❤️ Sierpniowe mamusie 2020 ❤️
-
WIADOMOŚĆ
-
aniołkowa_mama wrote:dzień dobry
w końcu mam chwilę żeby się chociaż przywitać
robię się co raz bardziej niezdarna... rano jak zamykałam bramę uderzyłam się nią centralnie w ścięgno- krew się polała, że o niecenzuralnych słowach nie wspomnę ;)później w pracy szłam i weszłam na ścianę- popłakałam się ze śmiechu- dobrze, że nikt nie widział
ja już tak bardzo bym chciała ruszyć z wyprawką, ale przez internet to nie to samo
Wiem, że nie to samo ale chyba nie mamy wyjścia. Ja już się nie nastawiam że uda mi się wybrać na zakupy stacjonarne przed porodem. Poza tym nie wiadomo kiedy dokładnie urodzimy i lepiej być przygotowanym. Ja dzisiaj zrobiłam pierwsze zakupy: poduszkę do karmienia, podkłady poporodowe, butelkę tommee tippee, termometr do pomiaru wody do kąpieli, zestaw dwóch otulaczy muślinowych, pieluszkę bambusową taką większą i zestaw do paznokci dla maluszka ☺
Też z wielką przyjemnością bym pochodziła po sklepach ...Namyria lubi tę wiadomość
"Dla Boga bowiem nie ma nic niemożliwego"(Łk 1,35-37)
-
nick nieaktualnyAhaha to z tą niezdarnością , to jak byłam u doktorka i nałożyłam jednorazowe kapcie i spódniczkę i zeszłam z łóżka z USG , spadł mi kapeć z nogi i próbowałam go nałożyć na stojąco, to nie dałam rady się dobrze schylić a doktorek stał obok bo usiłował wrócić do biurka i tez miał polewkę, ja się śmiałam już jak idiotka, bo skarpetki jak zakładam, to muszę mogę wyżej oprzeć 😅 robię się totalnie niezdarna 🤣🤣
-
nick nieaktualny
-
Ja się wacham Mam badanie ogólne moczu i krwi W moim mieście tylko w jednym punkcie aktualnie dziala laboratorium Lekarz mówił ze jak w tym tyg nie zrobię to żeby olac bo bedzie coraz więcej zachorować
Od 16 marca wyszlam dosłownie 3 razy z domu i nie wiem czy ryzykować -
darkestfear wrote:
Słodkie mi tez systematycznie przychodzą paczki 😂😂darkestfear lubi tę wiadomość
👧 Córka 26. 08.2011
Starania od 09.2017
1 cykl na clo grudzień 2018
01.19 cb
12.05.19 [*] 8tc
2.12.19 blada kreska na teście🙏🏻
👶🏻 Synek 02. 08.2020 -
Kropka4 wrote:Jeśli masz możliwość to skontaktuj się ze swoim lekarzem bo taka infekcja może być niebezpieczna dla dziecka. W ciąży czasem nie czuć stanu zapalnego. Ja jak miałam bakterie w moczu ale pozostałe parametry w normie, ketonów też nie było więc ginekolog podejrzewała, ze przetrzymali próbkę moczu i faktycznie tak mogło być ale proforma żeby nic się z tego nie rozwinęło miałam brać urosept przez 10 dni i wit. C. Potem powtarzałam i robiłam posiew moczu dodatkowo ale od razu w diagnostyce i już było okej. Przy mocnych infekcjach dają antybiotyk. A ketony masz w moczu ?
Chyba nie mam, bo na badaniu go nie ma.
To moje wyniki. Tymjanek jak będziesz miała chwile to proszę o poradę😊
Wiadomość wyedytowana przez autora: 8 kwietnia 2020, 14:09
Nasze szczęście Oliwia💝🧸
14.04.-21tc 382g❤️
12.05.- 25tc 840g💘
3.06.- 28 tc 1300g💝
16.06.-30tc 1703g💞
30.06- 32tc 2250g💖 -
Ja tez przez neta wszystko zamawiam, wiadomo ze to nie to samo ale zanim wszystko wroci do normy to juz bede sie turlać i na bank nie bedzie mi sie chcialo latac po sklepach. Teraz byl by najlepszy czas👧 Córka 26. 08.2011
Starania od 09.2017
01.19 cb
12.05.19 [*] 8tc
👶🏻 Synek 02. 08.2020 -
Kropka dzięki za poradę, chyba pójdę po ten urosept on taki bardziej ziołowy. Po świętach mam wizytę i już mogłabym brać. Pije też sok z żurawiny z woda. Ostatnie badania moczu robiłam pod koniec stycznia mam nadzieje że to nie trwa jakoś długo. O bony..
