X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Sierpniowe mamusie 2018
Odpowiedz

Sierpniowe mamusie 2018

Oceń ten wątek:
  • ingelita Autorytet

Wysłany: 9 czerwca 2018, 07:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U nas tez były dwa śpiworki na zmianę.

j5rbjw4zpzcf32ff.png
    jox69vvjwkeeyc8z.png

• squirrel Autorytet

Wysłany: 9 czerwca 2018, 08:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Moja Helenka już 1800g :-) Podwoiła swoją masę przez ostatni miesiąc :-) Buźka się jej fajnie zaokrągliła i ma bujną czuprynę :-) Ułożona już główką do dołu. Szyjka zamknięta. A te bóle w pachwinach to więzadła. Dzisiaj ciężki dzień. Mamy wesele. Ciekawe do której wytrzymam.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 9 czerwca 2018, 08:45

edytkaa93, Marta..a, Dooti, PLPaulina, Leticia, Kasiaja, e_mii, pumka1990, misia-kasia, Eilleen, agania, ingelita, Carolline lubią tę wiadomość

🌸 ❤️ sierpień 2018
    🐻❤️ maj 2021
  • Marta..a Autorytet

Wysłany: 9 czerwca 2018, 09:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja do spania zrobiłam mix i mam jeden śpiworek, jeden Otulacz, kocyki z Ikea i jeden bambusowy. Mam też minky bawelna ale wydaje mi się mega ciepły ;p no i rożek i będę sprawdzać co mu pasuje. Najbardziej chciałabym żeby polubił śpiworek wtedy dokupie 1 albo 2 właśnie na wpadki nocne :)

6cs: 08.2018 - synek <3
    5cs.: 06.2020 - córeczka 9tc nasz aniołek 👼
    2cs.: 12.2021 - córeczka <3
  • LondyńskieSerduszko Autorytet

Wysłany: 9 czerwca 2018, 09:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny czy to normalne ze od tygodnia czuje ruchy małego tylko po posiłku? Jeszcze tydzień temu miałam wrażenie ze on w ogóle nie śpi, kopał i przekręcał się o każdej porze aż wybudzalo mnie to rano i w nocy.. Natomiast teraz czuje ruchy wyłącznie po posiłku i to takie bardzo stłumione.. muszę się na nich skupić i liczyć, gdzie wcześniej mogłam liczenie sobie odpuszczać tak się wiercił.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 9 czerwca 2018, 09:30

3jgx9jcgsbc0lwer.png
    3jvzjw4zl5cjzvox.png
    03.08.2017 [*] Aniołek 8tc+3
    mthfr677, Pai1-4G, Vr2 —> metyle+ heparyna 0,4mg
    Hashimoto, niedoczynność—> euthyrox 75/100
  • nick nieaktualny

Wysłany: 9 czerwca 2018, 09:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Moja za to bardzo nie lubi jak jem. Gdy tylko zaczynam to kopie mnie z całej siły! :D :D

Wydaje mi się, że ważne że się maleństwa ruszają..
    Nie jem słodkiego więc reakcji nie znam. :)

Ale hmm. Też te ruchy są inne niż wcześniej. Mniej intensywne. Mniej szybkie.

Ale każdy niepokój to tylko rozwieje lekarz. Warto dzień poopserwowac i liczyć ruchy ! :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 9 czerwca 2018, 11:25

• justa1509 Autorytet

Wysłany: 9 czerwca 2018, 10:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mój Filip też się uspokoił, ale mam wrażenie że obrócił się w stronę kręgosłupa i to dlatego. Jak leżałam na boku to coś tam bulgotało :) na słodkie kiepsko reaguje, ale tak miał od początku. Wydaje mi się że zmieniają się dzieciom pory aktywności, może na nie też pogoda wpływa...

LondyńskieSerduszko lubi tę wiadomość

k0kdqps6qlrq0b7i.png
    klz9hdgeo5cwgz05.png
  • squirrel Autorytet

Wysłany: 9 czerwca 2018, 11:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Też myślę, że ważne że w ogóle czujemy ruchy :-) u mnie też się zmienił ich charakter. Teraz się bardziej wypina niż kopie chociaż od czasu do czasu potrafi przyłożyć z zaskoczenia :-) ja dopóki czuję że się rusza to mnie nic nie martwi, a też ma spokojniejsze dni. Chyba trzeba zdać się na swoją intuicję albo IP.

🌸 ❤️ sierpień 2018
    🐻❤️ maj 2021
  • LondyńskieSerduszko Autorytet

Wysłany: 9 czerwca 2018, 11:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Może faktycznie mój Leo ułożył się do kręgosłupa bo te ruchy są takie stłumione.. a tydzień temu tak się kręcił ze aż prawa strona brzucha była z 10cm wyższa od lewej. Może wtedy zrobił fikołka główką w dół i kończynami do kręgosłupa. Oby tak. We wtorek mam gina. Mam nadzieje ze wytrzymam do tej pory. Bardzo stresujące to liczenie ruchów po posiłkach :( :/ a Wy liczycie?

