X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Sierpniowe mamy 2023
Odpowiedz

Sierpniowe mamy 2023

Oceń ten wątek:
  • ada.d Autorytet

Wysłany: 23 maja 2023, 18:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Keglemegle wrote:
    Dziewczyny, a możecie polecić jakąś fajną aptekę online czy drogerię żeby można było zakupić praktycznie wszystko za jednym zamachem tj. rzeczy dla malucha i mamy? nie mam rozeznania w polskich sklepach a wolałabym w Polsce bo też większość rzeczy na mojej liście jest z polskich poleceń i tutaj w aptekach ich nie mają (np. sól fizjologiczna w ampułkach).

Zdecydowanie genimi.pl, mają wszystko, ceny przystępne i blyskawiczna wysyłka.

Kocia i Psia mama 😺🐶
    👰‍♀️🤵‍♂️ 18.04.2015r
    age.png
  • Mellow Autorytet

Wysłany: 23 maja 2023, 18:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Keglemegle wrote:
    Dziewczyny, a możecie polecić jakąś fajną aptekę online czy drogerię żeby można było zakupić praktycznie wszystko za jednym zamachem tj. rzeczy dla malucha i mamy? nie mam rozeznania w polskich sklepach a wolałabym w Polsce bo też większość rzeczy na mojej liście jest z polskich poleceń i tutaj w aptekach ich nie mają (np. sól fizjologiczna w ampułkach).
    Od zawsze zamawiam wszystkie rzeczy apteczne w Gemini, ew. Superpharm online (tylko online, bo stacjonarnie jest dużo drożej)

age.png

Mum, wife, lawyer 👨‍👩‍👧‍👧👜
    08.2019 👧
    07.2023 👧
  • Mellow Autorytet

Wysłany: 23 maja 2023, 20:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wzięłam się za przegląd ciuchów po starszej. Mam torby próżniowe z Ikei i ambitny plan podzielić wszystkie ubranka na rozmiary i pochować do osobnych toreb. Będzie tego duuużo - od 56 do 110 🙈

Potem planuję przegląd książeczek i zabawek. Tu widzę spory plus posiadania dwójki, bo jednak te wszystkie Pucie, Kicie Kocie, zabawki Dumela czy Fisher Price nie są najtańsze, a my to już mamy i Młodszej poza gryzakami z zabawek praktycznie nic nie trzeba kupować.

Z innej beczki, będziecie chrzcić dzieci? Od razu takie maluszki czy większe? Myśmy pierwszą chrzcili na roczek, drugą pewnie dopiero też jak już będzie tuptać

age.png

08.2019 👧
    07.2023 👧
  • Usiasia Autorytet

Wysłany: 23 maja 2023, 20:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Vilka wrote:
    U mnie już się malutka przekręciła, bo nie mam kopniaków na dole bolesnych w pęcherz, tylko z powrotem przyjemne w okolicach pępka. Jeszcze nie dostałam w żebra, więc uwielbiam jak mnie kopie póki co :D A wczoraj na wizycie gin powiedziała, że położenie jest główkowe. I wiecie co, fika od 5 rano jak nie wiem, ale zaraz zjem śniadanie i wg mojej pani doktor muszę liczyć ruchy, jak nie będzie 6 ruchów to mam pilnie jechać na izbę przyjęć :D No absurd. Co za teoria w ogóle. Zazdroszcze wam rozsądnych lekarzy :)
    Mi z kolei położna mówiła, jak pytałam właśnie około miesiąca temu, że na tym etapie ruchy jeszcze nie muszą być regularne (z tym, że ja nie pytałam o liczenie) z drugiej strony zawsze lepiej dmuchać na zimne... Choć ja teraz nawet tak mam, że nieraz słabo czuję ruchy nawet jak leżę z rękoma na brzuchu. Innym razem nawet gdy coś robię i nie skupiam się na liczeniu to czuję je mocno
    Mellow wrote:
    Wzięłam się za przegląd ciuchów po starszej. Mam torby próżniowe z Ikei i ambitny plan podzielić wszystkie ubranka na rozmiary i pochować do osobnych toreb. Będzie tego duuużo - od 56 do 110

Ja właśnie tak zrobiłam. Okazało się że mam ubranka aż do rozmiaru 86 więc inaczej bym zginęła. Mam wciąż bardzo ambitny plan ogarniania w domu ale widzę że już ciężko się robi. I jak tak czytam co większość planuje to chyba jednak najpierw ogarnę resztę zakupów a później będę robić w domu. Żeby się czasem nie zdziwić.

Na marginesie, czy któraś z Was ma Neno Lindo? Zastanawiam się czy mieszczą się w nim duże butelki.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 23 maja 2023, 21:30

Edyta1 lubi tę wiadomość

preg.png

28.11.2022 - II
    21.12.2022 - jest 💓
  • Arga Autorytet

Wysłany: 24 maja 2023, 06:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mellow wrote:
    Wzięłam się za przegląd ciuchów po starszej. Mam torby próżniowe z Ikei i ambitny plan podzielić wszystkie ubranka na rozmiary i pochować do osobnych toreb. Będzie tego duuużo - od 56 do 110 🙈

Potem planuję przegląd książeczek i zabawek. Tu widzę spory plus posiadania dwójki, bo jednak te wszystkie Pucie, Kicie Kocie, zabawki Dumela czy Fisher Price nie są najtańsze, a my to już mamy i Młodszej poza gryzakami z zabawek praktycznie nic nie trzeba kupować.

