Sierpniowe mamy 2023
-
WIADOMOŚĆ
-
Ciąża2023 wrote:Jak stoicie z wagą? U mnie dopiero +7kg
Trochę przez ostatni stres, też wizytę w szpitalu stanęłam w miejscu.
To bardzo zdrowe przybranie, niepotrzebnie piszesz "dopiero". Takie +10 kg przez całą ciążę jest optymalne, a u Ciebie pewnie tyle finalnie wyjdzie 🙂 Właśnie +15-20 kg to jest za dużo -
Mamitka wrote:Dobrze wiedzieć że nie jestem sama😅
Mnie te moje -2,5kg trochę stresuje 😅 bo wydaje mi się że już powinnam mieć na +a nie na -
Ale dzidzia rośnie więc mam nadzieję że jest wszystko okMamitka, ada.d lubią tę wiadomość
-
Mamitka wrote:Dobrze wiedzieć że nie jestem sama😅
Mnie te moje -2,5kg trochę stresuje 😅 bo wydaje mi się że już powinnam mieć na +a nie na -
Ale dzidzia rośnie więc mam nadzieję że jest wszystko ok
Ja mam -5kg na wadz, ale u mnie sporo kg poleciało przez stes związany z diagnozą choroby i pewnie chemia też robi swoje, w okolicach 18 tygodnia miałam -9 na wadze, a startowałam z wagą 77kg. Do tego bardzo pilnuję diety w związku z cukrzycą, więc zakładam, że waga końcowa wyjdzie u mnie na 0. -
Ciąża2023 wrote:W którym tygodniu robiłaś pierwsze badanie, i kiedy powtórkowe po jakim czasie ?
Niestety też mam wątpliwość czy nie miałam wpływ na wynik trochę nawet kolacją nie lekkostrawną i podpijalam na wieczór napoje... -
Arga wrote:Ja mam plus 2,5 kg i pewnie do tych 7-9 dobiję 🙈 oby szybko spadły po porodzie a po pół roku jakieś ćwiczenia wprowadzać będę i dietę bo ogólnie mam do zrzucenia około 20 kg 🙈
No ja przed ciąża też miałam kilka nadprogramowych kg 😑 będę chciała zrzucić trochę po porodzie, ale chwilowo nie zawracam sobie tym głowy.
Czy któraś z Was planuje wakacje w tym roku? Wczoraj z mężem rozmawialiśmy o tym, żeby jechać pod koniec września kamperem do Włoch, on pojedzie samochodem, ja bym doleciała z małym samolotem. Wiem, że ludzie jeżdżą z takimi maluchami, szwagier był z córką pierwszy raz jak ta miała 4 miesiące. Ale zastanawiam się czy Staś nie będzie jednak za mały.
Wiem, że po tej całej diagnozie, chemii bardzo nam się przyda taki wypad, tym bardziej, że ze względu ma moja szyjkę przepadł nam majowy wyjazd do Włoch. -
nick nieaktualnySalea wrote:Ja robiłam już trzecie badanie tak naprawdę, pierwsze na początku drugiego trymestru, bo glukoza na czczo wyszła mi trochę podwyższona i byłam zmuszona zrobić krzywą. Laboratorium jednak zrobiło błąd, i zamiast trzech wyników, na czczo, po godzinie i po dwóch wydało mi tylko wynik na czczo i po dwóch godzinach. To wtedy zagapiłam się i zjadłam późną przekąskę z owoców więc mimo że badanie było nieważne to miałam przynajmniej nauczkę żeby nie jesć późno dzień przed. Powtórkę robiłam jakieś trzy tygodnie po poprzednim badaniu i ostatnie badanie tydzień temu, bo w trzecim trym. jest obowiązkowe. I po wszystkich tych badaniach widzę, że dla mnie okres niejedzenia musi wynosić ok 13 godzin i glukoza wychodzi bardzo ładna.
Oooo czyli tez miałaś robioną w odstępie dwóch tygodni, za każdym razem miałaś skierowanie czy szłam odpłatnie sama robić ? Bo diagnostyka mi powiedziała że jak nie będę mieć skierowania to będę musiała podpisać że robię krzywą na własną odpowiedzialność w ciąży. -
Vilka wrote:Kurcze, mam to samo, dzisiaj brzuch mam naprawdę mniejszy. A kopniaki na dole i aż mnie kłuje i nie jest to przyjemne. Z jednej strony łatwiej mi się oddycha, ale kopniaczki wyżej były fajniejsze
Ja za tydzień mam badania 3 trymestru. Ciekawa jestem jak duże jest boboVilka lubi tę wiadomość
-
Ja startowałam z wagą 57, a obecnie mam 69.
-
Ciąża2023 wrote:A na jakim poziomie to miałaś?
Na czczo 79,2
Po 1h 86,4
Po 2h 96,7 -
welonka wrote:To ja chyba mam najwięcej na plusie bo 11 kg,startowalam z 51 i kazdy mowi ze nic sie zmienilam jedynie brzuszek mam
-
Maura wrote:Ja mam podobnie, z 51 i aktualnie 60, ale waha mi się waga, bo mam epizody braku apetytu, a innym razem mogę jeść wszystko, słodycze zwłaszcza, mam tak od drugiego trymestru, jak już ustapily mdłości;)
-
Maura wrote:Ja mam podobnie, z 51 i aktualnie 60, ale waha mi się waga, bo mam epizody braku apetytu, a innym razem mogę jeść wszystko, słodycze zwłaszcza, mam tak od drugiego trymestru, jak już ustapily mdłości;)
-
Ciąża2023 wrote:Oooo czyli tez miałaś robioną w odstępie dwóch tygodni, za każdym razem miałaś skierowanie czy szłam odpłatnie sama robić ? Bo diagnostyka mi powiedziała że jak nie będę mieć skierowania to będę musiała podpisać że robię krzywą na własną odpowiedzialność w ciąży.
-
A ja właśnie przed krzywą jadłam i piłam normalnie, jakieś słodycze też, ostatni posiłek jadłam późno jak zwykle (21-22). Czy badanie będzie miarodajne, jak zmienimy dietę 2-3 dni przed, a po badaniu z powrotem wrócimy do normalnego jadłospisu?
Arga lubi tę wiadomość
-
Ja przed krzywą jadłam lody koło 17 a później o 20 kabanosy bo tak mi się chciało jeść 🙈🤣 całe szczęście na pobranie poszłam koło 9 to cukier miły już spadł i wyniki wyszły dobre.
Ja to w ogóle jeden dzień jem słodkie a w drugi tylko ostre bym jadła. Nie mogę jeść chleba na wieczór bo budzi mnie zgaga. Ogólnie jadłabym same ostre rzeczy -
Ja mam jakiś zastój rośnięcia brzucha chyba, waga też stoi w miejscu od jakichś trzech tygodni, ale za to w zeszłym miesiącu przybrałam ponad 4 kg. To teraz chyba dobrze że po takim skoku się uspokoiło? Ruchy dzidzi dalej zdecydowanie nisko, codziennie kopniak w pęcherz to masakra jakaś. Mam nadzieję że niedługo zmieni pozycję.