WIELKA AKCJA PŁODNOŚCI   

Czasami życie pisze różne scenariusze.
Sprawdź jak zabezpieczyć płodność - swoją i partnera!
Sprawdź
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Sierpniowe mamusie 2018
Odpowiedz

Sierpniowe mamusie 2018

Oceń ten wątek:
  • Dooti Autorytet

Wysłany: 15 marca 2018, 11:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja mam połówkowe za dwa tygodnie i powoli to do mnie dociera.
    Dzisiaj robiłam porządki w jednej z szaf, spakowałam trochę rzeczy, głównie spódnic, raz że już się w nie mieszczę, dwa i tak nawet gdyby były dobre to i tak bym w nich nie chodziła. Takie tam wiosenne przewietrzenie szafy ;)

Nasz cud ANTOŚ <3 24.06.2018 (33tc +2) 52cm, 2200g
    atdcanliaa6igbwu.png
    trombofilia-niedobór białka S, dodatnie ANA
    Aniołki 06.2016 9tc, 12.2016 9tc , 03.2017 9tc
    "Dla Boga bowiem nie ma nic niemożliwego" ŁK 1,37
  • Zolza_ Autorytet

Wysłany: 15 marca 2018, 11:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja mam w przyszły czwartek. Nie czuję kopniaków, coś mnie mrowi w podbrzuszu jak leżę na plecach lub lewym boku ale nie wiem czy to to. Takiego konkretnego jednoznacznego nie poczulam.mam detektor tętna i to mnie ratuje. Ale martwię się czy po tych wszystkich lekach i ogólnie czy się dobrze wszystko rozwinelo.

iv099vvj1wzlmrpz.png
  • Ania241188 Autorytet

Wysłany: 15 marca 2018, 12:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mój maluch to kopie porządnie. Tylko usiądę to czuję. W nocy się przebudze i też daje o sobie znać.:) Mała nie była aż tak ruchliwa zdaje mi się. Ja mam połówkowe 29.03 na 10.00. Równe 2 tygodnie. I też mam stres. Potem może powoli zacznę robić porządki z ciuchami córki w szafach, zabawkach. W następnym miesiącu może już coś kupię dla maleństwa :)

Dooti, pumka1990 lubią tę wiadomość

zrz6x1hpuh8zaykc.png
    f2w3bd3m75py8k9r.png
  • Zolza_ Autorytet

Wysłany: 15 marca 2018, 12:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Chyba tylko ja jestem taka dziwna. 19 tydzień skończony a ja nie czuję malej :-(

iv099vvj1wzlmrpz.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 15 marca 2018, 12:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zolza_ wrote:
    Chyba tylko ja jestem taka dziwna. 19 tydzień skończony a ja nie czuję malej :-(

Ja też nie czuje nic specjalnego. Ale gin mnie ostatnio uspokoiła więc staram się wyluzować

• AnkaK90 Ekspertka

Wysłany: 15 marca 2018, 12:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    justyna14 wrote:
    wiesz, że w ciąży lekarze muszą Cie przyjąć w ciągu 7 dni od zgłoszenia się? Także nie ma co stać w kolejkach tygodniami tylko korzystać ze swoich praw.
    Wiem o tym, ale zapisywałam się online w luxmed i tam nie ma opcji do zaznaczenia jestem w ciąży :/

TYMEK ur 30.06.2018r. W 34+4tc ❤️
    f2wl2n0aindk2re3.png
  • AnkaK90 Ekspertka

Wysłany: 15 marca 2018, 12:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja wczoraj poczułam ruchy małego, wcześniej wydawało mi się, że coś czułam (jakieś 2tygodnie temu), ale wczoraj wieczorem jak leżałam płasko w łóżku poczułam dwa kopniaki i potem jeszcze jeden i teraz jestem już pewna, że to było to :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 15 marca 2018, 12:24

DobrejMysli, Kasiaja, pumka1990 lubią tę wiadomość

TYMEK ur 30.06.2018r. W 34+4tc ❤️
    f2wl2n0aindk2re3.png
  • misia-kasia Autorytet

Wysłany: 15 marca 2018, 12:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    justyna14 wrote:
    wiesz, że w ciąży lekarze muszą Cie przyjąć w ciągu 7 dni od zgłoszenia się? Także nie ma co stać w kolejkach tygodniami tylko korzystać ze swoich praw.
    Niby tak jest a jak w recepcji Ci mówiłą ze u nich czegoś takiego nie ma to człowieka krew zalewa. Nie wiem czy wtedy walczyć z wiatrakami czy odpuścić sobie ten stres.
    Za tydzien idę do poradni rehabilitacyjnej i tym razem nie odpuszczę rehabilitacji na kręgosłup bo gin nie widzi przeciwwskazań. Czy rehabilitacja ambulatoryjna tez wchodzi pod tą ustawę? Nie znalazłam jednoznacznej odpowiedzi.

