X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Sierpniowe mamusie 2018
Odpowiedz

Sierpniowe mamusie 2018

Oceń ten wątek:
  • nesssssa Autorytet

Wysłany: 30 maja 2018, 09:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny jak was coś niepokoi to chodzicie do nieswojego lekarza?
    Do mojej bez umówienia wizyty miesiąc wprzód nie ma szans.
    Pewnie mogłabym się dzisiaj wepchnąć jeśli przyjmuje, ale szczerze mówiąc mi głupio wbijać się w kolejkę.

w57vyx8dy9s6xggg.png

zem38ribu7ozxy1q.png
  • Leticia Autorytet

Wysłany: 30 maja 2018, 09:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nessa, do mojego tez od ręki się nie da dostać, ale powiedział mi, że w razie czego mam przyjeżdżać i mnie przyjmie. Kilka razy już skorzystałam i nie było problemu. Zresztą taka dodatkowa wizyta zwykle trwa krócej, bo koncentrujemy się konkretnym problemie, a nie sprawdzamy wszystkiego :)

nesssssa lubi tę wiadomość

km5se6yd8tj60462.png
    km5stv73q64rb58y.png
  • nesssssa Autorytet

Wysłany: 30 maja 2018, 09:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    to się chyba przejadę do niej, o 15 mam dzwonić. Ale i tak jadę do miasta to tam podjadę i dopytam osobiście.
    Naprawdę jakiś dziwnie napięty jest ten brzuch :/

Wiadomość wyedytowana przez autora: 30 maja 2018, 09:39

w57vyx8dy9s6xggg.png

zem38ribu7ozxy1q.png
  • Marta..a Autorytet

Wysłany: 30 maja 2018, 09:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Eilleen wrote:
    Nie zjem więcej pizzy dopóki jestem w ciąży. Mam taką zgage że pomimo picia mleka po godzinie wraca i taką mam zajebista noc. Mleko się skończyło więc sobie siedzę i wiem że już nie zasne. Masakra jakaś :-( idę jeszcze rumianek zaparzyć ale nie wróżę sukcesu.

Polubiłam bo tez piłam mleko o 2:30 pierwszy raz miałam taką zgagę że myślałam, że mnie wypali. Mi na szczęście pomogło ale koniec z pizzą z jalapeno w ciąży :P

W kolejkach przepuścili mnie w pepco jak na razie i w takim barze gdzie sprzedają domowe jedzenie, raz mnie zawołali, a że tam są zawsze długie kolejki to głupio mi ten przywilej wykorzystywać. Za drugim razem jak byłam to swoje odczekałam chowając brzuch i przy płaceniu zostałam upomniana przez panią właścicielkę która obsługiwała, że jak mam dziudziusia to zawsze mam podejść z boku i mnie obsłużą :)

6cs: 08.2018 - synek <3
    5cs.: 06.2020 - córeczka 9tc nasz aniołek 👼
    2cs.: 12.2021 - córeczka <3
  • agania Autorytet

Wysłany: 30 maja 2018, 09:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lavendova wrote:
    Współczuję alergii. A na co macie kwiaty drzewa? Ja mam pod oknami w cholerę drzew iglastych sypia mi na okna żółtym pylkiem i też sie zastanawiam czy córka nie ma alergii bo nos zatkany. Ale całą zimę katar miała to znowu też nie wiem czemu bo ogólnie to zdrowa :/

Ja mam na olszę, ale ona pyli zima/wiosna tak od stycznia do marca/kwietnia mniej więcej. Brzoza to jakoś marzec/kwiecień. I na grzyby, pleśnie, które teraz pylą...

