X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Sierpniowe mamusie 2018
Odpowiedz

Sierpniowe mamusie 2018

Oceń ten wątek:
  • Cccierpliwa Autorytet

Wysłany: 16 grudnia 2017, 21:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Iva79 wrote:
    Za 1 razem, Jak chcialam zrobic TSH u rodzinnego, musialam sama zaplacic 20 cos €. Ginekologa w ogole nie interesuje moja tarczyca, ja ja kontroluje u rodzinnego.
    No widzisz to ja u rodzin ego nie robilam bo u mojego gina w Praxis podczas staran i w ciazy tarczyca jest podstawa chodzimy z kuzynkami meza do tej samej przychodni ale kazda ma innego gina i kazda z nas ma tsh kontrolowane nawet w przypadku braku problemow...
    No i jak pisalam moja kuzynka mieszka roche km ode mnie nigdy problemow nie miala przed ciaza w badaniach tarczyca idealnie a w ciazy rowniez miala kilka razy badana...
    Takze zalezy od gina i szkoda ze twojego tarczyca nie interesuje bo powinna ;)

Vf81p2.pngvqiep2.png

Instagram
    @invitro.mama

Rozpakowane mamusie

https://walkaorodzicielstwo.blogspot.de
    Starania start -> 2013
    [*] 10tc (2015)
    [*]8tc (2018)
    3xIUI :(
    1 ICSI
    ->23.11 punkcja (24-27.11 hiperstymulacja/hospitalizacja)
    ->27.11 transfer 🐣🐣
    ->14dpt beta 1700
    ->21dpt beta 10275
    ->31dpt biją <3 <3
    -> 39dpt bije <3
    -> 18.08.2018 (40+0) córeczka <3

-> 25.08.2020 termin w klinice leczenia niepłodności
    -> 25.08 start Cyclo Progynova
    -> 14.09 💉
    -> 25.09 Punkcja
    -> 29.09 Transfer 🐣
    -> 14dpt beta 1700
    -> 23dpt <3
    -> 16.06.2021 (39+5) synek <3

⬇️ moja lista wyprawkowa ⬇️
    http://walkaorodzicielstwo.blogspot.com/2018/11/lista-wyprawkowa.html?m=1
  • angelika1995 Ekspertka

Wysłany: 16 grudnia 2017, 21:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Marta..a wrote:
    Nie chciałam pić coli ale.. jak ma pomoc to chyba jutro spróbuje, bo tak się nie da funkcjonować. A z dnia na dzień coraz gorzej. Gdyby to rano było tylko.. Mnie mdli calutki dzień.

ja wymiotuję od rana do wieczora ...

angelika22
  • małazłośnica Ekspertka

Wysłany: 16 grudnia 2017, 21:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    23 dc bylo obiecująco.. Jak przestały nagle boleć piersi i śluz stal siw rozciągliwy przezroczysty to źle prawda?

f2w3rjjg787he44v.png
  • niedograna Autorytet

Wysłany: 16 grudnia 2017, 21:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Izolda90 wrote:
    Hej :) zapiszcie mnie proszę na 06.08.2018 :) ciąża wewnątrzmaciczna, potwierdzona. Kontrolne USG we wtorek, mam nadzieję że zobaczę zarodek i bijące serduszko <3
    gotowe :D

• chabasse Autorytet

Wysłany: 16 grudnia 2017, 21:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej hej.. Ja tez chciałabym dołączyć do was. Dzisiaj zobaczyłam dwie kreseczki na teście. Termin wg owy wypada na 26 sierpnia. Mamy już jednego szkraba, ma 2 latka i 4 m-ce. Jestem wrzesniiwka 2015.Teraz czekamy na rodzeństwo. Oczywiście u lekarza jeszcze nie bylam i pewnie w tym tygodniu polecę również na bete.
    Cześć z was kojarzę z innych wątków i starania o ridzenstwo. No i widzę także ze polkosia tu zawitała. Witaj kochana. Szybko działasz. Już 3 w drodze.
    Dla was wszystkich gratulacje i spokojnej ciąży dziewczyny.

d'nusia, Flowwer, Iva79, PLPaulina, polkosia, Existenz, niedograna, jej odbicie, Carolline, Martula78 lubią tę wiadomość

Synek Antoś
    1usaanli6w2njq4a.png
    wniddf9h5gbbmtsy.png
    Emilia
  • KlaudiaSG Ekspertka

Wysłany: 16 grudnia 2017, 21:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Co do badań tarczycy to nigdy nie miałam badanej. W trakcie pierwszej ciąży i po poronieniu też nie :/ chyba że nic mi nie wiadomo o tym bo po poronieniu wyszlo że mam nowotwór i było podejrzenie raka kosmowki. Do tej pory nie mam pojęcia co mi było a byłam u kilku różnych lekarzy w tym dwa razy mialam mrt i pełno prześwietleń :/ ale o dziwo tarczycy nie badali wcale, albo nie byłam informowana o tym.
    Jak mówicie że dobrze zrobić te badania to może poprosze na kolejnej wizycie i prywatnie je zrobie. W poprzedniej ciąży prywatnie robiłam jedynie badania na toksoplazmozę.

