X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne ❤️ Sierpniowe mamusie 2020 ❤️
Odpowiedz

❤️ Sierpniowe mamusie 2020 ❤️

Oceń ten wątek:
  • mmm Przyjaciółka

Wysłany: 11 czerwca 2020, 16:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Evil ale cudowne usteczka i super wiadomości.

Nie wiedziałam, że jazda z tyłu z dzieckiem jest niebezpieczna. My tak do tej pory jeździliśmy i właśnie zastanawiałam się jak pomieszcze się z tyłu między dwoma fotelikami. Na dłuższe trasy to sobie nie wyobrażam zostawić ich samych z tyłu 😣

Evli lubi tę wiadomość

3bb28da322.png[/url]
  • i_ka Autorytet

Wysłany: 11 czerwca 2020, 16:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Evli super zdjęcie, Ninka robiła ta emotkę chyba 🙈

Ja dzisiaj mam dzień prania i prasowania. Wysłałam tez do gościa od łóżeczka odstąpienie od umowy sprzedaży. Jeśli to go nie ruszy to w przyszłym tygodniu kupię łóżeczko gdzie indziej, a tu postaram się wywalczyć zwrot kasy.
    U nas w weekend ma być upał, wiec wybieramy się na sb i ndz do mojej mamy, mam zamiar złapać trochę slonka.

Evli, Madzko lubią tę wiadomość

f2w39n73dgdg4l6w.png

klz99vvj720njnd5.png

20.01.2022 mamy ❤️
    27.12.2021 FET❄️
    Beta7dpt83,1;9dpt212,2;11dpt464,8;14dpt1851,3
    —————————-————
    12.12.2019 mamy ❤️
    Beta7dpt61,21;9dpt177,4;11dpt465,05;14dpt1965,72
    18.11.2019 FET ❄️
    10.2019 II IVF
    —————————————-
    Zostały ❄️❄️❄️
    —————————————-
    7.2019 FETx2 - beta <0,1
    6.2019 I IVF ❄️❄️
    —————————————-
    9.17 - pocz. starań; 9.18 Invimed
    Endometrioza I st., AMH 1,91
    MTHFR_677C-T hetero, PAI-1 homo
    on: morf. 1% Kariotypy: ok
  • Mirabelka02 Autorytet

Wysłany: 11 czerwca 2020, 16:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U nas dzisiaj bajeczna czerwcowa pogoda, chyba też rozłożymy basen w sobotę 😍 Od razu wraca chęć do życia 🙃

0d1y3e3kd67pqxfy.png
    ijpbdf9htcioseuj.png
  • AgaAgnieszka1989 Autorytet

Wysłany: 11 czerwca 2020, 16:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja tez nie wyobrażam sobie nie jechac z dzieckiem z tylu z przedniego fotela nie byłabym w stanie go ciągle obserwowac i balabym sie ze nie zareaguje dostatecznie szybko

m3sxqqmz9ufod68y.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 11 czerwca 2020, 16:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    AgaAgnieszka1989 wrote:
    Ja tez nie wyobrażam sobie nie jechac z dzieckiem z tylu z przedniego fotela nie byłabym w stanie go ciągle obserwowac i balabym sie ze nie zareaguje dostatecznie szybko
    Z niemowlakiem jeździłam na początku, jakieś 5 miesięcy. Pozniej na przód się przesiadłam jak poczytałam na grupie 8 gwiazdek o niebezpiecznestwie. Ale nie słuchajcie mnie, nie zawsze się też da, wiem o tym i szanuję, ja jestem po prostu bardzo zafiksowana na punkcie bezpieczeństwa w aucie (u nas nie walają się też żadne butelki i inne rzeczy, w bagażniku mamy zabezpieczone siatka , mata antypoślizgowa)..po prostu ogólnie bezpieczniej jeśli rodzice nie siedzą z dziećmi, w kwestii wypadku. Ale są dzieci, z którymi trzeba siedzieć bo tego wymaga ich sytuacja zdrowotna i większe prawdopodobieństwo mają np zadławienia niż obrażeń podczas wypadku. Także warto wszystko rozgraniczyć ❤️

agniecha2101 lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 11 czerwca 2020, 16:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A i jeszcze jak jeździłam z córką jako kierowca sama, jak pracowałam, to i tak nie miałabym innej opcji (mieszkam na wsi, do miasteczka mam 2 km, więc muszę się poruszać autem i muszę być z przodu )

• Mirabelka02 Autorytet

Wysłany: 11 czerwca 2020, 16:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja też jeździłam ze swoją córką kilka miesięcy aż któregoś dnia przesiadłam się do przodu i nagle był spokój w aucie :) Ewidentnie posłużyła jej moja nieobecność obok, skupiła się na innych rzeczach, a nie na ciągłym marudzeniu. To tak jeszcze z kwestii innych niż bezpieczeństwo :)

