❤️ Sierpniowe mamusie 2020 ❤️
-
WIADOMOŚĆ
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualnyMomOfBoys wrote:Ja mam podobny ☺️
Wróciłam niedawno od laryngologa, wizyta o 21.30 😲, i potwierdził zapalenie zatok. Trochę miał związane ręce z diagnostyką, bo powinien mi zrobić tomograf, a w ciąży się nie robi. Bazował na tym co mówiłam o objawach i badaniu ciśnienia w uszach. Coś tam o trąbkach wielkich mówił jak zajrzał w uszy. Zapisał mi antybiotyk (w większej dawce niż ten co przepisała stomatolog) i spray do nosa. Tylko muszę przemęczyć się jeszcze tę noc z bólem, bo u mnie brak całodobowych aptek. Oby antybiotyk szybko zadziałał.
Współczuje Ci, mam nadzieje, że antybiotyk szybko Ci pomoże!MomOfBoys lubi tę wiadomość
-
Mniam 😋 Sama robiłaś faworki? Wyglądają pysznie 😍
darkestfear lubi tę wiadomość
04.2017 - synek ❤️
04.2018 - synek ❤️ -
nick nieaktualny
-
Postaram sie w miare po kolei
Co do dentysty, to ja mialam w ciazy robione rtg zeba, bo musiala miec usunietego. Dostalam 2 plachty olowiu na brzuch i jeszcze olowiany blat pod brode na wszelki wypadek. Zab usuniety, dziecku nic sie nie stalo. Generalnie jezeli idzie o zeby to chore zaby sa jedna z glownych przyczyn porodow przedwczesnych, wiec na prawde lepiej z nimi zrobic cos niz przeczekiwac - wlasnie ze wzgledu na dziecko, bo o bolo wlasnym nie spominam nawet.
Co do porodow to nie bede sie wypowiadac co jest lepsze a co nie, bo statystyka statystyka, a kazda kobieta i kazde dziecko jest inne i jednym jest lepiej tak a innym inaczej i ok. To co chcialam powoedziec tylko to to, ze bardzo istotnym czynnikiem w przypadku wystapienia depresji poporodowej jest niezgodnosc formy porodu lub jego przebiegu do oczekiwan. Najczesciej depresje poporodowa maja kobiety co bardzo chcialy sn i cc w ogole nie braly pod uwage a sytuacja byla taka, ze cc musialo byc. W drugiej kolejnosci te panie co nastawiaja sie na w miare znosny porod (bo np. Poprzedni taki byl) a okazalo sie ze byl duzo ciezszy i z powiklaniami. Oczywiscie jak ktos zaklada cc ale finalnie okazuje sie ze jest sn to to tez jest rownie obciazajace, tylko takie sytuacje zdarzaja sie po prostu rzadziej. Ale do brzegu... warto zapoznac sie z tym jak wyglada porod i rekonwalestencja w obu przypadkach i nawet majac wyrazna preferencje starac sie neutralnie ustosunkowac do drugiej opcji - po prostu, dla swojego wlasnego zdrowia psychicznego, niezaleznie jakie okolicznosci by sie nie zdarzylyMomOfBoys, megson91, zazu, MartitaS, Iskierka87, agniecha2101, Malutka_94, to_tylko_ja, Evli lubią tę wiadomość
👧🏼 wrzesień 2018
🧒🏼 sierpień 2020 -
Kagu, poproszę o wpisanie wizyty na 03.03 💜💜💜 prawdopodobnie dowiemy się kto tam w środku mieszka 🙈🥰💜
Iskierka87 lubi tę wiadomość
06.2021 👼🏻 5 tc
08.2021 👼🏻 4 tc
8 cykl stymulowany
18.11 3-7 dc lametta 2x1 - 2x Gonadopeptyl Daily + 1x Ovitrelle 🍀
10 dpo betaHCG 8,8 mlU/ml 🍀progesteron 21,90 ng/ml 🍀
12 dpo betaHCG 37,0 mlU/ml 🍀 progesteron 30,30 ng/ml 🍀
16 dpo betaHCG 434,3 mlU/ml 🍀 progesteron 33,30 ng/ml 🍀
30.12 💜
29.11 Histeroskopia diagnostyczna w znieczuleniu ogólnym + biopsja endometrium + HSG
Macica i endometrium ok, jajowody drożne, niewielkie przekrwienie w okolicy ujścia lewego jajowodu, z którego został pobrany wycinek na badanie histopatologiczne.
