X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Sierpniowe mamusie 2018
Odpowiedz

Sierpniowe mamusie 2018

Oceń ten wątek:
  • Ania241188 Autorytet

Wysłany: 3 lipca 2018, 15:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ingelita wrote:
    W ogóle miałam nie przesadzać z puszczaniem małej bajek, ale teraz te bajki ratują mi dupę. Tylko co zrobić z wyrzutami sumienia? :/
    Nie przejmuj się ja też mówiłam bajek nigdy w życiu a teraz puszczę jej bo chociaż tak ciutek zje. Ale tez mam mega wyrzuty sumienia z tego powodu.

I co mnie denerwuje to osoby które do nas przychodzą. Czytaj np moj brat na kawę. Mala śpi a on dobrze wie że ma lekki sen to gada głośno i jak mówię że ma ciszej gadać to mówi że nie mam przesadzać że nie długo to oddychać nie będzie można. Mój dom moje zasady. Ja chcę jak najdłużej sobie odpoczac chociaż godzinę od małej. A sami mieli małe dzieci... Ech i to mnie tak denerwuje że hej.

zrz6x1hpuh8zaykc.png
    f2w3bd3m75py8k9r.png
  • chabasse Autorytet

Wysłany: 3 lipca 2018, 15:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    O widzicie.. I ja ostatnio sobie poplakuje przez młodego. Ma koszmarny okres ostatnio i codziennie jakies afery kręci. Myslalam ze bunt dwulatka dawno za nami. Ale albo sie spóźnił albo to kolejny. Dobrze wiedziec ze nie zwariowalam i ktoś tez tak ma. Co do jedzenia.. U nas odwrotnie. Jadlby na okrągło i to wszystko jak leci. I o to też sa awanti. Widać takie życie.. Nie mozna miec wszystkiego. Na szczescie dzieciaczki zdrowe i pewnie należy to doceniać.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 3 lipca 2018, 15:18

Iva79 lubi tę wiadomość

Synek Antoś
    1usaanli6w2njq4a.png
    wniddf9h5gbbmtsy.png
    Emilia
  • Ania241188 Autorytet

Wysłany: 3 lipca 2018, 15:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    chabasse wrote:
    O widzicie.. I ja ostatnio sobie poplakuje przez młodego. Ma koszmarny okres ostatnio i codziennie jakies afery kręci. Myslalam ze bunt dwulatka dawno za nami. Ale albo sie spóźnił albo to kolejny. Dobrze wiedziec ze nie zwariowalam i ktoś tez tak ma. Co do jedzenia.. U nas odwrotnie. Jadlby na okrągło i to wszystko jak leci. I o to też sa awanti. Widać takie życie.. Nie mozna miec wszystkiego. Na szczescie dzieciaczki zdrowe i pewnie należy to doceniać.
    Dokładnie dobrze że zdrowe. Wszystko z czasem przejdzie :)

zrz6x1hpuh8zaykc.png
    f2w3bd3m75py8k9r.png
  • Iva79 Autorytet

Wysłany: 3 lipca 2018, 15:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ania241188 wrote:
    Nie przejmuj się ja też mówiłam bajek nigdy w życiu a teraz puszczę jej bo chociaż tak ciutek zje. Ale tez mam mega wyrzuty sumienia z tego powodu.

I co mnie denerwuje to osoby które do nas przychodzą. Czytaj np moj brat na kawę. Mala śpi a on dobrze wie że ma lekki sen to gada głośno i jak mówię że ma ciszej gadać to mówi że nie mam przesadzać że nie długo to oddychać nie będzie można. Mój dom moje zasady. Ja chcę jak najdłużej sobie odpoczac chociaż godzinę od małej. A sami mieli małe dzieci... Ech i to mnie tak denerwuje że hej.
    Dolacze do was dziewczyny I ja puszczam bajki , bo mam chwilke dla siebie;)

Ania241188 lubi tę wiadomość

zem3o7es4lhz362l.png
    zem3x1hpn1yi29v5.png
  • katka/85 Autorytet

Wysłany: 3 lipca 2018, 16:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    nie no coś w tym musi być ze dzieciaki wyczuwają nadchodzące zmiany. dołączam do grona mam zbuntowanych dzieci ;) mój to na każdym kroku próbuje rządzić a ulubione słowo to NIE. od rana do wieczora niekończące się NIEEE. ... czasem można oszaleje zwłaszcza jak nie śpi w dzień. .. co do usypiania tez zawsze ktoś z nim musi być. wieczorem dla odmiany MUSI być "tatiś" bo inaczej ryk ale w dzień mamusią nie pogardzi ;) a dziś uwaga uwaga moj Wojtek po raz pierwszy od czasów niemowlęcych zasnął sam w czasie kiedy ja robiłam obiad!!!!! normalnie nie wierzę. tylko ciekawe o której wstanie bo padł przed 16....

