X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Sierpniowe mamusie 2018
Odpowiedz

Sierpniowe mamusie 2018

Oceń ten wątek:
  • squirrel Autorytet

Wysłany: 1 czerwca 2018, 19:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nie chcę zapeszać, bo nie wiem jak będzie dalej, ale ja czuję się świetnie. Chyba nawet lepiej niż w II trymestrze. Wreszcie się wysypiam, a śpi mi się tak błogo, że nie wiem jak ja będę wstawać do małej w nocy :) Upały jakoś nie dają mi się we znaki bo przebywam w chłodnych pomieszczeniach a spaceruję dopiero wieczorem. W ogóle jestem w jakiejś euforii. Dzisiaj chyba 10 razy oglądałam filmik 3d który nagraliśmy na ostatniej wizycie. Już tak bardzo nie mogę się doczekać jak Hela będzie z nami :) Przyszły nam też mebelki, jak się wszystko wywietrzy to wreszcie sobie poukładam rzeczy, które mam dla małej :)

A co do planowania tego kiedy urodzi się dziecko, to zawsze chciałam wiosenne :), ale życie weryfikuje plany i po 2,5 roku starań jestem szczęśliwa, że w ogóle jestem w ciąży :) To była cała wieczność.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 1 czerwca 2018, 19:43

🌸 ❤️ sierpień 2018
    🐻❤️ maj 2021
  • Leticia Autorytet

Wysłany: 1 czerwca 2018, 19:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    pumka1990 wrote:
    Dziewczyny, wyjechaliśmy nad morze. Czy Wy normalnie korzystanie z kąpieli w morzu? Jak z opalanie? Wiadomo w granicach rozsądku i brzuch zakryty :)

Jeśli nie masz skłonności do infekcji, to możesz sobie dogadzać ;) A co do brzucha - ostatnio mama ginekolog mówiła, że od strony medycznej to nie ma znaczenia czy brzuch na plaży jest odkryty czy zakryty :)

km5se6yd8tj60462.png
    km5stv73q64rb58y.png
  • Zolza_ Autorytet

Wysłany: 1 czerwca 2018, 19:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny muszę się Wam pochwalić skończyliśmy remont. Pokoik małej gotowy. Teraz czeka mnie tylko układanie bo ostatnie rzeczy przyjdą pewnie w poniedziałek :-D zostanie nam tylko fotelik, materac, wanienka i kosmetyki :-) ale to już w gestii mojego męża oczywiście poza kosmetykami.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 1 czerwca 2018, 19:58

d'nusia, misia-kasia, PLPaulina, edytkaa93, Dooti, chabasse, Anuleczek, Carolline lubią tę wiadomość

iv099vvj1wzlmrpz.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 1 czerwca 2018, 20:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zolza_ wrote:
    Dziewczyny muszę się Wam pochwalić skończyliśmy remont. Pokoik małej gotowy. Teraz czeka mnie tylko układanie bo ostatnie rzeczy przyjdą pewnie w poniedziałek :-D zostanie nam tylko fotelik, materac, wanienka i kosmetyki :-) ale to już w gestii mojego męża oczywiście poza kosmetykami.
    Pochwal się pokoikiem :)

• misia-kasia Autorytet

Wysłany: 1 czerwca 2018, 20:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zolza, gratulacje :) ja dziś sie w końcu zebrałam żeby posprzątać w takiej naszej spiżarce-graciarni ;) mamy tam słoiki z przetworami, jakieś pozostałości po remoncie czy chociażby odkurzacz i deska do prasowania. Dzięki temu z przyszłego pokoju dziecka pozbyliśmy sie gratów i są juz tylko rzeczy dla dziecka a jest tego sporo. Już jutro bedziemy mieli też łóżeczko :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 1 czerwca 2018, 20:35

17u9tv73c400zyd6.png
    l22n9vvjln9sss76.png
  • Zolza_ Autorytet

Wysłany: 1 czerwca 2018, 20:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    jej odbicie wrote:
    Pochwal się pokoikiem :)
    Pochwalę się poniedziałek wtorek jak już dotrą przewijaki i pochowam to co na wierzchu leży.

