Sierpniowe mamy 2024
-
WIADOMOŚĆ
-
Asiasia1 wrote:PS było sporo dziś postów i emocji to podbijam. Jeśli chciałybyscie umieścić na 1 stronie listę z terminami porodów i 💙/💗 to napiszcie proszę w swoich postach te 2 informacje. Mam na razie zapisane:
01.08.2024: Emzet92 💙
02.08.2024: Kitana 💙
07.08.2024: Małgosiagosia 💙
22.08.2024: Asiasia1, Asieek
U innych była np tylko płeć podana bez tp więc nie dopisałam. Za parę dni wkleilabym ponownie i poprosiła Bettiii o edycję 1 posta. Chyba, że nie chcecie/ ta forma nie odpowiada to nie ma sprawy, nie będę zapisywać ☺️
U mnie z OM 29.07.24 🙈 #teamboy
Kurcze ja też bym chciała ruszyć na shopping, bo teraz w smyku takie promocje 🙈 ale jakoś nie mam odwagi jeszcze 🙄 to moje pierwsze dzidzi też chętnie się dowiem co najlepiej kupować 😅 -
Asieek wrote:Cześć dziewczyny! Chciałabym się do Was przyłączyć
od jakiegoś czasu Was czytam i stwierdziłam, że w końcu trzeba napisać. Razem zawsze raźniej.
Też mam termin na sierpień (prawdopodobnie 22.08)
Zazdroszczę wszystkim dziewczynom, które są już po prenatalnych - mnie to mega stresuje 🙈 a mam je za tydzień, w walentynki, więc mam nadzieję, że dzidzia zrobi miły prezent rodzicom 🥰
Czy każdą tak stresują wizyty u gine, zwłaszcza jak były jakiś czas temu? Mi ostatnio ze stresu wywaliło ciśnienie w kosmos 🤣 ciężko było wytłumaczyć, że w domu jednak mam inne..Ja się tak stresuję w tej ciąży niestety przed każdą wizytą do tej pory. W poprzednich chodziłam na wizyty na luzie, teraz się boję bo u mnie miało miejsce poronienie zatrzymane o którym się dowiedziałam przy okazji kolejnej wizyty po pierwszych prenatalnych, na których wszystko było dobrze (prenatalne 12+4 a ciąża przestała się rozwijać w 13)
dlatego teraz mam ogromny stres przed kolejną wizytą w czwartek. Jeśli na niej będzie wszystko dobrze, to myślę że już mnie to trochę uspokoi i ten stres mnie opuści choć trochę 🙏
Kitana wrote:Heej ☺️ Spokojnie, dasz radę prenatalnym 😉 Co do stresu w czasie badań - na zwykłych, comiesięcznych wizytach jestem wyluzowana raczej 😅 W poczekalni leci jakiś chillout i wiecznie chce mi się spać 🫣 Z kolei przed prenatalnymi ciśnienie podskoczyło mi ze standardowych 105/65 na 140/75, no ale wiadomo, jak to jest. Dlatego żeby pomiar był wiarygodny, wykonano go ponownie już po wszystkich badaniach 😉 -
Dziewczyny a w sprawie zakupu ubranek to ja polecam Vinted, zerknijcie sobie np. na bodziaki Lindex które mają dwustopniową regulację i trochę rosną z maluszkiem albo zmieszczą trochę więcej jak planujecie używać pieluszek wielorazowych
I o Boziuuuu jakie mają cudne printy 🥹😍🫠
Wiadomość wyedytowana przez autora: 6 lutego 2024, 23:04
justinas, Lannati_ lubią tę wiadomość
-
Asiasia1 wrote:PS było sporo dziś postów i emocji to podbijam. Jeśli chciałybyscie umieścić na 1 stronie listę z terminami porodów i 💙/💗 to napiszcie proszę w swoich postach te 2 informacje. Mam na razie zapisane:
U innych była np tylko płeć podana bez tp więc nie dopisałam. Za parę dni wkleilabym ponownie i poprosiła Bettiii o edycję 1 posta. Chyba, że nie chcecie/ ta forma nie odpowiada to nie ma sprawy, nie będę zapisywać ☺️ -
Bardzo się cieszę z każdej pozytywnej wiadomości po Waszych prenatalnych. Evvee27 super, że już masz wyniki, wiedziałam, że będzie dobrze. Ja też płakałam, jak odbierała wyniki Nifty. Strasznie się bałam z racji swojego wieku.