Co do mdłości nadal u mnie brak. Dzisiaj ogólnie slabo z objawami. Do południa jedynie czułam lekkie zmęczenie no i rano ten brązowy śluz, ale potem czułam się już świetnie. Staram się nie swirowac, ale brak objawów albo nagle ich osłabienie zawsze mnie stresuje :/

Wiadomość wyedytowana przez autora: 16 grudnia 2017, 21:45

21.04.2017 H. (poronienie - 11tc)
    eikt9jcgaw0oweve.png
    6qw2egz2y5bgmucu.png
  • lu.iza Autorytet

Wysłany: 16 grudnia 2017, 22:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    AnkaK90 wrote:
    Jestem :)

Super! razem na miejscu raźniej ;)

Ja w pierszej ciąży miałam plamienia od 5+4, poszłam do ginekologa, dotsałam dupka, chyba 3 tabletki dziennie brałam... teraz syn jest okazem zdrowia :) także nie przejmujcie się dziewczyny plamieniami, wiem, że łatwo powiedzieć ale co ma być to będzie :) głowa do góry!

qb3cl6d8iexq5cc7.png
    m3sxc6edpjlusky4.png
  • Leticia Autorytet

Wysłany: 16 grudnia 2017, 22:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja na początku pierwszej ciąży miałam badane TSH. Uważam, że przynajmniej na początku warto się upewnić, czy z tarczycą wszystko w porządku, bo problemy tarczycowe są częstą przyczyną poronień. To i tak tylko jedno kłucie, więc lepiej już sprawdzić wszystko.

Na mdłości polecam imbir. Na poranne - zjedzenie czegoś (herbatnika, banana, whatever) przed podniesieniem się z łóżka i popicie czymś.
    Tak sobie po cichutku liczę, że może mnie tym razem mdłości ominą... ;)

km5se6yd8tj60462.png
    km5stv73q64rb58y.png
  • Vi Znajoma

Wysłany: 16 grudnia 2017, 23:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    sylwia1986 wrote:
    Witam :)
    Pozwólcie że do wa dołączę...po dwuletnich staraniach w końcu zobaczyłam 2 kreseczki na teście (na trzech testach z 3 kolejnych dni)
    Jestem jeszcze przed wizytą u lekarza ale wierzę, że wszystko będzie ok

Cześć Sylwia, jesteśmy rówieśniczkami ;-) i ja też w 5 tyg. ciąży, trzymam kciuki :-D

Vi
  • Vi Znajoma

Wysłany: 16 grudnia 2017, 23:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Iva79 wrote:
    Dokladnie to samo mialam zapytac.
    Caly dzien jest mi niedobrze, nie mam checi na cos konkretnego, wedliny mi smierdza, mieso tez. Zjem wkoncu cos I za chwilke znow mi nie dobrze. Nie pamietam takiego samopoczucia w 1 ciazy, moze teraz bedzie dziewczynka. Zauwazylam tez , ze szybciej sie mecze, a z malym mam co robic. Mam nadzieje, ze to okropne samopoczucie szybko minie.

Ja ich jeszcze nie mam ale dietetyk podał mi kilka sposobów radzenia sobie z nudnościami i wymiotami:
    - przed spaniem zjeść produkt zawierający dużo białka (nabiał, serek, twarożek)
    - rano zjeść na czczo dwa krakersy, suchary, herbatniki
    - picie herbatki imbirowej
    - zapach mięty może działać łagodząco
    - w torebce noś małe przekąski: kilka migdałów, orzechów czy krakersów
    - picie łyżeczkami lodowatą wodę
    - spożywanie produktów bogatych w witaminę B6 (ryby, chude mięso, banany, warzywa – zwłaszcza kapusta, groszek zielony, kalafior, marchew, szpinak, ziemniaki, kiełki pszenicy, ziarna soi, fasola, orzeszki ziemne)
    - spożywanie regularnie w małych ilościach, lekkostrawnych posiłków
    - unikać potraw pikantnych i tłustych, które mogłyby podrażnić lub nadmiernie obciążyć żołądek
    - unikać silnych zapachów potraw, bądź innych drażniących/nieprzyjemnych zapachów, gdyż może to być powodem dodatkowych mdłości
    - nie dopuścić do uczucia głodu

