X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Sierpniowe mamusie 2018
Odpowiedz

Sierpniowe mamusie 2018

Oceń ten wątek:
  • squirrel Autorytet

Wysłany: 1 czerwca 2018, 19:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nie chcę zapeszać, bo nie wiem jak będzie dalej, ale ja czuję się świetnie. Chyba nawet lepiej niż w II trymestrze. Wreszcie się wysypiam, a śpi mi się tak błogo, że nie wiem jak ja będę wstawać do małej w nocy :) Upały jakoś nie dają mi się we znaki bo przebywam w chłodnych pomieszczeniach a spaceruję dopiero wieczorem. W ogóle jestem w jakiejś euforii. Dzisiaj chyba 10 razy oglądałam filmik 3d który nagraliśmy na ostatniej wizycie. Już tak bardzo nie mogę się doczekać jak Hela będzie z nami :) Przyszły nam też mebelki, jak się wszystko wywietrzy to wreszcie sobie poukładam rzeczy, które mam dla małej :)

A co do planowania tego kiedy urodzi się dziecko, to zawsze chciałam wiosenne :), ale życie weryfikuje plany i po 2,5 roku starań jestem szczęśliwa, że w ogóle jestem w ciąży :) To była cała wieczność.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 1 czerwca 2018, 19:43

🌸 ❤️ sierpień 2018
    🐻❤️ maj 2021
  • Leticia Autorytet

Wysłany: 1 czerwca 2018, 19:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    pumka1990 wrote:
    Dziewczyny, wyjechaliśmy nad morze. Czy Wy normalnie korzystanie z kąpieli w morzu? Jak z opalanie? Wiadomo w granicach rozsądku i brzuch zakryty :)

Jeśli nie masz skłonności do infekcji, to możesz sobie dogadzać ;) A co do brzucha - ostatnio mama ginekolog mówiła, że od strony medycznej to nie ma znaczenia czy brzuch na plaży jest odkryty czy zakryty :)

km5se6yd8tj60462.png
    km5stv73q64rb58y.png
  • Zolza_ Autorytet

Wysłany: 1 czerwca 2018, 19:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny muszę się Wam pochwalić skończyliśmy remont. Pokoik małej gotowy. Teraz czeka mnie tylko układanie bo ostatnie rzeczy przyjdą pewnie w poniedziałek :-D zostanie nam tylko fotelik, materac, wanienka i kosmetyki :-) ale to już w gestii mojego męża oczywiście poza kosmetykami.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 1 czerwca 2018, 19:58

d'nusia, misia-kasia, PLPaulina, edytkaa93, Dooti, chabasse, Anuleczek, Carolline lubią tę wiadomość

iv099vvj1wzlmrpz.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 1 czerwca 2018, 20:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zolza_ wrote:
    Dziewczyny muszę się Wam pochwalić skończyliśmy remont. Pokoik małej gotowy. Teraz czeka mnie tylko układanie bo ostatnie rzeczy przyjdą pewnie w poniedziałek :-D zostanie nam tylko fotelik, materac, wanienka i kosmetyki :-) ale to już w gestii mojego męża oczywiście poza kosmetykami.
    Pochwal się pokoikiem :)

• misia-kasia Autorytet

Wysłany: 1 czerwca 2018, 20:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zolza, gratulacje :) ja dziś sie w końcu zebrałam żeby posprzątać w takiej naszej spiżarce-graciarni ;) mamy tam słoiki z przetworami, jakieś pozostałości po remoncie czy chociażby odkurzacz i deska do prasowania. Dzięki temu z przyszłego pokoju dziecka pozbyliśmy sie gratów i są juz tylko rzeczy dla dziecka a jest tego sporo. Już jutro bedziemy mieli też łóżeczko :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 1 czerwca 2018, 20:35

17u9tv73c400zyd6.png
    l22n9vvjln9sss76.png
  • Zolza_ Autorytet

Wysłany: 1 czerwca 2018, 20:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    jej odbicie wrote:
    Pochwal się pokoikiem :)
    Pochwalę się poniedziałek wtorek jak już dotrą przewijaki i pochowam to co na wierzchu leży.

