❤️ Sierpniowe mamusie 2020 ❤️
-
WIADOMOŚĆ
-
ticia9 wrote:U mnie gin pobiera gbs i to muszę zawieźć na drugi dzień do laboratorium. Pewnie też do diagnostyki zawiozę.
Ja to już tyle rzeczy chciała bym zrobić, posprzątać dom w końcu. Ale jeszcze się muszę wstrzymać, bo jeszcze szyjka mi puści.darkestfear lubi tę wiadomość
-
Kama, mój niby też dobrze trzyma, szyjka zamknięta, ale jakiegoś pietra mam żeby coś więcej porobić. Ale oczywiście leżeć nie leżę, bo przy córce się nie da. Może spróbuje chociaż kurze pościerać 🙈
Sisi, a ty nie miałaś wczoraj wizyty? Jak tam sytuacja?
-
YoYo85 wrote:U mnie też proces pakowania torby trwa już niespełna tydzień..może poniekąd dlatego że brakuje mi kilka rzeczy. Ale jestem już bliżej niż dalej.
Przenosiny małej też jeszcze nie weszły w życie. Jej pokój zawalony jest pudelkami z cegiełkami do przedpokoju i kuchni 🙄 Leżą tam już od 2 tygodni ale mój mąż oczywiscie nie ma czasu żeby to ogarnąć..Do niego chyba nie dociera że został nam miesiąc w najlepszym przypadku 🤦🏼♀️
Jeżeli chodzi o porównanie pierwszej ciąży do obecnej to u mnie jest bez porównania. W pierwszej ciąży nie miałam mdłości w pierwszym trymestrze. Byłam wypoczęta, wyspana i miałam czas na wszystko. Dlatego rozumiem pierworódki które mają czas i na grupę na fb i na forum i na wszystko inne. Ale mając już jednego szkraba na pokładzie ciężko wygospodarować czas na cokolwiek. No chyba że ktoś jest mega zorganizowany lub kreatywny ale w obecnej ciąży zaraz po odpoczynku tego chyba najbardziej mi brakuje 😅 Czasami mam wrażenie że moje IQ w tej ciąży spadło do zera 🤔
Trzymam kciuki za wizyty.Madzko, tym_janek lubią tę wiadomość
👶 20.09.2022 💙
👧 29.07.2020 💗
👦 8.12.2018 💙 -
agniecha2101 wrote:Mój młody od tygodnia śpi w swoim pokoju 😊 Poszło o wiele lepiej niż się spodziewałam 😀
-
Domi_ wrote:Dziewczyny zamierzające rodzić z partnerem w szpitalach gdzie wymagany jest test na koronę nie starszy niż 5 dni - od którego tyg. zamierzacie zacząć robić testy?
A z czystej ciekawości jaki rodzaj testu u ciebie szpital oczekuje ?
Bo u mnie w szpitalu w którym myślałam żeby rodzic, jedynym dopuszczalnym jest pełen test genetyczny, który kosztuje ok 500 zł i na wyniki czeka się do 48h, tez są ważne tylko 5 dni od dnia zrobienia wiec odpuściliśmy bo to szaleństwo, trzeba było by powtarzać co 3 dni.Wiadomość wyedytowana przez autora: 7 lipca 2020, 11:56
2017 - listopad - córka
2020 - sierpień - córka -
Starająca wrote:U mnie również waga oscyluje ok 80 percentyla.
Wiadomość wyedytowana przez autora: 7 lipca 2020, 12:09
🔹Rocznik 83', starania od 2018, AMH 1,62 ng/ml
▪️PAI-1 4G hetero ▪️NK 19% ▪️ HLA-I dodatnie
2018.11 IUI - 11tc [*]
2019.04 IUI - 5 tc [*] [*] bliźniaki
2019.10 IVF: 15 oocytów, 10 MII, 7 blastek w 5 dobie
(5 klasy A, 2 klasy B )
2019.10 FET 1x 🍀 4 tc [*]
2019.11.29 FET 2x 🍀🍀
BETA: 5dpt 2,61; 7dpt 44,9; 10dpt 204,0; 13dpt 716,6
2019.12.17, 18 dpt - są ❤️❤️
2019.12.24, 25 dpt - 6tc [*] ❤️💔
2020.07.25, 36tc+6, poród, 3320gr, 56cm ♂️👣
▪️🍀🍀🍀🍀 nadal na zimowisku
Prowadzę stronę:
👉www.mamapoinvitro.pl
gdzie zbieram nasze doświadczenia odnośnie starań oraz historie forumowych Staraczek (są wyjątkowe, szkoda żeby zniknęły w odmętach Internetu). Jeżeli chciałabyś, abym dodała również Twoją lub masz jakieś uwagi pisz śmiało [email protected] 😊 -
ticia9 wrote:Sisi, to współczuję, już nie miała kiedy się rozchorować 😒
Czekamynaorzeszka, z tego słyszałam to pessar może zmieniać położenie i niekoniecznie oznacza to coś złego 😉
Mam taką nadzieję ale jak wstaje z łóżka to odrazu brzuch twardnieje i ból niesamowity 😢 -