0d1y3e3kd67pqxfy.png
    ijpbdf9htcioseuj.png

Wysłany: 11 czerwca 2020, 16:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kagu3 wrote:
    A i jeszcze jak jeździłam z córką jako kierowca sama, jak pracowałam, to i tak nie miałabym innej opcji (mieszkam na wsi, do miasteczka mam 2 km, więc muszę się poruszać autem i muszę być z przodu )

Ja znow w drugą stronę Moj maly mial w 3.miesiacu bezdech wiec potem mialam juz lekka paranoje i nawet jak z przodu jechalam jako kierowca to fotelik tez z przodu. Tak jak mówisz zależy od sytaucji :)

m3sxqqmz9ufod68y.png
  • Flara Autorytet

Wysłany: 11 czerwca 2020, 17:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A u nas gorąco, zaczęliśmy wiec sezon basenowy, córka szczęśliwa, ja tez bo siedzę pije kawkę a ona się pluska :)

Kagu3, Madzko lubią tę wiadomość

2017 - listopad - córka :)
    2020 - sierpień - córka :)
  • nick nieaktualny

Wysłany: 11 czerwca 2020, 17:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No pogoda w końcu cudna się zrobiła. Właśnie wróciliśmy z urodzinowego obiadu w sumie tylko pizza i 0% ale zawsze to odmiana niż domowe żarło 🙂

Ja bd siedziała z tyłu z małą bo bałabym się że się udławi a takim maluszkom często się ulewa więc wolę być obok poza tym chyba bym nie umiała siedzieć z przodu gdy oba z tyłu sama by była. Jak będzie starsza to inaczej będzie zapewne 🙂

Madzko lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 11 czerwca 2020, 18:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aga, jeśli jeździcie tyłem, to pamiętaj o wyłączeniu poduszki powietrznej przy fotelu dziecka 😘

AgaAgnieszka1989, to_tylko_ja lubią tę wiadomość

• m@rzenie Autorytet

Wysłany: 11 czerwca 2020, 19:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Evli maleńka cudna ❤️ niby zakryła się do zdjęcia ale to tylko uroku dodało 😁
    Ja bardzo długo jeździłam z tyłu z dziewczynami, z półtora roku to na pewno 😉 ale moje to mega marudy były i cały czas się darły w aucie 😉

Evli lubi tę wiadomość

3i499vvjv3ex36x6.png
  • Evli Autorytet

Wysłany: 11 czerwca 2020, 19:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziekuje dziewczyny 🥰 teraz piorę i prasuje 😜 przeraża mnie tylko ilość ubranek które mam, chyba o wiele za dużo 😅
    Ja tez mam w planach jeździć z tylu bo nie wyobrażam sobie nie widzieć dziecka lub jechać na sygnale..bo nie zawsze można się zatrzymać.. nie wiedziałam że to niebezpieczne 😏

2019 👧🏼 [*]6mż
    2020 👧🏼🌈
    2022 👦

Wysłany: 11 czerwca 2020, 20:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kagu3 wrote:
    Aga, jeśli jeździcie tyłem, to pamiętaj o wyłączeniu poduszki powietrznej przy fotelu dziecka 😘

Pamiętam, przy starszaku pare razy przed porodem kazalam mezowi spraedzac czy napewno sa odlaczone :) teraz pewnie tez bede miala paranoje :)

m3sxqqmz9ufod68y.png
  • AsIuLa2020 Ekspertka

Wysłany: 11 czerwca 2020, 20:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny jak wygląda aktualnie aktywność u waszych kruszynek?

f2w39n73bboy892q.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 11 czerwca 2020, 20:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Moja bardziej lubi pory wieczorne wtedy jak już leżymy w łóżku ona zaczyna wygibasy 😁 za dnia mniej ale też pewnie się nie wczuwam tak bo sama jestem w ciągłym ruchu. Najbardziej to mnie drażni jak kopie po pęcherzu normalnie czuje jakby mi w szyjce macicy siedziała i kopała w nią 😂

Madzko lubi tę wiadomość

Wysłany: 11 czerwca 2020, 20:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    AsIuLa2020 wrote:
    Dziewczyny jak wygląda aktualnie aktywność u waszych kruszynek?

Ostatnie 2-3 dni tornado, dzisiaj spokojnie, chyba nie lubi ciepelka ;)

m3sxqqmz9ufod68y.png
  • Sisi86 Przyjaciółka

Wysłany: 11 czerwca 2020, 20:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja cały czas leżę więc czuję ją praktycznie bez przerwy. Jej nóżki ciągle czuję w pachwinach, wierzga stópkami i daje o sobie znać 🙂

Wiadomość wyedytowana przez autora: 11 czerwca 2020, 20:43

• zazu Autorytet

Wysłany: 11 czerwca 2020, 20:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Odniose sie do jazdy samochodem :P