3jvz2n0an96r1ens.png
    c55fs65gka3iyxy5.png

• katka/85 Autorytet

Wysłany: 3 lipca 2018, 16:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    z bajkami nie mam skrupułów chociaż kiedyś też mówiłam ze nie, że tv dla malego dziecka to zło itd itp. jak młody ma wyjątkowo upierdliwy humorek i żyć nie daje to odpalam abc albo puls 2 i hulaj dusza piekła nie ma ;) wiadomo ze staram się to robić jaknnajrzadziej ale matka czasem też musi psychicznie odsapnac wiec nie zadreczam się później wrzutami.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 3 lipca 2018, 16:23

Iva79, d'nusia, Kasiaja, chabasse, justyna14 lubią tę wiadomość

3jvz2n0an96r1ens.png
    c55fs65gka3iyxy5.png

• Kasiaja Autorytet

Wysłany: 3 lipca 2018, 16:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mnie, póki co, spokój z zasypianiem sam bez problemu ale wszystko jest na NIE i krzyk więc też się zastanawiam czy on czasem nie wyczuwa nadchodzącej zmiany, wymusza tak jakby więcej uwagi na sobie. Właśnie śpi już 2,5 a ja leżę i odpoczywam bo cos mnie brzuch ostatnio pobolewa ale nieregularnie więc nie martwię się chociaż czasami tak zaboli konkretnie. Bajek to on, niestety, nie ogląda :-/ nie interesują go jeszcze ale ja za to czasami daję mu zimną parówkę do ręki, jak nie chce mi się go karmić ;-) i nie mam wyrzutów :-P

Wiadomość wyedytowana przez autora: 3 lipca 2018, 16:31

km5shdge7thpmtsb.png[/url]
    17u9anli7kai2cz3.png
    qb3cru1dgr6glvjy.png
  • Ania241188 Autorytet

Wysłany: 3 lipca 2018, 16:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kasiaja wrote:
    U mnie, póki co, spokój z zasypianiem sam bez problemu ale wszystko jest na NIE i krzyk więc też się zastanawiam czy on czasem nie wyczuwa nadchodzącej zmiany, wymusza tak jakby więcej uwagi na sobie. Właśnie śpi już 2,5 a ja leżę i odpoczywam bo cos mnie brzuch ostatnio pobolewa ale nieregularnie więc nie martwię się chociaż czasami tak zaboli konkretnie.
    Moja też śpi już 2.5 h i chyba pójdę budzić bo jak nic pójdzie spać po 22.
    Mnie boli brzuch w nocy. A zwłaszcza jak się obudzę leżąc na plecach i przy przekręcaniu się na bok.

Ja oglądam meczyk.
    Mam do powiedzenia 2 pralki prania ale mam lenia

Wiadomość wyedytowana przez autora: 3 lipca 2018, 16:31

zrz6x1hpuh8zaykc.png
    f2w3bd3m75py8k9r.png
  • Kasiaja Autorytet

Wysłany: 3 lipca 2018, 16:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A to Tosiek spać pójdzie tak czy siak o 20:30 ;-) tzn tak go położymy i on wtedy w łóżeczku już sam się wycisza, czasem sobie śpiewa, mruczy lub od razu zasypia. Ale my z jego ojcem już mam wolne od tego momentu jak wykąpany zostanie odłożony do łóżeczka ;-) Ze starszym synem tak samo było jakieś śpiochy mi się trafiają i coś czuje, że siostra będzie przeciwieństwem i da popalić ;-)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 3 lipca 2018, 16:43

km5shdge7thpmtsb.png[/url]
    17u9anli7kai2cz3.png
    qb3cru1dgr6glvjy.png
  • Ania241188 Autorytet

