Sierpniowe mamy 2023
-
WIADOMOŚĆ
-
Keglemegle wrote:Dziewczyny, a możecie polecić jakąś fajną aptekę online czy drogerię żeby można było zakupić praktycznie wszystko za jednym zamachem tj. rzeczy dla malucha i mamy? nie mam rozeznania w polskich sklepach a wolałabym w Polsce bo też większość rzeczy na mojej liście jest z polskich poleceń i tutaj w aptekach ich nie mają (np. sól fizjologiczna w ampułkach).
Zdecydowanie genimi.pl, mają wszystko, ceny przystępne i blyskawiczna wysyłka.
-
Keglemegle wrote:Dziewczyny, a możecie polecić jakąś fajną aptekę online czy drogerię żeby można było zakupić praktycznie wszystko za jednym zamachem tj. rzeczy dla malucha i mamy? nie mam rozeznania w polskich sklepach a wolałabym w Polsce bo też większość rzeczy na mojej liście jest z polskich poleceń i tutaj w aptekach ich nie mają (np. sól fizjologiczna w ampułkach).
-
Wzięłam się za przegląd ciuchów po starszej. Mam torby próżniowe z Ikei i ambitny plan podzielić wszystkie ubranka na rozmiary i pochować do osobnych toreb. Będzie tego duuużo - od 56 do 110 🙈
Potem planuję przegląd książeczek i zabawek. Tu widzę spory plus posiadania dwójki, bo jednak te wszystkie Pucie, Kicie Kocie, zabawki Dumela czy Fisher Price nie są najtańsze, a my to już mamy i Młodszej poza gryzakami z zabawek praktycznie nic nie trzeba kupować.
Z innej beczki, będziecie chrzcić dzieci? Od razu takie maluszki czy większe? Myśmy pierwszą chrzcili na roczek, drugą pewnie dopiero też jak już będzie tuptać -
Vilka wrote:U mnie już się malutka przekręciła, bo nie mam kopniaków na dole bolesnych w pęcherz, tylko z powrotem przyjemne w okolicach pępka. Jeszcze nie dostałam w żebra, więc uwielbiam jak mnie kopie póki co A wczoraj na wizycie gin powiedziała, że położenie jest główkowe. I wiecie co, fika od 5 rano jak nie wiem, ale zaraz zjem śniadanie i wg mojej pani doktor muszę liczyć ruchy, jak nie będzie 6 ruchów to mam pilnie jechać na izbę przyjęć No absurd. Co za teoria w ogóle. Zazdroszcze wam rozsądnych lekarzy
Mellow wrote:Wzięłam się za przegląd ciuchów po starszej. Mam torby próżniowe z Ikei i ambitny plan podzielić wszystkie ubranka na rozmiary i pochować do osobnych toreb. Będzie tego duuużo - od 56 do 110
Ja właśnie tak zrobiłam. Okazało się że mam ubranka aż do rozmiaru 86 więc inaczej bym zginęła. Mam wciąż bardzo ambitny plan ogarniania w domu ale widzę że już ciężko się robi. I jak tak czytam co większość planuje to chyba jednak najpierw ogarnę resztę zakupów a później będę robić w domu. Żeby się czasem nie zdziwić.
Na marginesie, czy któraś z Was ma Neno Lindo? Zastanawiam się czy mieszczą się w nim duże butelki.Wiadomość wyedytowana przez autora: 23 maja 2023, 21:30
Edyta1 lubi tę wiadomość
-
Mellow wrote:Wzięłam się za przegląd ciuchów po starszej. Mam torby próżniowe z Ikei i ambitny plan podzielić wszystkie ubranka na rozmiary i pochować do osobnych toreb. Będzie tego duuużo - od 56 do 110 🙈
Potem planuję przegląd książeczek i zabawek. Tu widzę spory plus posiadania dwójki, bo jednak te wszystkie Pucie, Kicie Kocie, zabawki Dumela czy Fisher Price nie są najtańsze, a my to już mamy i Młodszej poza gryzakami z zabawek praktycznie nic nie trzeba kupować.
Z innej beczki, będziecie chrzcić dzieci? Od razu takie maluszki czy większe? Myśmy pierwszą chrzcili na roczek, drugą pewnie dopiero też jak już będzie tuptać
My nie chcrzcimy w ogóle ale znam dużo osób co nie chrzczą od razy tylko rok półtorej -
Mellow rowniez tak zrobimam posegregowane mam do rozmiaru 92. Piore 56-62 a 68 mam w szafie w worku próżniowym, reszte juz komórce trzymam. Ja jeszcze takie typowo letnie ukladalam osobno rozmiarem.