Z innej beczki, będziecie chrzcić dzieci? Od razu takie maluszki czy większe? Myśmy pierwszą chrzcili na roczek, drugą pewnie dopiero też jak już będzie tuptać
    Ja mam ubranka do rozmiaru 150 🤣 a będę miała i większe po siostrzenicy 🤣

My nie chcrzcimy w ogóle ale znam dużo osób co nie chrzczą od razy tylko rok półtorej

age.png
  • welonka Autorytet

Wysłany: 24 maja 2023, 06:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mellow rowniez tak zrobimam posegregowane mam do rozmiaru 92. Piore 56-62 a 68 mam w szafie w worku próżniowym, reszte juz komórce trzymam. Ja jeszcze takie typowo letnie ukladalam osobno rozmiarem.

My pierwsza corke chrzciliśmy jak miala 3 miesiące we wrzesniu ale chcielismy ja ochrzcić przed zima. Teraz synka chyba dopiero na wiosne .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 24 maja 2023, 06:32

age.png
  • Vilka Autorytet

Wysłany: 24 maja 2023, 07:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    My ochrzcimy w przyszłym roku jak już będzie wiosna/lato.

👰🤵 2017
    👶🩷 08.2023
    18.10.2024 ⏸️
    Niedoczynność tarczycy - letrox 100

Wizyta 7.11 0,5cm
    Wizyta 19.11 1,54cm ❤️169ud/min
    Wizyta 26.11 2,25cm
    Wizyta 21.12 6,74cm
    Prenatalne 23.12 6,9cm🩷 girl 164ud/min
    07.01 wizyta 9,79cm🩷
    04.02 wizyta
    17.02 połówkowe
    23.04 prenatalne III trym.
    preg.png
  • Mania30 Autorytet

Wysłany: 24 maja 2023, 08:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No my też się zastanawiamy powoli bo z jednej strony podoba mi się taki maluch w białym beciku ale to już trzeba by było ok września-października chrzcić

• Arga Autorytet

Wysłany: 24 maja 2023, 08:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziś w Lidlu promka na pieluchy. Mam już po trzy opakowania 1 i 2. Może starczy 🤣

age.png
  • welonka Autorytet

Wysłany: 24 maja 2023, 09:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja juz slysze komenatrze ze dziecka do chrztu nie ubralam na bialo. Musze w takim razie dzisiaj starego do lidla zaciagnac

age.png
  • ada.d Autorytet

Wysłany: 24 maja 2023, 09:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    My się będziemy musieli zmierzyć z komentarzami na temat tego, że w ogóle dziecka nie ochrzcimy. I o ile z rodzicami nie będzie żadnego problemu, bo szanują nasze decyzje o tyle dla babci to będzie ogromny cios 🙈

Arjada, eweljina, Usiasia lubią tę wiadomość

Kocia i Psia mama 😺🐶
    👰‍♀️🤵‍♂️ 18.04.2015r
    age.png
  • Chantell88 Autorytet

Wysłany: 24 maja 2023, 09:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mellow wrote:

Ja sporo ubranek dostalam i też już są posegregowane rozmiarami i czekają na pranie 😄

Młody mial ok 5 miesięcy jak był chrzczony.. teraz bym chciala jakoś w nowym roku wiec drugie będzie troche większe.

Odwołali mi prenatalne.. juz drugi raz z medicover, zaraz bede dzwonić i ogarniać nowy termin.

10.2013-synek👶🩵
    07.2023-synek👶💙
    01.19- 6/7 tc mój Aniołek 💔
  • Arga Autorytet

Wysłany: 24 maja 2023, 09:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ada.d wrote:
    My się będziemy musieli zmierzyć z komentarzami na temat tego, że w ogóle dziecka nie ochrzcimy. I o ile z rodzicami nie będzie żadnego problemu, bo szanują nasze decyzje o tyle dla babci to będzie ogromny cios 🙈
    U mnie mieli nadzieję aż pojawiło się drugie dziecko i odpuścili bo już było wiadome, że nie bedziw chrztu 😅 chociaż nie wiem czemu każdy boi się co to będzie jak będą komunie. Planuję wtedy jakiś fajny wyjazd rodzinny do jakiś parków rozrywki i sądzę, że to będzie przyjemniejsze.

