Sierpniowe mamusie 2018
-
WIADOMOŚĆ
-
Nie chcę zapeszać, bo nie wiem jak będzie dalej, ale ja czuję się świetnie. Chyba nawet lepiej niż w II trymestrze. Wreszcie się wysypiam, a śpi mi się tak błogo, że nie wiem jak ja będę wstawać do małej w nocy
Upały jakoś nie dają mi się we znaki bo przebywam w chłodnych pomieszczeniach a spaceruję dopiero wieczorem. W ogóle jestem w jakiejś euforii. Dzisiaj chyba 10 razy oglądałam filmik 3d który nagraliśmy na ostatniej wizycie. Już tak bardzo nie mogę się doczekać jak Hela będzie z nami
Przyszły nam też mebelki, jak się wszystko wywietrzy to wreszcie sobie poukładam rzeczy, które mam dla małej
A co do planowania tego kiedy urodzi się dziecko, to zawsze chciałam wiosenne, ale życie weryfikuje plany i po 2,5 roku starań jestem szczęśliwa, że w ogóle jestem w ciąży
To była cała wieczność.
Wiadomość wyedytowana przez autora: 1 czerwca 2018, 19:43
🌸 ❤️ sierpień 2018
🐻❤️ maj 2021 -
pumka1990 wrote:Dziewczyny, wyjechaliśmy nad morze. Czy Wy normalnie korzystanie z kąpieli w morzu? Jak z opalanie? Wiadomo w granicach rozsądku i brzuch zakryty
Jeśli nie masz skłonności do infekcji, to możesz sobie dogadzaćA co do brzucha - ostatnio mama ginekolog mówiła, że od strony medycznej to nie ma znaczenia czy brzuch na plaży jest odkryty czy zakryty
-
Dziewczyny muszę się Wam pochwalić skończyliśmy remont. Pokoik małej gotowy. Teraz czeka mnie tylko układanie bo ostatnie rzeczy przyjdą pewnie w poniedziałek
zostanie nam tylko fotelik, materac, wanienka i kosmetyki
ale to już w gestii mojego męża oczywiście poza kosmetykami.
Wiadomość wyedytowana przez autora: 1 czerwca 2018, 19:58
d'nusia, misia-kasia, PLPaulina, edytkaa93, Dooti, chabasse, Anuleczek, Carolline lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualnyZolza_ wrote:Dziewczyny muszę się Wam pochwalić skończyliśmy remont. Pokoik małej gotowy. Teraz czeka mnie tylko układanie bo ostatnie rzeczy przyjdą pewnie w poniedziałek
zostanie nam tylko fotelik, materac, wanienka i kosmetyki
ale to już w gestii mojego męża oczywiście poza kosmetykami.
-
Zolza, gratulacje
ja dziś sie w końcu zebrałam żeby posprzątać w takiej naszej spiżarce-graciarni
mamy tam słoiki z przetworami, jakieś pozostałości po remoncie czy chociażby odkurzacz i deska do prasowania. Dzięki temu z przyszłego pokoju dziecka pozbyliśmy sie gratów i są juz tylko rzeczy dla dziecka a jest tego sporo. Już jutro bedziemy mieli też łóżeczko
Wiadomość wyedytowana przez autora: 1 czerwca 2018, 20:35
-
Nasz wózek wyniesiony do piwnicy i czeka tam na sierpień
podobało mi się jak stał w pokoju, no ale musisz zaczekać złożony
za to teściowa dzisiaj mi wysprzątała mieszkanie, a mąż wyprał firanki. I wyjątkowo nie miałam co robić po pracy... W przyszłym tygodniu czyszczę balkon że starej farby żeby można było pomalować. Muszę też kupić farbę na płotki na okno i ciągle myślę jaki kolor... Blok jest taki smutny i płotek w jakimś przyjemnym kolorze będzie miłą ozdobą.... Łóżeczko będziemy mieli z szufladami, więc dodatkowe miejsce do przechowywania drobiazgów.
-
Leticia wrote:Jeśli nie masz skłonności do infekcji, to możesz sobie dogadzać
A co do brzucha - ostatnio mama ginekolog mówiła, że od strony medycznej to nie ma znaczenia czy brzuch na plaży jest odkryty czy zakryty
Do tej pory nie miałam jeszcze w ciąży ani razu infekcjiEmil - 28.07.2018 r - godzina 22.18 - 2530 gram i 50 cm szczęścia do kochania
[/link]
24+0 - 692 g/29+0 - 1392 g/32+6 - 2233 gramy szczęścia
-
Kurcze, mi od środy waga skoczyła o 2kg! Mam wrażenie ze cała woda jaka wypijam w te upały mi się magazynuje, bo sikam często ale bardzo mało
czuje się jak balon..
Za to odebrałam wynik morfologii, w pon mam wizytę. Hemoglobina znów 12,6 a miesiąc temu było coś ponad 11..wiec dieta chyba wystarczyła póki copumka1990 lubi tę wiadomość
-
pumka1990 wrote:Dziewczyny, wyjechaliśmy nad morze. Czy Wy normalnie korzystanie z kąpieli w morzu? Jak z opalanie? Wiadomo w granicach rozsądku i brzuch zakryty
Ja pamietam jak wprawdzie jeszcze przed ciąża, kilka lat temu walczyłam z nawracająca infekcja.. która minęła po wakacjach nad morzem właśnie i nigdy nie wróciłana mnie słona woda działa super. Poprawia mi się stan skory, włosy robią się fajne i mniej się przetłuszczają później jakiś czas.. pewnie to indywidualna kwestia ale ja morze polecam
basenów i jezior się czasem boje ale morze traktuje jak lekarstwo
pumka1990 lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
Dzień dobry tak w ogóle
u nas wczoraj taka duchota była że do spania wiatrak dzieciom włączyłam
O 2 w nocy obudziły mnie grzmoty i taka duchota że szok. Szybko pochowałam kwiatki pod dach z tarasu i jak lunelo. Dzieci się obudziły , tak pioruny waliły i grzmoty. Ale od razu chłodniej, jest czym oddychać. Miłego dnia wszystkim7w3d 💔 -
nick nieaktualny
-
U mnie po nocy opadów nadal pochmurno i w miarę chłodno. Mam nadzieję że tak zostanie choć ta wilgoć też dobija.
Dziewczyny macie tak że jak leżycie czy siedzicie brzuch miękki a jak tylko się podniesiecie brzuch zaczyna ciążyć i twardnieje. Nie boli ale się napina?