Tak jak Kugu napisala siedzenie z tylu z dzieckiem nie jest bezpieczne. Tzn dopoki nic sie nie dzieje to oczywiscie fajnie byc obok malucha ale wszystkie te zasady, super bezpieczne foteliki itd kupujemy z mysla o potencjalnym wypadku (tfu tfu), wiec jesli juz do takiego dojdzie to obecnosc rodzica z tylu moze spowodowac duze szkody.
    A jesli chodzi o ulewanie/zachlysniecie to pamietajcie ze nie mozna jechac z dzieckiem od razu po karmieniu. Trzeba odczekac te pol godziny zanim ruszymy w podroz zeby wlasnie zminimalizowac ryzyko takiej sytuacji.
    No i dziecko podczas podrozy nie moze w zadnym wypadku jesc ani pic, to pewnie oczywiste ale znam osoby dla ktorych takie nie bylo wiec pisze... To samo tyczy sie karmienia piersia podczas jazdy... Absolutnie zabronione i niebezpieczne. A rowniez slyszalam o takich agentkach co same sie odpinaly, nachylaly nad dzieckiem i karmily. Po pierwsze w razie wypadku nawet nie chce sobie wyobrazac co by sie stalo z takim dzieckiem nad ktorym matka nachyla sie calym cialem, po drugie wspomniane juz wczesniej ryzyko zakrztuszenia. Nie robcie tego!
    Takze niestety... nakarmic w drodze nie mozemy, wypiac z fotelika w czasie jazdy tez nie, nachylac sie nad dzieckiem/glaskac rowniez nie, bo w razie wypadku ciezar naszego ciala moze byc dla dziecka zabojczy. To samo tyczy sie wiekszosci zabawek/telefonow... Niestety to rowiez odpada w czasie jazdy. Takze biorac to wszystko pod uwage rodzic z tylu i tak za wiele by nie pomogl, bezpieczniej z przodu.

Zeby nie bylo tak slodko-pierdzaco idealnie to niestety ja rowniez jezdzilam przez jakis czas z tylu ze starszakiem. Na szczescie nic sie nie stalo przez ten czas. Teraz dzieciaki beda razem z tylu a ja z przodu, nie chce juz ryzykowac. Jesli przeanalizuje sie naprawde jak to wszystko wyglada to nasza obecnosc na tylnej kanapie daje tylko zludne poczucie bezpieczenstwa.

to_tylko_ja, tym_janek, MomOfBoys lubią tę wiadomość

❤️Synek 2017
    💔 5/6 hbd 2019
    ❤️Córeczka 26 lipca 2020
    ♥️ Córeczka 12 czerwca 2023
    👩🏻 32 👦🏼 31 👩‍❤️‍👨 2010 👰🏻‍♀️🤵🏼‍♂️ 2014
  • Mirabelka02 Autorytet

Wysłany: 11 czerwca 2020, 21:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Iskierka87 wrote:
    Moja bardziej lubi pory wieczorne wtedy jak już leżymy w łóżku ona zaczyna wygibasy 😁 za dnia mniej ale też pewnie się nie wczuwam tak bo sama jestem w ciągłym ruchu. Najbardziej to mnie drażni jak kopie po pęcherzu normalnie czuje jakby mi w szyjce macicy siedziała i kopała w nią 😂
    Ojeju, mam tak samo! Czasami jak zacznie się wiercić do odruchowo zaciskam nogi, żeby przypadkiem nie wypadła 😅 Na szczęście zdarza się to rzadko, ale mało to przyjemne.

Ja w ciągu dnia czuję ją od czasu do czasu, bo też zwykle ciągle coś robię. Najbardziej odczuwam wieczorem podczas odpoczynku, wtedy od razu wariuje :) I często odpowiada mi kopniakiem na przyłożenie ręki, co mnie niezmiennie porusza, bo pierwsza córką taka nie była :)

Iskierka87 lubi tę wiadomość

0d1y3e3kd67pqxfy.png
    ijpbdf9htcioseuj.png
‹‹ 938 939 940 941 942 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

7 faktów o karmieniu piersią, o których nie miałaś pojęcia

Czy wiesz, że karmienie piersią może zmniejszyć ryzyko zachorowania na nowotwór jajnika oraz piersi? A czy słyszałaś, że mleko matki zmienia się nawet w trakcie jednej sesji karmienia? Poznaj 7 faktów ciekawych i nieoczywistych faktów na temat karmienia piersią! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Nieregularny okres. Przyczyny i objawy nieregularnych cykli miesiączkowych.

Nieregularny okres nie zawsze musi świadczyć o zaburzeniach, czy problemach hormonalnych. Na pewnych etapach życia nieregularne cykle są okresem przejściowym. Kiedy jednak nieregularne cykle warto skonsultować z lekarzem? Jakie są najczęstsze przyczyny nieregularnych cykli miesiączkowych? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Inseminacja (IUI) koszt i wskazania. Jaka jest skuteczność inseminacji?

Inseminacja domaciczna jest zabiegiem mającym na celu, ułatwienie zapłodnienia, poprzez skrócenie drogi, jaką mają do pokonania plemniki do komórki jajowej. Czy warto ją wykonać, jaki jest koszt i przy jakich schorzeniach odnotowuje się najlepsze rezultaty? Przeczytaj również jakie badania należy wykonać przed inseminacją i jak się do niej przygotować. 

CZYTAJ WIĘCEJ