17u9tv73c400zyd6.png
    l22n9vvjln9sss76.png
  • DobrejMysli Ekspertka

Wysłany: 15 marca 2018, 12:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zolza_ wrote:

Myślę że masz spokojnie jeszcze tydzień, dwa by poczuć ruchy :)
    Ja, od kiedy jestem na zwolnieniu lek. to intensywniej czuje ruchy. Gdy pracowałam i ciągle byłam czymś zajęta, ciągle w ruchu to tylko wieczorami przy zasypianiu delikatnie czułam a to tez i nie codziennie. Teraz miałam np. dwa dni przerwy w odczuwaniu kopniaków. Myślę że mała się obrocila i kopala bardziej wglab mojego ciała stąd ta cisza. Wyczytalam w necie że na początku może trafić się przerwa w odczuwaniu wiec postanowiłam wyluzowalac i rzeczywiście, dwa dni i znów bryka.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 15 marca 2018, 12:55

klz9df9hzzd4pe9c.png
  • justa1509 Autorytet

Wysłany: 15 marca 2018, 12:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mnie nadciąga 18 tydzień i nie wiem sama co czuję, psychicznie mi z tym dziwnie. Bo jak nie czuć siebie od środka :P Jest jeszcze czas, niby koło 20-23 tygodnia najbardziej czuć pierwsze ruchy.

k0kdqps6qlrq0b7i.png
    klz9hdgeo5cwgz05.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 15 marca 2018, 12:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja poczułam w poniedzialek 2 kopniaczki i od tamtej pory tylko juz jakies delikatne pukanie.
    Ja się juz nie stresuje polowkowym, wiem ze prenatalne wyszlo super krew tez dobrze wiec raczej znikoma szansa ze jakies wady genetyczne by sie nagle objawily. Bardziej stresuje mnie niewiedza co do płci, nawet żadnej wskazowki nie mamy :( A mój caly czas ze syn i syn i koniec i to mnie jeszcze bardziej irytuje. Wszyscy tak chcą synow ale potem to od córek oczekują pomocy i opieki wrrr

nesssssa, agania, pumka1990 lubią tę wiadomość

• misia-kasia Autorytet

Wysłany: 15 marca 2018, 12:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    DobrejMysli wrote:
    Myślę że masz spokojnie jeszcze tydzień, dwa by poczuć ruchy :)
    Ja, od kiedy jestem za zwolnieniu lek. to intensywniej czuje ruchy. Gdy pracowałam i ciągle byłam czymś zajęta, ciągle w ruchu to tylko wieczorami przy zasypianiu delikatnie czułam a to tez i nie codziennie. Teraz miałam np. dwa dni przerwy w odczuwaniu kopniaków. Myślę że mała się obrocila i kopala bardziej wglab mojego ciała stąd ta cisza. Wyczytalam w necie że na początku może trafić się przerwa w odczuwaniu wiec postanowiłam wyluzowalac i rzeczywiście, dwa dni i znów bryka.
    Długo juz jesteś na zwolnieniu? Bo ja jeszcze pracuje ale coraz intensywniej nad tym myśle, jestem ciagle zmęczona i nie mam na nic czasu :(
    Ogólnie to pracujecie jeszcze a jeśli tak to do kiedy planujecie pracować?

17u9tv73c400zyd6.png
    l22n9vvjln9sss76.png
  • justa1509 Autorytet

Wysłany: 15 marca 2018, 12:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lavendova wrote:
    Ja poczułam w poniedzialek 2 kopniaczki i od tamtej pory tylko juz jakies delikatne pukanie.
    Ja się juz nie stresuje polowkowym, wiem ze prenatalne wyszlo super krew tez dobrze wiec raczej znikoma szansa ze jakies wady genetyczne by sie nagle objawily. Bardziej stresuje mnie niewiedza co do płci, nawet żadnej wskazowki nie mamy :( A mój caly czas ze syn i syn i koniec i to mnie jeszcze bardziej irytuje. Wszyscy tak chcą synow ale potem to od córek oczekują pomocy i opieki wrrr
    W zasadzie to mam tak samo. Na prenatalne jechałam taka spokojna, a mąż z nerwów myślałam, że wyjdzie z siebie. Lekarz na prenatalnych nawet nie chciał sugerować płci :/ a od prenatalnych nie miałam USG :(
    ja ciągle pracuję, lekarz co wizytę się pyta jak się czuję, czy praca w biurze jest lekka....
    Chcę pracować do końca czerwca