Kierunek immunologia❔
PCOS i IO 🍬🍭
MTHFR hetero A1298C
-
Niki86 wrote:Ja właśnie też się zastanawiam jak to jest z tym chodzeniem. Dużo chodzę po górach,będąc już w ciąży byłam kilka razy na dłuższych trasach i było wszystko ok. A w niedzielę zrobiłam sobie spacer na Rusinowa Polane,droga prosta a wracając tak mnie brzuch rozbolał,Że myślałam że do samochodu nie dojdę. Jak odpoczęłam,ból minął.Nie mam pojęcia skąd ten ból,zawsze mi się wydawalo że ruch w ciąży jest wakazany 😕
Mieszkasz w Zakopanem ? 😍
"Dla Boga bowiem nie ma nic niemożliwego"(Łk 1,35-37)
-
nick nieaktualnyDzień dobry wszystkim
MOBoys zdrówka kochana oby szybko pomogło leczenie 😘
Darkes pyszności 😋 sama bym wciągnęła kilka albo nawet więcej. Wyglądają apetycznie.
Ja wczoraj przeglądałam zajęcia w okolicy dla kobiet w ciąży bo trzeba gdzieś ruszyć tyłek w końcu ale wiecie jak to jest. Samej czasem się nie chce a mąż zmęczony albo w pracy to nie ma z kim ale może kogoś poznam jak już pójdę 😁
Szukałam też lekarza by szybciej umówić się na wizytę ale jakoś żaden mi nie przypadł do gustu i w sumie nie wiem jaki sprzęt. Poczekam jeszcze i w przyszłym tygodniu się zapisze.
P. S Mam nadzieję że nie jesteście złe że skracam wasze nicki ale ciężko zapamiętać wszystkie i pisać takie długie 😂
Co dzisiaj w planach? Ktoś dziś wizytuje?darkestfear lubi tę wiadomość
-
Cześć Dziewczyny, jak Wam noc minęła?🔹Rocznik 83', starania od 2018, AMH 1,62 ng/ml
▪️PAI-1 4G hetero ▪️NK 19% ▪️ HLA-I dodatnie
2018.11 IUI - 11tc [*]
2019.04 IUI - 5 tc [*] [*] bliźniaki
2019.10 IVF: 15 oocytów, 10 MII, 7 blastek w 5 dobie
(5 klasy A, 2 klasy B )
2019.10 FET 1x 🍀 4 tc [*]
2019.11.29 FET 2x 🍀🍀
BETA: 5dpt 2,61; 7dpt 44,9; 10dpt 204,0; 13dpt 716,6
2019.12.17, 18 dpt - są ❤️❤️
2019.12.24, 25 dpt - 6tc [*] ❤️💔
2020.07.25, 36tc+6, poród, 3320gr, 56cm ♂️👣
▪️🍀🍀🍀🍀 nadal na zimowisku
Prowadzę stronę:
👉www.mamapoinvitro.pl
gdzie zbieram nasze doświadczenia odnośnie starań oraz historie forumowych Staraczek (są wyjątkowe, szkoda żeby zniknęły w odmętach Internetu). Jeżeli chciałabyś, abym dodała również Twoją lub masz jakieś uwagi pisz śmiało [email protected] 😊 -
Niki, Darkefeaster - u mnie też raz jest większy, raz mniejszy. Ponoć to normalne 😉
MomOfBoys - współczuję...musisz się męczyć teraz a nie wiele w ciąży tak naprawdę możemy.
