Sierpniowe mamusie 2018
-
WIADOMOŚĆ
-
Moja Helenka już 1800g
Podwoiła swoją masę przez ostatni miesiąc
Buźka się jej fajnie zaokrągliła i ma bujną czuprynę
Ułożona już główką do dołu. Szyjka zamknięta. A te bóle w pachwinach to więzadła. Dzisiaj ciężki dzień. Mamy wesele. Ciekawe do której wytrzymam.
Wiadomość wyedytowana przez autora: 9 czerwca 2018, 08:45
edytkaa93, Marta..a, Dooti, PLPaulina, Leticia, Kasiaja, e_mii, pumka1990, misia-kasia, Eilleen, agania, ingelita, Carolline lubią tę wiadomość
🌸 ❤️ sierpień 2018
🐻❤️ maj 2021 -
Ja do spania zrobiłam mix i mam jeden śpiworek, jeden Otulacz, kocyki z Ikea i jeden bambusowy. Mam też minky bawelna ale wydaje mi się mega ciepły ;p no i rożek i będę sprawdzać co mu pasuje. Najbardziej chciałabym żeby polubił śpiworek wtedy dokupie 1 albo 2 właśnie na wpadki nocne6cs: 08.2018 - synek
5cs.: 06.2020 - córeczka 9tc nasz aniołek 👼
2cs.: 12.2021 - córeczka
-
Dziewczyny czy to normalne ze od tygodnia czuje ruchy małego tylko po posiłku? Jeszcze tydzień temu miałam wrażenie ze on w ogóle nie śpi, kopał i przekręcał się o każdej porze aż wybudzalo mnie to rano i w nocy.. Natomiast teraz czuje ruchy wyłącznie po posiłku i to takie bardzo stłumione.. muszę się na nich skupić i liczyć, gdzie wcześniej mogłam liczenie sobie odpuszczać tak się wiercił.
Wiadomość wyedytowana przez autora: 9 czerwca 2018, 09:30
03.08.2017 [*] Aniołek 8tc+3
mthfr677, Pai1-4G, Vr2 —> metyle+ heparyna 0,4mg
Hashimoto, niedoczynność—> euthyrox 75/100 -
nick nieaktualnyMoja za to bardzo nie lubi jak jem. Gdy tylko zaczynam to kopie mnie z całej siły!
Wydaje mi się, że ważne że się maleństwa ruszają..
Nie jem słodkiego więc reakcji nie znam.
Ale hmm. Też te ruchy są inne niż wcześniej. Mniej intensywne. Mniej szybkie.
Ale każdy niepokój to tylko rozwieje lekarz. Warto dzień poopserwowac i liczyć ruchy !Wiadomość wyedytowana przez autora: 9 czerwca 2018, 11:25
-
Mój Filip też się uspokoił, ale mam wrażenie że obrócił się w stronę kręgosłupa i to dlatego. Jak leżałam na boku to coś tam bulgotało
na słodkie kiepsko reaguje, ale tak miał od początku. Wydaje mi się że zmieniają się dzieciom pory aktywności, może na nie też pogoda wpływa...
LondyńskieSerduszko lubi tę wiadomość
-
Też myślę, że ważne że w ogóle czujemy ruchy
u mnie też się zmienił ich charakter. Teraz się bardziej wypina niż kopie chociaż od czasu do czasu potrafi przyłożyć z zaskoczenia
ja dopóki czuję że się rusza to mnie nic nie martwi, a też ma spokojniejsze dni. Chyba trzeba zdać się na swoją intuicję albo IP.
🌸 ❤️ sierpień 2018
🐻❤️ maj 2021 -
Może faktycznie mój Leo ułożył się do kręgosłupa bo te ruchy są takie stłumione.. a tydzień temu tak się kręcił ze aż prawa strona brzucha była z 10cm wyższa od lewej. Może wtedy zrobił fikołka główką w dół i kończynami do kręgosłupa. Oby tak. We wtorek mam gina. Mam nadzieje ze wytrzymam do tej pory. Bardzo stresujące to liczenie ruchów po posiłkach
a Wy liczycie?
03.08.2017 [*] Aniołek 8tc+3
mthfr677, Pai1-4G, Vr2 —> metyle+ heparyna 0,4mg
Hashimoto, niedoczynność—> euthyrox 75/100 -
nick nieaktualny
-
nick nieaktualnyMoja dzisiaj też dziwnie spokojna. W nocy spalam jak zabita, nawet na siku nie wstalam i nie bylo mi niewygodnie. Jak nie w ciąży. Od rana czekam na pare ruchow i jakies takie niemrawe ale cos tam jest. Zobaczę jak to w ciągu dnia będzie i wieczorem, najwyżej pojadę wieczorem do szpitala. Serio jakies dziwne mam wrażenie.
