X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Sierpniowe mamy 2023
Odpowiedz

Sierpniowe mamy 2023

Oceń ten wątek:
  • adukow Autorytet

Wysłany: 24 maja 2023, 11:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Chantell88 wrote:
    Ja sporo ubranek dostalam i też już są posegregowane rozmiarami i czekają na pranie 😄

Młody mial ok 5 miesięcy jak był chrzczony.. teraz bym chciala jakoś w nowym roku wiec drugie będzie troche większe.

Odwołali mi prenatalne.. juz drugi raz z medicover, zaraz bede dzwonić i ogarniać nowy termin.

uu, ja wczoraj miałam w Medicover. Ale @Chantell88 może to i lepiej dla Ciebie. Raz miałam na Wojskowej to dużo więcej szczegółów się dowiedziałam, aniżeli od tego naszego doktorka :d
    Jeśli chodzi o chrzest to celujemy we wrzesień/październik.
    Właśnie robię zamówienie na gemini :d jaki macie aspirator do nosa, korzystacie?

age.png
  • adukow Autorytet

Wysłany: 24 maja 2023, 11:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    pierzecie ciuszki w proszku czy kapsułkach?

age.png
  • Arga Autorytet

Wysłany: 24 maja 2023, 12:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja będę kapsułki kupować.

age.png
  • Evellka93 Ekspertka

Wysłany: 24 maja 2023, 12:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja w płynie

Megi93 lubi tę wiadomość

• Mellow Autorytet

Wysłany: 24 maja 2023, 12:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja w płynie Bobini Baby. Proszków ani kapsułek od lat nie używamy, tylko płyny.

Aspirator to oczywiscie Katarek, no i Frida na doraźne gluty 😉 Zamówilam bobasowi nowe jedno i drugie, żeby nie używała tych od siostry, bo to pewnie niezbyt higieniczne

Megi93 lubi tę wiadomość

age.png

Mum, wife, lawyer 👨‍👩‍👧‍👧👜
    08.2019 👧
    07.2023 👧
  • adukow Autorytet

Wysłany: 24 maja 2023, 12:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mellow wrote:
    Ja w płynie Bobini Baby. Proszków ani kapsułek od lat nie używamy, tylko płyny.

Aspirator to oczywiscie Katarek, no i Frida na doraźne gluty 😉 Zamówilam bobasowi nowe jedno i drugie, żeby nie używała tych od siostry, bo to pewnie niezbyt higieniczne

przy tym Katarku jest napisane: "Urządzenie usuwa zalegającą wydzielinę, dzięki odpowiednio zmodyfikowanej sile ssącej domowego odkurzacza". Podłączaliście go do odkurzacza? :>

age.png
  • Chantell88 Autorytet

Wysłany: 24 maja 2023, 12:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    adukow wrote:
    uu, ja wczoraj miałam w Medicover. Ale @Chantell88 może to i lepiej dla Ciebie. Raz miałam na Wojskowej to dużo więcej szczegółów się dowiedziałam, aniżeli od tego naszego doktorka :d
    Jeśli chodzi o chrzest to celujemy we wrzesień/październik.
    Właśnie robię zamówienie na gemini :d jaki macie aspirator do nosa, korzystacie?

Tez tak pomyślałam... I idę w poniedziałek na Wojskowa😊 doktorek z Medicover małomówny jest😄

Mellow od jutra ma się pogoda poprawic😉

Ciuszki będę prac w płynie Bobini.

Gdyby któraś szukała jakiś fajnych ciazowych kolarek to polecam te z sklepu internetowego Lidla,właśnie mi przyszły i są super bo materiał delikatny,rozciągliwy i nic nie uciska.

10.2013-synek👶🩵
    07.2023-synek👶💙
    01.19- 6/7 tc mój Aniołek 💔
  • Mellow Autorytet

Wysłany: 24 maja 2023, 12:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tak, to się podłącza do odkurzacza. Wiem, brzmi strasznie, ale działa i zapewniam, że mozgu dziecku nie wysysa 😄 Myślę, że większość mam nie wyobraza sobie życia bez Katarka 😉 Aspiratory elektryczne nigdy tak nie wyciągną glutków jak Katarek, nawet chwalony Nosiboo Pro (wiem, bo używalismy jakis czas)

adukow, Ciąża2023 lubią tę wiadomość

age.png

Mum, wife, lawyer 👨‍👩‍👧‍👧👜
    08.2019 👧
    07.2023 👧
  • Arga Autorytet

Wysłany: 24 maja 2023, 12:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Też będę kupować nowy katarek bo mój miał już 7 lat i jakoś tak doszłam do wniosku, że trzeba nowy kupić 🙈
    Odciąganie kataru to jest straszna rzecz 😅 walka normalnie a im starsze tym gorzej 🙈

adukow lubi tę wiadomość

age.png
  • Chantell88 Autorytet

Wysłany: 24 maja 2023, 13:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Katarek super sprawa,potwierdzam:)

adukow lubi tę wiadomość

10.2013-synek👶🩵
    07.2023-synek👶💙
    01.19- 6/7 tc mój Aniołek 💔
  • eweljina Ekspertka

