X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Sierpniowe mamusie 2018
Odpowiedz

Sierpniowe mamusie 2018

Oceń ten wątek:
  • pumka1990 Autorytet

Wysłany: 7 lipca 2018, 16:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    misia-kasia wrote:
    No właśnie ja tez sie zastanawiam nad porodem w wodzie i niby szpital na stronie ma napisane ze jest taka możliwość ale ciekawe jak to w realiach wyglada. Czy czasem w wodzie można ale tylko 1 fazę porodu, a 2 fazę trzeba juz poza wanną.

Ja się oto pytałam i można pierwszą fazę w wannie, co do drugiej to zależy na jaką położną się trafi, Ale nie są zbyt chętne do tego :( oczywiście mówię o szpitalu w którym ja chce rodzić :)

Emil - 28.07.2018 r - godzina 22.18 - 2530 gram i 50 cm szczęścia do kochania <3
    17u9sg18c0ymn8s1.png[/link]

24+0 - 692 g/29+0 - 1392 g/32+6 - 2233 gramy szczęścia <3

• Ania241188 Autorytet

Wysłany: 7 lipca 2018, 16:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    pumka1990 wrote:
    Ja się oto pytałam i można pierwszą fazę w wannie, co do drugiej to zależy na jaką położną się trafi, Ale nie są zbyt chętne do tego :( oczywiście mówię o szpitalu w którym ja chce rodzić :)
    Ciekawe czemu nie są chętne do tego. W Anglii wydaje mi się że nie mają z tym problemu. Dobrze że chociaż teraz można pod prysznic chodzić non stop i są piłki i zzo ( chociaż w moim nie mam możliwości). Moja mama wspomina że jej kazały tylko leżeć. Dla mnie ten ból na leżąco był niedozniesienia. Nie wyobrażam sobie leżeć przez cały czas tych skurczy.

pumka1990 lubi tę wiadomość

zrz6x1hpuh8zaykc.png
    f2w3bd3m75py8k9r.png
  • misia-kasia Autorytet

Wysłany: 7 lipca 2018, 16:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    pumka1990 wrote:
    A przypomnij gdzie chcesz rodzić?

17u9tv73c400zyd6.png
    l22n9vvjln9sss76.png
  • Marta..a Autorytet

Wysłany: 7 lipca 2018, 17:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Powiedziałam wczoraj mężowi, że czuję że to jest kwestia tygodnia maks dwóch.. ma któraś z Was takie przeczucie? To tak jak od początku czułam że to chłopak, starałam się nie nastawiać ale podświadomość robiła swoje :)

6cs: 08.2018 - synek <3
    5cs.: 06.2020 - córeczka 9tc nasz aniołek 👼
    2cs.: 12.2021 - córeczka <3
  • nesssssa Autorytet

Wysłany: 7 lipca 2018, 17:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja miałam przeczucie, że chłopak. Będzie dziewczynka. Nie wierzę w żadne swoje przeczucia :D a już na pewno nie odnośnie terminu porodu :D
    Ja bym tylko chciała w terminie albo chwile przed, ale nie później.

w57vyx8dy9s6xggg.png

zem38ribu7ozxy1q.png
  • edytkaa93 Autorytet

Wysłany: 7 lipca 2018, 17:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja od początku nawet nie miałam przeczucia że to będzie dziewczynka, ale po prostu to wiedziałam:) a każdy mówił że chłopak:p co do terminu to pewnego czasu myslałam że to będzie początek sierpnia ale ostatnio mi to przeszło i w ogole nie myślę o żadnej dacie:) nic mi nie przychodzi do głowy

17.08.2018 M<33
    09.10.2020 A<33
  • gosia.kak Autorytet

Wysłany: 7 lipca 2018, 18:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja bardzo chciałam dziewczynkę ale od samego początku miałam przeczucie ze pewnie i tak będzie chłopiec i tak się tez stało :) Co do terminu to przeczucie podpowiada mi ze mały się nie będzie spieszył na ten swiat i nici z moich chęci urodzenia tydzien czy chociaz pare dni przed terminem…

3i492n0agf4rykt3.png
  • justa1509 Autorytet

Wysłany: 7 lipca 2018, 18:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Chyba nikt nie chce po terminie :p ja to mam kompletna pustkę co do terminu, wiadomo że chciałabym raczej j na początku sierpnia niż na końcu.

