Sierpniowe mamy 2023
-
WIADOMOŚĆ
-
nick nieaktualnyVilka wrote:Nie śpię całą noc, skurcze, jedziemy zaraz do szpitala bo się nasilają, dają popalić i są co 5 minut.
Powodzenia Vilka, daj znać jak sytuacja trzymany kciuki.
Ja już na nogach, w koszuli szpitalnej. Także teraz tylko czekać na swoją kolej i koło południa mała będzie już z namiMimi__, Farfalla, Arga, welonka, adukow lubią tę wiadomość
-
Evellka93 wrote:Wczoraj skończone 39 tyg . Dał skierowanie na szpital
Powiedział , że będą decydować czy indukować czy nie mam do niego zadzwonić jak będę na izbie bo on akurat będzie w ten dzień . Ja mam cukrzyce .
Na pewno już nie chce tego masażu . Tak mnie to bardzo bolało i cały wieczór ból brzucha . Zastanawia mnie to czy to w ogóle jest dobre takie siłowe „pomaganie „ myślałam ze zejdę na tym fotelu 😞Arga lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
Dzień dobry. Powiem szczerze, że moje trzecie dziecko jak na razie to aniołek 😅 aż się dziwię, że takie ciche, spokojne dziecko w ogóle jest możliwe 🤣 ładnie je, śpi, nawet da się odłożyć jak mocno zaśnie. I najważniejsze ona nie drze się, nigdy. Coś tam czasem szczeka jak żyrafa i trochę głośniej gada jak za długo zmieniam pieluchę ale w porównaniu do moich poprzednich to naprawdę mnie nie stresuje 😉
Wczoraj byliśmy na sesji noworodkowej i udało się ją zrobić na spokojnie ze starszakami w 45 minut 😅 i była tylko jedna jedna przerwa na cyca i zmianę pieluchy. Tak więc powiem szczerze, że do trzech razy sztuka 🤣Farfalla, Mellow lubią tę wiadomość
-
Dawno do was nie zaglądałam ale u nas nie było za dobrze. Jestem tydz. po porodzie a nie mam synka przy sobie. Leży na OIOM teoretycznie jest zdrowy ale jego organizm nie transportuje cukrów. Dopóki jest nacukrzany jest ok ale jak go odłączają spada i szukają przyczyny takich spadków bo na razie nie wiedzą jak i czym go leczyć.
-
Mania30 wrote:Dawno do was nie zaglądałam ale u nas nie było za dobrze. Jestem tydz. po porodzie a nie mam synka przy sobie. Leży na OIOM teoretycznie jest zdrowy ale jego organizm nie transportuje cukrów. Dopóki jest nacukrzany jest ok ale jak go odłączają spada i szukają przyczyny takich spadków bo na razie nie wiedzą jak i czym go leczyć.
-
Arga wrote:Współczuję 😞 od samego początku tak miał? To musi być trudne dla was. Oby szybko wymyślili jak możecie być razem.
-
Mania30 wrote:Tak zaraz po porodzie przy badaniach miał bardzo niski cukier ale podobno to się zdarza po ciąży cukrzycowej dziecko się adaptuje poprostu dłużej ale to może trwać ok 48 godz a u niego nie mija organizm sam produkuje za mało. Badają go na różne choroby metaboliczne może do końca tyg będą jakieś wyniki. Większość chorób jest uleczalna a najgorszy przypadek insulina do końca życia
Trzymam kciuki za maluszka , na pewno jak ustawią leki będzie wszystko w porządku 🙂 -
Megi93 wrote:Myśle, że takie bolesne zabiegi nie są dobre 😔
Czułam się cały wieczór jak z najboleśniejszym okresem plus to plamienie . -
Mimi__ wrote:Trzymam kciuki dziewczyny!
Ja tankuje do fula młodego, zaraz pierwszy raz wsiądę w samochód, odwożę małą do żłobka i idę do Lidla. No dawno mnie tak głupie zakupy nie cieszyły 😃
Oj tak ☺️ ja wczoraj kosmetyczka, zakupy spożywcze + przejażdżka autkiem. Takie małe, a cieszy!
Powiedzcie mi czy to prawda z tymi żłobkami, że trzeba zapisywać malucha czym prędzej? Położna nam powiedziała, ze nieważne czy publiczne czy prywatne, ale jak mamy już pesel to żeby lepiej ustawiać sie w kolejce 😮
@Arga, rozśmieszyło mnie to porównanie do żyrafy, haha 😂
@Mania30, jestem z Wami duchem! Niech synek szybko dołącza do Waszego domu cały i zdrów
Dziewczyny, które rodziły naturalnie i były szyte: mam pytanie dot. szwów, które mają się wchłonąć/wypaść - czy to już u Was nastąpiło? :>Wiadomość wyedytowana przez autora: 18 sierpnia 2023, 10:18
-
Evellka93 wrote:A brałaś insulinę w ciąży i jakie cukry miałaś ?
Trzymam kciuki za maluszka , na pewno jak ustawią leki będzie wszystko w porządku 🙂 -
Hej dziewczyny,
Gratulacje dla nowo rozpakowanych.
Mania trzymam kciuki żeby lekarze ogarnęli co się dzieje i wymyślili sposób żeby dziecko było silne i zdrowe.
