Sierpniowe mamy 2023
-
WIADOMOŚĆ
-
Jak wygląda u Was rutyna z usypianiem nocnym? Ile razy w nocy maluszki Wam sie budzą na karmienie?
Ja pierwsza corke od zawsze usypialam na piersi, a przy Poli o dziwo jest inaczej - ostatnio najpierw karmię, potem kąpię i w końcu noszę i lulam do uśnięcia. Jest to dla mnie duzo bardziej meczące, ale zdecydowanie zredukowało kłopoty brzuszkowe, jak mala sie nie najada tuż przed spaniem.
Dzis w ogole zaliczylismy pierwszy caly dzien w jednym ubranku, bo nie było ulewania i wymiotków 💪 -
U nas ewidentnie problem z trawieniem laktozy.. nadal karmie mieszanie bo to żarłoczna bestia ale tylko butlą. Piersi nie chce w ogóle. Bolesne gazy, przelewanie w brzuchu, rozwodnione mocno kupki. Zastanawiamy się nad delicolem ale córka po nim wymiotowała i było jeszcze gorzej. Mimo że je i moje i modyfikowane to budzi się ogólnie max co 3 godziny, czasem krócej. Też karmie przed kąpielą i faktycznie później jest dłużej spokój z brzuchem. Rutyny żadnej nie wprowadzamy jakoś szczególnie.
-
nick nieaktualny
-
Evellka93 wrote:Wstałam do ubikacji i odszedł mi czop . Faktycznie nie da się tego z niczym pomylić . Bobolewa mnie brzuch póki co . Może coś samo ruszy 😀
-
Evellka93 wrote:No ale te bóle się nie nasilają nic cały czas takie jak na okres . Mąż wrócił z nocki z pracy poszedł spać 😅 Lekarz mi mówił , że jechać jak skurcze będą się nasilały i co 15-20 minut . Tak bym chciała zeby się samo zaczęło bez tej indukcji .
-
Arjada wrote:U nas ewidentnie problem z trawieniem laktozy.. nadal karmie mieszanie bo to żarłoczna bestia ale tylko butlą. Piersi nie chce w ogóle. Bolesne gazy, przelewanie w brzuchu, rozwodnione mocno kupki. Zastanawiamy się nad delicolem ale córka po nim wymiotowała i było jeszcze gorzej. Mimo że je i moje i modyfikowane to budzi się ogólnie max co 3 godziny, czasem krócej. Też karmie przed kąpielą i faktycznie później jest dłużej spokój z brzuchem. Rutyny żadnej nie wprowadzamy jakoś szczególnie.
-
Megi93 wrote:U mnie przez cały dzień te skurcze byly słabe, słabsze niż na okres a nasiliły się dopiero wieczorem i wtedy stwierdziłam ze trzeba jechać do szpitala. A i one były bardzo częste, pod wieczór już co 3-5 minut. Także myśle, że częstotliwość skurczy może być u każdej kobiety rożna, ważne żebyś czuła, ze się nasilają. Skoro już odszedł czop to powinno być dobrze. Dawaj znać
-
Evellka93 wrote:Dzięki pocieszyłaś mnie 🙂 wpadłam w wir szybkiego ogarniania mieszkania . Tak myślę , że może przez te moje bolesne miesiączki inaczej mogę też czuć te bóle i tym bardziej , że mam je od dłuższego czasu . Ale ponoć nie da się pomylić tego z niczym wiec czekam … dam znać .
-
Salea u mnie podobnie, odstawienie Vigantolu bardzo poprawiło sytuację w nocy, ale ogólnie mój syn też się preży, napina, widac że jeździ mu w brzuszku boleśnie próbowałam dawac Delicol ale nic to nie dało, ale wciąż się zastanawiam czy nie ma alergii na bmk, przestałam od kilku dni pić mleko krowie, ale tak to jem wszystko...może powinnam stosować restrykcyjną diete eliminacyjną
-
Mellow wrote:Jak wygląda u Was rutyna z usypianiem nocnym? Ile razy w nocy maluszki Wam sie budzą na karmienie?
Ja pierwsza corke od zawsze usypialam na piersi, a przy Poli o dziwo jest inaczej - ostatnio najpierw karmię, potem kąpię i w końcu noszę i lulam do uśnięcia. Jest to dla mnie duzo bardziej meczące, ale zdecydowanie zredukowało kłopoty brzuszkowe, jak mala sie nie najada tuż przed spaniem.
Dzis w ogole zaliczylismy pierwszy caly dzien w jednym ubranku, bo nie było ulewania i wymiotków 💪 -
U nas kąpiel, jedzenie na full i sen. Diana zasypia przy karmieniu, wypluwa sutka i przytula się do cycucha. Dziś było przyjemnie, zasnęła ok. północy, pierwsza pobudka po 4:00, a następna już taka, że można witać dzień. Rutyny na razie jeszcze brak, choć widzę, ze z każdym dniem bobo coraz większe 🙈 nie mogę się zdecydować na matę, wszystko takie pstrokate. Chciałabym z pałąkiem. Podlinkujcie jeżeli udało Wam się dorwać coś fajnego 😉 dziś czeka mnie wycieczka do apteki, bo odstawiłyśmy ten Vigantol. Zobaczymy jak z inną witaminą, choć to pewnie chybił trafił. W następnym tygodniu USG bioderek.
