Sierpniowe mamusie 2018
-
WIADOMOŚĆ
-
agania wrote:Ja jestem alergiczką i byłam u alergologa miesiąc temu. Sterydy kazała odstawić. Moge brać flonidan 1 tabletkę na noc i do nosa cromohexal.
Dziękuje za infomi się udało.przełożyć wizytę u alergologa z 22.03 na jutro bo zwolniła się jedna godzina, to zobaczę co mi powie
TYMEK ur 30.06.2018r. W 34+4tc ❤️
-
Misia- kasia moja szwagierka jak była na pierwszej wizycie potwierdzającej ciążę to gin w zaleceniach od razu jej powiedziała, że zero jazdy na rowerze, jak zapytała dlaczego bo to był sezon letni itd to dostała ochrzan, że się głupio pyta, że to chyba oczywiste, że może się przewrocic i może coś się stać. Nie wiem jak inni lekarze na to patrzą, ona trafiła akurat na taka z takim podejściem do tematu .
misia-kasia lubi tę wiadomość
Aniołek 17.10.2017- 8t5d
-
AnkaK90 wrote:Dziewczyny a mam pytanie jest wśród nas jakas alergiczka? Ja mam uczulenie chyba na wszystko co może sie unosić w powietrzu zaczynając od kurzu, grzybów, pyłków traw kończąc na moim kocie. Do tej pory jakoś dawalam sobie rade lekami (np. Clatra) i wziewami sterydowymi, ale w ciąży mi ich nie wolno brać. Rozmawiałam z moim gin i alergologiem i oboje twierdzą, że w ciąży objawy powinny się zmniejszyć, a ja mam wrażenie, że od dwóch dni jest co raz gorzej. Ciężej mi się oddycha, a od mojego kota dostaje wysypki. Umówiłam się dzisiaj na wizytę u alergologa, ale mam termin dopiero za tydzień i teraz pytanie jak myślicie jest coś co będę mogła brać? Czy tylko wapno mi zostało, które nie działa...
Z innych spraw, bardzo wysuszyło mi skórę na brzuchu. Używam masła Palmers. Co polecacie innego, bardziej nawilżającego?AnkaK90 lubi tę wiadomość
-
Super nawilza krem nawilżający na rozstepy Sylveco. Jak przejade ręką to czuc w ktorym miejscu byla skora smarowana a w którym nie.
Jest taka aksamitna.tez mialam problem ze sucha skora. Sypala się ze mnie jak troty a teraz nie mam tego problemu.OlgaZlota lubi tę wiadomość
-
AnkaK90 wrote:Dziewczyny a mam pytanie jest wśród nas jakas alergiczka? Ja mam uczulenie chyba na wszystko co może sie unosić w powietrzu zaczynając od kurzu, grzybów, pyłków traw kończąc na moim kocie. Do tej pory jakoś dawalam sobie rade lekami (np. Clatra) i wziewami sterydowymi, ale w ciąży mi ich nie wolno brać. Rozmawiałam z moim gin i alergologiem i oboje twierdzą, że w ciąży objawy powinny się zmniejszyć, a ja mam wrażenie, że od dwóch dni jest co raz gorzej. Ciężej mi się oddycha, a od mojego kota dostaje wysypki. Umówiłam się dzisiaj na wizytę u alergologa, ale mam termin dopiero za tydzień i teraz pytanie jak myślicie jest coś co będę mogła brać? Czy tylko wapno mi zostało, które nie działa...
Ja miałam ten sam problem i do tego mam jeszcze astmę. Byłam u alergologa i przepisał mi z Zyrtec i krople do nosa które działają na mnie rewelacyjnie- Buderhin. Lekarz mi jeszcze powiedział ze bardziej sobie mogę zaszkodzić nie braniem leków niż braniem
A co do witamin to ja biorę Mama dha premium, polecam stronę na której sa porównane słady innych suplementów
http://kopalniamamy.pl/witaminy-dla-ciezarnych/
Do smarowania polecam Elancyl jest bardzo wydajny i super nawilża, mam duże predyspozycje do rozstępów jeszcze sie żaden nie pojawił i oby tak dalejWiadomość wyedytowana przez autora: 14 marca 2018, 22:25
OlgaZlota lubi tę wiadomość
-
Zosia_wop wrote:To ja mam to samo...a nawet niekoniecznie pełny, tylko mi się wydaje ze pełny
ja już biorę spasmoline od tego tygodnia, gdzie w poprzedniej ciąży dopiero po 25 tc mi przepisał
-
Mnie meczy zgaga. Codzienn8e od 2 tyg przez caly dzien z przerwami..z corka tez mialam od 5 do porodu. Lyk mleka pomaga na pare minut. Chyba cewnik z mlekiem sobie zaloze
Mnie piersi skora swedzi..pomaga z ziaji mamma mia od 4 miesiaca.
