Sierpniowe mamy 2023
-
WIADOMOŚĆ
-
Vilka wrote:Właśnie sobie uświadomiłam, że za chwilę na forum pojawia się SIERPNIOWE MAMY 2024 😱
W sumie to nasze dzieci zostały poczęte głównie w listopadzie rok temu 😁 ja nawet znam dokładna datę 😂
I rok bez wina zaraz 🤣Vilka, Marrud88, ada.d lubią tę wiadomość
-
Welonka my mamy dicogel gastro ale są też jakieś inne. Na razie nie widzę spektakularnych efektów, ale dopiero dwa dni stosujemy. Trzeba pamiętać że ulewanie to nie to samo, refluks jest jak ulewa strawioną/nadtrawioną trešcią żołądka i widać, że piecze dziecko w przełyku. U nas nawet słychać jak walczy z połykaniem tego co sie cofa, zaczęło się tak z tydzień temu i nie bardzo umiemy sobie z tym radzić, a dziecko widać że się męczy.
Próbujcie, może u was zadziała. -
Dziewczyny, moje dziecko spało wczoraj pierwszy raz na spacerze w gondoli, 40 min bez płaczu. Aż z sama zaplakałam z ulgi, że się udało 😅 albo to tylko epizod łaski ze strony syna albo jesteśmy na dobrej drodze 💪🏼
eweljina, ada.d, Mimi__, adukow, Vilka lubią tę wiadomość
-
Welonka a konsultowałaś u pediatry? My umówiliśmy własnie wizyte, podobno z refluksu czasem potrafi powstać zapalenie pluc bez objawów, idziemy sprawdzić mlodego i podpytać co robić. Mam nadzieję, że nie każe mi odstawić nabiału, bo poranna kawa z mlekiem to najwieksza przyjemnosc dnia, wtedy Antek jest z tata a ja pije CIEPŁE capuccino 😅
-
Vilka wrote:Właśnie sobie uświadomiłam, że za chwilę na forum pojawia się SIERPNIOWE MAMY 2024 😱
W sumie to nasze dzieci zostały poczęte głównie w listopadzie rok temu 😁 ja nawet znam dokładna datę 😂
Ja 17 .11 robilam test❤️ a 15.11 mam urodziny wiec taki piekny prezencik dostalam.Wiadomość wyedytowana przez autora: 9 listopada 2023, 08:56
ada.d, adukow, Vilka lubią tę wiadomość
10.2013-synek👶🩵
07.2023-synek👶💙
01.19- 6/7 tc mój Aniołek 💔 -
Chantell88 wrote:Ja 17 .11 robilam test❤️ a 15.11 mam urodziny wiec taki piekny prezencik dostalam.
Ja pamiętam zrobiłam test podczas meczu mistrzostw świata ⚽️ Polska - Arabia Saudyjska 🙈 teraz po roku mamy w ten dzień chrzest, 26 listopada magic ✨Vilka, Chantell88 lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
https://mamadu.pl/168298,do-wszystkich-matek-ktore-czuja-ze-opadaja-z-sil-te-slowa-maja-moc
Dziewczyny piękny tekst, przeczytajcie 🤗Wiadomość wyedytowana przez autora: 9 listopada 2023, 13:47
-
Salea wrote:Welonka a konsultowałaś u pediatry? My umówiliśmy własnie wizyte, podobno z refluksu czasem potrafi powstać zapalenie pluc bez objawów, idziemy sprawdzić mlodego i podpytać co robić. Mam nadzieję, że nie każe mi odstawić nabiału, bo poranna kawa z mlekiem to najwieksza przyjemnosc dnia, wtedy Antek jest z tata a ja pije CIEPŁE capuccino 😅
-
Mam kłopot z odkładaniem małej do łóżeczka na noc. Zasypia wieczorem tylko i wyłącznie przy cycku że mną w łóżku i jak ja odkładam do łóżeczka to się budzi i płacze więc wszystko od nowa się zaczyna. Da się coś z tym zrobić? Czy po prostu przejdzie jej jak będzie większa? W ciągu dnia zasypia w wózku sama bez cycka więc tu nie ma problemu. Najgorzej noce...
-
Właśnie nie tyle co potrzebuje jeść, bo nawet w ciągu dnia już je o wiele rzadziej (kp tylko), co po prostu bliskości i poczucia bezpieczeństwa przy mamie po prostu... Tyle wyczytałam w necie.
-
Ja też tylko kp widocznie nasze maluszki potrzebują bliskości mamy i cycuszki do zaśnięcia ☺️
Swoją drogą jak tak patrze na swoją córkę to szkoda mi dzidziusiów, które nie są karmione piersią, Pozbawione są tej bliskości z mamusią, a to, że niektóre maluszki same odrzucają pierś to w ogóle jest dziwne, moja bez cycka by nie wytrzymała chybaVilka lubi tę wiadomość
-
Dziewczyny ja też KP i mój sposób na odlladamie do łóżeczka to kluczowa zasada - nie za szybko 😅 gdzieś kiedyś przeczytałam że pierwsze 20 minut snu u dziecka to ta faza lekka, czuwania, dopiero po około 20 minutach dziecko przechodzi w kolejną fazę. I ja rzeczywiście po wieczornym karmieniu trzymam ją na sobie jeszcze około pół godziny I wtedy odkładam. W.wiekszosci się udaje i śpi do tej 3 czy 4, a czasami powtarzać. Ale u mnie ta zasada zadziałała, chociaż kiedyś też próbowałam po 5 minutach 😅
Vilka lubi tę wiadomość
-Dwójka dzieci na pokładzie (9 i 6)
-listopadowe poronienie samoistne 5tc
-4.12 - 2 kreski 🥰
-6. 12 - beta 149, progesteron 24,9
17.12 - beta 12226
19.12 - zarodek i serduszko (6t+2d)
7.01 - 2 cm malucha, serce bije, wszystko gra
4.02 - 6,5 cm, usg w porządku, prawdopodobnie dziewczynka -
A ja odkladam od razu po karmie jak zaczyna sie wiericic daje smoczka pieluszke pod brodke i spi . Wieczorem zasypia sam . Ja nie wiem gdzie robie blad ale Antek w nocy budzi aie 2h od nowa i to juz trwa dlugo mam wrazenie z etak wjst od zmiany czasu . Do rego starsza corka ma jakąś faze ze sa potwory w pokoju i przychodzi di nas w nocy spac . Dzisiaj rano ogarnlema starsza do przedszkola maz ja zabralam a ja jedyna sluszna rzecz zrobilam poszlam z Antkiem soac spalismy do 9:d
Ja kupowalam takie od 0 -15 i sa jescze dobre -
Szyharku wrote:Dziewczyny ja też KP i mój sposób na odlladamie do łóżeczka to kluczowa zasada - nie za szybko 😅 gdzieś kiedyś przeczytałam że pierwsze 20 minut snu u dziecka to ta faza lekka, czuwania, dopiero po około 20 minutach dziecko przechodzi w kolejną fazę. I ja rzeczywiście po wieczornym karmieniu trzymam ją na sobie jeszcze około pół godziny I wtedy odkładam. W.wiekszosci się udaje i śpi do tej 3 czy 4, a czasami powtarzać. Ale u mnie ta zasada zadziałała, chociaż kiedyś też próbowałam po 5 minutach 😅
Ja też czekam dłuższą chwilę i odkładam dopiero, jak widzę że głęboko zasnęła, zazwyczaj działa
Wiadomość wyedytowana przez autora: 13 listopada 2023, 10:05
04/22 26tc 👼
07/23 38tc 🌈