zazu wrote:Ide ide... Wszystko na raz ogarniam... Wiem jak to dziwnie wyglada ale no coz... W najlepszym razie bede miala gotowa podkladke zeby rodzic w tym domu narodzin jesli sie zgodza i obrot sie uda a w najgorszym bede miala to ciecie. Wiem, przekrojowo Po prostu nie chce przekreslac marzen dopoki jest cien szansy
A co do obrotu gdyby ktoras z Was rozwazala w Warszawie taka opcje to na Zelaznej kwalifikuja codziennie od poniedzialku do piatku. Trzeba sie po prostu zglosic na izbe przyjec, ciaza musi byc donoszona czyli od 37+0 tygodnia. I trzeba miec skierowanie od lekarza prowadzacego. Takie najzwyklejsze, zeby mieli podkladke na izbie. No i wszystkie badania z przebiegu ciazy. No i na tej kwalifikacji robia dokladne USG i badaja, przeprowadzaja wywiad i rozmowe zeby ustalic czy w ogole sie do tego obrotu dana pacjentka nadaje. Jesli uznaja, ze tak to ustalany jest termin kiedy trzeba sie zglosic do szpitala na czczo juz wtedy z tego co sie dowiedzialam i tego dnia jest wykonywana proba obrotu. Raczej szybko sie to odbywa, tzn nie czekaja wiele dni no bo tu liczy sie czas jednak im mniejsze dziecko tym latwiej
To tak informacyjnie tylko, bo z tego co kojarze nikt nie rozwaza takiej opcji. -
Flara wrote:A z czystej ciekawości jaki rodzaj testu u ciebie szpital oczekuje ?
Bo u mnie w szpitalu w którym myślałam żeby rodzic, jedynym dopuszczalnym jest pełen test genetyczny, który kosztuje ok 500 zł i na wyniki czeka się do 48h, tez są ważne tylko 5 dni od dnia zrobienia wiec odpuściliśmy bo to szaleństwo, trzeba było by powtarzać co 3 dni. -
Ja dziś w końcu zabrałam się za prasowanie 😋zostało mi jeszcze kilka rzeczy, które nie doschły wczoraj. Wózek też ogarnęłam, walizka w połowie spakowana, niedługo będę mogła odpocząć 😂 a wszystko zawdzięczam stresowi przedwizytowemu, robię wszystko żeby czas szybciej zleciał 🙈
-
Ja spakowana od 28 tyg, ale musze przepakowac sie bo wtedy pakowalam sie na dluzszy pobyt, a jak urodze w tym 37 tyg to wtym samym dniu powinnismy wyjsc jesli z malym bedzie wszystko ok, no ale inaczej nie zakladam😊 a w najgorszym wypadku maz mi doniesie lub mama przyjaciolki bo pracuje w tym samym szpitalu tylko na SORZE.
Jesli chodzi o ciaze to moje dwie poprzednie byly bardzo podobne, bez problemowe, kilka razy mnie zemdlilo,raz zwymiotowalam i tyle. Ta za to zupelnie inna, mdlosci wymioty tak do 14 tyg, od 24 tyg problemy z malym, dobrze ze to trzecia I ostatnia,a nie pierwsza😉
-
Molokay wrote:Iekarz sugeruje Ci cc?
-
nick nieaktualnyU mnie po wizycie mała 2700
Gbs pobrany 😉m@rzenie, Iskierka87, aniołkowa_mama, Domi_, megson91, i_ka, Asasa, ticia9, Evli, madu, MartitaS, Kropka4, Zozo, MomOfBoys, Mirabelka02, tym_janek, Kindoll, agniecha2101, pati_zuzia83, kasia_pra, Mała_Gwiazdka lubią tę wiadomość
-
Hej dziewczyny 😊 ze względu na Wasze przeniesienie, próbuje „wietrzyć” się od forum bo to już uzależnienie u mnie 🤦🏻♀️ za dużo spędzałam tu czasu 😏
Niemniej nie uciekam 😊
Dziś na wizycie niespodzianka, Mała fiknęła głową w dół, zdziwiłam się bo dalej czułam ją po bokach 🤷♀️ Waga 2250, środkowy centyl, wszystko w porzadku 🙂
Następna wizyta 17 lipca z moim lekarzem prowadzącym i muszę obgadać plan porodu bo ja dalej nic nie wiem 🙆♀️ Stresuje mnie to. Czuje się miedzy młotem a kowadłem, nie chce cesarki na żądanie ale nie wyobrażam sobie czekać do 41 tyg jeśli wcześniej się nie zacznie. Wywołanie u mnie odpada także ten 🙄m@rzenie, ticia9, Flara, Kagu3, MartitaS, megson91, Kropka4, Madzko, Paula2702, Iskierka87, Zozo, MomOfBoys, Marta35, Asasa, Mirabelka02, Nadzieja777, tym_janek, aniołkowa_mama, Kindoll, agniecha2101, pati_zuzia83, kasia_pra, Mała_Gwiazdka lubią tę wiadomość
2019 👧🏼 [*]6mż
2020 👧🏼🌈
2022 👦