X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne ❤️ Sierpniowe mamusie 2020 ❤️
Odpowiedz

❤️ Sierpniowe mamusie 2020 ❤️

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 19 lutego 2020, 23:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    My sie dzisiaj najedlismy faworków, maluch szczęśliwy 😃
    Mój brzuch też jeszcze taki malutki, z rana to w ogóle prawie go nie ma 🙈
    2c0a714c10d7.jpg
    8c8ea4f12bb9.jpg

Wiadomość wyedytowana przez autora: 19 lutego 2020, 23:06

Iskierka87, MartitaS, agniecha2101, Irola, mommy, aniołkowa_mama, kasia_pra lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 19 lutego 2020, 23:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    MomOfBoys wrote:
    Ja mam podobny ☺️

Wróciłam niedawno od laryngologa, wizyta o 21.30 😲, i potwierdził zapalenie zatok. Trochę miał związane ręce z diagnostyką, bo powinien mi zrobić tomograf, a w ciąży się nie robi. Bazował na tym co mówiłam o objawach i badaniu ciśnienia w uszach. Coś tam o trąbkach wielkich mówił jak zajrzał w uszy. Zapisał mi antybiotyk (w większej dawce niż ten co przepisała stomatolog) i spray do nosa. Tylko muszę przemęczyć się jeszcze tę noc z bólem, bo u mnie brak całodobowych aptek. Oby antybiotyk szybko zadziałał.

Współczuje Ci, mam nadzieje, że antybiotyk szybko Ci pomoże!

MomOfBoys lubi tę wiadomość

• MomOfBoys Autorytet

Wysłany: 19 lutego 2020, 23:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    darkestfear wrote:
    My sie dzisiaj najedlismy faworków, maluch szczęśliwy 😃
    Mój brzuch też jeszcze taki malutki, z rana to w ogóle prawie go nie ma 🙈
    2c0a714c10d7.jpg
    8c8ea4f12bb9.jpg
    Mniam 😋 Sama robiłaś faworki? Wyglądają pysznie 😍

darkestfear lubi tę wiadomość

16udhqvk36a6t6ao.png
    04.2017 - synek ❤️
    04.2018 - synek ❤️
  • nick nieaktualny

Wysłany: 19 lutego 2020, 23:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sama z małą pomocą-mąż wałkował 😎 dawno nie robiłam, ale już tak za mną chodziły pare tygodni, a jutrzejszy dzień był okazja do ich zrobienia
    Wyszły pyszne, super kruche, takie jak chciałam 🤤

• tym_janek Autorytet

Wysłany: 19 lutego 2020, 23:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Postaram sie w miare po kolei :)

Co do dentysty, to ja mialam w ciazy robione rtg zeba, bo musiala miec usunietego. Dostalam 2 plachty olowiu na brzuch i jeszcze olowiany blat pod brode na wszelki wypadek. Zab usuniety, dziecku nic sie nie stalo. Generalnie jezeli idzie o zeby to chore zaby sa jedna z glownych przyczyn porodow przedwczesnych, wiec na prawde lepiej z nimi zrobic cos niz przeczekiwac - wlasnie ze wzgledu na dziecko, bo o bolo wlasnym nie spominam nawet.

Co do porodow to nie bede sie wypowiadac co jest lepsze a co nie, bo statystyka statystyka, a kazda kobieta i kazde dziecko jest inne i jednym jest lepiej tak a innym inaczej i ok. To co chcialam powoedziec tylko to to, ze bardzo istotnym czynnikiem w przypadku wystapienia depresji poporodowej jest niezgodnosc formy porodu lub jego przebiegu do oczekiwan. Najczesciej depresje poporodowa maja kobiety co bardzo chcialy sn i cc w ogole nie braly pod uwage a sytuacja byla taka, ze cc musialo byc. W drugiej kolejnosci te panie co nastawiaja sie na w miare znosny porod (bo np. Poprzedni taki byl) a okazalo sie ze byl duzo ciezszy i z powiklaniami. Oczywiscie jak ktos zaklada cc ale finalnie okazuje sie ze jest sn to to tez jest rownie obciazajace, tylko takie sytuacje zdarzaja sie po prostu rzadziej. Ale do brzegu... warto zapoznac sie z tym jak wyglada porod i rekonwalestencja w obu przypadkach i nawet majac wyrazna preferencje starac sie neutralnie ustosunkowac do drugiej opcji - po prostu, dla swojego wlasnego zdrowia psychicznego, niezaleznie jakie okolicznosci by sie nie zdarzyly :)

