Sierpniowe mamy 2023
-
WIADOMOŚĆ
-
Vilka wrote:Hej, jestem po wizycie. Malutka waży już 1154g, jest wszystko ok. Ale zastanawia mnie jedna rzecz. Otóż pani doktor powiedziała, że od teraz mam liczyć ruchy dziecka po śniadaniu, obiedzie i kolacji i musi być conajnjiej 6 ruchów w ciągu 2h. Jak nie to mam jechać na izbę przyjęć. Dla mnie to trochę dziwne, przecież raz dziecko jest aktywniejsze a raz nie. Czasem mam kopniaki o 5 rano bez śniadania, czasem jak jestem aktywna to dziecko jest mniej. Spytałam, a co jeśli po śniadaniu nie poczuje, a o godz. 12:00 tak, to też mówi że jechać. Trochę absurdalne... Jak wam lekarze zalecają liczenie tych ruchów? Ja nie mam zamiaru wpadać w jakieś paranoje.
-
Nie mam zamiaru się tym stresować, absurd, po raz kolejny się przekonuje że na dziwnego lekarza trafiłam. 🙈
-
nick nieaktualnyVilka wrote:Hej, jestem po wizycie. Malutka waży już 1154g, jest wszystko ok. Ale zastanawia mnie jedna rzecz. Otóż pani doktor powiedziała, że od teraz mam liczyć ruchy dziecka po śniadaniu, obiedzie i kolacji i musi być conajnjiej 6 ruchów w ciągu 2h. Jak nie to mam jechać na izbę przyjęć. Dla mnie to trochę dziwne, przecież raz dziecko jest aktywniejsze a raz nie. Czasem mam kopniaki o 5 rano bez śniadania, czasem jak jestem aktywna to dziecko jest mniej. Spytałam, a co jeśli po śniadaniu nie poczuje, a o godz. 12:00 tak, to też mówi że jechać. Trochę absurdalne... Jak wam lekarze zalecają liczenie tych ruchów? Ja nie mam zamiaru wpadać w jakieś paranoje.
Mnie się pyta zazwyczaj tylko czy czuję dobrze ruchy i tyle. Na szczęście jest dość aktywne więc nie zdążam się zamartwiać ale nie liczę tych ruchów, raz da mocniejsze raz delikatne. -
nick nieaktualnyDziewczyny jak u Was z apetytem?
Od paru dni non stop jem i jestem dalej głodna nie wiem czy tak można przejadać, jedno z drugim.
A chciałam jeszcze Was spytać jak Wasze libido na tym etapie? Dajecie już spokój z igraszkami w 3 trymestrze czy nie robi Wam to różnicy? -
Ciąża2023 wrote:Dziewczyny jak u Was z apetytem?
Od paru dni non stop jem i jestem dalej głodna nie wiem czy tak można przejadać, jedno z drugim.
A chciałam jeszcze Was spytać jak Wasze libido na tym etapie? Dajecie już spokój z igraszkami w 3 trymestrze czy nie robi Wam to różnicy?
Ja mam duży apetyt, niezmiennie od początku ciąży. Libido teżMellow lubi tę wiadomość
-
Ubranka do szpitala bierze się jakie się ma i jakie się chce 😉 położne ubierają po porodzie i ewentualnie jeszcze pomagają po cc ale już po pionizacji dziecko przejmuje mama i ty decydujesz czy chcesz śpioszki, pajace, rampersy, kaftaniki czy inne ubranka 🤣
Ja zazwyczaj miałam pajace i teraz też będę mieć pajace bo najłatwiej w szpitalu i nie zgubią mi spodenek 😅Evellka93, Mamitka lubią tę wiadomość
-
Ciąża2023 wrote:Dziewczyny jak u Was z apetytem?
A chciałam jeszcze Was spytać jak Wasze libido na tym etapie? Dajecie już spokój z igraszkami w 3 trymestrze czy nie robi Wam to różnicy?
W pierwszej ciąży dzień przed cc nawet były seksy. Teraz pewnie tak nie będzie 😅🙈 -
U nas szpital zapenia ciuszki ja jedynie dla dziecka musze miec pampersy ,chustki.
Mnie tez lekarz tylko pyta sie czy czuje ruchy .
U nad do tej pory byly igraszki nie czesto ake byly a teraz juz do 36 tygodnia pewnie nic . W pierwszej ciazy baddzo malo bylo igraszek bo nie moglismy a jak w 38 tc poszalelismy to na nastoeny dzien urodzila sie corka :dMamitka lubi tę wiadomość
-
A co do liczenia ruchów po każdym jedzeniu przez dwie godziny po roku ja bym nic innego nie robiła tylko siedziała i liczyła 😅 ja w poprzednich ciążach wybierałam czas po obiedzie i w pół godziny udawało mi się naliczyć te 10 ruchów. Z córką nie musiałam bo była bardzo ruchliwa więc wiedziałam, że żyje.