3jgx9jcgsbc0lwer.png
    3jvzjw4zl5cjzvox.png
    03.08.2017 [*] Aniołek 8tc+3
    mthfr677, Pai1-4G, Vr2 —> metyle+ heparyna 0,4mg
    Hashimoto, niedoczynność—> euthyrox 75/100
  • nick nieaktualny

Wysłany: 9 czerwca 2018, 11:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja nie liczę na razie.. Gdy coś zacznie mnie niepokoić to wtedy będę liczyć.

A tak kluska się rusza, wypina - I to uważam za ok. :) :)

Mają mniej miejsca więc to już nie są takie zabawy jak kiedyś. :)

• nick nieaktualny

Wysłany: 9 czerwca 2018, 11:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Moja dzisiaj też dziwnie spokojna. W nocy spalam jak zabita, nawet na siku nie wstalam i nie bylo mi niewygodnie. Jak nie w ciąży. Od rana czekam na pare ruchow i jakies takie niemrawe ale cos tam jest. Zobaczę jak to w ciągu dnia będzie i wieczorem, najwyżej pojadę wieczorem do szpitala. Serio jakies dziwne mam wrażenie.

• edytkaa93 Autorytet

Wysłany: 9 czerwca 2018, 11:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja też dzisiaj przespałam całą noc, aż dziwne! Tylko 3 razy wstałam do łazienki z czego jednego razu w ogole nie pamietam, ani nie pamiętam że coś tam do męża gadałam. Moja Madzia też jakaś spokojna dzisiaj, za to wczoraj wieczorem znów tak kopała że szok, oczywiście nie obeszło się bez kopniaków w pecherz ani krocze mamy. Narazie czekam na ruchy, ale dopiero też co usiadłam bo całe rano przełaziłam to tu to tam, więc może spała.

Ale miałam koszmar w nocy. Śniło mi się że zaczęłam krwawić:/ i jechałam do szpitala:/

17.08.2018 M<33
    09.10.2020 A<33
  • edytkaa93 Autorytet

Wysłany: 9 czerwca 2018, 12:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jak kogoś kręci lovela do prania to od 11.06 będzie promocja w lidlu

17.08.2018 M<33
    09.10.2020 A<33
  • nick nieaktualny

Wysłany: 9 czerwca 2018, 12:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja spróbuje lovela Ale kapsułki. :D

• Eilleen Autorytet

Wysłany: 9 czerwca 2018, 12:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kozalia wrote:
    Ja dzisiaj wreszcie przekroczyłam +7 kg od wagi sprzed ciąży i jakoś od razu wydaje mi się, że brzuch jest większy, więc świętuje moje małe zwycięstwo w przybieraniu ;) ale od tego bezruchu i ogólnie braku sportu odkąd jestem w ciąży, nogi i dupa mi tak schudły, że żal patrzeć :( cierpię na totalne bezdupie, jak patrzę na siebie z tyłu to czuję się jak chłopiec :(
    Zamówiłam sobie majtki ciążowe z canpolu, rozmiar s, dla mnie są ogromne :( aż się boję co z tymi siateczkowanymi będzie. Tak kończąc marudzenie, to ile par ich kupujecie? jak długo się je nosi?

Zmieniając temat, na rzeczy do spania - mam już rożek dla małej i jeden śpiworek, ale myślę, czy nie przydałby się drugi śpiworek na zmianę, jak to jest w praktyce?
    Mogę się dupą podzielić :-) ja mam z kolei lekki problem w drugą stronę. Na szczęście mi nie urosła w ciąży.

qb3ci09k96tb3ht7.png
    h44e3e3kl4vyek4m.png
  • Eilleen Autorytet

Wysłany: 9 czerwca 2018, 12:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    LondyńskieSerduszko wrote:
    Dziewczyny czy to normalne ze od tygodnia czuje ruchy małego tylko po posiłku? Jeszcze tydzień temu miałam wrażenie ze on w ogóle nie śpi, kopał i przekręcał się o każdej porze aż wybudzalo mnie to rano i w nocy.. Natomiast teraz czuje ruchy wyłącznie po posiłku i to takie bardzo stłumione.. muszę się na nich skupić i liczyć, gdzie wcześniej mogłam liczenie sobie odpuszczać tak się wiercił.
    U mnie było to samo z ruchami. Widocznie się przekręcił. Może te upały tak działają. Najważniejsze że czujesz ruchy.

