X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Sierpniowe mamusie 2018
Odpowiedz

Sierpniowe mamusie 2018

Oceń ten wątek:
  • justyna14 Autorytet

Wysłany: 4 lipca 2018, 07:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Agania super wieści :-) oby tak dalej !! Trzymaj się, rozumiem, że musi być mega ciężko, ale już coraz bliżej do samodzielności maluszka a Ty najgorsze dni połogu spędzisz w szpitalu więc w domu pod tym względem będzie Ci łatwiej i więcej energii pozytywnej będzie przy maluszku jak się o własnym bólu nie będzie cały czas myślało. Myślami jestem z Wami

7w3d 💔
  • justyna14 Autorytet

Wysłany: 4 lipca 2018, 07:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam się nieśmiało w 9 MSC ciąży :-) zaczynamy 36 tydzień ciąży. 2 tyg i ciąża donoszona :-)

Marta..a, d'nusia, PLPaulina, ingelita, Leticia, chabasse, Kasiaja, e_mii, pumka1990, Qumish, katka/85 lubią tę wiadomość

7w3d 💔
  • Marta..a Autorytet

Wysłany: 4 lipca 2018, 07:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam się w nowym tygodniu :) dwa do donoszonej, piec do terminu i siedem do wywołania gdyby synek nie chciał opuścić mamy brzucha :)

d'nusia, PLPaulina, ingelita, Leticia, Kasiaja, e_mii, pumka1990, Qumish, katka/85 lubią tę wiadomość

6cs: 08.2018 - synek <3
    5cs.: 06.2020 - córeczka 9tc nasz aniołek 👼
    2cs.: 12.2021 - córeczka <3
  • justyna14 Autorytet

Wysłany: 4 lipca 2018, 07:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Marta to u nas wywoluja maks tydzień po terminie z om, a zazwyczaj już w 39 skończonym tygodniu jeśli dziecko spore.

Edit. Ja się tak nastawiam na poród w tym miesiącu, ciekawe czy tak będzie :-) ale wszystko jak w poprzednich ciążach, więc może mamie Antek psikusa nie zrobi :-)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 4 lipca 2018, 07:53

7w3d 💔
  • nick nieaktualny

Wysłany: 4 lipca 2018, 07:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja też nastawiam się na poród w lipcu.. :D

justyna14, d'nusia, pumka1990 lubią tę wiadomość

• Marta..a Autorytet

Wysłany: 4 lipca 2018, 08:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    justyna14 wrote:
    Marta to u nas wywoluja maks tydzień po terminie z om, a zazwyczaj już w 39 skończonym tygodniu jeśli dziecko spore.

Edit. Ja się tak nastawiam na poród w tym miesiącu, ciekawe czy tak będzie :-) ale wszystko jak w poprzednich ciążach, więc może mamie Antek psikusa nie zrobi :-)

justyna Ty chyba jesteś z Wrocławia, to na Brochowie dopiero wywołują w 42 chyba, że coś się dzieje, a przyjmują dopiero tydzień po terminie. Jak dziewczyny przyjeżdżały wcześniej bo miały inny termin z OM, a inny z usg to musiały codziennie wysłuchiwać, że co one tu robią.. ale oczywiście już takiej nie wypiszą bo się boją.

Ale ja oczywiście też nastawiam się na lipiec skoro już raz zrobiła mi szyjka psikusa :) więc za te dwa tygodnie będę ćwiczyć na piłce i wracam do normalnego życia. Chociaż jak powiedziałam wczoraj mężowi, że ten pasożyt ma jeszcze dwa tygodnie dobrego życia i ma wychodzić to jakoś nie mógł uwierzyć, że tam się mieści taki człowiek co już sam będzie w pełni funkcjonował :)

• justyna14 Autorytet

Wysłany: 4 lipca 2018, 08:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Marta..a wrote:
    justyna Ty chyba jesteś z Wrocławia, to na Brochowie dopiero wywołują w 42 chyba, że coś się dzieje, a przyjmują dopiero tydzień po terminie. Jak dziewczyny przyjeżdżały wcześniej bo miały inny termin z OM, a inny z usg to musiały codziennie wysłuchiwać, że co one tu robią.. ale oczywiście już takiej nie wypiszą bo się boją.