MomOfBoys, megson91, zazu, MartitaS, Iskierka87, agniecha2101, Malutka_94, to_tylko_ja, Evli lubią tę wiadomość

👧🏼 wrzesień 2018
    🧒🏼 sierpień 2020
  • megson91 Autorytet

Wysłany: 20 lutego 2020, 01:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kagu, poproszę o wpisanie wizyty na 03.03 💜💜💜 prawdopodobnie dowiemy się kto tam w środku mieszka 🙈🥰💜

Iskierka87 lubi tę wiadomość

06.2021 👼🏻 5 tc
    08.2021 👼🏻 4 tc

8 cykl stymulowany
    18.11 3-7 dc lametta 2x1 - 2x Gonadopeptyl Daily + 1x Ovitrelle 🍀
    10 dpo betaHCG 8,8 mlU/ml 🍀progesteron 21,90 ng/ml 🍀
    12 dpo betaHCG 37,0 mlU/ml 🍀 progesteron 30,30 ng/ml 🍀
    16 dpo betaHCG 434,3 mlU/ml 🍀 progesteron 33,30 ng/ml 🍀
    30.12 💜

29.11 Histeroskopia diagnostyczna w znieczuleniu ogólnym + biopsja endometrium + HSG
    Macica i endometrium ok, jajowody drożne, niewielkie przekrwienie w okolicy ujścia lewego jajowodu, z którego został pobrany wycinek na badanie histopatologiczne.

Kierunek immunologia❔
    PCOS i IO 🍬🍭
    MTHFR hetero A1298C

85999jcgiykcutbf.png

3jvztv73cc90cbvy.png
  • Kropka4 Autorytet

Wysłany: 20 lutego 2020, 06:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Niki86 wrote:
    Ja właśnie też się zastanawiam jak to jest z tym chodzeniem. Dużo chodzę po górach,będąc już w ciąży byłam kilka razy na dłuższych trasach i było wszystko ok. A w niedzielę zrobiłam sobie spacer na Rusinowa Polane,droga prosta a wracając tak mnie brzuch rozbolał,Że myślałam że do samochodu nie dojdę. Jak odpoczęłam,ból minął.Nie mam pojęcia skąd ten ból,zawsze mi się wydawalo że ruch w ciąży jest wakazany 😕

Mieszkasz w Zakopanem ? 😍

mhsvj44jaatf8jcr.png

"Dla Boga bowiem nie ma nic niemożliwego"(Łk 1,35-37)

• nick nieaktualny

Wysłany: 20 lutego 2020, 06:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzień dobry wszystkim

MOBoys zdrówka kochana oby szybko pomogło leczenie 😘

Darkes pyszności 😋 sama bym wciągnęła kilka albo nawet więcej. Wyglądają apetycznie.

Ja wczoraj przeglądałam zajęcia w okolicy dla kobiet w ciąży bo trzeba gdzieś ruszyć tyłek w końcu ale wiecie jak to jest. Samej czasem się nie chce a mąż zmęczony albo w pracy to nie ma z kim ale może kogoś poznam jak już pójdę 😁

Szukałam też lekarza by szybciej umówić się na wizytę ale jakoś żaden mi nie przypadł do gustu i w sumie nie wiem jaki sprzęt. Poczekam jeszcze i w przyszłym tygodniu się zapisze.

P. S Mam nadzieję że nie jesteście złe że skracam wasze nicki ale ciężko zapamiętać wszystkie i pisać takie długie 😂

Co dzisiaj w planach? Ktoś dziś wizytuje?

• Niki345 Autorytet

Wysłany: 20 lutego 2020, 07:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć Dziewczyny, jak Wam noc minęła?

🔹Rocznik 83', starania od 2018, AMH 1,62 ng/ml
    ▪️PAI-1 4G hetero ▪️NK 19% ▪️ HLA-I dodatnie

2018.11 IUI - 11tc [*]
    2019.04 IUI - 5 tc [*] [*] bliźniaki
    2019.10 IVF: 15 oocytów, 10 MII, 7 blastek w 5 dobie
    (5 klasy A, 2 klasy B )
    2019.10 FET 1x 🍀 4 tc [*]
    2019.11.29 FET 2x 🍀🍀
    BETA: 5dpt 2,61; 7dpt 44,9; 10dpt 204,0; 13dpt 716,6
    2019.12.17, 18 dpt - są ❤️❤️
    2019.12.24, 25 dpt - 6tc [*] ❤️💔
    2020.07.25, 36tc+6, poród, 3320gr, 56cm ♂️👣

