Słaba jakość komórek jajowych? To nie wyrok.

Poznaj autorski program poprawy jakości komórek dla pacjentek przed leczeniem in vitro, z niską rezerwą jajnikową i słabą odpowiedzią na stymulację hormonalną.
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Sierpniowe mamusie 2018
Odpowiedz

Sierpniowe mamusie 2018

Oceń ten wątek:
  • Leticia Autorytet

Wysłany: 3 lipca 2018, 18:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja kiedyś myślałam, że zachowanie dziecka to przede wszystkim pochodna wychowania przez rodziców ;) Teraz wiem, że bunt to nieunikniony etap, a jego natężenie zależy raczej od temperamentu dziecka, a nie od naszych planów wychowawczych ;)

ingelita lubi tę wiadomość

km5se6yd8tj60462.png
    km5stv73q64rb58y.png
  • ingelita Autorytet

Wysłany: 3 lipca 2018, 18:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Leticia wrote:
    Ja kiedyś myślałam, że zachowanie dziecka to przede wszystkim pochodna wychowania przez rodziców ;) Teraz wiem, że bunt to nieunikniony etap, a jego natężenie zależy raczej od temperamentu dziecka, a nie od naszych planów wychowawczych ;)
    Ja tez niby wiem, a i tak szukam przyczyn w sobie. Czas wyluzować :)

j5rbjw4zpzcf32ff.png
    jox69vvjwkeeyc8z.png

• justa1509 Autorytet

Wysłany: 3 lipca 2018, 19:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Straszcie, straszcie :P niektórzy jeszcze chcą mieć 2 dzieci :P

k0kdqps6qlrq0b7i.png
    klz9hdgeo5cwgz05.png
  • Leticia Autorytet

Wysłany: 3 lipca 2018, 19:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    justa1509 wrote:
    Straszcie, straszcie :P niektórzy jeszcze chcą mieć 2 dzieci :P

My się tu wzajemnie klepiemy po pleckach i łudzimy, że nie jesteśmy tak całkiem do kitu :D

ingelita, Ania241188, justyna14 lubią tę wiadomość

km5se6yd8tj60462.png
    km5stv73q64rb58y.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 3 lipca 2018, 19:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zawsze mi się marzyła mała różnica między dziećmi. A po Waszych wypowiedziach boję się. Hehe. :D :D

nesssssa lubi tę wiadomość

• pumka1990 Autorytet

Wysłany: 3 lipca 2018, 19:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Eilleen wrote:
    Ja ostatnio zasypiam nawet nie wiem kiedy na kanapie ale coś koło północy lub 1. Później się przenoszę do łóżka i mam problem żeby zasnąć ponownie przez chrapanie Marcina i psa. Ale jak już zasne to śpię do 9 lub 10.

Mam identycznie. Zasypiam na kanapie ok północy lub pierwszej. Śpię do 3ciej, czasami zabiorę psa na siku pod blok, bo to jeszcze szczeniak i w nich często jeszcze nie wytrzymuje. Jeśli śpi to przenoszę się do łóżka i często do 4-4.30 nie mogę zasnąć :/ później Marcin wstaje ok 6.30, więc nie mogę zasnąć zanim nie wyjdzie czyli okolice 7.30. W końcu zasypiam i spię do 10 :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 3 lipca 2018, 21:12

Emil - 28.07.2018 r - godzina 22.18 - 2530 gram i 50 cm szczęścia do kochania <3
    17u9sg18c0ymn8s1.png[/link]

24+0 - 692 g/29+0 - 1392 g/32+6 - 2233 gramy szczęścia <3

• edytkaa93 Autorytet

Wysłany: 3 lipca 2018, 19:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Do 4.38? O kurcze ale dokładność:D