jej odbicie lubi tę wiadomość

iv099vvj1wzlmrpz.png
  • justa1509 Autorytet

Wysłany: 1 czerwca 2018, 20:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nasz wózek wyniesiony do piwnicy i czeka tam na sierpień :) podobało mi się jak stał w pokoju, no ale musisz zaczekać złożony :) za to teściowa dzisiaj mi wysprzątała mieszkanie, a mąż wyprał firanki. I wyjątkowo nie miałam co robić po pracy... W przyszłym tygodniu czyszczę balkon że starej farby żeby można było pomalować. Muszę też kupić farbę na płotki na okno i ciągle myślę jaki kolor... Blok jest taki smutny i płotek w jakimś przyjemnym kolorze będzie miłą ozdobą.... Łóżeczko będziemy mieli z szufladami, więc dodatkowe miejsce do przechowywania drobiazgów.

k0kdqps6qlrq0b7i.png
    klz9hdgeo5cwgz05.png
  • pumka1990 Autorytet

Wysłany: 1 czerwca 2018, 21:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Leticia wrote:
    Jeśli nie masz skłonności do infekcji, to możesz sobie dogadzać ;) A co do brzucha - ostatnio mama ginekolog mówiła, że od strony medycznej to nie ma znaczenia czy brzuch na plaży jest odkryty czy zakryty :)

Do tej pory nie miałam jeszcze w ciąży ani razu infekcji :)

Emil - 28.07.2018 r - godzina 22.18 - 2530 gram i 50 cm szczęścia do kochania <3
    17u9sg18c0ymn8s1.png[/link]

24+0 - 692 g/29+0 - 1392 g/32+6 - 2233 gramy szczęścia <3

• justa1509 Autorytet

Wysłany: 1 czerwca 2018, 21:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    pumka1990 wrote:
    Do tej pory nie miałam jeszcze w ciąży ani razu infekcji :)
    To szalej póki masz jak :) tylko żebyś się nie przeziębiła :)

pumka1990 lubi tę wiadomość

k0kdqps6qlrq0b7i.png
    klz9hdgeo5cwgz05.png
  • Qumish Autorytet

Wysłany: 1 czerwca 2018, 22:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kurcze, mi od środy waga skoczyła o 2kg! Mam wrażenie ze cała woda jaka wypijam w te upały mi się magazynuje, bo sikam często ale bardzo mało :/ czuje się jak balon..
    Za to odebrałam wynik morfologii, w pon mam wizytę. Hemoglobina znów 12,6 a miesiąc temu było coś ponad 11..wiec dieta chyba wystarczyła póki co :)

h84fwn15k5y02vr6.png
  • Qumish Autorytet

Wysłany: 1 czerwca 2018, 22:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    pumka1990 wrote:
    Dziewczyny, wyjechaliśmy nad morze. Czy Wy normalnie korzystanie z kąpieli w morzu? Jak z opalanie? Wiadomo w granicach rozsądku i brzuch zakryty :)

Ja pamietam jak wprawdzie jeszcze przed ciąża, kilka lat temu walczyłam z nawracająca infekcja.. która minęła po wakacjach nad morzem właśnie i nigdy nie wróciła ;) na mnie słona woda działa super. Poprawia mi się stan skory, włosy robią się fajne i mniej się przetłuszczają później jakiś czas.. pewnie to indywidualna kwestia ale ja morze polecam :) basenów i jezior się czasem boje ale morze traktuje jak lekarstwo ;)

h84fwn15k5y02vr6.png
  • Eilleen Autorytet

Wysłany: 1 czerwca 2018, 22:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja też nie lubię jeziora. Na ogół mam po kąpaniu w jeziorze infekcje. Po morzu nie mam tego problemu.

qb3ci09k96tb3ht7.png
    h44e3e3kl4vyek4m.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 2 czerwca 2018, 05:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mi gin zalecila podczas basenu używać tamponow.. :D
    I jest wszystko ok. :)

Kąpiel w morzu jest fajna. :D

• justyna14 Autorytet

Wysłany: 2 czerwca 2018, 06:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej :-) ja po sobie zauważyłam, (oczywiście pewnie to żadna reguła tylko u mnie tak akurat było i jest) że jak jestem w ciąży z chłopcem to zero infekcji, jaka z dziewczynką to jednak łapie że dwie na całą ciążę.