▪️🍀🍀🍀🍀 nadal na zimowisku

Prowadzę stronę:
    👉www.mamapoinvitro.pl
    gdzie zbieram nasze doświadczenia odnośnie starań oraz historie forumowych Staraczek (są wyjątkowe, szkoda żeby zniknęły w odmętach Internetu). Jeżeli chciałabyś, abym dodała również Twoją lub masz jakieś uwagi pisz śmiało [email protected] 😊
  • Irola Autorytet

Wysłany: 20 lutego 2020, 07:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Niki, Darkefeaster - u mnie też raz jest większy, raz mniejszy. Ponoć to normalne 😉

MomOfBoys - współczuję... :( musisz się męczyć teraz a nie wiele w ciąży tak naprawdę możemy.

Ja dziewczyny cała buzia w krostach 😔 i 2 wielkie afty na wargach, gardło dalej pobolewa. Często tak miałam, że jak gardło to i te afty cholerne. Myślicie że może być to szkodliwe dla Maluszka??

Wiadomość wyedytowana przez autora: 20 lutego 2020, 07:20

oar8skjo5n2yr83t.png

PCOS
    Starania - 01.2019
    Czerwiec 2019 - usunięty polip trzonu macicy
    1 cs z letrozolem ovu 12 dc
    11.2019 - ciąża biochemiczna
    2 cs z letrozolem ovu 15 dc
    5.12 II 🙏❤️

"I wzywaj mnie w dniu niedoli, ja cię wybawie a ty Mnie uwielbisz" Ps. 50:15
  • MomOfBoys Autorytet

Wysłany: 20 lutego 2020, 07:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Iskierka, Irola dzięki 😘
    U mnie masakra znów. O 4 obudziłam się z tak rozrywającym bólem szczęki, że miałam ochotę wyszarpać sobie pół twarzy, żeby tylko przestało boleć. Od razu wzięłam apap, ale musiałam czekać 1,5 godz aż ból zelżeje i tak sobie siedziałam na łóżku przez ten czas, bo gdy leżałam bolało bardziej 😒
    Teraz czekam w blokach startowych na otwarcie apteki o 8.

16udhqvk36a6t6ao.png
    04.2017 - synek ❤️
    04.2018 - synek ❤️
  • cela1518 Autorytet

Wysłany: 20 lutego 2020, 07:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej ja właśnie szykuje się i idę do przychodni zrobić morfologie i mocz bo w środę mam wizytę a kazał mi zrobić przed następna wizyta i dał skierowanie. Mam nadzieję że nie będzie wielkiej kolejki bo już czuję glod😂

f2wlupjypf2pzqjw.png
  • agniecha2101 Autorytet

Wysłany: 20 lutego 2020, 07:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja wczoraj robiłam pączki, dziś mam w planach faworki 😉
    812632cc6ea6.jpg

Kciuki za wizyty jak jakieś są ✊✊

zazu, Puella1, Irola, m@rzenie, Iskierka87, MomOfBoys, MartitaS, aniołkowa_mama, Evli, darkestfear, tym_janek lubią tę wiadomość

👶 20.09.2022 💙
    👧 29.07.2020 💗
    👦 8.12.2018 💙
  • Malutka_94 Autorytet

Wysłany: 20 lutego 2020, 08:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Niki też chodziłam po górach w pierwszej ciąży, zdobyłam wtedy Grzesia i cieszyłam się z niego jakbym na Świnicę wlazła 😅

Ja wtedy jak czułam że brzuch mnie boli po wycieczce to na drugi dzień dużo odpoczywałam i nigdzie nie chodziłam.

A Ty mieszkasz niedaleko gór?

