Sierpniowe mamy 2023
-
WIADOMOŚĆ
-
nick nieaktualny
-
W temacie pieluch, kupiłam złote z dady. Ile paczek rozmiaru 1 będzie potrzebne na początku?
Wiadomość wyedytowana przez autora: 23 maja 2023, 10:15
-
nick nieaktualnyVilka wrote:W temacie pieluch, kupiłam złote z dady. Ile paczek rozmiaru 1 będzie potrzebne na początku?
Też stosowałam te złote pampersy, mega mi się sprawdziły.
No przy maluszku to tak naprawdę pampers do wymiana przed każdym mlekiem więc co 2-3h + gdy się pojawia kupka więc nooo sporo idzie na dzień... Jak woda. -
Ja pieluchy odwijałam żeby nie nachodziły na pępek. Dzieci szybko rosną i waśnie nie pamiętam czy szybko się przechodziło na te dwójki. Zero nigdy nie używałam. Dwójki niby są od 3 do 6 kg a jedynki 2-5 i zastanawiam się czy cztery paczki będą akurat czy nie.
zasada lubi tę wiadomość
-
Moja Misia nosiła od urodzenia 2-ki, jedynki były za małe 😉 Wystarczy odwinąc i nie będą nachodzić na pępek.
Ja polecam kupić kilka mniejszych paczek z różnych firm, bo konkretne pampki mogą uczulić i wtedy zostaniecie z całą stertą nieprzydatnych.
Ja będę odliczać, aż dorośnie do pantsów, bo to milion razy wygodniejsze niż zwykłe pamperki🙈
A mamy tu jakąś eko mamę, co stosuje wielopielo?
-
Ja pewnie kupię ze 3 paczki tych 0 z Dada jak nam spasują to mąż dokupi, jak nie to będę szukać innych.
Co do ruchów dziecka, moja jest zawsze bardzo aktywna, jak zjem, jak usiądę, jak się położę i jak obudzę już wiem kiedy się jej spodziewać 😅 ale wczoraj mnie wystraszyła i już zaczęłam trochę się nakręcać bo po żadnym jedzeniu jej nie czułam, nawet zjadłam czekoladkę żeby ją pobudzić (a nigdy tego nie robie bo mam cukier wysoki) i też nic nawet nie drgnęła. Położyłam się spać i dopiero wtedy zaczela szaleć a dziś już od rana wariuje. Więc nie wiem czym to było spowodowane ale z tego wynika że nie ma co odrazu panikować jak się nie rusza po jedzeniu 😅 -
nick nieaktualnyTo chyba poprostu kupię jakaś paczuszkę jedną,,0" i więcej to już ,,1" zawsze mąż może dokupić w każdej chwili inne czy też więcej jak mi braknie, ale nie ukrywam że nie mogę się zabrać wogole za spisanie choćby listy i przeglądnięcie ciuchów.
Planuje pakowanie tak koło 32tc w razie W. -
A mamy juz chyba wszystko 🙈 wczoraj kupiliśmy fotelik z bazą, została do kupienia poduszka do karmienia. I czekamy na fotel do pokoju małego, który zamówiliśmy 2 tygodnie temu, ale jeszcze pewnie kilka tygodni na niego poczekamy. Jak ustawimy fotel to nakleimy naklejki i pokoik będzie 100% gotowy
Dziś robię pranie i suszenie, w czwartek pewnie przyjedzie moja mama poprasować.
Walizkę też już wyjęłam. Pewnie na początku czerwca będę już spakowana. Ale ja tam mam, lubię mieć zawsze wszystko wcześniej ogarnięte zaplanowane.Maura, Marrud88 lubią tę wiadomość
-
Mellow wrote:Moja Misia nosiła od urodzenia 2-ki, jedynki były za małe 😉 Wystarczy odwinąc i nie będą nachodzić na pępek.
Ja polecam kupić kilka mniejszych paczek z różnych firm, bo konkretne pampki mogą uczulić i wtedy zostaniecie z całą stertą nieprzydatnych.
Ja będę odliczać, aż dorośnie do pantsów, bo to milion razy wygodniejsze niż zwykłe pamperki🙈
A mamy tu jakąś eko mamę, co stosuje wielopielo? -
Ada jak cos sie dzieje to lepiej wczensiej wszytsko zrobic ,z kazdym tugodniem ebdzie co raz ciezej. Ja mialam w tym tygodniu orac a nawet nie kupilam jescze proszkow z medem widuje teraz tylko w nocy i chwile rano nie mamy kwidy wybrac sie na zakupy. Za to do torby mam juz chyba wszytsko, tzn brakuj3 najważniejszego czyli przekasek ktore poleza w torbie typu wafle ryzowe.
My lozeczko dostawke mamy zamowione odbieramy w niedziele a wozek dalej nie wybrany szukamy uzywanego bardzo zastanawiam sie nad x lander bo maja skladane spacerowki ze stelazem ,tylko niektore maja male daszki. Musze tak samo wyciaganc fotelik po corce wyorac to co sie da i tak samo zobaczyc materaz czy nadaje sie z corki .