Wiadomość wyedytowana przez autora: 14 marca 2018, 22:41
10.08. Irenka. 3700 i 56
9m -9kg. 2 zabki.
13m - 10.300 kg. 6 zabkow 80r -
Eilleen wrote:Czy to możliwe że pomimo nadwagi jaką mam to mogłam czuć już ruchy siedząc? Chociaż wydaje mi się że mogło to być coś innego. Tylko pytanie co. Czułam takie pukanie kilkakrotnie.10.08. Irenka. 3700 i 56
9m -9kg. 2 zabki.
13m - 10.300 kg. 6 zabkow 80r -
Eilleen wrote:Czy to możliwe że pomimo nadwagi jaką mam to mogłam czuć już ruchy siedząc? Chociaż wydaje mi się że mogło to być coś innego. Tylko pytanie co. Czułam takie pukanie kilkakrotnie.
Mogło, mogłoA w którym miejscu? Bo jak nisko, to prawdopodobne, że to TO
-
Eilleen wrote:Czy to możliwe że pomimo nadwagi jaką mam to mogłam czuć już ruchy siedząc? Chociaż wydaje mi się że mogło to być coś innego. Tylko pytanie co. Czułam takie pukanie kilkakrotnie.
Myśle, ze tak, ja co prawda raczej szczupła jestem, aleruchu czuje właśnie na siedząco tylko tzn myśle, ze to ruchy;)
-
Existenz wrote:Mnie meczy zgaga. Codzienn8e od 2 tyg przez caly dzien z przerwami..z corka tez mialam od 5 do porodu. Lyk mleka pomaga na pare minut. Chyba cewnik z mlekiem sobie zaloze
Mnie tez meczy cały czas, ale mleko niestety wbrew pozorom jest lekko kwaśne i może potęgować nadkwasote żołądka, choć sama lubię kako wypić, a dziś zobaczyłam w sklepie lody i pomyślałam ze zgadze nim te palenie haha udało się, ale tylko na chwile:D
-
marcela123 wrote:Misia- kasia moja szwagierka jak była na pierwszej wizycie potwierdzającej ciążę to gin w zaleceniach od razu jej powiedziała, że zero jazdy na rowerze, jak zapytała dlaczego bo to był sezon letni itd to dostała ochrzan, że się głupio pyta, że to chyba oczywiste, że może się przewrocic i może coś się stać. Nie wiem jak inni lekarze na to patrzą, ona trafiła akurat na taka z takim podejściem do tematu .
to juz w sumie sama nie wiem bo wcześniej dziewczyny pisały ze ktoś tam jeździł aż do 7 miesiąca. Teraz mi sie jeszcze przypomniało ze moja koleżanka która skończyła medycynę na początku jeździła a pózniej jak juz było widać brzuch tez zrezygnowała bo bała sie upadku itp.
-
Zosia_wop wrote:Mnie tez meczy cały czas, ale mleko niestety wbrew pozorom jest lekko kwaśne i może potęgować nadkwasote żołądka, choć sama lubię kako wypić, a dziś zobaczyłam w sklepie lody i pomyślałam ze zgadze nim te palenie haha udało się, ale tylko na chwile:D
tylko teraz czuje sie pełna i mam wyrzuty sumienia ze sie słodkiego na noc najadłam.
-
Existenz wrote:Mnie meczy zgaga. Codzienn8e od 2 tyg przez caly dzien z przerwami..z corka tez mialam od 5 do porodu. Lyk mleka pomaga na pare minut. Chyba cewnik z mlekiem sobie zaloze
Ja mam zgagę od ok tygodnia codziennie wieczorem i bardzo pomagają mi migdałyWiadomość wyedytowana przez autora: 15 marca 2018, 00:15
-
Meneksze wrote:U mnie w 16 tygodniu jak bylam na wizycie, to ginekolog mowila ze sa marne szanse, a tu po czterech tygodniach taka niespodzianka.
Superu mnie jest ten problem, ze łożysko jest umiejscowione w bliźnie po cc i jesli wrośnie to małe sa szanse na przemieszczanie w ogole jakiekolwiek. Ale nie tracę jeszcze nadziei.