X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Sierpniowe mamy 2023
Odpowiedz

Sierpniowe mamy 2023

Oceń ten wątek:
  • ada.d Autorytet

Wysłany: 23 maja 2023, 18:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Keglemegle wrote:
    Dziewczyny, a możecie polecić jakąś fajną aptekę online czy drogerię żeby można było zakupić praktycznie wszystko za jednym zamachem tj. rzeczy dla malucha i mamy? nie mam rozeznania w polskich sklepach a wolałabym w Polsce bo też większość rzeczy na mojej liście jest z polskich poleceń i tutaj w aptekach ich nie mają (np. sól fizjologiczna w ampułkach).

Zdecydowanie genimi.pl, mają wszystko, ceny przystępne i blyskawiczna wysyłka.

Kocia i Psia mama 😺🐶
    👰‍♀️🤵‍♂️ 18.04.2015r
    age.png
  • Mellow Autorytet

Wysłany: 23 maja 2023, 18:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Keglemegle wrote:
    Dziewczyny, a możecie polecić jakąś fajną aptekę online czy drogerię żeby można było zakupić praktycznie wszystko za jednym zamachem tj. rzeczy dla malucha i mamy? nie mam rozeznania w polskich sklepach a wolałabym w Polsce bo też większość rzeczy na mojej liście jest z polskich poleceń i tutaj w aptekach ich nie mają (np. sól fizjologiczna w ampułkach).
    Od zawsze zamawiam wszystkie rzeczy apteczne w Gemini, ew. Superpharm online (tylko online, bo stacjonarnie jest dużo drożej)

age.png

Mum, wife, lawyer 👨‍👩‍👧‍👧👜
    08.2019 👧
    07.2023 👧
  • Mellow Autorytet

Wysłany: 23 maja 2023, 20:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wzięłam się za przegląd ciuchów po starszej. Mam torby próżniowe z Ikei i ambitny plan podzielić wszystkie ubranka na rozmiary i pochować do osobnych toreb. Będzie tego duuużo - od 56 do 110 🙈

Potem planuję przegląd książeczek i zabawek. Tu widzę spory plus posiadania dwójki, bo jednak te wszystkie Pucie, Kicie Kocie, zabawki Dumela czy Fisher Price nie są najtańsze, a my to już mamy i Młodszej poza gryzakami z zabawek praktycznie nic nie trzeba kupować.

Z innej beczki, będziecie chrzcić dzieci? Od razu takie maluszki czy większe? Myśmy pierwszą chrzcili na roczek, drugą pewnie dopiero też jak już będzie tuptać

age.png

08.2019 👧
    07.2023 👧
  • Usiasia Autorytet

Wysłany: 23 maja 2023, 20:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Vilka wrote:
    U mnie już się malutka przekręciła, bo nie mam kopniaków na dole bolesnych w pęcherz, tylko z powrotem przyjemne w okolicach pępka. Jeszcze nie dostałam w żebra, więc uwielbiam jak mnie kopie póki co :D A wczoraj na wizycie gin powiedziała, że położenie jest główkowe. I wiecie co, fika od 5 rano jak nie wiem, ale zaraz zjem śniadanie i wg mojej pani doktor muszę liczyć ruchy, jak nie będzie 6 ruchów to mam pilnie jechać na izbę przyjęć :D No absurd. Co za teoria w ogóle. Zazdroszcze wam rozsądnych lekarzy :)
    Mi z kolei położna mówiła, jak pytałam właśnie około miesiąca temu, że na tym etapie ruchy jeszcze nie muszą być regularne (z tym, że ja nie pytałam o liczenie) z drugiej strony zawsze lepiej dmuchać na zimne... Choć ja teraz nawet tak mam, że nieraz słabo czuję ruchy nawet jak leżę z rękoma na brzuchu. Innym razem nawet gdy coś robię i nie skupiam się na liczeniu to czuję je mocno
    Mellow wrote:
    Wzięłam się za przegląd ciuchów po starszej. Mam torby próżniowe z Ikei i ambitny plan podzielić wszystkie ubranka na rozmiary i pochować do osobnych toreb. Będzie tego duuużo - od 56 do 110

Ja właśnie tak zrobiłam. Okazało się że mam ubranka aż do rozmiaru 86 więc inaczej bym zginęła. Mam wciąż bardzo ambitny plan ogarniania w domu ale widzę że już ciężko się robi. I jak tak czytam co większość planuje to chyba jednak najpierw ogarnę resztę zakupów a później będę robić w domu. Żeby się czasem nie zdziwić.

Na marginesie, czy któraś z Was ma Neno Lindo? Zastanawiam się czy mieszczą się w nim duże butelki.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 23 maja 2023, 21:30

Edyta1 lubi tę wiadomość

preg.png

28.11.2022 - II
    21.12.2022 - jest 💓
  • Arga Autorytet

Wysłany: 24 maja 2023, 06:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mellow wrote:
    Wzięłam się za przegląd ciuchów po starszej. Mam torby próżniowe z Ikei i ambitny plan podzielić wszystkie ubranka na rozmiary i pochować do osobnych toreb. Będzie tego duuużo - od 56 do 110 🙈

Potem planuję przegląd książeczek i zabawek. Tu widzę spory plus posiadania dwójki, bo jednak te wszystkie Pucie, Kicie Kocie, zabawki Dumela czy Fisher Price nie są najtańsze, a my to już mamy i Młodszej poza gryzakami z zabawek praktycznie nic nie trzeba kupować.