Arga, dałaś mi nadzieję, że któreś z kolejnych dzieci da się odłożyć. Bo teraz nie ma opcji za bardzo. Juz mnie wszyscy ochrzaniają, że dziecko do noszenia przyzwyczaiłam (ona od powrotu ze szpitala była raczej nieodkładalna).
Ja mam dzisiaj jakiś kryzys, najgorsze że od przyszłego tygodnia już będę zupełnie sama z małą (teraz jeszcze wpada moja mama to chociaż sniadanie mi podrzuca, ale jutro wyjeżdża do pracy). Do tego dziś mała zakrztusiła mi się po ulaniu, mleko poszło jej nosem, zaczęła szukać powietrza a ja trochę w panice ale jakoś ogarnęłam. Mam powoli traumę przed karmieniem jej, bo raz tez tak zachłysnęła się podczas jedzenia...Maura lubi tę wiadomość
-
Usiasia, mojej mleko leci nosem co drugie karmienie, już przestałam przy tym panikować, odciągam Fridą i tyle 🙈 Ja mam chyba hiperlaktacje, bo mam bardzo dużo tego mleka, jak w nocy nie karmię 3-4 h ciagiem, to małą dosłownie zalewam jak się obudzi, mleko strzela fontanną po ścianach 🫣
U nas po jednej dobrej nocce dziś znów się zes*ało, Pola nie spała od 1 do 4 🤪 -
Mania gratulacje , mmi zycze zeby szybko znalelezi przyczynyr , czy mozesz byc caly czas z malym w szpitalu az znajda przyczyne ?
Usia moj co karmienie krztusi sie i co chwile ulewa do tego stopnia ze idzie im nosem . Moja corka byla odkladalna malo wymagajaca a syn teraz to odwrotnosc.
Adukow ja tez juz zaliczylam fryzjera ,i dwa razy w tygodniu jezdze z corka na zajecia taneczne i tam czrkam na vorke i mam godizne spopoju ,tozmawiam z innymi mamami albo czytam ksiazke . W roku szkolnym kuz bedzie jezdzil z nami na te zajecia . I dzisiaj mowie do meza vzy pojedzie do paczkomatu i po zakupy ,to mpwi ze on zostaje z malym a ja pojade wieczorem , od razu zgodzilam sie
Mellow u nas dzisiaj maly pierwszy raz spal 3.5 h tylko szkoda ze w tym czasie strasza obudzila sie i nie kogla zasnac
-
Mania30 wrote:Nie brałam, nie miałam skoków cukrów no może jakieś pojedyncze. Ale moja cukrzycę już wykluczyli bo to za długo trwa. Ja to się boje że mogło wpłynąć na to moje leczenie a mianowicie szczepienie limfocytami. Nie jest to obojętne dla organizmu.... wtedy liczyło się tylko to żebym utrzymała ciążę a teraz może dawać taki plon
A skąd podejrzenie, że to może być kwesta szczepień? Pytam bo my też jesteśmy po. Szczepiliscie się w APC u Paśnika? -
Zbieram już się parę dni żeby coś napisać.. ostatnio mieliśmy małe problemy kupkowe ale chyba wychodzimy na prostą,położna powiedziala ze między 3-6 tyg jest to normalne.
3 ciężkie nocki byly.. dzisiejsza juz fajna bo pobudka o 1 i o 5 pozniej spal do 7.30
Kciuki za rodzące!
Adukow z tymi żłobkami slyszalam se tak jest,na pewno z państwowymi z prywatnymi ciężko mi powiedzieć.
Wybraliśmy się w tym upale na spacer.. wrocilam mokra i umęczona😅
Tak piszecie o tych wyjściach do kosmetyczki itp to ja już zdążyłam zaliczyć fryzjera,zrobic pazury i zaliczyć wizytę u kosmetyczki 2 h
Zawsze jak gdzies sama jade to muzyka na full i wtedy się relaksuje:D
10.2013-synek👶🩵
07.2023-synek👶💙
01.19- 6/7 tc mój Aniołek 💔 -
Dziewczyny a jak walczycie z bólami brzuszka u maluchów? U nas czasem zdarzają się takie kolki, że nie dajemy rady psychicznie, tak mały się drze i pręży. Żal nam go strasznie, ale żadne masaże i termoforki nie działają, czujemy się okropnie bezradni
-
Salea wrote:Dziewczyny a jak walczycie z bólami brzuszka u maluchów? U nas czasem zdarzają się takie kolki, że nie dajemy rady psychicznie, tak mały się drze i pręży. Żal nam go strasznie, ale żadne masaże i termoforki nie działają, czujemy się okropnie bezradni
-
Nie mam kiedy telefonu wziąć do ręki 😅 ja chyba zaproszę doradczynię laktacyjna, bo niby wiem co in jak, pokarm jest, ale młody nie wydaje się być najedzony nawet jak wisi godzinę na cycach, przełyka dobrze itd ale mógłby jeść jeść i jeść. Mi kazali budzić co 3h dzidzie na karmienie
-
ada.d wrote:A skąd podejrzenie, że to może być kwesta szczepień? Pytam bo my też jesteśmy po. Szczepiliscie się w APC u Paśnika?
Dostaliśmy już wszystkie wyniki tych badań co mu robili i jest zdrowy. Miał jakieś bakterie, które prawdopodobnie nabył z niewydolnego łożyska i to mogło być przyczyną popadania w hipoglikemię. Przejdzie antybiotykoterapię i powinno być dobrzeEvellka93, Maura lubią tę wiadomość