Tydzień dla Płodności   

Nie przegap swojej szansy!
Umów się na pierwszą wizytę u lekarza specjalisty za 1zł.
Tylko do 23 listopada   
SPRAWDŹ
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Sierpniowe mamy 2024
Odpowiedz

Sierpniowe mamy 2024

Oceń ten wątek:
  • Anetka1610 Koleżanka

Wysłany: 6 lutego, 20:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Betkaa wrote:
    Widzę Nowy Targ, to ja z niedaleka ale bliżej Zakopanego 😁 w którym szpitalu planujesz rodzić? 🙂
    Śliczne zdjęcie 🫠 gratuluję dziewczyny. U mnie płeć jeszcze nirpotwierdzona, gin mi tylko powiedział, że sterczącego nic nie widział 🤣 ale, że dziewczyny często lubią się okazywać chłopakami nie potwierdzał płci, żeby nie tracić na wiarygodności, dopóki nie będzie pewien 😁
    Ja mieszkam 10km od Nowego Targu 🙂 pierwszy poród miałam w Suchej Beskidzkiej i chyba tam będę chciała wrócić;) trochę szpital w Nowym Targu ma złą opinię a Ty gdzie planujesz? Mi niby potwierdził płeć ale wiadomo jeszcze może się zmienić na chlopaka :)

👱‍♀️32l
    🧔27l
    👰‍♂️💒28.11.2020
    03.01.2021 ⏸️
    28.01.2021 mamy dwa 💚💚
    24.08.2021 Maja(2490g) Oskar(3350g) 💕👩‍❤️‍👨
    14.12.2023 ⏸️
    03.01.2024 0.94cm szczęścia 💚(7+0)
    17.01.2024 1.95cm 💚 (8+4)
    06.02.2024 5.57cm dziewczynka 🩷(12+2)
    preg.png
  • Cerva Autorytet

Wysłany: 6 lutego, 20:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Małgosiagosia wrote:
    Ja jeszcze nie mam ani jednego ubranka. 😀

Ja mam jedno czarne body z kolorowym nadrukiem z Amsterdamu, bo Mąż był teraz w delegacji i przywiózł. 😛

Evvee27, Ewappp, Małgosiagosia, Mamma-mia lubią tę wiadomość

31 🙋🏼‍♀️
    👶🏼 2024
  • Kitana Przyjaciółka

Wysłany: 6 lutego, 20:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ja wczoraj wróciłam z torbą ciuszków z Pepco 😅🫣 Zabrałam pierworodną na bobozakupy na pocieszenie, że będzie braciszek, a nie wymarzona siostrzyczka 😁

Małgosiagosia lubi tę wiadomość

preg.png
  • Betkaa Ekspertka

Wysłany: 6 lutego, 20:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Evvee27 wrote:
    Czekaj z Poronina mój tata ma przyjaciela to chyba niedaleko ? 🤭
    Ja mam dużo jakbyś chciała 🤫
    Niedaleko, druga strona od Zakopanego 🙂

👶 4.02.2020 synek 💙
    👼 25.12.2022 poronienie zatrzymane 13 tc 💔
    ⏸️ 26.11.2023 💝
    👶 1.08.2024 córeczka 🩷

📋 niedoczynność tarczycy, V Leiden
    💊 Euthyrox, Clexane40, Acard150, Duphaston, Nospa, Mg, wit
    age.png
  • Betkaa Ekspertka

Wysłany: 6 lutego, 20:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anetka1610 wrote:
    Ja mieszkam 10km od Nowego Targu 🙂 pierwszy poród miałam w Suchej Beskidzkiej i chyba tam będę chciała wrócić;) trochę szpital w Nowym Targu ma złą opinię a Ty gdzie planujesz? Mi niby potwierdził płeć ale wiadomo jeszcze może się zmienić na chlopaka :)
    Ja planuję w Zakopanem tam gdzie pierwszy poród, nie mam złych wspomnień 🙂 ale dziewczyny z okolicy często wybierają też Suchą Beskidzką 🙂

Wiadomość wyedytowana przez autora: 6 lutego, 20:52

👶 4.02.2020 synek 💙
    👼 25.12.2022 poronienie zatrzymane 13 tc 💔
    ⏸️ 26.11.2023 💝
    👶 1.08.2024 córeczka 🩷

📋 niedoczynność tarczycy, V Leiden
    💊 Euthyrox, Clexane40, Acard150, Duphaston, Nospa, Mg, wit
    age.png
  • Evvee27 Autorytet

Wysłany: 6 lutego, 20:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja też nie mam ani jednego ciuszka 😅
    Moj mąż o syn są niezadowoleni że chłopiec 😂 mój mąż stwierdził że znów jego geny będą takie to my zwariujemy przecież 🤪 (rzeczywiście syn ma geny po nim i obydwoje są identyczni pod względem charakteru, jakby mu z oka wypadł)