Z innej beczki, będziecie chrzcić dzieci? Od razu takie maluszki czy większe? Myśmy pierwszą chrzcili na roczek, drugą pewnie dopiero też jak już będzie tuptać
    Ja mam ubranka do rozmiaru 150 🤣 a będę miała i większe po siostrzenicy 🤣

My nie chcrzcimy w ogóle ale znam dużo osób co nie chrzczą od razy tylko rok półtorej

age.png
  • welonka Autorytet

Wysłany: 24 maja 2023, 06:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mellow rowniez tak zrobimam posegregowane mam do rozmiaru 92. Piore 56-62 a 68 mam w szafie w worku próżniowym, reszte juz komórce trzymam. Ja jeszcze takie typowo letnie ukladalam osobno rozmiarem.

My pierwsza corke chrzciliśmy jak miala 3 miesiące we wrzesniu ale chcielismy ja ochrzcić przed zima. Teraz synka chyba dopiero na wiosne .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 24 maja 2023, 06:32

age.png
  • Vilka Autorytet

Wysłany: 24 maja 2023, 07:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    My ochrzcimy w przyszłym roku jak już będzie wiosna/lato.

👰🤵 2017
    👶🩷 08.2023
    18.10.2024 ⏸️
    Niedoczynność tarczycy - letrox 100

Wizyta 7.11 0,5cm
    Wizyta 19.11 1,54cm ❤️169ud/min
    Wizyta 26.11 2,25cm
    Wizyta 21.12 6,74cm
    Prenatalne 23.12 6,9cm🩷 girl 164ud/min
    07.01 wizyta 9,79cm🩷
    04.02 wizyta 295g🩷
    17.02 połówkowe 388g🩷
    04.03 wizyta 590g🩷
    25.03 wizyta 965g
    22.04 wizyta 1800g
    23.04 prenatalne 1600g🩷
    22.05 wizyta

preg.png
  • Mania30 Autorytet

Wysłany: 24 maja 2023, 08:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No my też się zastanawiamy powoli bo z jednej strony podoba mi się taki maluch w białym beciku ale to już trzeba by było ok września-października chrzcić

• Arga Autorytet

Wysłany: 24 maja 2023, 08:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziś w Lidlu promka na pieluchy. Mam już po trzy opakowania 1 i 2. Może starczy 🤣

age.png
  • welonka Autorytet

Wysłany: 24 maja 2023, 09:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja juz slysze komenatrze ze dziecka do chrztu nie ubralam na bialo. Musze w takim razie dzisiaj starego do lidla zaciagnac

age.png
  • ada.d Autorytet

Wysłany: 24 maja 2023, 09:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    My się będziemy musieli zmierzyć z komentarzami na temat tego, że w ogóle dziecka nie ochrzcimy. I o ile z rodzicami nie będzie żadnego problemu, bo szanują nasze decyzje o tyle dla babci to będzie ogromny cios 🙈

Arjada, eweljina, Usiasia lubią tę wiadomość

Kocia i Psia mama 😺🐶
    👰‍♀️🤵‍♂️ 18.04.2015r
    age.png
  • Chantell88 Autorytet

Wysłany: 24 maja 2023, 09:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mellow wrote:

Ja sporo ubranek dostalam i też już są posegregowane rozmiarami i czekają na pranie 😄

Młody mial ok 5 miesięcy jak był chrzczony.. teraz bym chciala jakoś w nowym roku wiec drugie będzie troche większe.

Odwołali mi prenatalne.. juz drugi raz z medicover, zaraz bede dzwonić i ogarniać nowy termin.

10.2013-synek👶🩵
    07.2023-synek👶💙
    01.19- 6/7 tc mój Aniołek 💔
  • Arga Autorytet

Wysłany: 24 maja 2023, 09:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ada.d wrote:
    My się będziemy musieli zmierzyć z komentarzami na temat tego, że w ogóle dziecka nie ochrzcimy. I o ile z rodzicami nie będzie żadnego problemu, bo szanują nasze decyzje o tyle dla babci to będzie ogromny cios 🙈
    U mnie mieli nadzieję aż pojawiło się drugie dziecko i odpuścili bo już było wiadome, że nie bedziw chrztu 😅 chociaż nie wiem czemu każdy boi się co to będzie jak będą komunie. Planuję wtedy jakiś fajny wyjazd rodzinny do jakiś parków rozrywki i sądzę, że to będzie przyjemniejsze.