W zimie jak miała nos zatkany to albo ma na roztocza albo może z suchego powietrza. Stosujecie nawilżacz?

n59y3e5ef47vpcg5.png
    l22ncwa1igcivb04.png
  • nesssssa Autorytet

Wysłany: 30 maja 2018, 09:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A czy to możliwe, że takie napięcie czuć po prostu od rosnącego brzucha?

w57vyx8dy9s6xggg.png

zem38ribu7ozxy1q.png
  • Zolza_ Autorytet

Wysłany: 30 maja 2018, 09:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Babcia przygotowała pierwszą partię ubranek i pieluch. Hehe pojemnik 50 litrowy upychal dziadek :-) a jeszcze zestaw do wozka, prześcieradła, rożek i kilka sztuk ubranek dopiero dotrą :-D

https://naforum.zapodaj.net/thumbs/83a279f14ed7.jpg

Ania241188, vanilia120, d'nusia, pumka1990, chabasse lubią tę wiadomość

iv099vvj1wzlmrpz.png
  • justa1509 Autorytet

Wysłany: 30 maja 2018, 10:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    W laboratorium to zazwyczaj albo jestem pierwsza, albo są 3 osoby przede mną, więc wtedy już się nie wciskam :) w rossmanie trafiam tak że nikogo nie ma przede mną :p a w sklepach to czasami jedna osoba mnie puści, ale jak jest kolejka na pół sklepu to niestety stoję i cierpliwie czekam...

k0kdqps6qlrq0b7i.png
    klz9hdgeo5cwgz05.png
  • edytkaa93 Autorytet

Wysłany: 30 maja 2018, 10:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mnie jeszcze nikt nigdy nie przepuścił w kolejce. A sama sie nie upominam bo dobrze sie czuje, ale jednak byłoby miło gdyby ktoś zapytał

17.08.2018 M<33
    09.10.2020 A<33
  • nick nieaktualny

Wysłany: 30 maja 2018, 10:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nigdy na NFZ do lekarza. Wrr !!!!

Jestem wściekła bo jak siedzą na ciepłych etatach to im się pracować nie chce..

Jak to ortopeda stwierdził, to ginekolog prowadzący decyduje o rozwiązaniu ciąży..

A ginekolog wysłał mnie do ortopedy ! I weź tu bądź mądry z tymi debilami. :/ :/

Wiadomość wyedytowana przez autora: 30 maja 2018, 10:17

• justyna14 Autorytet

Wysłany: 30 maja 2018, 10:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    nesssssa wrote:
    Dziewczyny jak was coś niepokoi to chodzicie do nieswojego lekarza?
    Do mojej bez umówienia wizyty miesiąc wprzód nie ma szans.
    Pewnie mogłabym się dzisiaj wepchnąć jeśli przyjmuje, ale szczerze mówiąc mi głupio wbijać się w kolejkę.
    Głupio to nie pójść jak coś nas niepokoi a nie wbić się pomiędzy pacjentów.

7w3d 💔
  • justyna14 Autorytet

Wysłany: 30 maja 2018, 10:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Współczuję Wam tych alergii :-( oby szybko minęło

U mnie może że dwa razy ktos mnie przepuścił, w Rossmanie to sama idę od razu do kasy i nie patrzę na nic.

7w3d 💔
  • Zolza_ Autorytet

Wysłany: 30 maja 2018, 10:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Paulina nawet USG Ci nie zrobili?

iv099vvj1wzlmrpz.png
  • Marta..a Autorytet

Wysłany: 30 maja 2018, 10:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    nesssssa wrote:
    A czy to możliwe, że takie napięcie czuć po prostu od rosnącego brzucha?

Ja czułam z dwa razy napięcie całkowicie bezbolesne tak przez chwilę i przechodziło, więc uznałam, że zaczęłam macica trenować.

Natomiast jak czujesz, że coś Cię niepokoi powinnaś to sprawdzić. Wszędzie mówią, że odczucia matki są kluczowe i jak ona uważa, że coś jest nie tak to może faktycznie coś złego się dziać.

To samo do dziewczyn jeżeli chodzi o ruchy, z jakiegoś powodu położna powiedziała, że jeżeli coś nas będąc w terminie niepokoi w ruchach, jest ich zbyt mało lub są zbyt gwałtowne to też był to powód żeby zgłosić się na porodówkę :) mój jest akurat nadaktywny i boję się że po porodzie tez będzie łobuzował. Natomiast jak chodzę/coś robię to w brzuchu jest cisza więc pewnie go tym ruchem usypiam :)

6cs: 08.2018 - synek <3
    5cs.: 06.2020 - córeczka 9tc nasz aniołek 👼
    2cs.: 12.2021 - córeczka <3
  • nick nieaktualny

Wysłany: 30 maja 2018, 10:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zolza_ wrote:
    Paulina nawet USG Ci nie zrobili?