jej odbicie lubi tę wiadomość

iv099vvj1wzlmrpz.png
  • justa1509 Autorytet

Wysłany: 1 czerwca 2018, 20:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nasz wózek wyniesiony do piwnicy i czeka tam na sierpień :) podobało mi się jak stał w pokoju, no ale musisz zaczekać złożony :) za to teściowa dzisiaj mi wysprzątała mieszkanie, a mąż wyprał firanki. I wyjątkowo nie miałam co robić po pracy... W przyszłym tygodniu czyszczę balkon że starej farby żeby można było pomalować. Muszę też kupić farbę na płotki na okno i ciągle myślę jaki kolor... Blok jest taki smutny i płotek w jakimś przyjemnym kolorze będzie miłą ozdobą.... Łóżeczko będziemy mieli z szufladami, więc dodatkowe miejsce do przechowywania drobiazgów.

k0kdqps6qlrq0b7i.png
    klz9hdgeo5cwgz05.png
  • pumka1990 Autorytet

Wysłany: 1 czerwca 2018, 21:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Leticia wrote:
    Jeśli nie masz skłonności do infekcji, to możesz sobie dogadzać ;) A co do brzucha - ostatnio mama ginekolog mówiła, że od strony medycznej to nie ma znaczenia czy brzuch na plaży jest odkryty czy zakryty :)

Do tej pory nie miałam jeszcze w ciąży ani razu infekcji :)

Emil - 28.07.2018 r - godzina 22.18 - 2530 gram i 50 cm szczęścia do kochania <3
    17u9sg18c0ymn8s1.png[/link]

24+0 - 692 g/29+0 - 1392 g/32+6 - 2233 gramy szczęścia <3

• justa1509 Autorytet

Wysłany: 1 czerwca 2018, 21:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    pumka1990 wrote:
    Do tej pory nie miałam jeszcze w ciąży ani razu infekcji :)
    To szalej póki masz jak :) tylko żebyś się nie przeziębiła :)

pumka1990 lubi tę wiadomość

k0kdqps6qlrq0b7i.png
    klz9hdgeo5cwgz05.png
  • Qumish Autorytet

Wysłany: 1 czerwca 2018, 22:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kurcze, mi od środy waga skoczyła o 2kg! Mam wrażenie ze cała woda jaka wypijam w te upały mi się magazynuje, bo sikam często ale bardzo mało :/ czuje się jak balon..
    Za to odebrałam wynik morfologii, w pon mam wizytę. Hemoglobina znów 12,6 a miesiąc temu było coś ponad 11..wiec dieta chyba wystarczyła póki co :)

h84fwn15k5y02vr6.png
  • Qumish Autorytet

Wysłany: 1 czerwca 2018, 22:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    pumka1990 wrote:
    Dziewczyny, wyjechaliśmy nad morze. Czy Wy normalnie korzystanie z kąpieli w morzu? Jak z opalanie? Wiadomo w granicach rozsądku i brzuch zakryty :)

Ja pamietam jak wprawdzie jeszcze przed ciąża, kilka lat temu walczyłam z nawracająca infekcja.. która minęła po wakacjach nad morzem właśnie i nigdy nie wróciła ;) na mnie słona woda działa super. Poprawia mi się stan skory, włosy robią się fajne i mniej się przetłuszczają później jakiś czas.. pewnie to indywidualna kwestia ale ja morze polecam :) basenów i jezior się czasem boje ale morze traktuje jak lekarstwo ;)

h84fwn15k5y02vr6.png
  • Eilleen Autorytet

Wysłany: 1 czerwca 2018, 22:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja też nie lubię jeziora. Na ogół mam po kąpaniu w jeziorze infekcje. Po morzu nie mam tego problemu.

qb3ci09k96tb3ht7.png
    h44e3e3kl4vyek4m.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 2 czerwca 2018, 05:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mi gin zalecila podczas basenu używać tamponow.. :D
    I jest wszystko ok. :)

Kąpiel w morzu jest fajna. :D

• justyna14 Autorytet

Wysłany: 2 czerwca 2018, 06:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej :-) ja po sobie zauważyłam, (oczywiście pewnie to żadna reguła tylko u mnie tak akurat było i jest) że jak jestem w ciąży z chłopcem to zero infekcji, jaka z dziewczynką to jednak łapie że dwie na całą ciążę.