pumka1990 lubi tę wiadomość

17.08.2018 M<33
    09.10.2020 A<33
  • katka/85 Autorytet

Wysłany: 3 lipca 2018, 19:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    PLPaulina wrote:
    Zawsze mi się marzyła mała różnica między dziećmi. A po Waszych wypowiedziach boję się. Hehe. :D :D
    wbrew pozorom nie jest tak źle ;) gdyby było żadna z nas nie chciałaby drugiego dziecka a przynajmniej nie tak szybko. dzieci mają swoje jazdy które czasem ciężko zrozumieć, czasem czujemy się po prostu bezsilne i trzeba jakiś etap zwyczajnie przeczekać ale zdecydowanie więcej jest tych fajnych chwil które wynagradzaja wszystko :) zawsze kiedy przychodzi kryzys powtarzam sobie ze to chwilowe, że za parę dni (lub tygodni) znowu wróci moje kochane dziecko, że mój synek taki mały będzie tylko przez moment i za chwilę juz mnie nie będzie potrzebował wiec szkoda czasu na zlosc i frustrację, trzeba chwytać i pielegnowac te piękne chwile bo zdecydowanie za szybko mijaja. czasem bardzo się boje opieki nad dwójką maluchów ale tak sobie mysle ze jak z jednym daje rade to i z dwojka jakos podolam

Wiadomość wyedytowana przez autora: 3 lipca 2018, 19:33

ingelita, Kasiaja lubią tę wiadomość

3jvz2n0an96r1ens.png
    c55fs65gka3iyxy5.png

• Eilleen Autorytet

Wysłany: 3 lipca 2018, 19:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Leticia wrote:
    Wpisz sobie w wyszukiwarkę „Lego-run preparation for parenthood” :D i zastanów się czy to jest ścieżka, którą chcesz podążać :D
    Pokazałam mojemu że czas zacząć ćwiczyć :-D

qb3ci09k96tb3ht7.png
    h44e3e3kl4vyek4m.png
  • katka/85 Autorytet

Wysłany: 3 lipca 2018, 19:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    a z takich akcji jak bicie gryzienie itp człowiek się z czasem śmieje ;) bidulkowi szły ząbki mama była najbliżej to się wyżywial ;) radził sobie jak umiał ;)

3jvz2n0an96r1ens.png
    c55fs65gka3iyxy5.png

• Eilleen Autorytet

Wysłany: 3 lipca 2018, 19:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    PLPaulina wrote:
    Ja też zaczęłam powątpiewać :-D

qb3ci09k96tb3ht7.png
    h44e3e3kl4vyek4m.png
  • AnkaK90 Ekspertka

Wysłany: 3 lipca 2018, 19:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dostałam dzisiaj Tymka z inkubatora. Co prawda na razie tylko na chwilę, aby go przystawiać do piersi ale zawsze to już nas mały sukces. Bo próby przystawiania i ssania piersi to jakaś katastrofa :p moje cycki są większe niż jego głowa, brodawki większe niż buzia i idzie nam to bardzo nie poradnie i kończy się tym, że mały dostaje mój pokarm ale z butli...

TYMEK ur 30.06.2018r. W 34+4tc ❤️
    f2wl2n0aindk2re3.png
  • Eilleen Autorytet

Wysłany: 3 lipca 2018, 19:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja się obawiam co za charakter będzie miał nasz syn. Boję się tego mixa. Jeśli będzie rozrabiaka po Marcinie (bo ja byłam raczej grzecznym dzieckiem) i będzie uparte jak ja to będzie jazda. :-)

qb3ci09k96tb3ht7.png
    h44e3e3kl4vyek4m.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 3 lipca 2018, 19:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    edytkaa93 wrote:
    Ale ja też mam takie budzenie o idealnych porach. :D

• Ania241188 Autorytet

Wysłany: 3 lipca 2018, 19:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    katka/85 wrote:
    a z takich akcji jak bicie gryzienie itp człowiek się z czasem śmieje ;) bidulkowi szły ząbki mama była najbliżej to się wyżywial ;) radził sobie jak umiał ;)
    Moja gryzła szczebelki na szczęście jak szły zęby. Mnie ominęła ta przyjemność ;p
    A tak do mam jeszcze może któraś będzie może wiedziec.