Ale ja oczywiście też nastawiam się na lipiec skoro już raz zrobiła mi szyjka psikusa :) więc za te dwa tygodnie będę ćwiczyć na piłce i wracam do normalnego życia. Chociaż jak powiedziałam wczoraj mężowi, że ten pasożyt ma jeszcze dwa tygodnie dobrego życia i ma wychodzić to jakoś nie mógł uwierzyć, że tam się mieści taki człowiek co już sam będzie w pełni funkcjonował :)
    Ja pod WAWA mieszkam :-) córka w 38 tyg urodzona z wagą 4040g, to aż strach myśleć ile miałaby w 42 tyg !!!

Wiadomość wyedytowana przez autora: 4 lipca 2018, 08:12

7w3d 💔
  • Marta..a Autorytet

Wysłany: 4 lipca 2018, 08:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A to coś mi się pomyliło :D

Pierwszy raz mam skurcz od samego rana.. wszystko pracuje mam nadzieję, że to dobry znak i ten lipiec jest przez to bardziej aktualny :)

Ja wakacji teraz już nie zazdroszczę bo wiem, że fizycznie bym nie była wstanie z nich korzystać teraz. Nad morzem bym się w upale męczyła, nad basenem bym nie wytrzymała bo ani nie lubię się opalać ani teraz nie za bardzo można. Pozwiedzać bym za dużo nie dała rady bo czuję każdy staw... ja mam poluzowane stawy (tak ortopedzi twierdzą) i teraz jak np. wejdę na łóżko po kolanach to mam czasami wrażenie, że mi się to kolano rozpadnie. To samo łokcie czy na wet palce u rąk.. każdy staw ma dosyć. I najbardziej przerażające jest to, że ja byłam aktywna fizycznie przed ciążą, a teraz organizm się sypie..
    Chcę przerwę między dziećmi żebym mogła się sama zregenerować bo nie liczę, że kolejną ciążę przejdę łatwiej, już mężowi powiedziałam jakby mi za pół roku coś odbiło to ma mi przypomnieć, że czekamy z 1,5 roku ze staraniami co najmniej :D

A Ania ja bym z małą poszła do lekarza, tez uważam, że może mieć jakieś zakażenie.

• nick nieaktualny

Wysłany: 4 lipca 2018, 08:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jeszcze 1.5- 2 lata to przerwa ok..

Ale tak np 5-7 latach by mi się nie chciało znowu bawić w pieluchy i wypadniecie z życia zawodowego.. :)

• Zuuziia Autorytet

Wysłany: 4 lipca 2018, 08:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nasz junior też będzie lipcowy! Aż nie wierzę, że za 3 tygodnie będzie już z nami!jutro mam wizytę i poznam dokładny termin cc.
    Natomiast dzis świętujemy ukończenie 36t ❤️

d'nusia, PLPaulina, justyna14, Leticia, e_mii, Kasiaja, pumka1990, Marta..a, kozalia, katka/85, ingelita, Dooti, misia-kasia lubią tę wiadomość

oar89jcgknh04rvx.png
    25.07.2018 🦊

• nesssssa Autorytet

Wysłany: 4 lipca 2018, 09:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mi to sie coś zdaje, że ja przejdę na wrześniówki :D
    Termin z usg 23.08. z OM 27.08. a że jest mała, to pewnie jakoś się spieszyć nie będzie.
    Ale chciałam w sierpniu, bo to taki ładny miesiąc :D

Qumish lubi tę wiadomość

w57vyx8dy9s6xggg.png

zem38ribu7ozxy1q.png
  • Ania241188 Autorytet

Wysłany: 4 lipca 2018, 09:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    justyna14 wrote:
    A może jakieś zakażenie układu moczowego ? Idziesz dziś z nią do pediatry? U dziewczynek to pierwsze co to każą mocz zrobić bo łatwo o zakażenie.
    Jutro idę. W czwartki pediatra przyjmuje. Chyba mam jeszcze woreczki na mocz to zaraz dziś zaniosę mocz

zrz6x1hpuh8zaykc.png
    f2w3bd3m75py8k9r.png
  • Ania241188 Autorytet

Wysłany: 4 lipca 2018, 09:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja też witam się w 35 tygodniu. :)
    Normalnie nie

pumka1990, ingelita lubią tę wiadomość

zrz6x1hpuh8zaykc.png
    f2w3bd3m75py8k9r.png
  • justyna14 Autorytet

Wysłany: 4 lipca 2018, 09:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zuuziia wrote:
    Nasz junior też będzie lipcowy! Aż nie wierzę, że za 3 tygodnie będzie już z nami!jutro mam wizytę i poznam dokładny termin cc.
    Natomiast dzis świętujemy ukończenie 36t ❤️
    u Ciebie jeszcze tydzień i bezpiecznie można rodzić :) super, aż nie wierze, że tak nam zleciało :)