-
Ja też dzisiaj przespałam całą noc, aż dziwne! Tylko 3 razy wstałam do łazienki z czego jednego razu w ogole nie pamietam, ani nie pamiętam że coś tam do męża gadałam. Moja Madzia też jakaś spokojna dzisiaj, za to wczoraj wieczorem znów tak kopała że szok, oczywiście nie obeszło się bez kopniaków w pecherz ani krocze mamy. Narazie czekam na ruchy, ale dopiero też co usiadłam bo całe rano przełaziłam to tu to tam, więc może spała.
Ale miałam koszmar w nocy. Śniło mi się że zaczęłam krwawići jechałam do szpitala:/
17.08.2018 M<33
09.10.2020 A<33
-
nick nieaktualny
-
kozalia wrote:Ja dzisiaj wreszcie przekroczyłam +7 kg od wagi sprzed ciąży i jakoś od razu wydaje mi się, że brzuch jest większy, więc świętuje moje małe zwycięstwo w przybieraniu
ale od tego bezruchu i ogólnie braku sportu odkąd jestem w ciąży, nogi i dupa mi tak schudły, że żal patrzeć
cierpię na totalne bezdupie, jak patrzę na siebie z tyłu to czuję się jak chłopiec
Zamówiłam sobie majtki ciążowe z canpolu, rozmiar s, dla mnie są ogromneaż się boję co z tymi siateczkowanymi będzie. Tak kończąc marudzenie, to ile par ich kupujecie? jak długo się je nosi?
Zmieniając temat, na rzeczy do spania - mam już rożek dla małej i jeden śpiworek, ale myślę, czy nie przydałby się drugi śpiworek na zmianę, jak to jest w praktyce?ja mam z kolei lekki problem w drugą stronę. Na szczęście mi nie urosła w ciąży.
-
LondyńskieSerduszko wrote:Dziewczyny czy to normalne ze od tygodnia czuje ruchy małego tylko po posiłku? Jeszcze tydzień temu miałam wrażenie ze on w ogóle nie śpi, kopał i przekręcał się o każdej porze aż wybudzalo mnie to rano i w nocy.. Natomiast teraz czuje ruchy wyłącznie po posiłku i to takie bardzo stłumione.. muszę się na nich skupić i liczyć, gdzie wcześniej mogłam liczenie sobie odpuszczać tak się wiercił.
-
Lavendova wrote:Moja dzisiaj też dziwnie spokojna. W nocy spalam jak zabita, nawet na siku nie wstalam i nie bylo mi niewygodnie. Jak nie w ciąży. Od rana czekam na pare ruchow i jakies takie niemrawe ale cos tam jest. Zobaczę jak to w ciągu dnia będzie i wieczorem, najwyżej pojadę wieczorem do szpitala. Serio jakies dziwne mam wrażenie.
To dokładnie tak miałam wczoraj i przedwczoraj, dlatego pojechałam na IP. Prawdopodobnie przekręciła się tak, że ruchy były mniej odczuwalne. No ale zawsze lepiej sprawdzić.
-
nick nieaktualny
-
LondyńskieSerduszko wrote:Może faktycznie mój Leo ułożył się do kręgosłupa bo te ruchy są takie stłumione.. a tydzień temu tak się kręcił ze aż prawa strona brzucha była z 10cm wyższa od lewej. Może wtedy zrobił fikołka główką w dół i kończynami do kręgosłupa. Oby tak. We wtorek mam gina. Mam nadzieje ze wytrzymam do tej pory. Bardzo stresujące to liczenie ruchów po posiłkach
a Wy liczycie?
U mnie było tak samo, a w czwartek wieczorem miałam ogromne wybrzuszenie z prawej strony pępka i od tej pory ruchy czuję znów wysoko i znacznie wyraźniejWiadomość wyedytowana przez autora: 9 czerwca 2018, 13:53
Emil - 28.07.2018 r - godzina 22.18 - 2530 gram i 50 cm szczęścia do kochania
[/link]
24+0 - 692 g/29+0 - 1392 g/32+6 - 2233 gramy szczęścia
-
Witam się i ja z trójką z przodu
U mnie ruchy również takie niemrawe i delikatne. Może to przez tą pogodę? Mój organizm zwalnia metabolizm żeby nie produkować dodatkowego ciepła to może i malutka to jakoś odczuwa
LondyńskieSerduszko, Marta..a, pumka1990 lubią tę wiadomość
[/url]