznych ciuszków i tylko do zdjęć ubieralam bo tak na co dzień to nie do noszenia :)
    Dziś popołudniu jadę do koleżanki która ma synka 2.5 letniego :)

zrz6x1hpuh8zaykc.png
    f2w3bd3m75py8k9r.png
  • Leticia Autorytet

Wysłany: 16 marca 2018, 12:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zgadza się, najlepsze są ciuszki łatwe do założenia i z szybkim dostępnem do pieluchy ;) i takie, żeby nic się nie podwijało i nie majtało przy noszeniu. Sukienki to tak naprawdę zaczynaja mieć sens jak dziewczynka zaczyna chodzić - wcześniej i tak kończą się zwinięte w pasie, bo dziecko nogami cały czas przebiera w gorze ;)

km5se6yd8tj60462.png
    km5stv73q64rb58y.png
  • Existenz Autorytet

Wysłany: 16 marca 2018, 12:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    gosia.kak wrote:
    ja mu sie nie dziwie, tez chetnie bym dziś pospała a tu w pracy trzeba siedziec :)
    I dupa.. wracam do domu 100 km w tym 40 w korkach!!!!! 6.04. Powtorka polowkowych czyli 22.2 tydzien. Pare dni przed moimi 34 urodzinami

10.08. Irenka. 3700 i 56
    9m -9kg. 2 zabki.
    13m - 10.300 kg. 6 zabkow 80r
  • Existenz Autorytet

Wysłany: 16 marca 2018, 12:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zolza_ wrote:
    Jak słodko :-) zjedz może coś słodkiego to się pobudzi może.
    Nic nie dalo slodkie. Gin mowi ze jazda autem je ululala.

10.08. Irenka. 3700 i 56
    9m -9kg. 2 zabki.
    13m - 10.300 kg. 6 zabkow 80r
  • gosia.kak Autorytet

Wysłany: 16 marca 2018, 12:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Existenz wrote:

a to śpioszek Ci sie trafił! :)
    kurcze, nie przypuszczałam ze to moze byc taki probem przy połowkowym. Dobrze wiedziec, bo moze trzeba bedzie sie jakos pobudzic tego dnia :D

3i492n0agf4rykt3.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 16 marca 2018, 12:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mnie też czasem boli brzuch czy zakluje jajnik to normalne przecież rośnie:P
    Ja się już przestałam zamartwiac niepotrzebnie i szukac dziury w całym. Zdrowej ciąży nic nie zagrozi.

Z ciuszkow to tylko praktyczne, przy żadnej corce nie uzywalam wymyslnych sukienek bo sama tez bym w tym chodzic nie chciala. Dziecku ma być wygodnie i ma się czuc swobodnie :)

• nesssssa Autorytet

Wysłany: 16 marca 2018, 12:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    gosia.kak wrote:
    a to śpioszek Ci sie trafił! :)
    kurcze, nie przypuszczałam ze to moze byc taki probem przy połowkowym. Dobrze wiedziec, bo moze trzeba bedzie sie jakos pobudzic tego dnia :D

no ja się boję tego samego, bo moja dziewucha na każdym usg raczej śpi i ma wyrąbane.

w57vyx8dy9s6xggg.png

zem38ribu7ozxy1q.png
  • DobrejMysli Ekspertka

Wysłany: 16 marca 2018, 12:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kurcze dziewczyny, mam gorsze dni... :( ja nie potrafię cieszyć się ciążą tak jak to powinno być. Ciągle chodzę zdenerwowana, jak nie boje się tokso, to martwię się czy usg wyjdzie dobrze, jak z nim wszystko gra to martwię się listeriozą i tak w kółko coś...
    przedwczoraj wieczorem schylajac się po jakis przedmiot który spadł mi na podłogę za zagłówek łóżka oparłam się całym ciężarem o brzuch żeby to podnieść i aż mi się nogi uniosły (celowalam w żołądek) ale teraz tak się nakręcam, że mimo że pod pepkiem nie było naciskane to i tak wzrosło tam ciśnienie i może coś się stało. Poleciałam teraz do mojej przychodni a tam mój gin powiedział (nastraszyl mnie) że wszystkie takie urazy trzeba sprawdzać na usg bo może się lozysko odkleic i mówił to bardzo poważną miną,że to nie są żarty (u mnie w przychodni nfz nie ma w ogóle sprzętu usg i kazał mi iść na sor). No i wracając się rozplakalam i od razu zapisałam się na 17 na usg niedaleko :(
    przez ten stres dziś nie czuję ruchów , nie wiem co mam myśleć. Ciąża dla mnie to czas stresujący, ta odpowiedzialność za to co jem i robie mnie przytłacza.. gdyby nie ciąża siegnelabym po tą rzecz, lekko przygniotla sobie brzuch i po minucie zapomniała a tak.. :(

