Sierpniowe mamusie 2018
-
WIADOMOŚĆ
-
Heh Paulina nic mi nie mów, od 3 dni jest tragedia, krocze mam wrażenie że mi eksploduje zaraz, nie mogę leżeć, nie mogę siedzieć o staniu nie wspomnę... W dzień jeszcze daje radę ale w nocy jak się obudzę to nie mogę się przekręcić na bok i wstać bo boli mnie cały brzuch jakby mnie rozrywało. Podnoszę się jak debil, na kolana i zsuwam się z łóżka... Ciąża nie jest dla mnie łaskawa
-
Z małym jest światełko w tunelu. Jutro maja go wyciągnąć z inkubatora i dac do łóżeczka. Nie ma juz tlenu dodatkowego. Je więcej
Wiadomość wyedytowana przez autora: 3 lipca 2018, 22:22
nesssssa, PLPaulina, Zolza_, katka/85, Eilleen, Ania241188, Gypsy, d'nusia, Leticia, ingelita, Lavendova, Kasiaja, AnkaK90, edytkaa93, vanilia120, justyna14, kozalia, pumka1990, Iva79, Dooti, misia-kasia, marcela123 lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
AnkaK90 wrote:Ania może te nakładki to jest jakiś pomysł. Muszę powiedzieć mężowi, żeby mi jakieś jutro przywiózł. A one mają jakieś rozmiary?
AnkaK90 lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualnyJa jutro lecę do ortopedy po zaświadczenie, czy anestezjolog może mi dać zzo i jakby co to gdzie. Ja mam dyskopatie i przepuklinę kręgosłupa. Też mi ciężko cokolwiek zrobić.
Juz mnie wkurzają pytania : i jak się czujesz?
Nerwowo nie wytrzymuję.
Małemu też się włączył program mama. Wyje pod łazienką, do spania muszę razem iść i w ogóle najlepiej jakbym była tuż obok cały czas.
Oby ten miesiąc zleciał. Choć już wiem, że po porodzie lepiej nie będziehaha
-
My właśnie wróciliśmy znad litewskiego wybrzeża Bałtyku - podróż zajęła nam 14 godzin
Niby blisko, ale Mała a to jeść, a to buju buju, a to sisi, a to kupa... i już kłamie skubana, żeby się zatrzymać jak chce wyjść z auta
wie, że na na sisi się zatrzymamy i weź tu oceń, kiedy chce się naprawdę, a kiedy fałszywy alarm.
Z chodzeniem nie mam większych problemów, najgorzej to wstać i się rozpędzićAle tak do 8-9 km dziennie to luz, powyżej już ból dupy się wdaje
Wiadomość wyedytowana przez autora: 3 lipca 2018, 23:20
ingelita, katka/85, Eilleen lubią tę wiadomość
-
Położyłam dziś łobuza pierwszy raz na noc bez pieluchy
W dzień już drugi miesiąc chodzi bez, ale w nocy się nie odważyłam do tej pory. Przez ostatni miesiąc to może ze 3 razy wstała rano z napoczętą pieluchą, a tak to wytrzymuje... Trzymajcie kciuki, żebym jutro nie musiała zacząć dnia od sprzątania sików!
d'nusia, ingelita, katka/85, pumka1990 lubią tę wiadomość
-
Połóż na podkladzie i wyluzuj. Nawet jak się zsika to i tak krok do przodu. Chwila moment zapomni o pieluszkach.
Polecam również jakby się obudziła wysiusiac w nocy bo często dzieci siusiaja po przebudzeniu nawet jak w nocy się obudza.
Jak już przesypia noce z suchą pielucha to szybko powinno pójść. To dla dziecka też lepsza opcja ze nie zakłada się w ogóle pieluszek. Trzymam kciukiWiadomość wyedytowana przez autora: 3 lipca 2018, 23:25
Leticia, pumka1990 lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualnyAnia241188 wrote:Tak mają. Byś musiała sobie sutki zmierzyć. Są S M i L. Kup medeli . Ja miałam Avent i się nie sprawdziły. I zobacz w necie jak je nakładać to też ważne.
Ja chcę medeli. Ale nie wiem jak wybrać ten rozmiar. ?!Wiadomość wyedytowana przez autora: 3 lipca 2018, 23:25
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny
-
Ja kupilam medeli i wzielam M... raz ze takue akurat srednie a dwa ze na oko jakos najbardziej mi pasowaly do moich sutkow... sprawdzalam tez w necie jak dobierac itp ale chyba za ciemna jestem bo jakos nic madrego mi z tego nie wychodzilo
Instagram
@invitro.mama
Rozpakowane mamusie
https://walkaorodzicielstwo.blogspot.de
Starania start -> 2013
[*] 10tc (2015)
[*]8tc (2018)
3xIUI
1 ICSI
->23.11 punkcja (24-27.11 hiperstymulacja/hospitalizacja)
->27.11 transfer 🐣🐣
->14dpt beta 1700
->21dpt beta 10275
->31dpt biją
-> 39dpt bije
-> 18.08.2018 (40+0) córeczka
-> 25.08.2020 termin w klinice leczenia niepłodności
-> 25.08 start Cyclo Progynova
-> 14.09 💉
-> 25.09 Punkcja
-> 29.09 Transfer 🐣
-> 14dpt beta 1700
-> 23dpt
-> 16.06.2021 (39+5) synek
⬇️ moja lista wyprawkowa ⬇️
http://walkaorodzicielstwo.blogspot.com/2018/11/lista-wyprawkowa.html?m=1 -
Zaraz się zastrzelę. Spałam dziś 3.5 h.
Pola się obudziła o 2 i zasnęła 15 minut temu. Nie wiem co jej jest. Pierwszy raz nie ogarniam. Płakała i się chwytała za pampersa... Moze jednak te robaki?
Teraz mały ma czkawkę i zaczął buszować w brzuszku i znowu nie zasnę
-
Cccierpliwa wrote:Ja kupilam medeli i wzielam M... raz ze takue akurat srednie a dwa ze na oko jakos najbardziej mi pasowaly do moich sutkow... sprawdzalam tez w necie jak dobierac itp ale chyba za ciemna jestem bo jakos nic madrego mi z tego nie wychodzilo
-
Cos cała wiadomości mi nie weszła. lekarz powiedział, ze moze w poniedziałek mnie położą z nim na oddział na 3 dni zeby nauczyć sie karmienia i z ćwiczeń jakie trzeba robić z wcześniakiem.... i do domu. nie cieszę sie jeszcze, bo roznie moze byc. Ale na razie wszystko jest na dobrej drodze. Na razie sie nie nastawiam. Bo sami mówią, ze roznie bywa z takimi wcześniakam
Wiadomość wyedytowana przez autora: 4 lipca 2018, 05:14
Leticia, d'nusia, AnkaK90, ingelita, justyna14, Marta..a, justa8902, Eilleen, Kasiaja, e_mii, pumka1990, Qumish, katka/85, Dooti, Dooti, Dooti lubią tę wiadomość
-
Ania241188 wrote:Zaraz się zastrzelę. Spałam dziś 3.5 h.
Pola się obudziła o 2 i zasnęła 15 minut temu. Nie wiem co jej jest. Pierwszy raz nie ogarniam. Płakała i się chwytała za pampersa... Moze jednak te robaki?
Teraz mały ma czkawkę i zaczął buszować w brzuszku i znowu nie zasnęAnia241188 lubi tę wiadomość
7w3d 💔