Trzymam kciuki za wszystkie martwiące się i zestresowane wynikami lub badaniami. Musi być dobrze. Na tym forum są same dzielne maluchy.
Witam nowe kobietki na forum. Im więcej nas, tym raźniej.
Co do stresu przy badaniach, zawsze u mnie jest. A przy prenatalnych to tak się trzęsłam, że aż lekarz komentował żartobliwie.
Imiona piękne wybieracie, w szczególności podoba mi się Leon, bo mam jednego w domu:) Teraz może Szymon, ale jeszcze nie jestem pewna.
Ostatnio mnie zatoki męczą i bóle głowy, więc mało się udzielam, ale postaram się nadrobić zaległości.
Evvee27, Betkaa lubią tę wiadomość
-
Małgosiagosia wrote:Wrzucisz jakieś zdjęcie? Please. 😀
https://zapodaj.net/plik-qGlC6GjPi3
https://zapodaj.net/plik-TR2z9Dh5ZD
Trudno zmieścić wszystkie na zdjęciu 😁 Kupowałam po komplecie z każdego wzoru: body, śpiochy/pólspiochy i pajac 😁Wiadomość wyedytowana przez autora: 7 lutego 2024, 05:33
Cerva, justinas, Asieek, Emzet92, Małgosiagosia lubią tę wiadomość
-
klaudia_23 wrote:Dziewczyny a jak zamawiacie ciuszki to jaki rozmiar? To moja pierwsza ciaza, wczesniej tez nie mialam stycznosci z bobaskami wiec totalnie nie mam pojecia ani jaki rozmiar ciuszkow powinnam kupic ani jakie (czy dlugi rekaw czy krotki czy body czy spodenki czy bluzy czy czapeczki). Chcialabym juz powoli kupowac jakies ciuszki, zeby ta cala kwote, ktora sie wyda na wyprawke rozlozyc na jak najwiecej miesiecy, ale no jak mowie, totalnie nie mam pojecia co mam kupic. Czuje sie totalnie zielona
Ja kupuję na razie 62 i kilka 56, mniejszych nie planuję, głownie dlugi rękaw.Z 56 z większą iloscią się wstrzymam jak już będzie bliżej porodu i będzie wiadomo jak dużego dziecka się spodziewać
A co do tego jakie ubranka, to już wiele osób mi mówiło że najwygodniej takie maleństwa noworodki ubierać w kopertowe lub zapinane przez środek body, żeby nie męczyć się z zakładaniem przez główkę. I zwracać uwagę żeby pajace nie zapinały się po skosie bo wtedy trudno wyjąć drugą nóżkę szczególnie jak jest kupa ktora przecieka przez pieluchę 😅Wiadomość wyedytowana przez autora: 7 lutego 2024, 05:30
-
Ewappp wrote:
Trudno zmieścić wszystkie na zdjęciu 😁 Kupowałam po komplecie z każdego wzoru: body, śpiochy/pólspiochy i pajac 😁
Apropo kopertowych powiem szczerze, że ja np. chyba wolałam zwykłe body, ale takie co były przy głowie na zakładkę. W sensie, że nie były sztywne, ale można było rozszerzyć miejsce by główka swobodnie przeszła. Zdecydowanie szybciej się ubierało, mój mały to był nerwus i jak mu zapinałam 100 guziczków to był cały wkurzony 😂 ale fakt większość woli na początku kopertowe
Zapiszę z OM, ale jakbyś chciała drugi termin to daj znać i skoryguję
Po 9 dniach udało nam się w końcu zbić małemu gorączkę. Miał ok 39-40 stopni codziennie 🙈 ale mi ulżyło 🥺Ewappp lubi tę wiadomość
👫33 lata
🐕2019
👶12.2022 💙
👶08.2024 💙 -
U innych była np tylko płeć podana bez tp więc nie dopisałam. Za parę dni wkleilabym ponownie i poprosiła Bettiii o edycję 1 posta. Chyba, że nie chcecie/ ta forma nie odpowiada to nie ma sprawy, nie będę zapisywać ☺️
Evvee27 12.08 z OM i synek 🥰
Natomiast z USG 05.08 😅Wiadomość wyedytowana przez autora: 7 lutego 2024, 07:07
-
Betkaa wrote:O to Ty widzę taki niskociśnieniowiec jak ja 😅 ale potwierdzam, stres je podnosi. Jak miałam wizytę przy plamieniach z krwiaczka to wybiło mi 135, czyli jak na mnie wysokie gdy standardowo mam 105-110.