ada.d, Arjada, Mamitka lubią tę wiadomość

age.png
  • welonka Autorytet

Wysłany: 24 maja 2023, 09:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    My słuchaliśmy ze bedziemy miec dziecko to trzeba wziąć slub koscielny, bo co powiedza ludzie czy ksiadz(mieskzamy teraz na takiej malej wsi) jestesmy razem 12 lat mamy slub cywilny . Chcemy wziac koscielny z mezem tylko slub w kosciele z najblizszymi bez zadnych wesel,ale na sma mysl ze z nowu bede słuchać od tesciowej odechciewa mi sie (u nich musi byc wszytsko na pokaz). Juz po chrzcinach ile słyszeliśmy po kosciele do restauracji zaproslismy rodzicow i rodzenswto i tyle. Bez alkoholu ,mialo byc tam 3-4h i do domu . Ich ziec kupil sam wodke na stol ile pozniej sluchalam ze wstyd ze wodke kupil ze jedznia malo itp. Maz wzial i oddal im pieniadze ktore daly na prezent i powiedzial zeby kupily sobie za to wodke i jedzenie.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 24 maja 2023, 09:42

Marrud88 lubi tę wiadomość

age.png
  • Arga Autorytet

Wysłany: 24 maja 2023, 10:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    My to nawet cywilnego jeszcze nie mamy a trzecie dziecko w drodze 😅 i jakoś już mi się nie chce bo po tych ciążach za piękna już nie jestem więc straciliśmy okazję. W sumie nie wiem czy chciałabym zmieniać teraz nazwisko.

age.png
  • Mellow Autorytet

Wysłany: 24 maja 2023, 10:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja zostawiłam swoje nazwisko po ślubie, bo mam ciekawsze i rzadsze niż mąż 🙂

Pojutrze mieliśmy mieć sesję ciążową, a pogoda paskudna 🙈 Mam nadzieję, że siŵ jeszcze poprawi

age.png

08.2019 👧
    07.2023 👧
  • ada.d Autorytet

Wysłany: 24 maja 2023, 10:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    My mamy cywilny, kościelnego nigdy nie braliśmy nawet pod uwagę 🙊

Kocia i Psia mama 😺🐶
    👰‍♀️🤵‍♂️ 18.04.2015r
    age.png
  • Arga Autorytet

Wysłany: 24 maja 2023, 10:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja kościelnego też nie biorę pod uwagę ale partner niby by chciał ale to chyba na pokaz
    Ale widzę, że my to i cywilnego nie zrobimy bo już półtora roku od kiedy dał mi pierścionek i tyle. Ciągle wymyśla jakieś wymówki więc jednak sądzę, że ja nie będę już nalegać po tylu latach

age.png
  • welonka Autorytet

Wysłany: 24 maja 2023, 10:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja mieszkalam na przedmieściach malego miasta, a potem przprowadzilam sie do emza na taka mala wies mieszkamy tam prawie 6 lat i dla mnie najwiekszym szokiem bylo to gadanie bo co ludzie powiedza , a co ksiadz bo ten ma tak a ten tak a ta zrobila to itp. Do tej pory dla mnie jest to szokiem.

Mamitka lubi tę wiadomość

age.png
  • Evellka93 Ekspertka

Wysłany: 24 maja 2023, 11:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja tez mam tylko ślub cywilny i wiem, że w naszej parafii nie chcą chrzcić dzieci jeśli rodzice nie maja ślubu kościelnego . Ale na szczęście jest klasztor w którym nie robią problemów . Ale zastanawiam się jeszcze nad chrztem .
    Od wczoraj chwile pochodzę , coś zrobię w domu i mam wrażenie ze stawia mi się brzuch i bolą mnie plecy dlatego więcej poleruje i wzięłam No-spę. Mam nadzieje ze to przejdzie bo ciężko mi funkcjonować .

‹‹ 212 213 214 215 216 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Czy jestem w ciąży? - ciąża urojona a widoczne objawy ciąży

Zdarzyło Ci się usłyszeć coś, co bardzo chciałaś usłyszeć lub czego usłyszeć za wszelką cenę nie chciałaś, mimo panującej wokół ciszy? Czasem nasz mózg płata nam figle. Jeśli bardzo czegoś pragniemy, jesteśmy skłonni dostrzegać przejawy tego pragnienia, mimo ich braku. Wiele kobiet starających się o dziecko, co miesiąc zasatanawia się: "Czy jestem w ciąży?", dostrzega u siebie pierwsze objawy ciąży, po czym po wykonaniu testu ciążowego widzi jedną kreskę. Ciąża urojona czy "urojenie ciążowe" - jak je rozpoznać? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Przyczyny niepowodzenia in vitro - jakie?

Procedura in vitro to niekiedy jedyna szansa dla par bezskutecznie starających się o dziecko i walczących z niepłodnością. Choć skuteczność metody jest wysoka, niestety nie zawsze kończy się sukcesem... Jakie są najczęstsze przyczyny niepowodzeń przy IVF?

CZYTAJ WIĘCEJ

Płodność mężczyzn - przyczyny obniżonej płodności i sposoby na poprawę

Płodność mężczyzn na przestrzeni lat uległa znacznemu pogorszeniu. Dlaczego jakość nasienia współczesnych mężczyzn jest obniżona? Jakie są najczęstsze przyczyny problemów z płodnością? Co zrobić, aby wesprzeć i poprawić męską płodność?

CZYTAJ WIĘCEJ