Vilka lubi tę wiadomość
-
Komunia odfajkowana wiec teraz mogę skupić się w 100% na przygotowaniu do porodu,wyprawce itp:)
Co do bezsenności to ja się ostatnio czesto w nocy budzę ale przeważnie uda mi się zasnąć i spie dalej,na 7 mam budzik żeby młodego do szkoly wyszykowac.. zdarzy mi się też obudzić przed budzikiem a są dni że jestem nieprzytomna i się nie mogę docyrac😆
Ja biorę tylko ciuszki na wyjście z szpitala bo na miejscu szpital zapewnia.
Vilka mnie lekarka tylko pytała czy czuje mocno ruchy i wpisała że dziecko aktywne😅
Ciaza u mnie z libido słabo.. nie chce wchodzić w szczegóły ale wszystko odczuwam inaczej (slabiej)I jakoś tak czuje się mniej komfortowo.
W czwartek mam prenatalne wiec zobaczymy co tam u kawalera słychać 😊
Ostatnio pisalam,że nie twardnieje mi brzuch no to już zaczął..Marrud88, Ciąża2023 lubią tę wiadomość
10.2013-synek👶🩵
07.2023-synek👶💙
01.19- 6/7 tc mój Aniołek 💔 -
Ja nie przesypiam nocy idę raz w nicy o 2 siku jak lunatyk...wstaje wyspana o 7, jak pracowałam to nie mogłam się nigdy dobudzić rano
U mnie libido jest, tylko właśnie te doznania nie są takie jak przed ciąża:)pocieszam się że to wróci do normy
Na stronie mojego szpitala czytałam, że trzeba mieć ubranka więc wezmę kilka bodziakow, spodenek i pajacykow.
Muszę pomyśleć o pakowaniu torby...ale nie mam jeszcze rzeczy higienicznych.
Czasem złapie mnie skurcz w łydkę ale rzadko, magnezu nie biorę.
-
U mnie libido bardzo duże😛 Ale też muszę się bardziej namęczyć, żeby były doznania, dłużej to trwa niż wcześniej 🙈
W ogole wczoraj byliśmy pół dnia nad jeziorem i spiekłam się na truskawkę, brawo ja, w ciąży się tak spalić 😑 Jeśli mi to zbrązowieje, to będzie git, gorzej jak zejdzie skóra 🫣
Dziś stary wziął wolne i odwiedzialiśmy salony samochodowe, bo rozglądamy się za nowym autem. Panowie byli lekko przerażeni, dając mi prowadzić z takim brzuchem, zabawne to było 😄Arga lubi tę wiadomość
-
Dziewczyny, będę nadrabiała kilka ostatnich stron ale chciałam się Was zapytać jak to jest z tym twardniejącym brzuchem. Mi jakoś od tygodnia twardnieje kilka razy dziennie, głównie jak chodzę, wstaję z miejsca i jak się przeciążę (chociaż nie robię niczego ponad siły). Czy Wy też tak macie, powinno to tak być? W pierwszej ciąży to człowiek nic nie wie. W następnym tygodniu mam wizytę u lekarza to zapytam ale nie wiem czy się tym niepokoić czy nie...
U mnie apetyt dużo większy ale mogę zjeść dużo mniejsze porcje więc obiad potrafię jeść na 2-3 podejścia. Niestety nie dotyczy to lodów - tutaj na raz mogę zjeść każdą ilość...
Libido ostatnio kiepawo i teraz już odpuszczamy, mamy trochę stres. Teraz pojawił się na serio duży brzuszek u mnie i już mi jest ciężkawo.
A z sukcesów wybraliśmy i kupiliśmy wreszcie wózek dla Ignasia! Teraz jeszcze tylko wiercę mężowi dziurę w brzuchu o kącik dla małego bo nadal nie ruszony. A ja bym już chciała poprać ciuszki i poukładać.
...
2021 - rozpoczęcie starań
2022.03 - IUI ❌
2022.04 - IUI ✅
beta 4 tydzień: 110
beta po kolejnych 4 dniach: 88
ciąża biochem.
08.2022 - punkcja, 12 komórek pobranych.