Ooo ja też taka nisko ciśnieniowa jestem 😂
Przy prenatalnych lekarz badał mój puls przez usg to pyta się „jezu pani się tak denerwuje ?! Przecież tu taki nie miarowy puls jakby momentami pani wstrzymywała oddech na chwilę „ i się śmiał ze mnie 😅
Dlatego to normalne że jest stres bo chcemy by nasze maleństwa były zdrowe 🥹 po tej historii z nifty totalnie zmieniłam nastawienie do życia i jakoś mocniej cieszę się z ciąży teraz 🥺
Ja dziś dziewczynki mam próbną wizytę u lekarki na NFZ , podobno że jest bardzo dobra w szpitalu medicor , przyjmuje również w jednej z lepszych klinik w naszym mieście. Koleżanka mi załatwiła hihi 🤞
Tak więc idę na 14:30 do niej i trzymajcie kciuki by była fajna bo mój lekarz przegiął .. i koniecznie zmienię tego materialistę .. czytałam opinie o tej lekarce i naprawdę super się kobietki wypowiadają także ulżyło by mi gdybym u niej została bo później nawet poród w medicorze byłby dla mnie udogodnieniem , chętnie tam dają to znieczulenie do krzyża a w szpitalu zwykłym baaaaaaaaardzo niechętnie 😵💫
A co do ciuszków - jestem zauroczona w tych pandach !!! Jezu serce mi się raduje jak wice takie maciupkie ciuszki ! Ja mojemu synkowi kupiłam troszkę ciuszków na 54 cm i trochę chyba na 60 jak się nie mylę , urodził się na 55 cm więc tak na styk miałam sporo rzeczy .
Wczoraj właśnie znalazłam takie mini air maxy które mój tata mu kupił jak był taki maluteńki , są takie malutkie że mieści się tam mój palec 🥹🥹🥹
A tak w ogóle mojemu synkowi też się spodobało imię Leo/Leon bo jak to powiedział „o super imię ! Właśnie tak się nazywa mój ulubiony zadymiarz w Brawl Stars „ 🤣🤣🤣😁🤣 myślałam że padnę !
Cerva, justinas, Emzet92 lubią tę wiadomość
-
Termin 05.08, dziewczynka 🙂 -
Asiasia1 wrote:Przepadłam 😍 jakie te ciuszki są piękne ❤️ mogę się spytać, gdzie kupiłaś? Jestem absolutnie zakochana w pandach ❤️❤️❤️ jak ja już bym chciała znać płeć 🥺 kupowanie ciuszków to najprzyjemniejsza rzecz na świecie ☺️
Apropo kopertowych powiem szczerze, że ja np. chyba wolałam zwykłe body, ale takie co były przy głowie na zakładkę. W sensie, że nie były sztywne, ale można było rozszerzyć miejsce by główka swobodnie przeszła. Zdecydowanie szybciej się ubierało, mój mały to był nerwus i jak mu zapinałam 100 guziczków to był cały wkurzony 😂 ale fakt większość woli na początku kopertowe
Zapiszę z OM, ale jakbyś chciała drugi termin to daj znać i skoryguję
Po 9 dniach udało nam się w końcu zbić małemu gorączkę. Miał ok 39-40 stopni codziennie 🙈 ale mi ulżyło 🥺
Kupiłam na stronie wyprawkowoi sa naprawde z dobrej jakości bawełny. Zauważyłam tylko ze niektore wydaja sie trochę grubsze ale moze to kwestia tego ze nie byly prane. Jak już będziemy mieli potwierdzenie płci na 100% to dokupuje stamtąd kolejną turę ale już typowo dziewczyńskie 😅 typowo chłopięce wzory tam też są cudne 🥰
Wiadomość wyedytowana przez autora: 7 lutego 2024, 07:22
Asiasia1, Kitana, Agata91 lubią tę wiadomość
-
Ewappp wrote:
Trudno zmieścić wszystkie na zdjęciu 😁 Kupowałam po komplecie z każdego wzoru: body, śpiochy/pólspiochy i pajac 😁
