Sierpniowe mamusie 2018
-
WIADOMOŚĆ
-
http://allegro.pl/rogal-ciazowy-premium-cc-poduszka-kocyk-gratis-i6649088656.html
Polecam sama mam i jest mega wygodna zarówno do spania jak i siedzenie. -
Ithildin wrote:Jak byłam na badaniu prenatalnym u mamyginekolog i wspomniałam coś o tym, że trzeba będzie oddać rodzicom bilety na koncert Sherana, bo jest na początku sierpnia, a termin na 29 to stwierdziła, żebym się nie wygłupiała, miejsca siedzące będę miała, metal to nie jest a w razie czego to ciąża już w zasadzie donoszona i do szpitala blisko, także
Wiadomość wyedytowana przez autora: 15 marca 2018, 16:33
-
Marta..a wrote:Ja melduję się po połówkowych, wszystko cacy
Trzeci raz usłyszałam, że chłopak, od trzech różnych lekarzy, nawet pani doktor pokazała nam dzisiaj siusiaka
Klusek ma 315g już, a ja na razie 2kg na plus.
Na prenatalnych usłyszałam już że coś mu tam dynda między nóżkami i ja wewnętrznie czułam chłopaka, więc mam ubranka bardziej chłopięce jednak
Na zwolnieniu jestem od wtorku bo czułam bóle w podbrzuszu, jak leżę w domu jest ok. Widocznie 8h siedzenia w pracy jednak mnie za bardzo męczyło. Pewnie już zostanę na wolnym. Dzisiaj zawiozłam zwolnienie to koleżanki nie chciały słyszeć że miałabym wracać. Kazały odpoczywać i koniec
Szyjka ładna 5,5cm, łożysko nisko ale nie na tyle żeby nazwać przodującym.
-
misia-kasia wrote:Długo juz jesteś na zwolnieniu? Bo ja jeszcze pracuje ale coraz intensywniej nad tym myśle, jestem ciagle zmęczona i nie mam na nic czasu
Ogólnie to pracujecie jeszcze a jeśli tak to do kiedy planujecie pracować?
Ja w pierwszej ciąży na zwolnienie poszłam w 8 miesiącu. Teraz chciałam pracować do końca czerwca (albo do połowy, a potem wyjechać na urlop), ale szczerze? Nie wiem czy tym razem tyle wytrwam. Poprzednio miałam do pracy blisko, a teraz jadę godzinę w jedną stronę. Poza tym po powrocie nie mogę sobie spać i odpoczywać, tylko zajmuję się córką. Fakt, że w tej chwili pracuję tylko 3 dni w tygodniu, ale powoli zaczyna mnie to przytłaczać...
-
Hej dziewczyny
Dawno mnie nie było, ale córcia ostatnio na tyle absorbująca, że nie ma czasu usiąść przy komputerze i coś napisać, tylko podczytuję przez telefon i zbieram cenne wskazówki
Ale dzisiaj jestem po wizycie, no i muszę się "pochwalić"Moje początkowe przeczucia jednak nie były mylne bo dzisiaj nasz wstydliwy potomek okazał się jednak być 100% chłopcem
Szczerze mówiąc ta wiadomość wywołała we mnie takie emocje jakbym dopiero co dowiedziała się o ciąży
A poza tym ogólnie ma się dobrze, rośnie zgodnie z tygodniami i waży 273 gramy.
Zdecydowałam się ostatecznie na vbac po przeczytaniu paru medycznych artykułów, a dzisiaj mój lekarz powiedział mi, że będzie mi szczerze kibicował, ale pierwsza CC spowodowana była brakiem postępu porodu, a to dobrze nie wróży, bo macica ta sama, miednica ta sama i jak główka dziecka o wadze 3180 nie była w stanie się poobracać i poprzeciskać, żeby wyjść to przy następnym porodzie nic się nie zmieni, chyba że dziecko będzie mniejsze, to szansa trochę wzrasta.
Co myślicie dziewczyny? Czy to faktycznie tak jest..?Ania241188, DobrejMysli, Lavendova, Carolline, Existenz, pumka1990, d'nusia, chabasse, kozalia, misia-kasia, polkosia lubią tę wiadomość
-
misia-kasia wrote:Długo juz jesteś na zwolnieniu? Bo ja jeszcze pracuje ale coraz intensywniej nad tym myśle, jestem ciagle zmęczona i nie mam na nic czasu
Ogólnie to pracujecie jeszcze a jeśli tak to do kiedy planujecie pracować?
-
Hej. Po wizycie 19.1 tydzien wg usg 20.3
Crl 17 cm . Wszystkie narzady sa . Szyjka raz 4.9 a raz 6 cm zalezy jak dziecko przycisnie. Jest glowa przy niej wiec kamien w brzuchu i pobolewanie jak pochodze dluzej sa od tego . Dalej lutka 2x1 do konca ciazy i dalej dupek . Nast. Wiz. Za 3 tyg.
Jutro polowkowe u genetyka stan lozyska i przeplywy. Na zgage moge kupic cos w aptece np. Reni ale nie naduzywac.
Coekawostka o ktorej nie wiedzialam to ze luteina wysusza a myslalam ze wlasnie odwrotnie. Cisnienie super.