7w3d 💔
  • justyna14 Autorytet

Wysłany: 2 czerwca 2018, 06:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzień dobry tak w ogóle :-) u nas wczoraj taka duchota była że do spania wiatrak dzieciom włączyłam
    O 2 w nocy obudziły mnie grzmoty i taka duchota że szok. Szybko pochowałam kwiatki pod dach z tarasu i jak lunelo. Dzieci się obudziły , tak pioruny waliły i grzmoty. Ale od razu chłodniej, jest czym oddychać. Miłego dnia wszystkim :-)

7w3d 💔
  • Eilleen Autorytet

Wysłany: 2 czerwca 2018, 06:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Najgorsze, że na czas ulewy robi się chłodniej a później zaczyna to parować i jest jeszcze gorzej.

qb3ci09k96tb3ht7.png
    h44e3e3kl4vyek4m.png
  • misia-kasia Autorytet

Wysłany: 2 czerwca 2018, 07:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A u mnie tylko burza była wieczorem, błyskało sie strasznie ale deszczu nic nie padało ;) Teraz jest pochmurno i faktycznie chłodniej. Udanego weekendu! :)

17u9tv73c400zyd6.png
    l22n9vvjln9sss76.png
  • justa1509 Autorytet

Wysłany: 2 czerwca 2018, 08:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mnie troszkę wczoraj padał deszcz, a dziś od nowa skwar. Najgorsze jest to że jak tak gorąco to prawie nic nie jem :/ najchętniej to teraz arbuzy :) ale coś konkretnego to tylko podziubię i tyle

k0kdqps6qlrq0b7i.png
    klz9hdgeo5cwgz05.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 2 czerwca 2018, 08:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mnie tylko burza, sucha burza niestety. :(

I skwar jest nadal.. :(
    Dziś zabieramy psinke i jej synka nad jeziorko.. ja pomocze nogi. :D

• Zolza_ Autorytet

Wysłany: 2 czerwca 2018, 09:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mnie po nocy opadów nadal pochmurno i w miarę chłodno. Mam nadzieję że tak zostanie choć ta wilgoć też dobija.
    Dziewczyny macie tak że jak leżycie czy siedzicie brzuch miękki a jak tylko się podniesiecie brzuch zaczyna ciążyć i twardnieje. Nie boli ale się napina?

iv099vvj1wzlmrpz.png
‹‹ 816 817 818 819 820 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Leczenie IVF i preimplantacyjne badania genetyczne - nowa nadzieja dla niepłodnych par

Preimplantacyjne badania genetyczne (PGT) mogą być bardzo pomocne dla par, które od dłuższego czasu starają się o dziecko, mają za sobą nieudane transfery, czy przykre doświadczenia związane z utratą ciąży. Jakie korzyści dają badania PGT? Jak wykonanie badań PGT może zwiększać szanse na powodzenie in vitro? 

CZYTAJ WIĘCEJ

7 zaskakujących rzeczy, o których możesz się dowiedzieć prowadząc kalendarz owulacji OvuFriend

Wydaje Ci się, że działanie kalendarza owulacji sprowadza się tylko do wyznaczania dni płodnych i terminu owulacji? Nic bardziej mylnego! Podczas prowadzenia obserwacji w kalendarzu OvuFriend możesz dowiedzieć się o rzeczach, które wspomogą Twoje starania o dziecko. Poznaj 7 zaskakujących rzeczy, o których możesz się dowiedzieć prowadząc kalendarz dni płodnych! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Comiesięczne rozczarowanie... Jak radzić sobie z emocjami, gdy kolejny raz pojawia się jedna kreska?

Dla wielu par każdy kolejny miesiąc bez ciąży jest jak utracona szansa. Trudne emocje kłębią się w pierwszych dniach cyklu. Najczęściej jest to żal, smutek, bezsilność, rozczarowanie... Dlaczego kolejny miesiąc się nie udało? Jak sobie radzić z tymi trudnymi emocjami? Podpowiada Psycholog Niepłodności - Anna Wietrzykowska.

CZYTAJ WIĘCEJ