qb3ci09k96tb3ht7.png
    h44e3e3kl4vyek4m.png
  • Eilleen Autorytet

Wysłany: 9 czerwca 2018, 13:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    edytkaa93 wrote:
    Jak kogoś kręci lovela do prania to od 11.06 będzie promocja w lidlu
    Promocja jest też w Auchan do 12.06. Drugie opakowanie za 1 grosz.

qb3ci09k96tb3ht7.png
    h44e3e3kl4vyek4m.png
  • Leticia Autorytet

Wysłany: 9 czerwca 2018, 13:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lavendova wrote:
    Moja dzisiaj też dziwnie spokojna. W nocy spalam jak zabita, nawet na siku nie wstalam i nie bylo mi niewygodnie. Jak nie w ciąży. Od rana czekam na pare ruchow i jakies takie niemrawe ale cos tam jest. Zobaczę jak to w ciągu dnia będzie i wieczorem, najwyżej pojadę wieczorem do szpitala. Serio jakies dziwne mam wrażenie.

To dokładnie tak miałam wczoraj i przedwczoraj, dlatego pojechałam na IP. Prawdopodobnie przekręciła się tak, że ruchy były mniej odczuwalne. No ale zawsze lepiej sprawdzić.

km5se6yd8tj60462.png
    km5stv73q64rb58y.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 9 czerwca 2018, 13:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Eilleen wrote:
    Mogę się dupą podzielić :-) ja mam z kolei lekki problem w drugą stronę. Na szczęście mi nie urosła w ciąży.
    Chętnie przygarnę! Dobrze ze chociaż cycki mam, bo w ogóle czułabym się jak facet:/

• pumka1990 Autorytet

Wysłany: 9 czerwca 2018, 13:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    LondyńskieSerduszko wrote:
    Może faktycznie mój Leo ułożył się do kręgosłupa bo te ruchy są takie stłumione.. a tydzień temu tak się kręcił ze aż prawa strona brzucha była z 10cm wyższa od lewej. Może wtedy zrobił fikołka główką w dół i kończynami do kręgosłupa. Oby tak. We wtorek mam gina. Mam nadzieje ze wytrzymam do tej pory. Bardzo stresujące to liczenie ruchów po posiłkach :( :/ a Wy liczycie?

U mnie było tak samo, a w czwartek wieczorem miałam ogromne wybrzuszenie z prawej strony pępka i od tej pory ruchy czuję znów wysoko i znacznie wyraźniej :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 9 czerwca 2018, 13:53

Emil - 28.07.2018 r - godzina 22.18 - 2530 gram i 50 cm szczęścia do kochania <3
    17u9sg18c0ymn8s1.png[/link]

24+0 - 692 g/29+0 - 1392 g/32+6 - 2233 gramy szczęścia <3

• Kasiaja Autorytet

Wysłany: 9 czerwca 2018, 14:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam się i ja z trójką z przodu :-) U mnie ruchy również takie niemrawe i delikatne. Może to przez tą pogodę? Mój organizm zwalnia metabolizm żeby nie produkować dodatkowego ciepła to może i malutka to jakoś odczuwa ;-)

LondyńskieSerduszko, Marta..a, pumka1990 lubią tę wiadomość

km5shdge7thpmtsb.png[/url]
    17u9anli7kai2cz3.png
    qb3cru1dgr6glvjy.png
‹‹ 845 846 847 848 849 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Płodność mężczyzn - przyczyny obniżonej płodności i sposoby na poprawę

Płodność mężczyzn na przestrzeni lat uległa znacznemu pogorszeniu. Dlaczego jakość nasienia współczesnych mężczyzn jest obniżona? Jakie są najczęstsze przyczyny problemów z płodnością? Co zrobić, aby wesprzeć i poprawić męską płodność?

CZYTAJ WIĘCEJ

Odstawienie tabletek antykoncepcyjnych a zajście w ciążę

Bierzesz tabletki antykoncepcyjne i czujesz, że przyszedł czas na odstawienie tabeletek, bo chciałabyś już zajść w ciążę? Podobnie jak w przypadku przyjmowania tabletek, odstawienie ich także musi być świadomym działaniem. Zanim podejmiesz taką decyzję, warto dowiedzieć się, jakie mogą być ewentualne objawy odstawienia tabletek antykoncepcyjnych. Jak cały proces wpływa na organizm kobiety? Czy przyczynia się ona do komplikacji związanych z zajściem w ciążę? Odpowiadamy!  

CZYTAJ WIĘCEJ

Badania w ciąży - sprawdź, które warto wykonać

Zastanawiasz się jakie badania czekają cię w ciąży? Czemu służą takie badania i kiedy się je wykonuje? Przeczytaj jakie rodzaje badań i testów czekają przyszłą mamę i dlaczego są one ważne. 

CZYTAJ WIĘCEJ