Wysłany: 24 maja 2023, 14:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dla mnie, jako osoby do kościoła nieuczęszczającej, nie wierzącej w żaden grzech pierworodny i inne bujdy (powtarzam, dla mnie) chrzciny odpadają, byłaby to hipokryzja lub uszczęśliwienie babci rocznik 41, my rodzice nie chcemy z kościołem mieć nic wspólnego, babcia musi to jakoś przełknąć. :p

Katarek słyszałam, że działa też bez odkurzacza, choć na razie wydaje mi się to obrzydliwe, te ciągnięcie gilków własnymi ustami haha.

ada.d, Mamitka lubią tę wiadomość

E
    age.png
  • welonka Autorytet

Wysłany: 24 maja 2023, 14:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mu kupujemy na baterie haxe i drugi zwykly . Ja piore w proszku i płynie

age.png
  • Arjada Ekspertka

Wysłany: 24 maja 2023, 14:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    My też używaliśmy katarka i znowu będziemy bo sprawdza się mega. Też nie chrzcimy. Córkę ochrzcilismy po roku bo właśnie daliśmy sobie wejść na głowę gadaniem babć itp ale tym razem już tego nie zrobimy. Ślub mamy cywilny i kościelnego nie mamy zamiaru brać. We wrześniu właśnie nam pyknie 10 lat po ślubie 😆 a też pamiętam jak gadali ludzie że w ciąży na pewno jestem że ślub szybko bierzemy. A my najzwyczajniej w świecie byliśmy zakochani, a dziecko to się nam pojawiło dopiero po 2 latach od ślubu. Nie robiliśmy też wesela itp.

eweljina lubi tę wiadomość

• Mamitka Autorytet

Wysłany: 24 maja 2023, 15:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    My też nie chrzcimy. My z mężem mamy ślub kościelny ale nasze spostrzeżenia co do instytucji kościoła bardzo się pozmieniały i nie zamierzamy jej chrzcić. Jak będzie kiedyś sama chciała do ślubu na przykład to się ochrzci. Ciekawe co moja teściowa (81lat ) powie jak się dowie😅 chyba na zawał pierdyknie bo ona to krzyżem przed ołtarzem leży. Moja mama na szczęście myślę podobnie jak my więc u nas jest prosta sprawa 😉 aczkolwiek każdy robi jak uważa i ja uważam że właśnie każdy ma wybór.

eweljina lubi tę wiadomość

age.png
    18.07.2023 - córeczka Maja 👶
  • Vilka Autorytet

Wysłany: 24 maja 2023, 16:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mamitka, a przy okazji zagadam bo wspomniałaś o wieku swojej teściowej. Moja jest przed 80tka, ma się w miarę dobrze, ale wiek jednak podeszły. Czy nie masz obaw przed zostawianiem maleństwa pod opieką takiej starszej osoby? Bo ja mam ale jeszcze boje się rozmawiać z partnerem na ten temat żeby go nie urazić.

Mamitka lubi tę wiadomość

👰🤵 2017
    👶🩷 08.2023
    18.10.2024 ⏸️
    Niedoczynność tarczycy - letrox 100

Wizyta 7.11 0,5cm
    Wizyta 19.11 1,54cm ❤️169ud/min
    Wizyta 26.11 2,25cm
    Wizyta 21.12 6,74cm
    Prenatalne 23.12 6,9cm🩷 girl 164ud/min
    07.01 wizyta 9,79cm🩷
    04.02 wizyta
    17.02 połówkowe
    23.04 prenatalne III trym.
    preg.png
  • Evellka93 Ekspertka

Wysłany: 24 maja 2023, 17:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja mam teściową w bloku na przeciwko dosłownie widzę ich okna od siebie na wprost . Poza tym moja teściowa jest wychowawcą w domu dziecka więc nawet bardziej liczę na jej pomoc niż mojej mamy , która jest schorowana i tylko narzeka , że nie ma siły . Z siostrzenicą nie chciała też zostać i siostra musiała dać małą przez to do żłobka bo druga babcia pracuje . A znów mamy męża babcię , która przeskoczy moją 10 razy a ma 77 lat .

• welonka Autorytet

Wysłany: 24 maja 2023, 19:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Vilka mysle ze duzo zalezy od stanu zdrowia sil i checi . Znam 80 latke ktora odbiera wnuczke ze żłobka wnuka z przedszkola zajmuje sie nimi i jezdzi jescze na rowerze. Moja tesciowa jest przed 60 a nie chetnie zostawała z corka jak zsotala to na maks polgodziny i to juz takim pol rocznym,a mieszkamy na tym samym powdorku, moja mama jest po 60 i zostala juz z corka jak miala 6 dni na 2 h.