Malutka_94
    qb3c3e5eiy8bwivw.png
    85993e3k7v040zv7.png
  • Puella1 Przyjaciółka

Wysłany: 20 lutego 2020, 08:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzień dobry! :) Dzień pochmurny i ponury, ale za to słodki 🍩. Dzisiaj w planach robienie pączków z moją nieletnią załogą. Aż strach się bać sprzątania PO tej misji ;)

Malutkie i zgrabniutkie macie brzuszki. Ja już mam taki, jak w poprzednich ciążach na etapie 6 m-ca. Spodziewałam się, że w 3 ciąży brzuch szybko się pojawi, ale nie aż tak ogromny ;) Przynajmniej bez skrępowania mogę korzystać z kas pierwszeństwa ;)

MomOfBoys... Oby antybiotyk szybko zaczął działać i przyniósł ukojenie!

oar83a3f30hx2f6x.png
    2012 - syn
    2015 - córka
  • cela1518 Autorytet

Wysłany: 20 lutego 2020, 08:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ja jestem już w przychodni i jak zwykle jest sporo ludzi do laboratorium ehh

f2wlupjypf2pzqjw.png
  • Malutka_94 Autorytet

Wysłany: 20 lutego 2020, 08:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Belly twierdzi że zaczęłam dziś II trymestr :D

U mnie niestety nadal mdłości, ale tylko po śniadaniu i kolacji

Dzisiaj mi się śniło że poczułam ruchy, takie fajne muśnięcia w środku ❤️ nie mogę się doczekać tego uczucia ❤️

Irola, agniecha2101 lubią tę wiadomość

Malutka_94
    qb3c3e5eiy8bwivw.png
    85993e3k7v040zv7.png
  • Niki86 Koleżanka

Wysłany: 20 lutego 2020, 08:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Malutka_94 wrote:
    Niki też chodziłam po górach w pierwszej ciąży, zdobyłam wtedy Grzesia i cieszyłam się z niego jakbym na Świnicę wlazła 😅

Ja wtedy jak czułam że brzuch mnie boli po wycieczce to na drugi dzień dużo odpoczywałam i nigdzie nie chodziłam.

A Ty mieszkasz niedaleko gór?
    Mieszkam w Beskidach, 80 km od Zakopanego 😉 okolice Babiej Góry 😉

Kropka4 lubi tę wiadomość

5djyflw11ba2jkjl.png
  • Flara Autorytet

Wysłany: 20 lutego 2020, 08:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ja odprawiłam córkę do żłobka, pije kawę (ostatnio najlepiej wchodzi 1 łyżeczka rozpuszczalnej + 2 łyżeczki inki i dużo mleka :) ) i będę szykować się do lekarza, musiałam przyspieszyć wizytę ze względu na ten bol spojenia łonowego, może cis mi doradzi

2017 - listopad - córka :)
    2020 - sierpień - córka :)
  • nick nieaktualny

Wysłany: 20 lutego 2020, 08:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    agniecha2101 wrote:
    Ja wczoraj robiłam pączki, dziś mam w planach faworki 😉
    812632cc6ea6.jpg

Kciuki za wizyty jak jakieś są ✊✊

Kurcze ale kusicie pysznościami dziewczyny 😋 ode mnie słodkie się nie chce odkleić ciągle bym coś podjadała a te pączuszki wyglądają przepysznie 🤩

agniecha2101 lubi tę wiadomość

‹‹ 377 378 379 380 381 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Znaczenie jakości męskiego nasienia

Jest wiele czynników, które wpływają na szanse na zajście w ciążę u pary, która marzy o rodzicielstwie. Jednak niewątpliwie wśród najważniejszych jest odpowiednia jakość komórki jajowej i plemników. Wyjaśniamy, dlaczego jakościowe komórki jajowe czasami nie gwarantują sukcesu. Jakie znaczenie odgrywa jakość męskiego nasienia? Jak wygląda diagnostyka i leczenie?

CZYTAJ WIĘCEJ

Brak okresu a negatywny test ciążowy, czyli o przyczynach spóźniającej się miesiączki

Każda kobieta doświadczyła lub doświadczy spóźniającej się miesiączki, nie będąc w ciąży. Z jakich przyczyn miesiączka może się spóźniać? Co robić, kiedy krwawienie miesiączkowe nie wystąpiło, a testy ciążowe wychodzą negatywnie? Po ilu dniach warto zgłosić się do lekarza? 

CZYTAJ WIĘCEJ

7 sposobów jak przetrwać przesilenie wiosenne i jak szybko zajść w ciążę!

Przesilenie wiosenne dla wielu kobiet jest trudnym okresem przejściowym, kiedy mogą pojawiać się problemy ze snem, nadmiernym zmęczeniem, brakiem energii, czy obniżoną koncentracją. Wszystko to może mieć wpływ na gospodarkę hormonalną i kobiecą płodność. Jak w tym czasie przygotować się do ciąży? Jakie są skuteczne sposoby na poprawę płodności? Jak szybko zajść w ciążę, wprowadzając proste nawyki do codziennego stylu życia?

CZYTAJ WIĘCEJ