2.5 kg na plus w 3 tygWiadomość wyedytowana przez autora: 15 marca 2018, 18:12
Ania241188, DobrejMysli, PLPaulina, Lavendova, pumka1990, Dooti, Eilleen, d'nusia lubią tę wiadomość
10.08. Irenka. 3700 i 56
9m -9kg. 2 zabki.
13m - 10.300 kg. 6 zabkow 80r -
Leticia wrote:Ja w pierwszej ciąży na zwolnienie poszłam w 8 miesiącu. Teraz chciałam pracować do końca czerwca (albo do połowy, a potem wyjechać na urlop), ale szczerze? Nie wiem czy tym razem tyle wytrwam. Poprzednio miałam do pracy blisko, a teraz jadę godzinę w jedną stronę. Poza tym po powrocie nie mogę sobie spać i odpoczywać, tylko zajmuję się córką. Fakt, że w tej chwili pracuję tylko 3 dni w tygodniu, ale powoli zaczyna mnie to przytłaczać...
Eilleen wrote:Ja jeszcze pracuje. Planuję do końca maja ale to zobaczę. Bo coraz mniej mi się ta wizja podoba.życie weryfikuje.
Wiadomość wyedytowana przez autora: 15 marca 2018, 18:09
-
lu.iza wrote:A co do łożyska masz jakieś zalecenia? Ja tez mam nisko ale nie przodujące i mam się oszczędzać żeby się ładnie podniosło No i po wysiłku mogłyby wystąpić plamienia/krwawienia
nie mam, z czasem powinno się unormować, mam 2cm od łożyska do szyjki.
Existenz wrote:Coekawostka o ktorej nie wiedzialam to ze luteina wysusza a myslalam ze wlasnie odwrotnie.
To by tłumaczyło dlaczego tak mi "sucho" teraz.Eilleen lubi tę wiadomość
6cs: 08.2018 - synek
5cs.: 06.2020 - córeczka 9tc nasz aniołek 👼
2cs.: 12.2021 - córeczka
-
Witam się i ja. Ja uważam, ze w internecie każdy może być kim chce i jak
Nikt nikomu krzywdy nie robi, to nie myśle o tym kto jest fikcyjny a kto prawdziwy. Co do łożyska tez mam przodujące, co prawda tylko brzeznie i na razie mam żyć normalnie.
Moja młoda 2l 5 m tez nosi 25/26 rozmiar buta choć cała jest drobna. Ciekawe jak urośnie.
Niestety jednak od prawie 2 tygodni mam kaszel mordercę i włączyły się duszności/bezdech i wczoraj trafiłam do szpitala z podejrzeniem zapalenia płuc, teraz zmienili diagnozę na astmę jako wynik infekcji dostałam antybiotyk i inhalacje i chyba będę żyć, jednak minimum do jutra w szpitalu. Pierwszy raz będąc z dala od mojej niuni dłużej niż kilka godzin. Dobrze mi, ze robi mi się powoli lepiej, mała świetnie to znosi, ale mi jest mega ciężko
Co do gadżetów to mam kosz na pieluchy obok przewijaka w łazience i w torebki śniadaniowe wrzucam do środka pampy, moim zdaniem jest to dobre rozwiązanie. I tez używam gazików i wody, ale to prosto z kranu jako ze w łazience przewijak jest. -
edytkaa93 wrote:macie może jakiegoś sprawdzonego sprzedawce na allegro który sprzedaje ciuszki i akcesoria dla maluszków?
w weekendy jest 50% rabatu
pumka1990 lubi tę wiadomość
-
Hej , ja po polowkowych moj maly brzdac przyspozyl mi dzis w trakcie wizyty spacer i zjedzenie,coś slodkiego ale i to nie,pomogło zeby sie łaskawie przekrecil i druga czesc badania,za tydzień bo Pani doktor nie dostala,sie do odcinka kregoslupa ktory chciala,zobaczyc .wszystko ogólnie ok . 20t wazymy 322g .
Wiadomość wyedytowana przez autora: 15 marca 2018, 20:47
PLPaulina, misia-kasia, pumka1990 lubią tę wiadomość
-
misia-kasia wrote:Na samym początku ciąży tez miałam taki plan
życie weryfikuje.
-
A i lekarz zlecil na nast wizyte crp
Poczytalam o tym dokladniej i co mnie zaskoczylo ze u palaczy jest podwyzszone a przypomnij Paula czy juz cos wiecej wiadomoWiadomość wyedytowana przez autora: 15 marca 2018, 22:26
10.08. Irenka. 3700 i 56
9m -9kg. 2 zabki.
13m - 10.300 kg. 6 zabkow 80r -
nick nieaktualnyMnie tylko tym crp gin wprowadziła w stres.
Mam podwyższone i tylko biegania po lekarzach mam sporo.
- wymaz z pochwy ok
- mocz ok
- wizyta u lekarza rodzinnego ok
Jeszcze dentysta muszę odwiedzić.
I powtórzyć crp.Wiadomość wyedytowana przez autora: 16 marca 2018, 04:27
Marta..a, pumka1990 lubią tę wiadomość