Wiadomość wyedytowana przez autora: 15 marca 2018, 12:43

k0kdqps6qlrq0b7i.png
    klz9hdgeo5cwgz05.png
  • Zolza_ Autorytet

Wysłany: 15 marca 2018, 12:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No ja na zwolnieniu jestem od 11 grudnia. Kota już w domu dostaje ale trudno.

iv099vvj1wzlmrpz.png
  • Dooti Autorytet

Wysłany: 15 marca 2018, 12:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ania241188 wrote:
    Mój maluch to kopie porządnie. Tylko usiądę to czuję. W nocy się przebudze i też daje o sobie znać.:) Mała nie była aż tak ruchliwa zdaje mi się. Ja mam połówkowe 29.03 na 10.00. Równe 2 tygodnie. I też mam stres. Potem może powoli zacznę robić porządki z ciuchami córki w szafach, zabawkach. W następnym miesiącu może już coś kupię dla maleństwa :)

Ania ja też 29.03 i o 10.20 chyba ;)

Tak się zastanawiam dziewczyny, czy takie maleństwa reagują już na dźwięk, bo wczoraj poczułam ruchy gdy nagle zadzwonił domofon, a dziś rano jak mężowi zadzwonił budzik, w obu przypadkach wcześniej była kompletna cisza.

Ania241188 lubi tę wiadomość

Nasz cud ANTOŚ <3 24.06.2018 (33tc +2) 52cm, 2200g
    atdcanliaa6igbwu.png
    trombofilia-niedobór białka S, dodatnie ANA
    Aniołki 06.2016 9tc, 12.2016 9tc , 03.2017 9tc
    "Dla Boga bowiem nie ma nic niemożliwego" ŁK 1,37
  • nick nieaktualny

Wysłany: 15 marca 2018, 13:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    L4 to indywidualna sprawa. :)
    Każda z nas czuje się inaczej i przede wszystkim wykonuje inną pracę.. :)

Ja jestem na L4 od 5.02. Niby krwiak się wchłonął Ale bóle zostały. I gin kazała mi się oszczędzać.
    Niestety moja praca nie rozumie słowa "oszczędzać się" - i przeszkolilam osobę i poszłam na zwolnienie.
    Nie jestem za pokazywaniem na siłę jak dobrym jestem pracownikiem bo nikt nigdy za to nie podziękuje. :)

• justa1509 Autorytet

Wysłany: 15 marca 2018, 13:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dooti wrote:
    Ania ja też 29.03 i o 10.20 chyba ;)

Tak się zastanawiam dziewczyny, czy takie maleństwa reagują już na dźwięk, bo wczoraj poczułam ruchy gdy nagle zadzwonił domofon, a dziś rano jak mężowi zadzwonił budzik, w obu przypadkach wcześniej była kompletna cisza.

"W okolicach 17. tygodnia ciąży maluch zaczyna być wrażliwy na hałasy z zewnątrz. Może na nie różnie reagować. Co prawda jeszcze nie słyszy ich wyraźnie ale już wyczuwa wibracje. Na niektóre może reagować bardzo gwałtownie. Maluszek zaczyna także słyszeć odgłosy z wewnątrz: burczenie w jelitach mamy, szmer płynącej w jej żyłach krwi, tętno. Te odgłosy będą mu się zawsze kojarzyły ze spokojem i bezpieczeństwem życia w brzuchu mamy" https://dzidziusiowo.pl/kalendarz-ciazy/drugi-trymestr/1007-17-tydzien-ciazy

Tak więc pewnie w 18 tygodniu może już reagować :)

k0kdqps6qlrq0b7i.png
    klz9hdgeo5cwgz05.png
  • gosia.kak Autorytet

Wysłany: 15 marca 2018, 13:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    misia-kasia wrote:
    Długo juz jesteś na zwolnieniu? Bo ja jeszcze pracuje ale coraz intensywniej nad tym myśle, jestem ciagle zmęczona i nie mam na nic czasu :(
    Ogólnie to pracujecie jeszcze a jeśli tak to do kiedy planujecie pracować?

ja zamierzam pracować do końca maja, nie widze na razie powodów by juz tak szybko przechodzic na l4. Mąż wraca pozno z pracy i czesto wyjeżdza w delegacje wiec całymi dniami siedziałam sama w domu. Poki co, czuje sie dobrze, nie mam wymiotów, mdłości, itp a pracuje w biurze wiec praca nie jest cięzka

Wiadomość wyedytowana przez autora: 15 marca 2018, 13:04

3i492n0agf4rykt3.png
  • Cccierpliwa Autorytet

Wysłany: 15 marca 2018, 13:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja tez nic nie czuje jeszcze... ok czasem cos tam tak jakby dwa razy puknelo ale to pewnie jakis nerw skacze bo moze do teraz ze dwa razy sie zdarzylo...