6 zapłodnionych -> ❄️❄️❄️
6 zamrożonych
08.2022 - transfer ❄️
Test ciążowy - ❌
10.2022 - druga punkcja (z COVID), 5 pobranych
4 zapłodnione -> ❄️
10.2022 - transfer ❄️
Test ciążowy - ❌
11.2022 - trzecia punkcja, 8 pobranych
6 zapłodnionych -> ❄️
11.2022 - transfer ❄️
24.11 - betaHCG -> 103
28.11 - betaHCG -> 780
19.12 - pierwsze USG -> jest serduszko
👩🏻
40 lat
👨🏼
39 lat (kiepskie parametry nasienia) -
Ja w nocy też wstaję tylko raz na siku. Znajomi się śmieją też jak gdzieś wychodzimy, że mało chodzę do toalety jak na ciężarną.
Ja chyba jutro zamówię apteczną czesc wyprawki. Jak widzę, że Większośćz Was już ma gotowe miejsce, pierze ubranka i pakuje torbę ro zastanawiam się dlaczego wszystko tak wolno robię. U nas nadal debata nad imieniem też trwa.
Brzuch też wcześniej mi bardzo twardniał, tak z 5-6tygodni temu, później zaczęłam brać magnez i było lepiej ale ostatnio znowu jest dość twardy. Chyba niedlugo skończą się długie spacerki... Do tego od pewnego czasu mam mniejsza ilość wydzieliny i też nie wiem czy to dobrze. Na wizycie w kwietniu mówił mój dr, że będzie jej coraz więcej aż do porodu... -
Mellow wrote:Ja ostatnio tez zaczełam rozważac czy nie zmienic imienia, bo bardzo spodobały mi się Sara i Emma. Tylko nikomu oprocz mnie się nie podobają 🤪
Ja mam córkę Emme😁 8 lat temu wszyscy nam wielce odradzali, że po co tak wymyślać itd. Myśleliśmy że będziemy oryginalni, a okazało się że nawet do grupy w przedszkolu chodzi też Emma😉 z czasem wszyscy co krytykowali dochodzili do wniosku że jednak bardzo ładne imie. Myślałam że po tylu latach już mniej rażą takie imiona 😅Mamitka, Mellow lubią tę wiadomość
-
Farfalla wrote:Czy któraś z Was też cierpi na bezsenność ciążową? Włączyła mi się ta kurew*** przypadłość ok. 2 tygodnie temu. W pierwszej ciąży też mnie dopadła. Ryczeć mi się chce z tej bezradności, a o 7 zadzwoni budzik, bo chodzę wciąż do pracy 😭
-
Keglemegle ja wczesniej jak mialam twardnieja to twardnialo mi najbardziej podbrzusze a tak caly brzuch to sporadyzvnie lekarz mowil ze to normalne lykac magnez. Ale ostatnie tygodnie zaczely pojawiac sie skurcze dosx odczuwalne ,brzuch zaczynal twardniec od gory i byl praktycznie caly czas napiety jak skała mimo ze nic nie robilam , w nocy rowniez tez bylo wyczuwalne . Podczas wizyty okazalo sie ze macicia jest zbyt twarda dostalam luteine dopochwowo i jest lepiej, jutro ide wlasnie na kontrol zobaczyc czy leki pomagaja.
W ostatnich dniach poczulam ze mlody prawdopodobnie przekrecil sie bo zmienila sie lokalizacja mocniejszych ruchów i razem z tym pojawily sie napady dusznosci. -
U mnie już się malutka przekręciła, bo nie mam kopniaków na dole bolesnych w pęcherz, tylko z powrotem przyjemne w okolicach pępka. Jeszcze nie dostałam w żebra, więc uwielbiam jak mnie kopie póki co A wczoraj na wizycie gin powiedziała, że położenie jest główkowe. I wiecie co, fika od 5 rano jak nie wiem, ale zaraz zjem śniadanie i wg mojej pani doktor muszę liczyć ruchy, jak nie będzie 6 ruchów to mam pilnie jechać na izbę przyjęć No absurd. Co za teoria w ogóle. Zazdroszcze wam rozsądnych lekarzy
-
Mówiłam, że mogę spać w nocy i co się stało? Od drugiej do czwartek zasnąć nie mogłam 🤣🙈
Też myślimy nad imieniem. Mamy na razie wybrane Lidia, Gabrysia lub Dagmara.
Ja jak na razie kupiłam tylko dwie paczki pieluch z dady a jutro idę do lidla bo będzie 1+1 na ich pieluchy i się zastanawiam czy brać dwójki 🤔
Ja chyba będę daleko w polu ze wszystkim w sierpniu 😅 ale w sumie przeżyjemy nawet jakbym miała spać z trójką na łóżku lub kanapie 🤣
Gondolę muszę kupić ale poczekam na partnera bo nie chce mi się jeździć samej już za miasto patrzeć na używane gondole