Może coś pomoże :-)

Iva79, Martula78 lubią tę wiadomość

Vi
  • Fortitudo Autorytet

Wysłany: 16 grudnia 2017, 23:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wow gratuluję sierpniówki! Widząc wasz wątek, uświadomiłam sobie jak mam już niedaleko do rozwiązania w marcu :-D

polkosia lubi tę wiadomość

5djyflw14clkgpvi.png

tb73qps6y7ksn8nj.png
  • polkosia Autorytet

Wysłany: 17 grudnia 2017, 02:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    chabasse wrote:
    Hej hej.. Ja tez chciałabym dołączyć do was. Dzisiaj zobaczyłam dwie kreseczki na teście. Termin wg owy wypada na 26 sierpnia. Mamy już jednego szkraba, ma 2 latka i 4 m-ce. Jestem wrzesniiwka 2015.Teraz czekamy na rodzeństwo. Oczywiście u lekarza jeszcze nie bylam i pewnie w tym tygodniu polecę również na bete.
    Cześć z was kojarzę z innych wątków i starania o ridzenstwo. No i widzę także ze polkosia tu zawitała. Witaj kochana. Szybko działasz. Już 3 w drodze.
    Dla was wszystkich gratulacje i spokojnej ciąży dziewczyny.

Ale fajnie!!! Że tu jesteś :D No ja szybko, będę miała z głowy ;D

chabasse lubi tę wiadomość

Klementysia 2015 psn
    Matylda 2016 cc
    Jaśmina 2018 psn
    Aurora 2021 psn
  • Roza86 Ekspertka

Wysłany: 17 grudnia 2017, 07:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny, które jesteście w 5.tygodniu... mam pytanie... Czy Wy też tak się boicie, że coś się nie uda??
    Drugi dzień nie mogłam dospać i obudziłam się o szóstej. Właśnie wzięłam się za pierniczki, chcę zająć czymś głowę, ale same widzicie jak jest!! :/
    Pomocy, bo zwariuję!!!

3jgxikgnd94s7ub1.png
  • Roza86 Ekspertka

Wysłany: 17 grudnia 2017, 07:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    sylwia1986 wrote:
    Witam :)
    Pozwólcie że do wa dołączę...po dwuletnich staraniach w końcu zobaczyłam 2 kreseczki na teście (na trzech testach z 3 kolejnych dni)
    Jestem jeszcze przed wizytą u lekarza ale wierzę, że wszystko będzie ok

Hej Sylwia, cieszę się, że Cię wypatrzyłam! Ja też starałam się dwa lata! Kiedy w piątek zobaczyłam II płakałam ze szczęścia!
    Kolejne miesiące oczekiwania na ciążę były dla mnie udręką. Teraz, kiedy jestem w ciąży jest jeszcze gorzej. Martwię się potwornie, ale staram się powtarzać sobie, że będzie dobrze. Chcę cieszyć się chwilą, a nie martwić przyszłością.
    To samo piszę do Ciebie, choć wiem, że mogę pojawić się problemy wykonawcze! :D
    A jak Ty się czujesz, masz jakieś ciążowe objawy?
    Pozdrawiam i ściskam szczególnie mocno

Wiadomość wyedytowana przez autora: 17 grudnia 2017, 07:49

3jgxikgnd94s7ub1.png
  • Leticia Autorytet

Wysłany: 17 grudnia 2017, 08:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziwczyny, z tym martwieniem się to nie będzie lepiej. Teraz martwicie się czy będzie serduszko, czy wszystko na usg będzie prawidłowo. Potem będziecie się zastanawiać, czy się dziecko najadło, czy nie ulewa mu się za dużo, czemu tak mało śpi. W końcu będziecie stawać w oknie i zastanawiać się czy wróci bezpiecznie z imprezy i czy nie wpadło w złe towarzystwo ;)
    Już zawsze będziecie miały się o co martwić. Trzeba znaleźć sobie sposób na radzenie sobie z tym, bo osiwiejemy przed czasem :)

d'nusia, Roza86, Vi lubią tę wiadomość

km5se6yd8tj60462.png
    km5stv73q64rb58y.png
  • Dooti Autorytet

Wysłany: 17 grudnia 2017, 09:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny help. Mam atak migreny. Od wczoraj bardzo boli mnie głowa. Już nie wiem co mam robić, praktycznie nic nie spałam bo ból nie pozwalał mi zasnąć. Jakieś rady, sposoby? Cokolwiek. Wiem że ewentualnie mogę zażyć paracetamol i na tym lista leków się kończy.
    Są wśród Was mamusie, które już mają niejedną ciążę za sobą, może macie jakieś doświadczenia w tym kierunku :(

