❤️ Sierpniowe mamusie 2020 ❤️
-
WIADOMOŚĆ
-
Evil ale cudowne usteczka i super wiadomości.
Nie wiedziałam, że jazda z tyłu z dzieckiem jest niebezpieczna. My tak do tej pory jeździliśmy i właśnie zastanawiałam się jak pomieszcze się z tyłu między dwoma fotelikami. Na dłuższe trasy to sobie nie wyobrażam zostawić ich samych z tyłu 😣Evli lubi tę wiadomość
[/url]
-
Evli super zdjęcie, Ninka robiła ta emotkę chyba 🙈
Ja dzisiaj mam dzień prania i prasowania. Wysłałam tez do gościa od łóżeczka odstąpienie od umowy sprzedaży. Jeśli to go nie ruszy to w przyszłym tygodniu kupię łóżeczko gdzie indziej, a tu postaram się wywalczyć zwrot kasy.
U nas w weekend ma być upał, wiec wybieramy się na sb i ndz do mojej mamy, mam zamiar złapać trochę slonka.
Evli, Madzko lubią tę wiadomość
20.01.2022 mamy ❤️
27.12.2021 FET❄️
Beta7dpt83,1;9dpt212,2;11dpt464,8;14dpt1851,3
—————————-————
12.12.2019 mamy ❤️
Beta7dpt61,21;9dpt177,4;11dpt465,05;14dpt1965,72
18.11.2019 FET ❄️
10.2019 II IVF
—————————————-
Zostały ❄️❄️❄️
—————————————-
7.2019 FETx2 - beta <0,1
6.2019 I IVF ❄️❄️
—————————————-
9.17 - pocz. starań; 9.18 Invimed
Endometrioza I st., AMH 1,91
MTHFR_677C-T hetero, PAI-1 homo
on: morf. 1% Kariotypy: ok -
nick nieaktualnyAgaAgnieszka1989 wrote:Ja tez nie wyobrażam sobie nie jechac z dzieckiem z tylu z przedniego fotela nie byłabym w stanie go ciągle obserwowac i balabym sie ze nie zareaguje dostatecznie szybko
agniecha2101 lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
Ja też jeździłam ze swoją córką kilka miesięcy aż któregoś dnia przesiadłam się do przodu i nagle był spokój w aucie
Ewidentnie posłużyła jej moja nieobecność obok, skupiła się na innych rzeczach, a nie na ciągłym marudzeniu. To tak jeszcze z kwestii innych niż bezpieczeństwo
-
Kagu3 wrote:A i jeszcze jak jeździłam z córką jako kierowca sama, jak pracowałam, to i tak nie miałabym innej opcji (mieszkam na wsi, do miasteczka mam 2 km, więc muszę się poruszać autem i muszę być z przodu )
Ja znow w drugą stronę Moj maly mial w 3.miesiacu bezdech wiec potem mialam juz lekka paranoje i nawet jak z przodu jechalam jako kierowca to fotelik tez z przodu. Tak jak mówisz zależy od sytaucji -
nick nieaktualnyNo pogoda w końcu cudna się zrobiła. Właśnie wróciliśmy z urodzinowego obiadu w sumie tylko pizza i 0% ale zawsze to odmiana niż domowe żarło 🙂
Ja bd siedziała z tyłu z małą bo bałabym się że się udławi a takim maluszkom często się ulewa więc wolę być obok poza tym chyba bym nie umiała siedzieć z przodu gdy oba z tyłu sama by była. Jak będzie starsza to inaczej będzie zapewne 🙂Madzko lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
Dziekuje dziewczyny 🥰 teraz piorę i prasuje 😜 przeraża mnie tylko ilość ubranek które mam, chyba o wiele za dużo 😅
Ja tez mam w planach jeździć z tylu bo nie wyobrażam sobie nie widzieć dziecka lub jechać na sygnale..bo nie zawsze można się zatrzymać.. nie wiedziałam że to niebezpieczne 😏2019 👧🏼 [*]6mż
2020 👧🏼🌈
2022 👦 -
nick nieaktualnyMoja bardziej lubi pory wieczorne wtedy jak już leżymy w łóżku ona zaczyna wygibasy 😁 za dnia mniej ale też pewnie się nie wczuwam tak bo sama jestem w ciągłym ruchu. Najbardziej to mnie drażni jak kopie po pęcherzu normalnie czuje jakby mi w szyjce macicy siedziała i kopała w nią 😂
Madzko lubi tę wiadomość
-
Odniose sie do jazdy samochodem
Tak jak Kugu napisala siedzenie z tylu z dzieckiem nie jest bezpieczne. Tzn dopoki nic sie nie dzieje to oczywiscie fajnie byc obok malucha ale wszystkie te zasady, super bezpieczne foteliki itd kupujemy z mysla o potencjalnym wypadku (tfu tfu), wiec jesli juz do takiego dojdzie to obecnosc rodzica z tylu moze spowodowac duze szkody.