k0kdqps6qlrq0b7i.png
    klz9hdgeo5cwgz05.png
  • gosia.kak Autorytet

Wysłany: 7 lipca 2018, 18:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    a w temacie opieki nad dzieckiem przez nasze mame/teściowe to u nas sprawa jest prosta: nie ma takiej mozliwosci :)
    Teściowie mieszkają 300 km od nas i nawet bym nie chciała zeby przyjezdzali na dluzej niz weekend, bo dla mnie to jednak troche niekomfortowe. Bywają u nas bardzo rzadko wiec są u nas goścmi i tak sie tez czują, co znaczyłoby ze z dzieckiem na rękach musiałabym jeszcze im usługiwac.. Moja mama z kolei ma bardzo staroświeckie podejście do wszystkiego co związane z dziecmi/ciążą/itp, łącznie z pełną ilością zabobonów, które szerzy dookoła :P co mnie strasznie irytuje :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 7 lipca 2018, 18:26

3i492n0agf4rykt3.png
  • justa1509 Autorytet

Wysłany: 7 lipca 2018, 19:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    To moja mama w zabobony nie wierzy, nawet o diecie matki karmiącej mówiła że pierwszy raz słyszy, owszem żeby za bardzo nie najadać się wzdymającymi, ale ze można jeść wszystko :)
    Nie wiem za bardzo jakie podejście ma teściowa bo u nich w rodzinie to będzie pierwsze dziecko... Ale w wielu sprawach jest staroświecka i boję się że w wychowywaniu też... A jak do nas przyjeżdża to czuję się jak gospodyni, a ja mam leżeć i pachnieć, w zasadzie sama mogłam spać, jeść i chodzić do łazienki, w pozostałych czynnościach mnie wyręczali

k0kdqps6qlrq0b7i.png
    klz9hdgeo5cwgz05.png
  • nesssssa Autorytet

Wysłany: 7 lipca 2018, 19:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Moja na szczęście się w ogóle nie pali do opieki nad wnuczką :D
    Raczej będziemy radzić sobie sami, ale ja jestem samosia, więc mi to odpowiada.

w57vyx8dy9s6xggg.png

zem38ribu7ozxy1q.png
  • e_mii Autorytet

Wysłany: 7 lipca 2018, 19:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja mam dość dobrych rad dziadków. A to o karmienie, a to o dietę właśnie w trakcie kp i wszystko co tylko możliwe. Teściowa tylko coś powie, doradzi, ale rozumie jeśli my robimy inaczej. Moja mama za to zachowuje się tak, jakbym ja nic nie wiedziała i wszystko robi tak jak ona chce, bo "inaczej dzieci wychowywała" i oczywiście jest w tym ekspertem. Nawet jak o coś proszę, żeby czegoś nie robiła to nie ma mowy, i tak to zrobi. Jakby przyjechała mi pomagać po porodzie, to depresja murowana.

v0o0onx.png
    z9pckld.png

• nesssssa Autorytet

Wysłany: 7 lipca 2018, 19:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny jak czkanie czuję pod pępkiem z lewej strony, ale nie na samym dole to możliwe żeby była głową w dół? Czy jakoś na ukos leży? Pupę wczoraj i czasem dzisiaj czułam po prawej stronie.
    Jejku przed chwilą jakby obcy się miał z brzucha wydostać :D Przestraszyć się można :D

w57vyx8dy9s6xggg.png

zem38ribu7ozxy1q.png
  • justa1509 Autorytet

Wysłany: 7 lipca 2018, 19:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Z obcym też miałam tak, mały szalał sobie i nagle taka wielka gulka pojawiła się na brzuchu. Bylam przerażona :p co do czkawki, ja czuje ja po lewej stronie na dole, ułożenie chyba nadal tyłkiem w dół. Generalnie jestem w stanie mniej więcej wyczuć gdzie ma głowę, wypycha wtedy małe i okrągłe i twarde, plecki są twarde ale dłuższe. Z tym że to są tylko moje domysły :)

k0kdqps6qlrq0b7i.png
    klz9hdgeo5cwgz05.png
  • squirrel Autorytet

Wysłany: 7 lipca 2018, 19:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja czkawkę czuję różnie. Mała cały czas ułżona główką do dołu od 30 tygodnia i raz czuję na dole po lewej, raz po prawej a czasami to nawet czuję na górze. Też już się przestraszyłam że może się odwróciła główką do góry, ale wczoraj była nadal w dół. W sumie podczas czkawki to podskakuje nie tylko buzia ale i cała klatka piersiowa więc to że czujemy w innych miejscach niż na dole to nie oznacza chyba, że się nagle odwróciły.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 7 lipca 2018, 20:00