Nasze szczęście Oliwia💝🧸
14.04.-21tc 382g❤️
12.05.- 25tc 840g💘
3.06.- 28 tc 1300g💝
16.06.-30tc 1703g💞
30.06- 32tc 2250g💖 -
Kaja, Leon - piękne imiona:)
Co do materacy ja kupiłam ten:
https://pietrus.pl/oferta/429
Pianka Kokos ale zastanawiam mnie teraz dlaczego taki tani... - około 99 zł
Dziękuję, że tak dużo piszecie bo właśnie pootwierałam Wasze sugestie w google i zabieram się za drugi dzień zakupów wyprawki.
Wczoraj kupiłam też szafę Ikea Pax dla dziecka - mąż ją odbierze w piątek. Inaczej nie miałabym gdzie chować tych rzeczy a nie chce aby się pogubiły...
madu lubi tę wiadomość
31 lat - Bocian Katowice
⏱13.06.18 - Pierwsza wizyta w Klinice
1️⃣
03.08.18 - Transfer dwóch zarodków - cb ❌
02.11.18 -❄️Crio - cb ❌
2️⃣
2019.12.05 - Crio - 3dniowego 💮
13dpt - beta 909!
🍼14.08.2020 - Poród przez cc
02.07.2022 - powrót po rodzeństwo - transfer ❄️(4d) cb ❌
Na zimowisku: ❄️(3d)
Przygotowania do ostatniego criotransferu -
nick nieaktualnyBela wrote:Kropka dzięki za poradę, chyba pójdę po ten urosept on taki bardziej ziołowy. Po świętach mam wizytę i już mogłabym brać. Pije też sok z żurawiny z woda. Ostatnie badania moczu robiłam pod koniec stycznia mam nadzieje że to nie trwa jakoś długo. O bony..
Chyba większość z nas w ciąży ma coś nie tak z wynikami moczu. Ja Jadłam urospet3x1, żurawit2x1 i piłam sok z żurawinyBela lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualnyBela wrote:Mam już wyniki badań i co mnie zmartwiło to w moczu bakterie- dość liczne jak ostatnio robiłam b. moczu to były nieliczne. Nie mam żadnych odczuć jak przy zapaleniu pęcherza.
Kojarzę, że był już poruszany taki temat ale nie pamietam co pisałyście.
Proszę o rade jak było u was ?czy mam się martwić? -
nick nieaktualny
-
Cześć dziewczyny 😁
Wiedzę że zakupowy szał trwa.
Ja to dopiero koło czerwca coś kupię, czekam w sumie na wyprzedaże bo w czerwcu są co roku, choć się zastanawiam czy w tym roku będą i czy sklepy w ogóle otworzą 🤔 no ale ja praktycznie wszystko mam po córce, brakuje mi jedynie ciuszków na krótki rękaw, kocyków i karuzeli.
Mam pytanie...czy Wy też macie takie dni że praktycznie nie czujecie ruchów? Moja nie wiem co wyprawia, ale już drugi dzień jest bardzo cicho 🙄2019 👧🏼 [*]6mż
2020 👧🏼🌈
2022 👦 -
Hej dziewczyny, mnie chyba zakupowy szał ominie. Dostałam sporo ślicznych rzeczy od przyjaciółki, a dziś jeszcze kupiłam camy wór pięknych ubranek od dziewczyny która wyprzedaje rzeczy po córce. Za kompletne trzy rozmiary zapłaciłam 120 zł. Są tam śpioszki, bluzeczki sukieneczki, kurteczki, sweterki no wszystko. Mam po 2 kombinezoniki na każdy rozmiar. Chyba już nic nie kupię. Bo nie będę miała gdzie tego trzymać. Jeszcze jedni znajomi zapowiedzieli że chętnie oddadza nam rzeczy po córce. W sumie dobrze ze nasza Mała będzie miała tyle ubranek. Nie będę musiała tak często prać. 😉
Bela, Mamuśka☺️, Kropka4, Asasa, agniecha2101 lubią tę wiadomość
-
Asasa wrote:A dobrze pobrałaś próbkę? Ze środkowego strumienia i z wcześniejszym umyciem podwozia
?