Wiadomość wyedytowana przez autora: 16 marca 2018, 12:35

klz9df9hzzd4pe9c.png
  • Dooti Autorytet

Wysłany: 16 marca 2018, 12:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Existenz wrote:
    Ja na połówkowe też muszę dojechać, ok. 60 km...niedobrze

Wczoraj też miałam słabszy dzień, wieczorem musiałam sobie popłakać. Dziś co chwilę twardnieje mi macica, niby nie boli ale nie wiem czy to normalne, dobrze że gin już w przyszłym tygodniu.

Nasz cud ANTOŚ <3 24.06.2018 (33tc +2) 52cm, 2200g
    atdcanliaa6igbwu.png
    trombofilia-niedobór białka S, dodatnie ANA
    Aniołki 06.2016 9tc, 12.2016 9tc , 03.2017 9tc
    "Dla Boga bowiem nie ma nic niemożliwego" ŁK 1,37
  • agania Autorytet

Wysłany: 16 marca 2018, 12:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    DobrejMyśli - to normalne, że się przejmujesz. Mi ostatnio córka skoczyła na brzuch aż popuściłam.... bo na pęcherz mi skoczyła. Jak się uspokoisz to na pewno wyczujesz ruchy. Wydaje Ci się, że nie czujesz. Wsłuchaj się w siebie :)

n59y3e5ef47vpcg5.png
    l22ncwa1igcivb04.png
  • agania Autorytet

Wysłany: 16 marca 2018, 12:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dooti - weź sobie nospę i magnez

n59y3e5ef47vpcg5.png
    l22ncwa1igcivb04.png
  • squirrel Autorytet

Wysłany: 16 marca 2018, 13:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    W sumie to mam to samo. Ogromnie cieszę się, że jestem w tej ciąży, bo długo trwało zanim się udało. Zazdroszczę kobietom, które mówią, że w ciąży to mogłyby chodzić cały czas. Serio mam takie koleżanki ! Dla mnie mimo całego szczęścia z ciążą związanego, to jest to jednak w większości czas niepokoju o to czy wszystko będzie dobrze.

🌸 ❤️ sierpień 2018
    🐻❤️ maj 2021
  • karmoni Debiutantka

Wysłany: 16 marca 2018, 13:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej. Mam 36 lat. To moja trzecia ciaza. Mam juz 3 letniego synka. Teraz bedzie dziewczynka. Termin porodu wg usg mam na 21 sierpnia.

d'nusia, pumka1990, siuLa, Francess, polkosia lubią tę wiadomość

‹‹ 500 501 502 503 504 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Płodność mężczyzn - przyczyny obniżonej płodności i sposoby na poprawę

Płodność mężczyzn na przestrzeni lat uległa znacznemu pogorszeniu. Dlaczego jakość nasienia współczesnych mężczyzn jest obniżona? Jakie są najczęstsze przyczyny problemów z płodnością? Co zrobić, aby wesprzeć i poprawić męską płodność?

CZYTAJ WIĘCEJ

Brak ochoty na seks... - najczęstsze przyczyny niskiego libido u kobiet

Czym jest libido i jakie czynniki mają największy wpływ na popęd seksualny? Co robić, kiedy brak ochoty na seks? Przeczytaj o najczęstszych przyczynach niskiego libido u kobiet oraz dowiedz się, jak możesz poradzić sobie z tym problemem. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Hiperprolaktynemia: nieoczywista przypadłość mająca wpływ na płodność kobiet

Hiperprolaktynemia to stan charakteryzujący się podwyższonym poziomem prolaktyny we krwi. W niniejszym artykule przyjrzymy się hiperprolaktynemii, jej przyczynom, objawom i możliwościom leczenia.  

CZYTAJ WIĘCEJ