A jeśli chodzi o imię to chyba zostaniemy przy Wiktorze lub Maksymilianie 🤪

Cerva, Ewappp, Małgosiagosia lubią tę wiadomość

• Cerva Autorytet

Wysłany: 6 lutego, 20:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    @klaudia a co z Twoją torbielą na jajniku? Wchłonęła się? Bo u mnie na wizycie w czwartek nic o niej nie wspomniał, mi się przypomniało już po wyjściu, dziś też totalnie o tym zapomniałam. 🙈😛

31 🙋🏼‍♀️
    👶🏼 2024
  • Ewappp Autorytet

Wysłany: 6 lutego, 21:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja w przypływie emocji po prenatalnych, zeby uczcic że wszystko dobrze zamówiłam troszkę ubranek i właśnie dzisiaj je odebrałam 🥰 są tak przesłodkie że się do nich przytulałam 😂

Cerva, Kitana, Asiasia1, Betkaa, Nietypowa30 lubią tę wiadomość

• Małgosiagosia Autorytet

Wysłany: 6 lutego, 21:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ewappp wrote:
    Ja w przypływie emocji po prenatalnych, zeby uczcic że wszystko dobrze zamówiłam troszkę ubranek i właśnie dzisiaj je odebrałam 🥰 są tak przesłodkie że się do nich przytulałam 😂
    Wrzucisz jakieś zdjęcie? Please. 😀

⏸️ 28.11.23

👩🏼👱🏻‍♂️ 34

🗣️ pcos, hashimoto
    💊 metformina, euthyrox
    🍒 fertistim, cynk
    🤰🏼 magnez, omega, d3, b12, jod, cholina, mio-inozytol, kwas foliowy 5-MTHF, B6, wapń, żelazo, witamina C

age.png
  • Evvee27 Autorytet

Wysłany: 6 lutego, 21:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Małgosiagosia wrote:
    Wrzucisz jakieś zdjęcie? Please. 😀
    O tak podpinam się ! 🥰

• Asieek Ekspertka

Wysłany: 6 lutego, 22:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć dziewczyny! Chciałabym się do Was przyłączyć :) od jakiegoś czasu Was czytam i stwierdziłam, że w końcu trzeba napisać. Razem zawsze raźniej.
    Też mam termin na sierpień (prawdopodobnie 22.08)

Zazdroszczę wszystkim dziewczynom, które są już po prenatalnych - mnie to mega stresuje 🙈 a mam je za tydzień, w walentynki, więc mam nadzieję, że dzidzia zrobi miły prezent rodzicom 🥰

Czy każdą tak stresują wizyty u gine, zwłaszcza jak były jakiś czas temu? Mi ostatnio ze stresu wywaliło ciśnienie w kosmos 🤣 ciężko było wytłumaczyć, że w domu jednak mam inne..

Małgosiagosia, Kitana, Evvee27, Asiasia1, justinas, Ewappp, Sunnysunsun, Emzet92 lubią tę wiadomość

age.png
  • klaudia_23 Autorytet

Wysłany: 6 lutego, 22:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cerva wrote:
    @klaudia a co z Twoją torbielą na jajniku? Wchłonęła się? Bo u mnie na wizycie w czwartek nic o niej nie wspomniał, mi się przypomniało już po wyjściu, dziś też totalnie o tym zapomniałam. 🙈😛

Jutro mam wizyte u mojego gina o 12:40 to zapytam jesli znowu nie zapomne, bo na poprzedniej wizycie zapomnialam 😅 a to usg prenatalne co mialam w pon to przez brzuch i u jakiegos innego gina, bo mnie z medicover do niego wyslali

11.12 ⏸️
    03.06 Synek na świecie 🥰 (28+5)
  • klaudia_23 Autorytet

Wysłany: 6 lutego, 22:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny a jak zamawiacie ciuszki to jaki rozmiar? To moja pierwsza ciaza, wczesniej tez nie mialam stycznosci z bobaskami wiec totalnie nie mam pojecia ani jaki rozmiar ciuszkow powinnam kupic ani jakie (czy dlugi rekaw czy krotki czy body czy spodenki czy bluzy czy czapeczki). Chcialabym juz powoli kupowac jakies ciuszki, zeby ta cala kwote, ktora sie wyda na wyprawke rozlozyc na jak najwiecej miesiecy, ale no jak mowie, totalnie nie mam pojecia co mam kupic. Czuje sie totalnie zielona :(

11.12 ⏸️
    03.06 Synek na świecie 🥰 (28+5)

Wysłany: 6 lutego, 22:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Asieek wrote:
    Cześć dziewczyny! Chciałabym się do Was przyłączyć :) od jakiegoś czasu Was czytam i stwierdziłam, że w końcu trzeba napisać. Razem zawsze raźniej.