Lavendova mnie tez mega wkurzala niewiedza co do plci jak sie okazalo ze wszystko dobrze maluch zdrowy... a teraz niby wiem to mnie irytuje czy napewno i sie nie zmieni nic... i nadal nie wiem czy moge ruszyc dalej z wyprawka czy nie

Wiadomość wyedytowana przez autora: 15 marca 2018, 13:05

Vf81p2.pngvqiep2.png

Instagram
    @invitro.mama

Rozpakowane mamusie

https://walkaorodzicielstwo.blogspot.de
    Starania start -> 2013
    [*] 10tc (2015)
    [*]8tc (2018)
    3xIUI :(
    1 ICSI
    ->23.11 punkcja (24-27.11 hiperstymulacja/hospitalizacja)
    ->27.11 transfer 🐣🐣
    ->14dpt beta 1700
    ->21dpt beta 10275
    ->31dpt biją <3 <3
    -> 39dpt bije <3
    -> 18.08.2018 (40+0) córeczka <3

-> 25.08.2020 termin w klinice leczenia niepłodności
    -> 25.08 start Cyclo Progynova
    -> 14.09 💉
    -> 25.09 Punkcja
    -> 29.09 Transfer 🐣
    -> 14dpt beta 1700
    -> 23dpt <3
    -> 16.06.2021 (39+5) synek <3

⬇️ moja lista wyprawkowa ⬇️
    http://walkaorodzicielstwo.blogspot.com/2018/11/lista-wyprawkowa.html?m=1
  • DobrejMysli Ekspertka

Wysłany: 15 marca 2018, 13:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja na zwolnieniu jestem juz tydzień i będę je już ciągnąć do końca ciąży. Miesiąc temu poszłam sobie na krótkie zwolnienie by zobaczyć "jak to jest" i przyznam, że tak mi się spodobało że wróciłam do pracy, pozamykalam sprawy, zdałam tel służbowy, pożegnałam się z tymi z którymi byłam bliżej i siedzę teraz w domu :)
    Niestety przyznam, że tydzień zlecial mi na niczym z czym się niezbyt dobrze czuje ale od następnego planuje zacząć chodzić na basen co dwa, trzy dni. Obiecałam sobie wczoraj też że codziennie będę chodzić na conajmniej jeden dłuższy (1.5 h) spacer z psem co też mam nadzieje mnie trochę rozrusza.

Szczerze mówiąc to nie sądziłam że czas będzie mi tak przelatywał przez palce na zwolnieniu. Wystarczy że człowiek usiądzie z tabletem i juz 3-4 godziny gdzieś znikają :o
    a dodam, że nigdy nie siedziałam z nosem w telefonie tylko teraz z nudów mnie tak wzięło.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 15 marca 2018, 13:10

klz9df9hzzd4pe9c.png
‹‹ 496 497 498 499 500 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

7 faktów o karmieniu piersią, o których nie miałaś pojęcia

Czy wiesz, że karmienie piersią może zmniejszyć ryzyko zachorowania na nowotwór jajnika oraz piersi? A czy słyszałaś, że mleko matki zmienia się nawet w trakcie jednej sesji karmienia? Poznaj 7 faktów ciekawych i nieoczywistych faktów na temat karmienia piersią! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Śluz szyjkowy, śluz z podniecenia, wydzielina z pochwy, upławy - jak odróżniać?

Śluz szyjkowy to bardzo ważny wskaźnik kobiecej płodności. Jak odróżniać poszczególne rodzaje śluzu? Czym różni się naturalny śluz szyjkowy od śluzu wynikającego z podniecenia? Czym są upławy i kiedy warto zgłosić się do lekarza? Jak zapisywać poszczególne rodzaje śluzu w aplikacji OvuFriend? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Metody leczenia endometriozy - techniki leczenia, skuteczność, koszty

Endometrioza jest w dalszym ciągu bardzo tajemniczą chorobą. Nic dziwnego, że zarówno diagnostyka, jak i leczenie nie należą do łatwych. Jakie metody stosuje się w zależności od postaci endometriozy? Na czym polegają? Czy są one skuteczne? Jakie czynniki zwiększają szanse na powodzenie leczenia operacyjnego? Czy leczenie endometriozy jest drogie? 

CZYTAJ WIĘCEJ