Tak dokładnie zrobiłam, umyłam podwozie😆 i tak mniej więcej ze środkowego strumienia.
Byłam około 9:30 na badaniu a o 12:15 dostałam informacje, o wyniku trochę się zdziwiłam, że już są wiec chyba nie zostały przetrzymane za długo.
Kupiłam już urosept czytałam też że jest polecany jako pierwszy w zaleceniu lekarzy. Oby było dobrze, trochę się zestresowałam tymi wynikami. Ale to prawda dużo kobitek w przebiegu ciąży to spotyka.
Wiadomość wyedytowana przez autora: 8 kwietnia 2020, 15:27
Nasze szczęście Oliwia💝🧸
14.04.-21tc 382g❤️
12.05.- 25tc 840g💘
3.06.- 28 tc 1300g💝
16.06.-30tc 1703g💞
30.06- 32tc 2250g💖 -
Bela ja w poprzedniej ciąży do samego końca od połowy miałam bakterie i właśnie piłam urosept, działał dobrze ilość się nie zwiekszała a w pewnym momencie nawet udało się zbić wszystkie.
Evli ja mam tak często że 2-3 dni jest raczej cisza (nie licząc jakiś pojedynczych ruchów) a później nadrabia ze zdwojoną siłą.
Namyria, ja kupowałam materac gryka pianka kokos i też był tani. ale mój młody koszmarnie na nim spał, dopiero jak zmieniłam na lateks to noce się jakoś zrobiły spokojne.
co do zakupów - to ja od dłuższego czasu robię online i szczerze można wyhaczyc perełki:) polecam zalando lounge tam czasem rzucają promocje na ciuszki dziecięce i naprawdę można kupić w świetnych cenach dobra jakość. Synowi w zasadzie tylko tak ciuchy kupuje.21.10.2015 Leon -
nick nieaktualnyEvli wrote:Cześć dziewczyny 😁
Wiedzę że zakupowy szał trwa.
Ja to dopiero koło czerwca coś kupię, czekam w sumie na wyprzedaże bo w czerwcu są co roku, choć się zastanawiam czy w tym roku będą i czy sklepy w ogóle otworzą 🤔 no ale ja praktycznie wszystko mam po córce, brakuje mi jedynie ciuszków na krótki rękaw, kocyków i karuzeli.
Mam pytanie...czy Wy też macie takie dni że praktycznie nie czujecie ruchów? Moja nie wiem co wyprawia, ale już drugi dzień jest bardzo cicho 🙄
Taaa, doprowadza mnie to do szału moja tez juz drugi dzien jest baaaardzo leniwa, niby cos sie rusza, ale nie tak jak lubie, dwa dni temu caly dzien dawala fajnie o sobie znac, a teraz cos tam czuje, ale nie jest to dla mnie satysfakcjonujace 😂 ale czasami tak ma..gorzej jak cos sobie zrobie i tylko czekam, aż zacznie gadac jak czlowiek 😩 -
Dobrze że nie jestem sama.... No u mnie też ostatnio były takie dni że się turlała w tą i z powrotem 😁 a teraz cisza. Coś tam czuje od czasu do czasu ale baaardzo delikatnie, aż się muszę zastanawiać czy to napewno ona 🙄
darkestfear lubi tę wiadomość
2019 👧🏼 [*]6mż
2020 👧🏼🌈
2022 👦 -
Evli spoko, pamietasz ja tez niedawno pisalam ze dwa dni nie czulam bąbelka . Do tej pory jakos slabo sie rusza, bo czulam ruchy mocniej a przeciez jest coraz wiekszy. Wiec nie wiem, moze zmienil pozycje . Byl czas ze z rana jak sie obudzilam to dawal znaki i na wieczor a teraz bardzoej po obiedzie szaleje i noca . Ale słabiej je odczuwam jakby cos mi tłumiło jego kopniaki .
Aaaa i dawal szał jak wyszlam na slonce na leżak mino ze brzucha nie odsłaniałamale to tez nie kopał tak mocno jak wczesniej musial chyba sie przenieść hehe
Wiadomość wyedytowana przez autora: 8 kwietnia 2020, 15:54
Evli lubi tę wiadomość
👧 Córka 26. 08.2011
Starania od 09.2017
01.19 cb
12.05.19 [*] 8tc
👶🏻 Synek 02. 08.2020