Zauważyłam u Poli takie ciemniejsze sińce pod oczami taki kolor jakby już siniak się goil. I do tego ten brak apetytu i to spanie złe i tak się zastanawiam czy czasem ktoś jej nie sprzedał robaków albo z piaskownicy publicznej.
    Miała któraś z tym doświadczenie???
    Do pediatry pójdę w czwartek

zrz6x1hpuh8zaykc.png
    f2w3bd3m75py8k9r.png
  • ingelita Autorytet

Wysłany: 3 lipca 2018, 19:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    edytkaa93 wrote:
    U mnie przeważnie 4:26. Zaczynam wierzyć w duchy ;)

j5rbjw4zpzcf32ff.png
    jox69vvjwkeeyc8z.png

• Ania241188 Autorytet

Wysłany: 3 lipca 2018, 19:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    AnkaK90 wrote:
    Dostałam dzisiaj Tymka z inkubatora. Co prawda na razie tylko na chwilę, aby go przystawiać do piersi ale zawsze to już nas mały sukces. Bo próby przystawiania i ssania piersi to jakaś katastrofa :p moje cycki są większe niż jego głowa, brodawki większe niż buzia i idzie nam to bardzo nie poradnie i kończy się tym, że mały dostaje mój pokarm ale z butli...
    Moja miała 2750g a też taka mała buźka że chwycić nie potrafiła. Jedynie przez nakładki jakoś szło. Może ten sposób? A będzie czuł Twoja pierś

zrz6x1hpuh8zaykc.png
    f2w3bd3m75py8k9r.png
  • ingelita Autorytet

Wysłany: 3 lipca 2018, 19:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    AnkaK90 wrote:
    Ale dotyk skóra do skory powinien pomoc rozkręcić laktację:) Ważne ze je, to buzia szybko urośnie :P

j5rbjw4zpzcf32ff.png
    jox69vvjwkeeyc8z.png

• justyna14 Autorytet

Wysłany: 3 lipca 2018, 19:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    katka/85 wrote:
    w tamtym roku byłam tak pogryziona przez swoje dziecko ze wyglądałam jak ofiarą przemocy domowej. dosłownie. cała w wielkich kolorowych siniak ach. o bicia nawet nie wspomnę ;) a ponieważ to było akurat lato wiec trudno było te siniaki pozakrywac ;) nawet nie chce myśleć co ludzie sobie myśleli na mój widok ;D

ach te uroki macierzyństwa ;D
    Ja swoje szybko odczułam gryzienia. Olek gryzł Pole jak była mała , aż tak ja ugryzł że myślałam że jej paluch odgryzł od stopy, więc ja ugryzlam.jego. lekko ale zapamiętał i więcej nie gryzł. Tak samo zrobiłam z Pola i też jak ręką odjął :-) drastyczne ale skuteczne w 100%

7w3d 💔
  • justyna14 Autorytet

Wysłany: 3 lipca 2018, 19:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ingelita wrote:
    https://naforum.zapodaj.net/thumbs/ba96c0b52632.jpg
    Ha! XD
    Widziałam taki filmik rodzice na bieżni i wrzucają i klocki LEGO pod stopy ha ha ha

7w3d 💔
‹‹ 961 962 963 964 965 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Kwas foliowy podczas starania o dziecko, kwas foliowy w ciąży - dlaczego tak ważny?

Kwas foliowy to witamina z grupy B, o której żadna starająca się o ciążę kobieta, nie powinna zapominać! Kwas foliowy ma ogromny wpływ na rozwój płodu, prawidłowy przebieg ciąży, ale i również płodność kobiety! Dodatkowo przeczytaj dlaczego suplementacja kwasu foliowego zalecana jest czasem również dla mężczyzn.   

CZYTAJ WIĘCEJ

Rana po cc – jak o nią dbać na każdym etapie jej gojenia?

Rana po cesarskim cięciu to nie tylko ślad na skórze, lecz także miejsce, które przez wiele tygodni wymaga uważnej pielęgnacji. Od pierwszych dni po operacji aż do momentu, gdy blizna blednie i mięknie, zmienia się zarówno jej wygląd, jak i potrzeby. Sprawdź, co jest typowym etapem gojenia, jak dbać o ranę w domu, czego unikać, a także kiedy zmiany w okolicy blizny wymagają konsultacji z lekarzem.

CZYTAJ WIĘCEJ

Śluz płodny a owulacja i dni płodne - jak prowadzić obserwacje?

Na rynku dostępnych jest wiele pomocy w wyznaczaniu dni płodnych. Większość z nich działa na podobnej zasadzie – rozpoznaje zmianę hormonów w ciele kobiety i na tej podstawie wskazuje dni płodne. Czy wiesz, że jedno z takich „narzędzi” masz już w sobie? Twój śluz płodny, który pojawia się w czasie dni płodnych, czyli przed wystąpieniem owulacji!

CZYTAJ WIĘCEJ