ada.d, Arjada, Mamitka lubią tę wiadomość

age.png
  • welonka Autorytet

Wysłany: 24 maja 2023, 09:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    My słuchaliśmy ze bedziemy miec dziecko to trzeba wziąć slub koscielny, bo co powiedza ludzie czy ksiadz(mieskzamy teraz na takiej malej wsi) jestesmy razem 12 lat mamy slub cywilny . Chcemy wziac koscielny z mezem tylko slub w kosciele z najblizszymi bez zadnych wesel,ale na sma mysl ze z nowu bede słuchać od tesciowej odechciewa mi sie (u nich musi byc wszytsko na pokaz). Juz po chrzcinach ile słyszeliśmy po kosciele do restauracji zaproslismy rodzicow i rodzenswto i tyle. Bez alkoholu ,mialo byc tam 3-4h i do domu . Ich ziec kupil sam wodke na stol ile pozniej sluchalam ze wstyd ze wodke kupil ze jedznia malo itp. Maz wzial i oddal im pieniadze ktore daly na prezent i powiedzial zeby kupily sobie za to wodke i jedzenie.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 24 maja 2023, 09:42

Marrud88 lubi tę wiadomość

age.png
  • Arga Autorytet

Wysłany: 24 maja 2023, 10:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    My to nawet cywilnego jeszcze nie mamy a trzecie dziecko w drodze 😅 i jakoś już mi się nie chce bo po tych ciążach za piękna już nie jestem więc straciliśmy okazję. W sumie nie wiem czy chciałabym zmieniać teraz nazwisko.

age.png
  • Mellow Autorytet

Wysłany: 24 maja 2023, 10:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja zostawiłam swoje nazwisko po ślubie, bo mam ciekawsze i rzadsze niż mąż 🙂

Pojutrze mieliśmy mieć sesję ciążową, a pogoda paskudna 🙈 Mam nadzieję, że siŵ jeszcze poprawi

age.png

08.2019 👧
    07.2023 👧
  • ada.d Autorytet

Wysłany: 24 maja 2023, 10:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    My mamy cywilny, kościelnego nigdy nie braliśmy nawet pod uwagę 🙊

Kocia i Psia mama 😺🐶
    👰‍♀️🤵‍♂️ 18.04.2015r
    age.png
  • Arga Autorytet

Wysłany: 24 maja 2023, 10:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja kościelnego też nie biorę pod uwagę ale partner niby by chciał ale to chyba na pokaz
    Ale widzę, że my to i cywilnego nie zrobimy bo już półtora roku od kiedy dał mi pierścionek i tyle. Ciągle wymyśla jakieś wymówki więc jednak sądzę, że ja nie będę już nalegać po tylu latach

age.png
  • welonka Autorytet

Wysłany: 24 maja 2023, 10:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja mieszkalam na przedmieściach malego miasta, a potem przprowadzilam sie do emza na taka mala wies mieszkamy tam prawie 6 lat i dla mnie najwiekszym szokiem bylo to gadanie bo co ludzie powiedza , a co ksiadz bo ten ma tak a ten tak a ta zrobila to itp. Do tej pory dla mnie jest to szokiem.

Mamitka lubi tę wiadomość

age.png
  • Evellka93 Ekspertka

Wysłany: 24 maja 2023, 11:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja tez mam tylko ślub cywilny i wiem, że w naszej parafii nie chcą chrzcić dzieci jeśli rodzice nie maja ślubu kościelnego . Ale na szczęście jest klasztor w którym nie robią problemów . Ale zastanawiam się jeszcze nad chrztem .
    Od wczoraj chwile pochodzę , coś zrobię w domu i mam wrażenie ze stawia mi się brzuch i bolą mnie plecy dlatego więcej poleruje i wzięłam No-spę. Mam nadzieje ze to przejdzie bo ciężko mi funkcjonować .

‹‹ 212 213 214 215 216 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Niedoczynność tarczycy podczas starania o dziecko

Tarczyca to niewielki gruczoł umiejscowiony na szyi człowieka, który wytwarza hormony i ma ogromny wpływ na funkcjonowanie całego organizmu. Dlaczego tak często obniża płodność kobiety? Jak rozpoznać najczęstsze choroby tarczycy: niedoczynność i nadczynność? Przeczytaj w eksperckim artykule w całości poświęconym tarczycy! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak pielęgnować skórę podczas ciąży?

W czasie ciąży skóra wymaga specjalnego traktowania - wystarczy poświęcić kilka minut dziennie, aby zadbać o jej dobrą kondycję i sprawić, by była bardziej elastyczna. Może to być bardzo pomocne w zminimalizowaniu ryzyka powstania rozstępów. Sprawdź, jak pielęgnować skórę podczas ciąży. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Brak okresu a negatywny test ciążowy, czyli o przyczynach spóźniającej się miesiączki

Każda kobieta doświadczyła lub doświadczy spóźniającej się miesiączki, nie będąc w ciąży. Z jakich przyczyn miesiączka może się spóźniać? Co robić, kiedy krwawienie miesiączkowe nie wystąpiło, a testy ciążowe wychodzą negatywnie? Po ilu dniach warto zgłosić się do lekarza? 

CZYTAJ WIĘCEJ