Kurcze jescze zlapalam od corki zapalenie spojowek:( -
ada.d wrote:A jakie przekąski zabieracie ze sobą do szpitala??
Ja wzięłam poprzednio batony proteinowe, orzechy itd,a i tak praktycznie nic nie jadłam, tylko piłam, a Stary zżarł wszystko 😄 Ja polecam mieć dużo wody przede wszystkim i Femaltiker jak chce się karmić piersią -
ada.d wrote:A jakie przekąski zabieracie ze sobą do szpitala??
W dniu porodu zjadlam chyba tylko sniadanie o 12 mialam naturalna lewatywke jescze nieswiadoma ze to zaczyna sie porod o 15 poczulam skurcze i dopiero chec na jedzenie pojawila sie po poordzie ,pamietam lezalam te 2h po na lozku z pkaldami i myslalam kiedy cos zjemWiadomość wyedytowana przez autora: 23 maja 2023, 13:50
-
Ja przed cc jadłam ostatni raz koło 18 a po cc dali mi jeść dopiero śniadanie na kolejny dzień po pionizacji więc nie dziwię się, że jakoś tak kiepsko laktacja przy planowanym cc jest skoro każą być na czczo to przecież i dziecko jest głodne skoro ja padam z głodu 🙈
-
Ja pamiętam ze jescze te pierwsze dninpo porodzie w szpitalu mialam bardzo duzy apetyt. A w szpitalu u nas jest sniadanie o 9 obiad chyba a 13 i kolacja 17 . Tak wiem zawsze moze maz dowieść ale ja wole miec cos w torbie, bo wiem ze nie bedzie Codziennie jesli urodze w szpitalu w yum co corke
-
Ja mam na razie tylko pieluchy 2,dokupię jeszcze paczkę lub dwie 1 i tyle.
Ja juz większość rzeczy mam.. został do kupienia wózek,fotelik,baza,i jakieś dosłownie pierdółki..
Torbę będę pakować w okolicach 34 tyg,ciuszki zacznę prac w międzyczasie bo nie ukrywam że jest mi coraz ciężej.. szybciej się mecze,brzuch się spina i plecy bola.. a do 29 tygodnia było naprawdę całkiem fajnie🤣10.2013-synek👶🩵
07.2023-synek👶💙
01.19- 6/7 tc mój Aniołek 💔 -
Ja z pampersów kupuje 1 ale bez większych zapasów bo niby szybko przechodzi się na 2 . Pamietam , że siostra dostała pełno jedynek i później dała koleżance bo miała za dużo . Więc mała paczka lub dwie do szpitala i jedna większa w domu.
Co do wyprawki została mi apteka , kosmetyki , biustonosze do karmienia 🤦♀️ W niedziele przylatuje do mnie siostra z dwójką dzieci 9 i 3 lat wiec pranie i prasowanie mi pomoże i wybrać jakieś akcesoria do pokoiku . Imię mamy wybrane już - Miłosz 🙂 Dokucza mi ta przepuklina i wydaje mi się , że przez nią mi tak ciężko jak pochodzę trochę to od razu jak się uwydatni mnie dusi , tak mi ciężko . -
Dziewczyny, a możecie polecić jakąś fajną aptekę online czy drogerię żeby można było zakupić praktycznie wszystko za jednym zamachem tj. rzeczy dla malucha i mamy? nie mam rozeznania w polskich sklepach a wolałabym w Polsce bo też większość rzeczy na mojej liście jest z polskich poleceń i tutaj w aptekach ich nie mają (np. sól fizjologiczna w ampułkach).
...
2021 - rozpoczęcie starań
2022.03 - IUI ❌
2022.04 - IUI ✅
beta 4 tydzień: 110
beta po kolejnych 4 dniach: 88
ciąża biochem.
08.2022 - punkcja, 12 komórek pobranych.
6 zapłodnionych -> ❄️❄️❄️
6 zamrożonych
08.2022 - transfer ❄️
Test ciążowy - ❌
10.2022 - druga punkcja (z COVID), 5 pobranych
4 zapłodnione -> ❄️
10.2022 - transfer ❄️
Test ciążowy - ❌
11.2022 - trzecia punkcja, 8 pobranych
6 zapłodnionych -> ❄️
11.2022 - transfer ❄️
24.11 - betaHCG -> 103
28.11 - betaHCG -> 780
19.12 - pierwsze USG -> jest serduszko
👩🏻
40 lat
👨🏼
39 lat (kiepskie parametry nasienia) -
Keglemegle wrote:Dziewczyny, a możecie polecić jakąś fajną aptekę online czy drogerię żeby można było zakupić praktycznie wszystko za jednym zamachem tj. rzeczy dla malucha i mamy? nie mam rozeznania w polskich sklepach a wolałabym w Polsce bo też większość rzeczy na mojej liście jest z polskich poleceń i tutaj w aptekach ich nie mają (np. sól fizjologiczna w ampułkach).