Bylam na wizycie macica jest dzuzo miększa mam skonczyc luteine i zobaczymy za dwa tygodnie jak bedzie . Potwierdzil mlody obrócił sie i w koncu bylo widac buze akuart zjewal i mial takie male usteczka i ruszal ta buzia . Daje mi zdjecie z usg i mowi ze to na pamiatke patrze na zdjecie a tam jajeczka i sisiorek:d

Usiasia lubi tę wiadomość

age.png
  • Vilka Autorytet

Wysłany: 24 maja 2023, 19:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A u mnie wyszło z posiewu pochwy bakterie ecoli :(
    Będę musiała brać antybiotyk. Czy któraś z was brała augmentin w ciąży? Niech to szlag.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 24 maja 2023, 19:11

👰🤵 2017
    👶🩷 08.2023
    18.10.2024 ⏸️
    Niedoczynność tarczycy - letrox 100

Wizyta 7.11 0,5cm
    Wizyta 19.11 1,54cm ❤️169ud/min
    Wizyta 26.11 2,25cm
    Wizyta 21.12 6,74cm
    Prenatalne 23.12 6,9cm🩷 girl 164ud/min
    07.01 wizyta 9,79cm🩷
    04.02 wizyta
    17.02 połówkowe
    23.04 prenatalne III trym.
    preg.png
  • Mamitka Autorytet

Wysłany: 24 maja 2023, 19:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Vilka wrote:
    Mamitka, a przy okazji zagadam bo wspomniałaś o wieku swojej teściowej. Moja jest przed 80tka, ma się w miarę dobrze, ale wiek jednak podeszły. Czy nie masz obaw przed zostawianiem maleństwa pod opieką takiej starszej osoby? Bo ja mam ale jeszcze boje się rozmawiać z partnerem na ten temat żeby go nie urazić.
    Na szczęście moja teściowa mieszka daleko i jak się po księżniczkę nie pojedzie to nas nie odwiedza 🤣 z tym tematem mam spokój 😁

Vilka, Mellow, Marrud88 lubią tę wiadomość

age.png
    18.07.2023 - córeczka Maja 👶
  • Salea Autorytet

Wysłany: 24 maja 2023, 19:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Moja lekarka jeszcze nie robiła mi posiewu, a zapomniałam dzisiaj o to zapytać. Ale to chyba przez to że powiedziała, że młody jest w dobrej kondycji, wagę ma słuszną jak na 28 tydz (1250g), jest ruchliwy, a u mnie szyjka długa i zamknięta. Ucieszyłam się z tych dobrych wieści :-) Jedyny minus że obrócony tyłkiem w stronę wyjścia, śmiejemy się że już ma wszystko w d... a jeszcze sie nie urodził :-)
    Ostatnio robię na każdą wizytę mocz i widzę różnice w wynikach zależnie od labu. Tam, gdzie mają na miejscu labolatoria i badają od razu wyniki były perfekcyjne, a ostatnio robiłam w innym, z którego wysyłali próbki do badań do innego miasta, a panie nie wkładały pojemniczków do lodówki, i wyszły w moczu bakterie. Lekarka uczuliła, żeby jednak zwrócić uwagę czy mocz musi odbyć jakąś dalszą podróż, bo wtedy mogą wyjść w wynikach różne cyrki, warto o tym pamiętać.

‹‹ 213 214 215 216 217 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Nieregularny okres. Przyczyny i objawy nieregularnych cykli miesiączkowych.

Nieregularny okres nie zawsze musi świadczyć o zaburzeniach, czy problemach hormonalnych. Na pewnych etapach życia nieregularne cykle są okresem przejściowym. Kiedy jednak nieregularne cykle warto skonsultować z lekarzem? Jakie są najczęstsze przyczyny nieregularnych cykli miesiączkowych? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Przygotowanie do porodu - o czym warto pamiętać?

Poród to wyjątkowe przeżycie dla każdej kobiety. Czy można się jakoś do niego przygotować? O czym warto pamiętać, kiedy termin porodu zbliża się wielkimi krokami? Kliknij i przeczytaj nasze sprawdzone sposoby! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Ciąża bliźniacza – wszystko co musimy o niej wiedzieć

Ciąża bliźniacza to rodzaj ciąży wielopłodowej, podczas której w macicy kobiety rozwijają się jednocześnie dwa płody. Ciąże bliźniacze stanowią około 1,25% wszystkich ciąż, czyli średnio jeden na sto porodów kończy się przyjściem na świat nie jednego, a dwójki dzieci. Współcześnie coraz więcej ciąż to właśnie ciąże bliźniacze. Przeczytaj i dowiedz się m.in. jak powstaje ciąża bliźniacza, jakie są jej rodzaje i jakie może powodować ryzyka. 

CZYTAJ WIĘCEJ