Zazdroszczę wszystkim dziewczynom, które są już po prenatalnych - mnie to mega stresuje 🙈 a mam je za tydzień, w walentynki, więc mam nadzieję, że dzidzia zrobi miły prezent rodzicom 🥰

Czy każdą tak stresują wizyty u gine, zwłaszcza jak były jakiś czas temu? Mi ostatnio ze stresu wywaliło ciśnienie w kosmos 🤣 ciężko było wytłumaczyć, że w domu jednak mam inne..
    Witamy 😀 Napisz coś o sobie, to Twoje pierwsze maleństwo? Mnie wyjątkowo jakoś wizyty nie stresują. Wręcz nie mogę się doczekać, żeby zobaczyć dziecko na usg. 🥰

⏸️ 28.11.23

👩🏼👱🏻‍♂️ 34

🗣️ pcos, hashimoto
    💊 metformina, euthyrox
    🍒 fertistim, cynk
    🤰🏼 magnez, omega, d3, b12, jod, cholina, mio-inozytol, kwas foliowy 5-MTHF, B6, wapń, żelazo, witamina C

age.png

Wysłany: 6 lutego, 22:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    klaudia_23 wrote:
    Dziewczyny a jak zamawiacie ciuszki to jaki rozmiar? To moja pierwsza ciaza, wczesniej tez nie mialam stycznosci z bobaskami wiec totalnie nie mam pojecia ani jaki rozmiar ciuszkow powinnam kupic ani jakie (czy dlugi rekaw czy krotki czy body czy spodenki czy bluzy czy czapeczki). Chcialabym juz powoli kupowac jakies ciuszki, zeby ta cala kwote, ktora sie wyda na wyprawke rozlozyc na jak najwiecej miesiecy, ale no jak mowie, totalnie nie mam pojecia co mam kupic. Czuje sie totalnie zielona :(
    Ja też nie wiem jaki powinien być rozmiar. 😅 Ostatnio oglądałam skarpetki i już miałam wziąć takie po prostu jak najmniejsze (to mój rozmiar 🤣), ale i tak nie byłam pewna czy nie będą za duże.

⏸️ 28.11.23

👩🏼👱🏻‍♂️ 34

🗣️ pcos, hashimoto
    💊 metformina, euthyrox
    🍒 fertistim, cynk

age.png
  • Asiasia1 Autorytet

Wysłany: 6 lutego, 22:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    @Evvee27, hahahah przy młodym się zastanawialiśmy między Wiktorem i Maksymilianem, ostatecznie mamy Maksia więc jakby trafił się drugi chłopak to pewnie stanie na Wiktorze tym razem 😂

@Asieek, witamy w gronie ☺️ co do stresu oj tak, początki ciąży u mnie burzliwe, więc przed każdą wizytą najadłam się mega stresu 🙈 mam nadzieję, że po prenatalnych będzie lepiej 😂

Co do ciuszków mam po młodym tonę rzeczy, więc jak będzie chłopak to będę musiała dokupić trochę pasujących do pory roku bo mały jest z grudnia. A jak dziewczynka to przejrzeć, zostawić unisexy i dokupić tonę różowych falbanek ;p

@klaudia_23, głównie 56 i 62. Wszystko zależy jak duże dziecko się urodzi. Choć ja urodziłam taką kruszynkę, że się we wszystkim topił 😂 dla malucha bodziaki i pajacyki to must have. W sierpniu jest spora szansa, że będzie ciepło więc pewnie kupiłabym trochę z krótkim, trochę z długim rękawem. I jakieś spodenki. Na 100000% nie ma co kupować tshirtow czy koszulek z długim rękawem. Kilka dostałam i nie użyłam ani razu 😂 dla mnie body dla malucha jest najwygodniejsze na świecie. Pajace mogę polecić na zamek- w 2 sek dziecko ubrane, body to już zależy od preferencji. Niektórzy kochają kopertowe (zapinane z góry na dół na guziczki), inni przez głowę.