Ja dziewczyny cała buzia w krostach 😔 i 2 wielkie afty na wargach, gardło dalej pobolewa. Często tak miałam, że jak gardło to i te afty cholerne. Myślicie że może być to szkodliwe dla Maluszka??Wiadomość wyedytowana przez autora: 20 lutego 2020, 07:20
darkestfear lubi tę wiadomość
PCOS
Starania - 01.2019
Czerwiec 2019 - usunięty polip trzonu macicy
1 cs z letrozolem ovu 12 dc
11.2019 - ciąża biochemiczna
2 cs z letrozolem ovu 15 dc
5.12 II 🙏❤️
"I wzywaj mnie w dniu niedoli, ja cię wybawie a ty Mnie uwielbisz" Ps. 50:15 -
Iskierka, Irola dzięki 😘
U mnie masakra znów. O 4 obudziłam się z tak rozrywającym bólem szczęki, że miałam ochotę wyszarpać sobie pół twarzy, żeby tylko przestało boleć. Od razu wzięłam apap, ale musiałam czekać 1,5 godz aż ból zelżeje i tak sobie siedziałam na łóżku przez ten czas, bo gdy leżałam bolało bardziej 😒
Teraz czekam w blokach startowych na otwarcie apteki o 8.
04.2017 - synek ❤️
04.2018 - synek ❤️ -
zazu, Puella1, Irola, m@rzenie, Iskierka87, MomOfBoys, MartitaS, aniołkowa_mama, Evli, darkestfear, tym_janek lubią tę wiadomość
👶 20.09.2022 💙
👧 29.07.2020 💗
👦 8.12.2018 💙 -
Niki też chodziłam po górach w pierwszej ciąży, zdobyłam wtedy Grzesia i cieszyłam się z niego jakbym na Świnicę wlazła 😅
Ja wtedy jak czułam że brzuch mnie boli po wycieczce to na drugi dzień dużo odpoczywałam i nigdzie nie chodziłam.
A Ty mieszkasz niedaleko gór?Malutka_94
-
Dzień dobry!
Dzień pochmurny i ponury, ale za to słodki 🍩. Dzisiaj w planach robienie pączków z moją nieletnią załogą. Aż strach się bać sprzątania PO tej misji
Malutkie i zgrabniutkie macie brzuszki. Ja już mam taki, jak w poprzednich ciążach na etapie 6 m-ca. Spodziewałam się, że w 3 ciąży brzuch szybko się pojawi, ale nie aż tak ogromnyPrzynajmniej bez skrępowania mogę korzystać z kas pierwszeństwa
MomOfBoys... Oby antybiotyk szybko zaczął działać i przyniósł ukojenie!
MomOfBoys lubi tę wiadomość
2012 - syn
2015 - córka -
Belly twierdzi że zaczęłam dziś II trymestr
U mnie niestety nadal mdłości, ale tylko po śniadaniu i kolacji
Dzisiaj mi się śniło że poczułam ruchy, takie fajne muśnięcia w środku ❤️ nie mogę się doczekać tego uczucia ❤️Irola, agniecha2101 lubią tę wiadomość
Malutka_94
-
Malutka_94 wrote:Niki też chodziłam po górach w pierwszej ciąży, zdobyłam wtedy Grzesia i cieszyłam się z niego jakbym na Świnicę wlazła 😅
Ja wtedy jak czułam że brzuch mnie boli po wycieczce to na drugi dzień dużo odpoczywałam i nigdzie nie chodziłam.
A Ty mieszkasz niedaleko gór?Kropka4 lubi tę wiadomość
-
A ja odprawiłam córkę do żłobka, pije kawę (ostatnio najlepiej wchodzi 1 łyżeczka rozpuszczalnej + 2 łyżeczki inki i dużo mleka
) i będę szykować się do lekarza, musiałam przyspieszyć wizytę ze względu na ten bol spojenia łonowego, może cis mi doradzi
2017 - listopad - córka
2020 - sierpień - córka -
nick nieaktualnyagniecha2101 wrote:
Kurcze ale kusicie pysznościami dziewczyny 😋 ode mnie słodkie się nie chce odkleić ciągle bym coś podjadała a te pączuszki wyglądają przepysznie 🤩agniecha2101 lubi tę wiadomość