Zuuziia lubi tę wiadomość

7w3d 💔
  • Eilleen Autorytet

Wysłany: 4 lipca 2018, 09:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Moim marzeniem Jest żeby urodzić do 23.08. żeby to był lew ;-) a tak serio bo średnio w znaki zodiaku wierzę to nie chce ciąży przenosić. I tak cała wizja porodu to dla mnie ogromny stres a jak pomyślę że mam jeszcze ileś dni leżeć i mają mnie męczyć różnymi bajerami na wywołanie i mam tam głodowć to jakoś mi się nie uśmiecha.

qb3ci09k96tb3ht7.png
    h44e3e3kl4vyek4m.png
  • Eilleen Autorytet

Wysłany: 4 lipca 2018, 09:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzisiaj miałam koszmarną noc. Zasnelam na kanapie i myślałam że będzie całkiem nieźle jak się do łóżka przeniosę. To było jakoś o 1. Przenioslam się i nie mogłam chyba przez 1,5 godziny zasnąć. Myślałam że na głowę dostanę. Jak się udało to budziłam się średnio co pół godziny do godziny bo zgaga którą zapijałam wodą. Co któryś raz musiałam iść do wc bo Olek obijał mi pęcherz. Dziwne uczucie. Dopiero jakoś chyba po 5 udało mi się zasnąć na dobre. Sama nie wiem.

qb3ci09k96tb3ht7.png
    h44e3e3kl4vyek4m.png
  • Eilleen Autorytet

Wysłany: 4 lipca 2018, 10:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A tak poza tym witam się w nowym tygodniu :-) jak ten czas leci.

ingelita lubi tę wiadomość

qb3ci09k96tb3ht7.png
    h44e3e3kl4vyek4m.png
  • Eilleen Autorytet

Wysłany: 4 lipca 2018, 10:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    My właśnie planujemy małą przerwę między dziećmi. Jest kilka powodów. Mój wiek (33), długość obecnego starania się o dziecko (nie wiadomo jak szybko pójdzie tym razem), nie warto mi wracać na chwilę do pracy bo musiałaby zwolnić kogoś bo nie ma miejsca na kolejną osobę (fizycznie nie ma miejsca bo cały pokój jest już zajęty).

qb3ci09k96tb3ht7.png
    h44e3e3kl4vyek4m.png
  • Eilleen Autorytet

Wysłany: 4 lipca 2018, 10:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ale co z tych planów wyjdzie to się okaże.

qb3ci09k96tb3ht7.png
    h44e3e3kl4vyek4m.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 4 lipca 2018, 10:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    To wy już niedługo będziecie tulic swoje maluchy :) Ja im bliżej tym większy strach. Mimo ze juz mam dwoje dzieci ale jakies to nierealne mi się wydaje taki dzidzius znowu. Świat stanie na głowie :O

Mi się nie spieszy, korzystam z resztek wolności. Już sie umówiłam z bratem ze jak urodze to sie odchudzamy razem :D

‹‹ 964 965 966 967 968 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Brak ochoty na seks... - najczęstsze przyczyny niskiego libido u kobiet

Czym jest libido i jakie czynniki mają największy wpływ na popęd seksualny? Co robić, kiedy brak ochoty na seks? Przeczytaj o najczęstszych przyczynach niskiego libido u kobiet oraz dowiedz się, jak możesz poradzić sobie z tym problemem. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Płodność mężczyzn - przyczyny obniżonej płodności i sposoby na poprawę

Płodność mężczyzn na przestrzeni lat uległa znacznemu pogorszeniu. Dlaczego jakość nasienia współczesnych mężczyzn jest obniżona? Jakie są najczęstsze przyczyny problemów z płodnością? Co zrobić, aby wesprzeć i poprawić męską płodność?

CZYTAJ WIĘCEJ

Klinika niepłodności - 50 pytań, na które warto znać odpowiedź przy pierwszej wizycie.

Chciałabyś mieć pewność, że dobrze przygotowałaś się do swojej pierwszej wizyty u lekarza, dotyczącej problemów z zajściem w ciążę? Skorzystaj z naszego formularza płodności  – są to pytania, które dobry specjalista prawdopodobnie zada Ci podczas pierwszej wizyty , która pomoże zdiagnozować niepłodność. W ten sposób o niczym nie zapomnisz i będziesz mieć pod ręką wszystkie szczegóły dotyczące Twojego zdrowia, płodności lub historii chorób w Twojej rodzinie!       

CZYTAJ WIĘCEJ