Jakbyście chciały podsyłam listę wyprawkową. Jest tu wszystko 😂

https://ovufriend.pl/forum/w-ciazy-ogolne/listopadowe-szczesciary-2017,12513,1.html

Jest napisane by mieć ok 6 kompletów ale dla mnie to zdecydowanie za mało. Moje dziecko sporo ulewało więc często zmieniałam ubranka i bym chyba osiwiała doszczętnie gdybym miała np tylko 6 body i musiała co 2 dzień prać ale wiadomo. Inni cenią minimalizm ☺️

Kitana, Cerva, Kinia197 lubią tę wiadomość

👫33 lata
    🐕2019
    👶12.2022 💙
    👶08.2024 💙
  • Evvee27 Autorytet

Wysłany: 6 lutego, 22:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Asieek wrote:

Witaj kochana !
    Pierwszy dzidziolek ? Opowiedz swoją historię chętnie Cię poznamy 🥰

• Asiasia1 Autorytet

Wysłany: 6 lutego, 22:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    PS było sporo dziś postów i emocji to podbijam. Jeśli chciałybyscie umieścić na 1 stronie listę z terminami porodów i 💙/💗 to napiszcie proszę w swoich postach te 2 informacje. Mam na razie zapisane:

01.08.2024: Emzet92 💙
    02.08.2024: Kitana 💙
    07.08.2024: Małgosiagosia 💙
    22.08.2024: Asiasia1, Asieek

U innych była np tylko płeć podana bez tp więc nie dopisałam. Za parę dni wkleilabym ponownie i poprosiła Bettiii o edycję 1 posta. Chyba, że nie chcecie/ ta forma nie odpowiada to nie ma sprawy, nie będę zapisywać ☺️

Wiadomość wyedytowana przez autora: 6 lutego, 22:38

👫33 lata
    🐕2019
    👶12.2022 💙
    👶08.2024 💙
  • Kitana Przyjaciółka

Wysłany: 6 lutego, 22:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    klaudia_23 wrote:

Ja kupuję przede wszystkim na 62 cm. Na 56 też, ale duużo mniej. Moja Miśka urodziła się z 59 cm długości, więc część ciuszków miała na sobie dosłownie kilka razy 🙈 U nas królowały body (ilościowo pół na pół - krótk i długi rękaw) i pajacyki. Rodziłam pod koniec kwietnia i potem nagle zrobiło się prawie lato, więc z cieplejszych rzeczy miałam ze 2 polarowe kombinezoniki (te od razu rozm 62). Poza tym jakieś półśpioszki ewentualnie, no i czapeczki na spacery. I w sumie tyle z ciuszków "startowych". Co do ilości, to miałam po ok 10 szt każdego rodzaju ciuszka (tzn np 10 szt body z krótkim rękawem, 10 szt pajacyków itd).

Jak ja się cieszę na te przygotowania 😍

Cerva, Kinia197 lubią tę wiadomość

preg.png
  • Kitana Przyjaciółka

Wysłany: 6 lutego, 22:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Asieek wrote:

Heej ☺️ Spokojnie, dasz radę prenatalnym 😉 Co do stresu w czasie badań - na zwykłych, comiesięcznych wizytach jestem wyluzowana raczej 😅 W poczekalni leci jakiś chillout i wiecznie chce mi się spać 🫣 Z kolei przed prenatalnymi ciśnienie podskoczyło mi ze standardowych 105/65 na 140/75, no ale wiadomo, jak to jest. Dlatego żeby pomiar był wiarygodny, wykonano go ponownie już po wszystkich badaniach 😉

Betkaa lubi tę wiadomość

preg.png
‹‹ 134 135 136 137 138 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

4 Problemy z zajściem w ciążę, które możesz wykryć z pomocą aplikacji OvuFriend!

Kalendarz owulacji kojarzy Ci się tylko z wyznaczaniem dni płodnych i terminu owulacji? Jego możliwości są dużo większe! Aplikacja może być pomocna w wykrywaniu problemów związanych z płodnością na bardzo wczesnym etapie. O jakich problemach mowa? Co możesz wykryć z pomocą kalendarza? Kliknij i przeczytaj!   

CZYTAJ WIĘCEJ

Niedobór kwasu foliowego - zaskakujące wyniki badań

Niemalże każda kobieta starająca się o dziecko ma świadomość, że podczas starań oraz w czasie ciąży powinna suplementować kwas foliowy. Jednak najnowsze doniesienia lekarzy wskazują na duże problemy z jego przyswajalnością. Co to oznacza? Niedobór kwasu foliowego - jakie mogą być tego skutki? Nawet pomimo zażywania kwasu foliowego, kobiety w dalszym ciągu mogą być narażone na ryzyko chorób/powikłań związanych z jego niedoborami. Jak temu zaradzić? Przeczytaj najnowsze doniesienia i zalecenia ginekologów.  

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak liczyć, który to tydzień ciąży?

Udało Wam się zajść w ciążę? Gratulacje! Określenie tygodnia ciąży jest kluczowe z wielu powodów. Przede wszystkim pozwala ustalić, czy dziecko rozwija się prawidłowo oraz umożliwia wykrycie wcześniejszego porodu bądź poronienia. Pozwala też rodzicom przygotować się do momentu przywitania nowego członka rodziny na świecie. Zobacz, w jaki sposób można ustalić wiek ciąży.

CZYTAJ WIĘCEJ