Wysłany: 3 lipca 2018, 16:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kasiaja wrote:
    A to Tosiek spać pójdzie tak czy siak o 20:30 ;-) tzn tak go położymy i on wtedy w łóżeczku już sam się wycisza, czasem sobie śpiewa, mruczy lub od razu zasypia. Ale my z jego ojcem już mam wolne od tego momentu jak wykąpany zostanie odłożony do łóżeczka ;-) Ze starszym synem tak samo było jakieś śpiochy mi się trafiają i coś czuje, że siostra będzie przeciwieństwem i da popalić ;-)
    Kurde jak można tyle spać :p
    Ja chcę żeby mój mały taki był :P może tym razem poszczęści mi się :p

zrz6x1hpuh8zaykc.png
    f2w3bd3m75py8k9r.png
  • Leticia Autorytet

Wysłany: 3 lipca 2018, 16:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wiem, że obiektywnie rzecz biorąc to nie powinnam narzekać... Dziecko zasypia samo, śpi od w nocy po 11-12 godzin bez pobudek, żre wszystko jak leci (tak, żre, a nie je, bo takie ilości jakby zwierzakiem była, a nie ludzkim dzieckiem ;) ), nie choruje (odpukać), jest samodzielna...
    Ale jest taka krnąbrna i nieposłuszna, że mnie to nerwowo wykańcza. Bo to nie chodzi o ściąganie skarpetek (co oczywiście ciagle robi), ale o niszczenie i narażanie się na niebezpieczeństwo. Wczoraj np. wieszała się na szklanym stoliku i w końcu go wywaliła na siebie - jakbym nie złapała w ostatniej chwili, to by jej spadł kantem na brzuch. Albo wyciąga szklanki ze zmywarki, co już też skończyło się roztrzaskaniem w drobny mak i zabawą szkłem. I żadne tłumaczenia nie pomagają, czuję się jakbym mówiła do ściany. Chociaż nie, do ściany lepiej, bo przynajmniej nie ucieka :P

O słodycze w sklepie nie prosi, bo w sumie nie zna za bardzo. Owoce, wędlina czy mleko kręcą ją bardziej ;)

Telewizora nie mamy, zresztą bajki jej nie zajmują wcale. Ale do nowego mieszkania chyba kupimy tv, może przyda się do pacyfikowania młodszej ;)

To jej zachowanie nie ma związku z ciążą, bo zaczęło się już wcześniej. I w sumie najgorsze chyba już za nami, bo jak miała 14-15 miesięcy, to mnie biła jak coś było nie po jej myśli :/

km5se6yd8tj60462.png
    km5stv73q64rb58y.png
  • nesssssa Autorytet

Wysłany: 3 lipca 2018, 17:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja się spodziewam potwora. Oboje mamy takie charaktery, że to normalnie dziecko Rosemary będzie.

w57vyx8dy9s6xggg.png

zem38ribu7ozxy1q.png
  • Leticia Autorytet

Wysłany: 3 lipca 2018, 17:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nessa, dwa minusy dają plus ;)

ingelita, justyna14, nesssssa lubią tę wiadomość

km5se6yd8tj60462.png
    km5stv73q64rb58y.png
  • ingelita Autorytet

Wysłany: 3 lipca 2018, 17:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Moja właśnie złapała mnie za ręce i wspięła mi się po nogach i brzuchu na głowę, wsadzając mi stopę do ust przy okazji... Nie popłakałam się, ale wyładowała na bajce, a ja zazeram czekolada, za która jakoś nie przepadam w ciąży. Nie wiem, czy się śmiać, czy plakac :P

j5rbjw4zpzcf32ff.png
    jox69vvjwkeeyc8z.png

• ingelita Autorytet

Wysłany: 3 lipca 2018, 17:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ale, żeby nie było, bajka po angielsku i klocki w rekach, wiec są walory edukacyjne XD

j5rbjw4zpzcf32ff.png
    jox69vvjwkeeyc8z.png

• ingelita Autorytet

Wysłany: 3 lipca 2018, 17:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Następnym razem będzie bajka po chińsku i kostka rubika ^^ Albo koncert muzyki klasycznej i Lego technics, może nie zeżre wszystkich części ;)

j5rbjw4zpzcf32ff.png
    jox69vvjwkeeyc8z.png

• Leticia Autorytet

Wysłany: 3 lipca 2018, 17:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ingelita wrote:
    Następnym razem będzie bajka po chińsku i kostka rubika ^^ Albo koncert muzyki klasycznej i Lego technics, może nie zeżre wszystkich części ;)