Nasz cud ANTOŚ <3 24.06.2018 (33tc +2) 52cm, 2200g
    atdcanliaa6igbwu.png
    trombofilia-niedobór białka S, dodatnie ANA
    Aniołki 06.2016 9tc, 12.2016 9tc , 03.2017 9tc
    "Dla Boga bowiem nie ma nic niemożliwego" ŁK 1,37
  • LondyńskieSerduszko Autorytet

Wysłany: 17 grudnia 2017, 09:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hejo :) proszę o dodanie pod datą 18.08.2018 :)
    Wg om jestem dziś w 5+1. Ciaza na bank jest z przedwczesnej jakimś cudem owulki, bo w dniu w którym zrobiłam test to dopiero powinna mi się owulacja zaczynać... ale beta sprawdzana, rośnie dobrze. Przyrost był o 3,5 raza. Objawy to tempka ciagle 37 lekko bolące piersi i sutki o zmiennym nasileniu. Raz mocniej raz słabiej. Nie ukrywam ze się martwie i schizyie ponieważ pierwsza ciaza poroniona w sierpniu tego roku...

d'nusia, niedograna, PLPaulina lubią tę wiadomość

3jgx9jcgsbc0lwer.png
    3jvzjw4zl5cjzvox.png
    03.08.2017 [*] Aniołek 8tc+3
    mthfr677, Pai1-4G, Vr2 —> metyle+ heparyna 0,4mg
    Hashimoto, niedoczynność—> euthyrox 75/100
  • LondyńskieSerduszko Autorytet

Wysłany: 17 grudnia 2017, 09:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny zapomniałam zapytać co sądzicie o farbowaniu wlosow w pierwszym trymestrze?

Wiadomość wyedytowana przez autora: 17 grudnia 2017, 09:34

3jgx9jcgsbc0lwer.png
    3jvzjw4zl5cjzvox.png
    03.08.2017 [*] Aniołek 8tc+3
    mthfr677, Pai1-4G, Vr2 —> metyle+ heparyna 0,4mg
    Hashimoto, niedoczynność—> euthyrox 75/100
  • Existenz Autorytet

Wysłany: 17 grudnia 2017, 10:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Moim zdaniem można mojego fryzjera też, slyszalam że barwnik słabo wtedy działa ale czy to prawda

10.08. Irenka. 3700 i 56
    9m -9kg. 2 zabki.
    13m - 10.300 kg. 6 zabkow 80r
  • nick nieaktualny

Wysłany: 17 grudnia 2017, 10:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja w pierwszej ciąży farbowałam u fryzjera normalnie i w 1 trymestrze i w kolejnych też.
    Z tym martwieniem to prawda. Teraz czy serduszko, później badanie 1 trymestru i tak w koło. Później poród, karmienie, opieka. Trzeba w głowie sobie układać. Ja miałam depresję poporodową, a jestem z tych wiecznie szukających zagrożeń niestety.

LondyńskieSerduszko lubi tę wiadomość

‹‹ 75 76 77 78 79 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Koronawirus a starania o dziecko i ciąża

Czy kobiety w ciąży mają większe ryzyko zarażenia się koronawirusem? Czy są w grupie ryzyka? Z jakim zagrożeniem wiąże się dla matki i dla rozwijającego się dziecka, zakażenie koronawirusem? Czy matka może przekazać swojemu nienarodzonemu dziecku wirusa? Czy dziecko może być zagrożone wadami rozwojowymi?

CZYTAJ WIĘCEJ

Wysoki testosteron u kobiet - przyczyny, objawy, leczenie

Jakie mogą być przyczyny podwyższonego testosteronu w kobiecym organizmie? Jakie są najczęstsze objawy wysokiego testosteronu u kobiet? Jak wygląda diagnoza i leczenie? 

CZYTAJ WIĘCEJ

4 składniki diety wspierające owulację!

Problemy z owulacją są bardzo częstą przyczyną trudności z zajściem w ciążę. Dowiedz się, jak za pomocą diety możesz wesprzeć jajeczkowanie! Poznaj, które składniki diety mogą pozytywnie wpływać na owulację, a które mogą przyczyniać się do niepłodności owulacyjnej. Poznaj propozycje propłodnościowych posiłków od Ani i Zosi z Akademii Płodności! 

CZYTAJ WIĘCEJ