My pierwsza corke chrzciliśmy jak miala 3 miesiące we wrzesniu ale chcielismy ja ochrzcić przed zima. Teraz synka chyba dopiero na wiosne .Wiadomość wyedytowana przez autora: 24 maja 2023, 06:32
-
My ochrzcimy w przyszłym roku jak już będzie wiosna/lato.
-
My się będziemy musieli zmierzyć z komentarzami na temat tego, że w ogóle dziecka nie ochrzcimy. I o ile z rodzicami nie będzie żadnego problemu, bo szanują nasze decyzje o tyle dla babci to będzie ogromny cios 🙈
Arjada, eweljina, Usiasia lubią tę wiadomość
-
Mellow wrote:Wzięłam się za przegląd ciuchów po starszej. Mam torby próżniowe z Ikei i ambitny plan podzielić wszystkie ubranka na rozmiary i pochować do osobnych toreb. Będzie tego duuużo - od 56 do 110 🙈
Z innej beczki, będziecie chrzcić dzieci? Od razu takie maluszki czy większe? Myśmy pierwszą chrzcili na roczek, drugą pewnie dopiero też jak już będzie tuptać
Ja sporo ubranek dostalam i też już są posegregowane rozmiarami i czekają na pranie 😄
Młody mial ok 5 miesięcy jak był chrzczony.. teraz bym chciala jakoś w nowym roku wiec drugie będzie troche większe.
Odwołali mi prenatalne.. juz drugi raz z medicover, zaraz bede dzwonić i ogarniać nowy termin.10.2013-synek👶🩵
07.2023-synek👶💙
01.19- 6/7 tc mój Aniołek 💔 -
ada.d wrote:My się będziemy musieli zmierzyć z komentarzami na temat tego, że w ogóle dziecka nie ochrzcimy. I o ile z rodzicami nie będzie żadnego problemu, bo szanują nasze decyzje o tyle dla babci to będzie ogromny cios 🙈
ada.d, Arjada, Mamitka lubią tę wiadomość
-
My słuchaliśmy ze bedziemy miec dziecko to trzeba wziąć slub koscielny, bo co powiedza ludzie czy ksiadz(mieskzamy teraz na takiej malej wsi) jestesmy razem 12 lat mamy slub cywilny . Chcemy wziac koscielny z mezem tylko slub w kosciele z najblizszymi bez zadnych wesel,ale na sma mysl ze z nowu bede słuchać od tesciowej odechciewa mi sie (u nich musi byc wszytsko na pokaz). Juz po chrzcinach ile słyszeliśmy po kosciele do restauracji zaproslismy rodzicow i rodzenswto i tyle. Bez alkoholu ,mialo byc tam 3-4h i do domu . Ich ziec kupil sam wodke na stol ile pozniej sluchalam ze wstyd ze wodke kupil ze jedznia malo itp. Maz wzial i oddal im pieniadze ktore daly na prezent i powiedzial zeby kupily sobie za to wodke i jedzenie.
Wiadomość wyedytowana przez autora: 24 maja 2023, 09:42
Marrud88 lubi tę wiadomość
-
Ja kościelnego też nie biorę pod uwagę ale partner niby by chciał ale to chyba na pokaz
Ale widzę, że my to i cywilnego nie zrobimy bo już półtora roku od kiedy dał mi pierścionek i tyle. Ciągle wymyśla jakieś wymówki więc jednak sądzę, że ja nie będę już nalegać po tylu latach -
Ja mieszkalam na przedmieściach malego miasta, a potem przprowadzilam sie do emza na taka mala wies mieszkamy tam prawie 6 lat i dla mnie najwiekszym szokiem bylo to gadanie bo co ludzie powiedza , a co ksiadz bo ten ma tak a ten tak a ta zrobila to itp. Do tej pory dla mnie jest to szokiem.
Mamitka lubi tę wiadomość
-
Ja tez mam tylko ślub cywilny i wiem, że w naszej parafii nie chcą chrzcić dzieci jeśli rodzice nie maja ślubu kościelnego . Ale na szczęście jest klasztor w którym nie robią problemów . Ale zastanawiam się jeszcze nad chrztem .
Od wczoraj chwile pochodzę , coś zrobię w domu i mam wrażenie ze stawia mi się brzuch i bolą mnie plecy dlatego więcej poleruje i wzięłam No-spę. Mam nadzieje ze to przejdzie bo ciężko mi funkcjonować .