Sierpniowe mamusie 2018
-
WIADOMOŚĆ
-
Dziewczyny jak często czujecie ruchy swoich maleństw? Kiedy stały się bardziej regularne? Po przybliżeniu ręki maluch bardziej kopie czy ucieka?Emil - 28.07.2018 r - godzina 22.18 - 2530 gram i 50 cm szczęścia do kochania
[/link]
24+0 - 692 g/29+0 - 1392 g/32+6 - 2233 gramy szczęścia
-
nick nieaktualnyJa czuję i rano i zawsze wieczorem jak już leżę w bezruchu. Wtedy maluch się budzi i buszuje. W ciągu dnia bez reguły. Ale jak przykładam rękę albo chcę nagrać, to mała przestaje... Moje skupienie ją wstrzymuje. Poprzednio miałam tak samo.
Adela piękne imię, ale ja męża nie przekonałam... -
nick nieaktualnypumka1990 wrote:Dziewczyny jak często czujecie ruchy swoich maleństw? Kiedy stały się bardziej regularne? Po przybliżeniu ręki maluch bardziej kopie czy ucieka?
Ja czuje ruchy dość często. Moja to jest 'kluska akrobatka'
Nie są jeszcze bardzo regularne i zależą trochę od mojego odpoczynku.
Ale zawsze godz 5 rano Hania sobie ćwiczy.
A potem wtedy kiedy ja odpoczywam. Ale gdzieś z 3-4 razy dziennie ją czuję.
I tylko gdy dotkne brzucha lub chce ją nagrać to cisza. -
Cccierpliwa wrote:Jeszcze ci da popalic
moja szalala do 2:30 wczoraj jakby sie szaleju najadla a o 4:30 jak wstalam na chwile to po powrocie do lozka po kilku minutach szalala od nowa i do 6 nie spalam hehe...
ja czuję ruchy coraz częściej ale raczej w środku a tak pod ręką to pierwszy raz mi się udało wyłapać.
-
U siebie ruchy pod ręką poczułam w okolicach 20 tygodnia. Pewnie dlatego że szczupła jestem. Zawsze wieczorem kopie, koło 10 w dzień i tak mniej więcej koło 17, tak kojarzę że wtedy kopie. Muszę to sobie zacząć zapisywać
mąż się złości, że jak przyłoży rękę to przestaje, wczoraj przyłożył ucho i dostał 2 kopniaki :p
-
Eilleen wrote:W sumie to się nie mogę doczekać
ja czuję ruchy coraz częściej ale raczej w środku a tak pod ręką to pierwszy raz mi się udało wyłapać.
Wiadomość wyedytowana przez autora: 25 kwietnia 2018, 07:00
Instagram
@invitro.mama
Rozpakowane mamusie
https://walkaorodzicielstwo.blogspot.de
Starania start -> 2013
[*] 10tc (2015)
[*]8tc (2018)
3xIUI
1 ICSI
->23.11 punkcja (24-27.11 hiperstymulacja/hospitalizacja)
->27.11 transfer 🐣🐣
->14dpt beta 1700
->21dpt beta 10275
->31dpt biją
-> 39dpt bije
-> 18.08.2018 (40+0) córeczka
-> 25.08.2020 termin w klinice leczenia niepłodności
-> 25.08 start Cyclo Progynova
-> 14.09 💉
-> 25.09 Punkcja
-> 29.09 Transfer 🐣
-> 14dpt beta 1700
-> 23dpt
-> 16.06.2021 (39+5) synek
⬇️ moja lista wyprawkowa ⬇️
http://walkaorodzicielstwo.blogspot.com/2018/11/lista-wyprawkowa.html?m=1 -
Moja mała tez czesto wieczorami szaleje do nocy rozpycha sie wierci spac nie daje
a co do osłabnieć to mi tez czesto sie słabo robi najhorzej jest w kolejkach w sklepie albo jak jest duzo ludzi. Ponoc jest to normalne w ciaży choc w poprzedniej mi sie zdazylo tylko raz teraz dosc czesto:_ a ile juz przytyłyście bo ja 9kg:(
Sierpniowa_89 -
Witam się w kolejnym tygodniu
U mnie ostatnio było +7 kg więc teraz już na pewno przybyło
Moj maluszek też zawsze buszuje wieczorami albo jak odpoczywam, wczoraj raz tak mega mocno kopnął, a tak to jeszcze są te kopniaczki delikatne i nie bolesne dla mnie. Ale brzuch też już czasem faluje, zwłaszcza jak czuje że się obraca, jakby wszystko się przewracało w środku
7w3d 💔 -
Z tyciem jest masakra... tez mam +9 a podobno na naszym etapie osiąga się mniej więcej polowe końcowego wyniku. 20 kilo??