Wpisz sobie w wyszukiwarkę „Lego-run preparation for parenthood” :D i zastanów się czy to jest ścieżka, którą chcesz podążać :D

ingelita lubi tę wiadomość

km5se6yd8tj60462.png
    km5stv73q64rb58y.png
  • katka/85 Autorytet

Wysłany: 3 lipca 2018, 17:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Leticia wrote:

To jej zachowanie nie ma związku z ciążą, bo zaczęło się już wcześniej. I w sumie najgorsze chyba już za nami, bo jak miała 14-15 miesięcy, to mnie biła jak coś było nie po jej myśli :/

w tamtym roku byłam tak pogryziona przez swoje dziecko ze wyglądałam jak ofiarą przemocy domowej. dosłownie. cała w wielkich kolorowych siniak ach. o bicia nawet nie wspomnę ;) a ponieważ to było akurat lato wiec trudno było te siniaki pozakrywac ;) nawet nie chce myśleć co ludzie sobie myśleli na mój widok ;D

ach te uroki macierzyństwa ;D

Wiadomość wyedytowana przez autora: 3 lipca 2018, 17:51

3jvz2n0an96r1ens.png
    c55fs65gka3iyxy5.png

• ingelita Autorytet

Wysłany: 3 lipca 2018, 18:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Leticia wrote:
    Wpisz sobie w wyszukiwarkę „Lego-run preparation for parenthood” :D i zastanów się czy to jest ścieżka, którą chcesz podążać :D
    https://naforum.zapodaj.net/thumbs/ba96c0b52632.jpg
    Ha! XD

Leticia, d'nusia, justyna14 lubią tę wiadomość

j5rbjw4zpzcf32ff.png
    jox69vvjwkeeyc8z.png

• ingelita Autorytet

Wysłany: 3 lipca 2018, 18:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    katka/85 wrote:
    w tamtym roku byłam tak pogryziona przez swoje dziecko ze wyglądałam jak ofiarą przemocy domowej. dosłownie. cała w wielkich kolorowych siniak ach. o bicia nawet nie wspomnę ;) a ponieważ to było akurat lato wiec trudno było te siniaki pozakrywac ;) nawet nie chce myśleć co ludzie sobie myśleli na mój widok ;D

ach te uroki macierzyństwa ;D
    Te Wasze historie pozwalają mi wierzyć, że moje dziecko nie zostało jednak podrzucone z czeluści piekielnych, i że nie wszystkie jej odpały są konsekwencją moich błędów wychowawczych. Dziękuję :)

j5rbjw4zpzcf32ff.png
    jox69vvjwkeeyc8z.png

‹‹ 960 961 962 963 964 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Niedoczynność tarczycy podczas starania o dziecko

Tarczyca to niewielki gruczoł umiejscowiony na szyi człowieka, który wytwarza hormony i ma ogromny wpływ na funkcjonowanie całego organizmu. Dlaczego tak często obniża płodność kobiety? Jak rozpoznać najczęstsze choroby tarczycy: niedoczynność i nadczynność? Przeczytaj w eksperckim artykule w całości poświęconym tarczycy! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Suchość pochwy - najczęstsze przyczyny, objawy i leczenie

Suchość pochwy to wstydliwa dolegliwość, która dotyka wielu kobiet. Kiedy się pojawia? Jakie są najczęstsze przyczyny problemów z odpowiednim nawilżeniem pochwy? Czy suchość pochwy można leczyć? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Gadżety elektroniczne dla kobiet część 1 - opaski fitnessowe wesprą Twoje zdrowie, ale też płodność

To pierwszy artykuł z serii gadżetów elektronicznych dla kobiet. Dziś przyjrzymy się opaskom fitnessowym - w czym mogą nam pomóc, na co warto zwrócić uwagę wybierając opaskę i co ciekawe w jaki sposób opaski fitnessowe mogą dodatkowo wesprzeć naszą płodność i polepszyć analizę cykli miesiączkowych. Podpowiemy również dlaczego warto skonfigurować opaskę z aplikacją miesiączkową i czy zawsze jest to możliwe.

CZYTAJ WIĘCEJ