No właśnie nic mi nie zrobili..
    Jestem wkurzona zmarnowanym czasem.. :/

bo teraz pewnie będę musiała szukać jakiegoś ortopedy prywatnie..

• Ania241188 Autorytet

Wysłany: 30 maja 2018, 10:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    edytkaa93 wrote:
    Mnie jeszcze nikt nigdy nie przepuścił w kolejce. A sama sie nie upominam bo dobrze sie czuje, ale jednak byłoby miło gdyby ktoś zapytał
    No ja się też nie wpycham tylko byłam ciekawa jak to wygląda u Was. Widzę że kultura wszędzie podobna :D

zrz6x1hpuh8zaykc.png
    f2w3bd3m75py8k9r.png
  • Zolza_ Autorytet

Wysłany: 30 maja 2018, 10:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No niestety chyba Cię to nie ominie. Ale rada przy szukaniu jeśli będziesz chciała robić prywatnie to pytaj czy lekarz na wizycie dysponuje USG żebyś w razie co mogła załatwić to za jedną wizyta.

iv099vvj1wzlmrpz.png
  • nesssssa Autorytet

Wysłany: 30 maja 2018, 10:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No będę wbijać o 15 do lekarki. Najwyżej poczekam sobie, ale sądzę że mnie przyjmie.
    Ja jestem konkret pacjentka. W sumie z konkretnym problemem to tylko sprawdzić szyjkę pewnie, skurcze i tyle.

w57vyx8dy9s6xggg.png

zem38ribu7ozxy1q.png
  • justa1509 Autorytet

Wysłany: 30 maja 2018, 10:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja zawsze w takich sytuacjach dzwoniłam i pytałam co mam zrobić. Jak mocz wyszedł beznadziejny to kazała mi szybko przyjść :)

k0kdqps6qlrq0b7i.png
    klz9hdgeo5cwgz05.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 30 maja 2018, 10:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    PLPaulina wrote:
    Nigdy na NFZ do lekarza. Wrr !!!!

Jestem wściekła bo jak siedzą na ciepłych etatach to im się pracować nie chce..

Jak to ortopeda stwierdził, to ginekolog prowadzący decyduje o rozwiązaniu ciąży..

A ginekolog wysłał mnie do ortopedy ! I weź tu bądź mądry z tymi debilami. :/ :/

No co za debil. To nie powiedziałaś mu rozwiazanie ciąży zalezne jest od kilku zdrowotnych aspektow i ma ci sprawdzić rozejscie spojenia? Ja bym go chyba zjechala. No coz nfz.

‹‹ 806 807 808 809 810 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Problemy z zajściem w ciążę - 13 niepokojących objawów

Czy problemy z zajściem w ciążę można przewidzieć? Przeczytaj listę 13 potencjalnych symptomów, którym powinnaś się bliżej przyjrzeć. Nieregularme miesiączki, obfite miesiączki, niskie libido czy utrata włosów - nie ignoruj tych i innych symptomów mogących świadczyć o zaburzeniach hormonalnych czy innych schorzeniach powodujących problemy z zajściem w ciążę. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Ciąża bliźniacza – wszystko co musimy o niej wiedzieć

Ciąża bliźniacza to rodzaj ciąży wielopłodowej, podczas której w macicy kobiety rozwijają się jednocześnie dwa płody. Ciąże bliźniacze stanowią około 1,25% wszystkich ciąż, czyli średnio jeden na sto porodów kończy się przyjściem na świat nie jednego, a dwójki dzieci. Współcześnie coraz więcej ciąż to właśnie ciąże bliźniacze. Przeczytaj i dowiedz się m.in. jak powstaje ciąża bliźniacza, jakie są jej rodzaje i jakie może powodować ryzyka. 

CZYTAJ WIĘCEJ

8 rzeczy, które warto wiedzieć o diagnostyce endometriozy

Diagnoza endometriozy niekiedy trwa latami... Wszystko za sprawą niespecyficznych objawów, które daje to schorzenie. A jak wiadomo - im szybsza diagnoza, tym większa szansa na podjęcie efektywnego leczenia. Przeczytaj najważniejsze i najbardziej kluczowe rzeczy o diagnostyce endometriozy. 

CZYTAJ WIĘCEJ