-
Adukow ja zamawiam taką właśnie też szukalam nie pstrokatej
https://www.mimulo.pl/luksusowa-edukacyjna-mata-z-minki-z-melodia-playto-mis--39511?gad=1&gclid=CjwKCAjwloynBhBbEiwAGY25dGwJsHDnKeuM8Ec2Mnyvq86a20gt39qFXicdv3zgN_EMcfcuVGf8ghoCr_AQAvD_BwE
A u nas było pięknie, Zuzia jadła co 3-4h, budziłam ją w nocy na jedzenie, a tu bach, 12 dzień i przyszedł kryzys laktacyjny. Cały dzień na piersi i ciągle płacz, bo mało. Dostała pierwszy raz butelkę i zasnęła w końcu na 4h. Za to w nocy mega jazda, prężenie, ból brzucha, a rano... wysypka na brzuchu i nogach, troszkę na buzi. Położna po zdjęciu powiedziała że nie wygląda na uczulenie na mleko bo byłoby na buzi, ale sama nie wiem. Zjadłam wczoraj poerwszy raz botwinkę i pomidory, więc ewentualnie coś z tego...
W każdym razie teraz odsypia, jadła ładnie cały ranek, zobaczymy co dalej....adukow lubi tę wiadomość
-Dwójka dzieci na pokładzie (9 i 6)
-listopadowe poronienie samoistne 5tc
-4.12 - 2 kreski 🥰
-6. 12 - beta 149, progesteron 24,9
17.12 - beta 12226
19.12 - zarodek i serduszko (6t+2d)
7.01 - 2 cm malucha, serce bije, wszystko gra
4.02 - 6,5 cm, usg w porządku, prawdopodobnie dziewczynka -
U Nas butla,odkładam do łóżeczka i zasypia.
Od wczoraj znow cos mu się nasililo z brzuszkiem i gazami.. u nas cos jest z ta nietolerancja laktozy I ten delikol dawał rade ale od wczoraj to jest płacz i krzyk.. nawet noszenie na rękach i lulanie srednio pomaga..😒
10.2013-synek👶🩵
07.2023-synek👶💙
01.19- 6/7 tc mój Aniołek 💔 -
Salea biogaja to jest probiotyk nie jest to na kolki , ja daje biogaje rano a doraznie w razie dolegliwości Brzuszkowych bobotic forte . H nas bole brzyszkowe xo co jakis czas ale maly bardzo szybko je i lapie powietrze
Adukow szybko macie bioderka u nas powiedzieli ze pi 6 tygodniu mamy 11 wrzesnia .
U nas rutyny brak jedzenie kapiel o 20 potem trzeba tulic az usnie ,tuli go zazwyczaj maz a ja usypiam starsza.
My jutro mamy kontroloe morfologi i mamy soarwdzix tez terczyce.
A ja zauzwazylam jak gdzies jestesmy z malym albo ktos u nas jest to on caly czas spi jak jest maz tak samo a jak ja jwstem z nimi sama to on tylko chce byc na rekach i ciezko go uspic jak usnie spi 20 ninut i koniec -
Ja maty materiałowej nie kupuję, miałam przy starszej i wiem juz, że ona starcza tylko na chwilę, poza tym dla rozwoju dziecka lepiej, zeby odpychało się od twardego.
My kupilismy matę piankową Toddlekind, stawiamy na niej baby gym z zabawkami, karty kontrastowe i dzidzia spokojnie pół godziny wytrzymuje, a jak siostra zabawia, to nawet i dłużej 🙂 W ogóle odpukać, ale póki co mamy mega miłość ze strony starszej i zero zazdrości, oby tak zostało, wspaniale się patrzy na taką relację rodzeństwa 🥰
Wiadomość wyedytowana przez autora: 24 sierpnia 2023, 12:22
Chantell88, adukow, eweljina, Marrud88, Maura lubią tę wiadomość
-
Młoda odzyskała wagę urodzeniową z małą nadwyżką 😊 wczoraj nie chciała długo zasnąć tylko wisiała i wisiała. Na dworze musiałam z nią siedzieć i karmić a starsze latały po placu. W końcu poszła spać około 23.30. Jestem padnięta. Nie wiem jak ja wrócę do budzenia się po 6 i wychodzenia z nimi do przedszkola i szkoły 🙈
Muszę chyba kupić poduszkę ortopedyczna bo młoda nie chce trzymać główki prosto tylko ciągle na jeden bok się układa. -
Arga wrote:Młoda odzyskała wagę urodzeniową z małą nadwyżką 😊 wczoraj nie chciała długo zasnąć tylko wisiała i wisiała. Na dworze musiałam z nią siedzieć i karmić a starsze latały po placu. W końcu poszła spać około 23.30. Jestem padnięta. Nie wiem jak ja wrócę do budzenia się po 6 i wychodzenia z nimi do przedszkola i szkoły 🙈
Muszę chyba kupić poduszkę ortopedyczna bo młoda nie chce trzymać główki prosto tylko ciągle na jeden bok się układa.
U Nas też sam problem.. polecasz jakas konkretna poduszkę?10.2013-synek👶🩵
07.2023-synek👶💙
01.19- 6/7 tc mój Aniołek 💔