A jesli chodzi o ulewanie/zachlysniecie to pamietajcie ze nie mozna jechac z dzieckiem od razu po karmieniu. Trzeba odczekac te pol godziny zanim ruszymy w podroz zeby wlasnie zminimalizowac ryzyko takiej sytuacji.
No i dziecko podczas podrozy nie moze w zadnym wypadku jesc ani pic, to pewnie oczywiste ale znam osoby dla ktorych takie nie bylo wiec pisze... To samo tyczy sie karmienia piersia podczas jazdy... Absolutnie zabronione i niebezpieczne. A rowniez slyszalam o takich agentkach co same sie odpinaly, nachylaly nad dzieckiem i karmily. Po pierwsze w razie wypadku nawet nie chce sobie wyobrazac co by sie stalo z takim dzieckiem nad ktorym matka nachyla sie calym cialem, po drugie wspomniane juz wczesniej ryzyko zakrztuszenia. Nie robcie tego!
Takze niestety... nakarmic w drodze nie mozemy, wypiac z fotelika w czasie jazdy tez nie, nachylac sie nad dzieckiem/glaskac rowniez nie, bo w razie wypadku ciezar naszego ciala moze byc dla dziecka zabojczy. To samo tyczy sie wiekszosci zabawek/telefonow... Niestety to rowiez odpada w czasie jazdy. Takze biorac to wszystko pod uwage rodzic z tylu i tak za wiele by nie pomogl, bezpieczniej z przodu.
Zeby nie bylo tak slodko-pierdzaco idealnie to niestety ja rowniez jezdzilam przez jakis czas z tylu ze starszakiem. Na szczescie nic sie nie stalo przez ten czas. Teraz dzieciaki beda razem z tylu a ja z przodu, nie chce juz ryzykowac. Jesli przeanalizuje sie naprawde jak to wszystko wyglada to nasza obecnosc na tylnej kanapie daje tylko zludne poczucie bezpieczenstwa.
to_tylko_ja, tym_janek, MomOfBoys lubią tę wiadomość
❤️Synek 2017
💔 5/6 hbd 2019
❤️Córeczka 26 lipca 2020
♥️ Córeczka 12 czerwca 2023
👩🏻 32 👦🏼 31 👩❤️👨 2010 👰🏻♀️🤵🏼♂️ 2014 -
Iskierka87 wrote:Moja bardziej lubi pory wieczorne wtedy jak już leżymy w łóżku ona zaczyna wygibasy 😁 za dnia mniej ale też pewnie się nie wczuwam tak bo sama jestem w ciągłym ruchu. Najbardziej to mnie drażni jak kopie po pęcherzu normalnie czuje jakby mi w szyjce macicy siedziała i kopała w nią 😂
Ja w ciągu dnia czuję ją od czasu do czasu, bo też zwykle ciągle coś robię. Najbardziej odczuwam wieczorem podczas odpoczynku, wtedy od razu wariujeI często odpowiada mi kopniakiem na przyłożenie ręki, co mnie niezmiennie porusza, bo pierwsza córką taka nie była
Iskierka87 lubi tę wiadomość