Ja wcale nie jem jakoś dużo.. nie wiem tez gdzie są te kilogramy, na twarzy jestem trochę pyzata a poza tym tylko brzuch mi rośnie -
nick nieaktualny
-
Qumish wrote:Z tyciem jest masakra... tez mam +9 a podobno na naszym etapie osiąga się mniej więcej polowe końcowego wyniku. 20 kilo??
Ja wcale nie jem jakoś dużo.. nie wiem tez gdzie są te kilogramy, na twarzy jestem trochę pyzata a poza tym tylko brzuch mi rośnie
Mam dokładnie tak samo, zastanawiam się gdzie te kilogramy się ulokowałyTaka nasza uroda
-
nick nieaktualny
-
Jak wyglądało u Was badanie krzywej cukrowej? Czytałam gdzieś, że krew pobiera się z żyły, a tymczasem u mnie pani sprawdziła mi poziomu cukru glukometrem- na czczo, godzinę i dwie godziny po... Pytałam jej czy nie pobierają krwi żylnej, a ona powiedziała mi, że nie. Jak u lekarza dowiem się, że muszę to badanie powtórzyć to chyba padnę. Nie wyobrażam sobie pić kolejny raz tego "pysznego" napoju.
-
U mnie 5 kg wszystko poszło w brzuch i piersi
Na apetyt nie narzekam i ostatnio mam fazę na lody, 3 dziennie to minimum
Wybieracie się gdzieś na majówkę? To już chyba nasze ostatnie luźne podrygi mam koleżanki, które rodzą w maju i czerwcu, najchętniej chciałaby już urodzić tak fatalnie się czują.A ja sobie z mężem zapalanowalam w czerwcu kilkudniowy wypad nad Bałtyk i trochę mnie ich stan przestraszył, że nie dam rady
25.07.2018 🦊
-
U mnie +6kg, brzuch jak do porodu, uda też chyba trochę urosły, ale za to twarz schudła
Mała bryka często, czuję w każdej pozycji, widać na brzuszku i czuć pod ręką. No i też tak mamy, że bryka, a jak powiem mężowi żeby rękę przyłożył to cisza. Wracamy do rozmowy, Pola znowu w ruch. Zauważyłam że lubi (a może ją to denerwuje) jak biorę kąpiel w wannie. Skacze wtedy cały brzuch.
-
Ja 2 tyg temu na wizycie mialam jeszcze -2kg od wagi z jaka startowalam do ivf
A od wagi pierwszej wpisanej w ksiazeczke ciazowa w 8tc mialam 2 tyg temu na wizycie +3kg
Instagram
@invitro.mama
Rozpakowane mamusie
https://walkaorodzicielstwo.blogspot.de
Starania start -> 2013
[*] 10tc (2015)
[*]8tc (2018)
3xIUI
1 ICSI
->23.11 punkcja (24-27.11 hiperstymulacja/hospitalizacja)
->27.11 transfer 🐣🐣
->14dpt beta 1700
->21dpt beta 10275
->31dpt biją
-> 39dpt bije
-> 18.08.2018 (40+0) córeczka
-> 25.08.2020 termin w klinice leczenia niepłodności
-> 25.08 start Cyclo Progynova
-> 14.09 💉
-> 25.09 Punkcja
-> 29.09 Transfer 🐣
-> 14dpt beta 1700
-> 23dpt
-> 16.06.2021 (39+5) synek
⬇️ moja lista wyprawkowa ⬇️
http://walkaorodzicielstwo.blogspot.com/2018/11/lista-wyprawkowa.html?m=1 -
Ja mam już 10 kg na plusie i jakbym miała powiedzieć gdzie te kg poszły to z mojej perspektywy wygląda jakby tylko w brzuch
choć wiem, że odbiór jest inny bo gdy po dłuższej przerwie zobaczyła mnie moja siostra to przyznała że mocno poszło mi w ramiona i jak to powiedziała w tzw. "pelikany"
hehe
ee tam, ja się zbytnio nie przejmuje bo się sobie podobam w tym stanie
Przed ciążą ważyłam 55 kg to nawet jak po ciąży zejde do 60 to się uciesze
Jeżeli chodzi o kopniaki to od dwóch, trzech dni są naprawdę konkretne.
Brzuch faluje co widać gołym okiem a i pojawiła się też regularność ruchów.