🌸 ❤️ sierpień 2018
    🐻❤️ maj 2021
  • ingelita Autorytet

Wysłany: 7 lipca 2018, 20:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja moją mamę do pomocy zawsze chętnie przygarnę:) Nie narzuca się z radami, ale czasem coś trafnie podpowie. Nie wyręcza mnie, a po prostu pomaga. Tata jest niezastąpiony na spacerach z wnuczką :)Teraz rodzice wyjechali na dwa tygodnie, a ja ledwo zipię, bo ciąża już swoje robi plus choróbsko od dwóch tygodni, i spacery z dzieckiem w te upały mnie wykańczają, ale w domu nie będę z nią siedzieć, bo mi jej szkoda. Poza tym, to nasze ostatnie podrygi we dwie i ostatni nasz taki czas. Ale usypia ostatnio w dzień albo w wózku albo wcale, więc wtaszczyć te śpiące 13 kilo na trzecie piętro, to wyzwanie. Ale jestem z niej dumna, bo taka jest kreatywna i wygadana, ze aż mi się wierzyć nie chce, ze ma niecałe dwa lata:) Boję się, ze coś się popsuje, jak będę miała dla niej mniej czasu. Dlatego będę wykorzystywać rodziców do wychodzenia na spacer z młodsza ile wlezie :) Teściowa mogłaby dla mnie nie istnieć, a teść jest mi obojętny. Na szczęście mieszkają daleko.

Iva79, Leticia, Carolline lubią tę wiadomość

j5rbjw4zpzcf32ff.png
    jox69vvjwkeeyc8z.png

• ingelita Autorytet

Wysłany: 7 lipca 2018, 20:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A czkawkę czuję, że tak powiem, „tu i ówdzie”, tam na dole :P

j5rbjw4zpzcf32ff.png
    jox69vvjwkeeyc8z.png

• ingelita Autorytet

Wysłany: 7 lipca 2018, 20:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    I kupiliśmy ostatnio z mężem dwa fotele uszaki w Ikei, jeden w wersji dorosłej, drugi dziecinnej, mimo braku miejsca i kompletnego braku pomysłu, gdzie znaleźć na nie miejsce :) Czasem mamy takie kompulsywne zrywy, ale wiecie co? Zmieściły się :P Jestem mistrzuniem logistyki przestrzennej ;) Mam fotel do karmienia, a córka będzie karmić lalę w swoim :) Moje marzenie się spełniło!

d'nusia, Kasiaja, Carolline lubią tę wiadomość

j5rbjw4zpzcf32ff.png
    jox69vvjwkeeyc8z.png

• nick nieaktualny

Wysłany: 7 lipca 2018, 21:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Heh też kupiłam ten w wersji dziecięcej..
    I miś na nim siedzi.

Fajnie wygląda ten duży i ten mały fotel w jednym pokoji9. :D :D

Wiadomość wyedytowana przez autora: 7 lipca 2018, 21:04

• pumka1990 Autorytet

Wysłany: 7 lipca 2018, 21:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    misia-kasia wrote:
    A przypomnij gdzie chcesz rodzić?

Madalińskiego :)

misia-kasia lubi tę wiadomość

Emil - 28.07.2018 r - godzina 22.18 - 2530 gram i 50 cm szczęścia do kochania <3
    17u9sg18c0ymn8s1.png[/link]

24+0 - 692 g/29+0 - 1392 g/32+6 - 2233 gramy szczęścia <3

‹‹ 988 989 990 991 992 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Owulacja – kiedy owulacja zwiększy szanse na zajście w ciążę

Kiedy owulacja? Większość kobiet wie, że owulacja to czas, w którym możliwe jest zajście w ciążę. Ale kiedy dokładnie ona występuje, jakie są objawy owulacji, jak ją rozpoznać lub co może na nią wpływać nie dla wszystkich jest oczywiste. Kilka faktów na ten temat oraz parę prostych instrukcji jak obserwować swoje ciało pomoże Ci wielokrotnie zwiększyć szanse na zajście w ciążę.

CZYTAJ WIĘCEJ

Przygotowanie do porodu - o czym warto pamiętać?

Poród to wyjątkowe przeżycie dla każdej kobiety. Czy można się jakoś do niego przygotować? O czym warto pamiętać, kiedy termin porodu zbliża się wielkimi krokami? Kliknij i przeczytaj nasze sprawdzone sposoby! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Mierzenie temperatury podczas starań o dziecko - kiedy owulacja i dni płodne?

Temperatura ciała jest reakcją naszego organizmu na to co się w nim dzieje. Prawie wszyscy wiedzą, że temperatura ciała informuje nas, o tym, że nasz organizm walczy z infekcją. Niewiele osób zaś wie, że temperatura ciała może również dawać zaskakująco dokładne informacje na temat płodności kobiety! Wystarczą zaledwie 3 minuty dziennie, a nie wydając ani grosza dowiesz się więcej niż możesz przypuszczać. Sprawdź, po co mierzyć temperaturę podczas starania o ciążę. Dowiedz się, jak prawidłowo mierzyć temperaturę i w jaki sposób OvuFriend Ci w tym pomoże! 

CZYTAJ WIĘCEJ