7w3d 💔
  • justyna14 Autorytet

Wysłany: 2 czerwca 2018, 06:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzień dobry tak w ogóle :-) u nas wczoraj taka duchota była że do spania wiatrak dzieciom włączyłam
    O 2 w nocy obudziły mnie grzmoty i taka duchota że szok. Szybko pochowałam kwiatki pod dach z tarasu i jak lunelo. Dzieci się obudziły , tak pioruny waliły i grzmoty. Ale od razu chłodniej, jest czym oddychać. Miłego dnia wszystkim :-)

7w3d 💔
  • Eilleen Autorytet

Wysłany: 2 czerwca 2018, 06:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Najgorsze, że na czas ulewy robi się chłodniej a później zaczyna to parować i jest jeszcze gorzej.

qb3ci09k96tb3ht7.png
    h44e3e3kl4vyek4m.png
  • misia-kasia Autorytet

Wysłany: 2 czerwca 2018, 07:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A u mnie tylko burza była wieczorem, błyskało sie strasznie ale deszczu nic nie padało ;) Teraz jest pochmurno i faktycznie chłodniej. Udanego weekendu! :)

17u9tv73c400zyd6.png
    l22n9vvjln9sss76.png
  • justa1509 Autorytet

Wysłany: 2 czerwca 2018, 08:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mnie troszkę wczoraj padał deszcz, a dziś od nowa skwar. Najgorsze jest to że jak tak gorąco to prawie nic nie jem :/ najchętniej to teraz arbuzy :) ale coś konkretnego to tylko podziubię i tyle

k0kdqps6qlrq0b7i.png
    klz9hdgeo5cwgz05.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 2 czerwca 2018, 08:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mnie tylko burza, sucha burza niestety. :(

I skwar jest nadal.. :(
    Dziś zabieramy psinke i jej synka nad jeziorko.. ja pomocze nogi. :D

• Zolza_ Autorytet

Wysłany: 2 czerwca 2018, 09:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mnie po nocy opadów nadal pochmurno i w miarę chłodno. Mam nadzieję że tak zostanie choć ta wilgoć też dobija.
    Dziewczyny macie tak że jak leżycie czy siedzicie brzuch miękki a jak tylko się podniesiecie brzuch zaczyna ciążyć i twardnieje. Nie boli ale się napina?

iv099vvj1wzlmrpz.png
‹‹ 816 817 818 819 820 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Kluczowe składniki dla przyszłej Mamy, czyli co warto suplementować w ciąży

Ciąża to odmienny i wyjątkowy stan, który jest jednocześnie dużym wyzwaniem dla organizmu kobiety. To czas, kiedy zmienia się zapotrzebowanie na składniki odżywcze. Które z nich są szczególnie istotne dla przyszłej mamy i dla rozwijającego się dziecka? Co warto suplementować w ciąży, aby zadbać o zdrowie i rozwój maluszka? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Kalendarz dni płodnych - aplikacja starania o dziecko

Postanowione - rozpoczynacie starania o dziecko. Mija pierwszy, drugi, trzeci miesiąc, a ciąży nie ma. Pojawia się lekki niepokój - co się dzieje? Tak rozpoczyna się historia wielu kobiet z OvuFriend, które używają aplikacji podczas starania o dziecko. Inteligentny kalendarz dni płodnych nie tylko szybko nauczy się Twojej płodności ale również wcześnie wykryje nieprawidłowości. Przeczytaj jak aplikacja pomoże Ci zajść w ciążę!  

CZYTAJ WIĘCEJ

Czy jestem w ciąży? - ciąża urojona a widoczne objawy ciąży

Zdarzyło Ci się usłyszeć coś, co bardzo chciałaś usłyszeć lub czego usłyszeć za wszelką cenę nie chciałaś, mimo panującej wokół ciszy? Czasem nasz mózg płata nam figle. Jeśli bardzo czegoś pragniemy, jesteśmy skłonni dostrzegać przejawy tego pragnienia, mimo ich braku. Wiele kobiet starających się o dziecko, co miesiąc zasatanawia się: "Czy jestem w ciąży?", dostrzega u siebie pierwsze objawy ciąży, po czym po wykonaniu testu ciążowego widzi jedną kreskę. Ciąża urojona czy "urojenie ciążowe" - jak je rozpoznać? 

CZYTAJ WIĘCEJ