Jakie piękne printy 🥹🥹🥹 -
Piękne te ciuszki 😍😍😍 ja całą wyprawkę już mam po córce 😅 była wyjątkowo ‚czystym’ bobasem i ciuszki są jak nowe, nie oddawałam żadnego tylko prałam i chowaliśmy w worki próżniowe. To samo mam z kombinezonami, kurtkami, butami, kocykami.. wiadomo, że się nie powstrzymam i coś kupię ale nie chciałabym przesadzać tak jak przy córce bo mamy tego naprawdę całą masę. Tak naprawdę muszę zrobić jedno duże zamówienie apteczne dla siebie i bobasa, kupić butelki i koniecznie nowy termometr i odciągacz do noska 😋
-
Evvee27 wrote:Ooo ja też taka nisko ciśnieniowa jestem 😂
Przy prenatalnych lekarz badał mój puls przez usg to pyta się „jezu pani się tak denerwuje ?! Przecież tu taki nie miarowy puls jakby momentami pani wstrzymywała oddech na chwilę „ i się śmiał ze mnie 😅
Dlatego to normalne że jest stres bo chcemy by nasze maleństwa były zdrowe 🥹 po tej historii z nifty totalnie zmieniłam nastawienie do życia i jakoś mocniej cieszę się z ciąży teraz 🥺
Ja dziś dziewczynki mam próbną wizytę u lekarki na NFZ , podobno że jest bardzo dobra w szpitalu medicor , przyjmuje również w jednej z lepszych klinik w naszym mieście. Koleżanka mi załatwiła hihi 🤞
Tak więc idę na 14:30 do niej i trzymajcie kciuki by była fajna bo mój lekarz przegiął .. i koniecznie zmienię tego materialistę .. czytałam opinie o tej lekarce i naprawdę super się kobietki wypowiadają także ulżyło by mi gdybym u niej została bo później nawet poród w medicorze byłby dla mnie udogodnieniem , chętnie tam dają to znieczulenie do krzyża a w szpitalu zwykłym baaaaaaaaardzo niechętnie 😵💫
A co do ciuszków - jestem zauroczona w tych pandach !!! Jezu serce mi się raduje jak wice takie maciupkie ciuszki ! Ja mojemu synkowi kupiłam troszkę ciuszków na 54 cm i trochę chyba na 60 jak się nie mylę , urodził się na 55 cm więc tak na styk miałam sporo rzeczy .
Wczoraj właśnie znalazłam takie mini air maxy które mój tata mu kupił jak był taki maluteńki , są takie malutkie że mieści się tam mój palec 🥹🥹🥹
A tak w ogóle mojemu synkowi też się spodobało imię Leo/Leon bo jak to powiedział „o super imię ! Właśnie tak się nazywa mój ulubiony zadymiarz w Brawl Stars „ 🤣🤣🤣😁🤣 myślałam że padnę !
Zadymiarz... 😂 Oj, ja coś czuję, że nasz to też będzie gagatek 😂31 🙋🏼♀️
👶🏼 2024 -
Termin porodu: 12.08.2024 💙 (?)
Niebieskie serduszko jeszcze ze znakiem zapytania 😁 ale czuję, że będzie #teamboy💙 takie też są przypuszczenia wg usg 😁👶2019
Starania o drugie 👶 od 04.2023
1 cs 04.2023 - 💔 puste jajo płodowe - indukcja farmakologiczna i łyżeczkowanie w 06.2023
2 cs 09.2023 - 💔 cb
3 cs 10.2023 - 💔 cb
4 cs 11.2023 - ⏸️ + acard
01.12 beta 21,210 (11dpo); 04.12 beta 165,650 (14dpo); 06.12 beta 486,150 (16dpo)
11.12 5+0 pęcherzyk ciążowy w macicy + heparyna
20.12 6+2 zarodek 0,44cm ❤️
12.01 9+4 2,67cm człowieczka ❤️
26.01 11+4 prenatalne - wszystko ok 💪
12.02 14+0 chłopczyk 💙
23.03 połówkowe - wszystko ok 💙
26.04 - 795g chłopa 💪
22.05 - 1265g
20.06 - 2kg
05.07 - 2600g
19.07 - 3200g 🫠
02.08 - 3440g