X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Sierpniowe mamy 2024
Odpowiedz

Sierpniowe mamy 2024

Oceń ten wątek:
  • Bettti03 Autorytet

Wysłany: 7 lutego 2024, 19:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jagoda2023 wrote:
    Hej. Ja też z Ząbek:) Pozdrawiam sąsiadkę:)
    Ale zbieg okoliczności ❤️

Jagoda2023 lubi tę wiadomość

30 lat
    niedoczynność tarczycy
    Ur. 15.07.2024 Staszek 👦❤️
    age.png
  • Evvee27 Autorytet

Wysłany: 7 lutego 2024, 19:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny byłam na wizycie , pani doktor wspaniała cudowna delikatna zabawna , no super ! Więc zostaje z nią , mój bąbelek wielki na 14t4dz a mam 13t2dz , rośnie jak na drożdżach 😁 wszystko u niego w porządku , skacze jak małpka 🥰

Emzet92, Betkaa, Bettti03, Cerva, Mamma-mia, Asiasia1, Kitana, Małgosiagosia, Ewappp, justinas, Agata91 lubią tę wiadomość

• Emzet92 Autorytet

Wysłany: 7 lutego 2024, 19:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bettti03 wrote:
    Ale zbieg okoliczności ❤️
    Ej ja z Żerania. To w sumie rzut beretem 😁😁 Dziewczyny, jestem po wizycie. Płeć cały czas ta sama, rosnie chłopak. Wszystko wygląda okej, też jest większy niż termin z om🤣 mam już wizytę na polowkowe - kiedy to się stało??? Lekarz mówił, że jakbym nie wytrzyma 5tyg to mogę wpaść na podglad 😁 dobrze, że wydebilam skierowanie w Enel med, skoczę sobie kontrolnie za 2tyg 🤣🤣🤣

Bettti03, Asiasia1, Ewappp lubią tę wiadomość

Trudna droga IVF
    01.2021 ❄❄
    03.2021 FET 2BC 9tc z. Turnera
    08.2021 FET :(
    11.2021 ❄❄❄
    11.2021 ET :(
    01.2022 FET 3BB,1BB🎉
    09.22 - bliźniaczki, A. 1600g, S. 2200g
    11. 2023 - SZOK, naturalny cud
    07.2024 Sz. 3885g

• Betkaa Ekspertka

Wysłany: 7 lutego 2024, 19:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mamma-mia wrote:
    Odnośnie ciuszkow - na razie nic nie kupiłam. Będę kupował od rozmiaru 50 i 56. Moje dzieciaki takie rozmiary nosiły i to długo :) do 62 doszliśmy po 3 miesiacu dopiero
    Też będę kupować takie malutkie. Ostatnio miałam ich za mało i musiałam szybko dokupić na już. Wszyscy doradzali, że bez sensu takie małe, nawet ich nie założę a jednak były potrzebne 🙈

👶 4.02.2020 synek 💙
    👼 25.12.2022 poronienie zatrzymane 13 tc 💔
    ⏸️ 26.11.2023 💝
    👶 1.08.2024 córeczka 🩷

📋 niedoczynność tarczycy, V Leiden
    💊 Euthyrox, Clexane40, Acard150, Duphaston, Nospa, Mg, wit
    age.png
  • Bettti03 Autorytet

Wysłany: 7 lutego 2024, 20:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Emzet92 wrote:
    Ej ja z Żerania. To w sumie rzut beretem 😁😁 Dziewczyny, jestem po wizycie. Płeć cały czas ta sama, rosnie chłopak. Wszystko wygląda okej, też jest większy niż termin z om🤣 mam już wizytę na polowkowe - kiedy to się stało??? Lekarz mówił, że jakbym nie wytrzyma 5tyg to mogę wpaść na podglad 😁 dobrze, że wydebilam skierowanie w Enel med, skoczę sobie kontrolnie za 2tyg 🤣🤣🤣
    Ale super! Fajnie by było się kiedyś zobaczyć ❤️❤️

Emzet92 lubi tę wiadomość

30 lat
    niedoczynność tarczycy
    Ur. 15.07.2024 Staszek 👦❤️
    age.png
  • Mamma-mia Autorytet

Wysłany: 7 lutego 2024, 21:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Evvee27 wrote:
    Dziewczyny byłam na wizycie , pani doktor wspaniała cudowna delikatna zabawna , no super ! Więc zostaje z nią , mój bąbelek wielki na 14t4dz a mam 13t2dz , rośnie jak na drożdżach 😁 wszystko u niego w porządku , skacze jak małpka 🥰
    Super, że w końcu trafiłaś na kogoś odpowiedniego dla siebie 😊

age.png
  • Mamma-mia Autorytet

Wysłany: 7 lutego 2024, 21:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Betkaa wrote:
    Też będę kupować takie malutkie. Ostatnio miałam ich za mało i musiałam szybko dokupić na już. Wszyscy doradzali, że bez sensu takie małe, nawet ich nie założę a jednak były potrzebne 🙈
    Taak to samo słyszeliśmy przed 1 dzieckiem 😂 a u nas nawet jeden synek, który się urodził mając 58 cm i tak musiał nosić chwilę 50, a długo 56, bo był wąski w barkach, brzuszku i większe rozmiary byłyby jak worek, który bym musiała zawijać parę razy 😂

Betkaa lubi tę wiadomość

age.png
  • Kitana Przyjaciółka

Wysłany: 7 lutego 2024, 22:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Emzet92 wrote:

Ja też mam - 20 marca 😉 W sumie to naprawdę już niedługo 😱

preg.png
  • Asiasia1 Autorytet

Wysłany: 8 lutego 2024, 07:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny świętowanie czas zacząć! Mam nadzieję, że mdłości przeszkadzać nie będą i każda będzie musiała rozpiąć guzik w spodniach od przejedzenia. A gdyby była duża kolejka w sklepie to pamiętajcie wypnijcie brzuchy i zagrajcie kartą ciąży. Kiedy jak nie teraz ;p 😂

Screenshot-2024-02-08-07-50-45-39-40deb401b9ffe8e1df2f1cc5ba480b12-2.jpg

A jak się dziś nie wyrobicie to wiecie 🤭🤭🤭

Screenshot-2024-02-08-07-56-03-55-40deb401b9ffe8e1df2f1cc5ba480b12-2.jpg

Miłego dnia! ☺️

Wiadomość wyedytowana przez autora: 8 lutego 2024, 07:57

Bettti03, Ewappp, Emzet92, Betkaa, Kitana, Anetka1610, justinas, Kinia197, Nietypowa30, Lannati_ lubią tę wiadomość

👫33 lata
    🐕2019
    👶12.2022 💙
    👶08.2024 💙
  • Ewappp Autorytet

Wysłany: 8 lutego 2024, 08:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Asiasia1 ale mi poprawiłaś humor 😆 Ja niestety na razie nie jestem w stanie przełknąć pączka bo od wczorajszego wieczora wymiotowałam z 10 razy 😥 Masakra... Nie wiem czy to ciążowe nudności czy jednak jakiś wirus bo nigdy aż tak nie miałam... A właśnie nasz wykończeniowiec co nam robi łazienkę 2 dni temu zadzwonił że ma biegunkę i jego dzieci też wiec może faktycznie się zaraziłam 😕 Musiałam spać na siedząco bo inaczej wszystko mi się cofało i w dodatku strasznie mnie teraz boli kręgosłup 😥

• Evvee27 Autorytet

Wysłany: 8 lutego 2024, 08:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Smacznego pączka dziewczynki !
    Ja dziś nie jestem w stanie , tak się cieszyłam na tłusty czwartek a dziś mnie tak mdli że nie przełknę 😩

• Emzet92 Autorytet

Wysłany: 8 lutego 2024, 09:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kitana wrote:
    Ja też mam - 20 marca 😉 W sumie to naprawdę już niedługo 😱
    To prawda, szybko zleci. Ja mam 13.03 🫢 a dopiero robiłam betę i czekam na serduszko...

Trudna droga IVF
    01.2021 ❄❄
    03.2021 FET 2BC 9tc z. Turnera
    08.2021 FET :(
    11.2021 ❄❄❄
    11.2021 ET :(
    01.2022 FET 3BB,1BB🎉
    09.22 - bliźniaczki, A. 1600g, S. 2200g
    11. 2023 - SZOK, naturalny cud
    07.2024 Sz. 3885g

• Kitana Przyjaciółka

Wysłany: 8 lutego 2024, 10:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Asiasia1 wrote:
    Dziewczyny świętowanie czas zacząć! Mam nadzieję, że mdłości przeszkadzać nie będą i każda będzie musiała rozpiąć guzik w spodniach od przejedzenia. A gdyby była duża kolejka w sklepie to pamiętajcie wypnijcie brzuchy i zagrajcie kartą ciąży. Kiedy jak nie teraz ;p 😂

Cholerna cukrzyca ciążowa! 🥹
    Jednym zgrzeszyłam, ale na więcej się już nie porwę, chlip...🥹

preg.png
  • Kitana Przyjaciółka

Wysłany: 8 lutego 2024, 10:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ewappp wrote:
    Asiasia1 ale mi poprawiłaś humor 😆 Ja niestety na razie nie jestem w stanie przełknąć pączka bo od wczorajszego wieczora wymiotowałam z 10 razy 😥 Masakra... Nie wiem czy to ciążowe nudności czy jednak jakiś wirus bo nigdy aż tak nie miałam... A właśnie nasz wykończeniowiec co nam robi łazienkę 2 dni temu zadzwonił że ma biegunkę i jego dzieci też wiec może faktycznie się zaraziłam 😕 Musiałam spać na siedząco bo inaczej wszystko mi się cofało i w dodatku strasznie mnie teraz boli kręgosłup 😥

O matko, mam nadzieję, że to jakiś expressowy wirus i zaraz odpuści 🥺

Moja młoda z kolei kaszleć coś zaczyna 🤦‍♀️ Oby przeszło bokiem.

A mnie od kilku dni męczą przedwiosenne migreny 🥴
    Wiosno, przybywaj! 🥲

preg.png
  • Ewappp Autorytet

Wysłany: 8 lutego 2024, 11:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dobra wiadomość jest taka że od dzisiaj zmniejszam stopniowo dawkę progesteronu i za 3 tyg odstawiam to może te mdłości trochę złagodnieją. Podejrzewam że te końskie dawki przyczyniają się do mdłości... no i portfel trochę odetchnie jak nie będę musiała już tego kupować 😅

• Asiasia1 Autorytet

Wysłany: 8 lutego 2024, 13:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Oj też już czekam na odstawienie proga, ale na razie końca nie widać. Zaliczyłam 1 pączka i 🤮 aż mi się smutno zrobiło tak czekałam na ten dzień 😂 ale jednak słodycze, zwłaszcza tak tłuste mi ewidentnie nie służą 🥲 ogolnie mi trochę lepiej, jedynie po 22 codziennie wymiotuję bo się budzę by wziąć leki i jakoś mi jest słabo i potem nie mogę spać :(

👫33 lata
    🐕2019
    👶12.2022 💙
    👶08.2024 💙
  • Ewappp Autorytet

Wysłany: 8 lutego 2024, 14:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Asiasia1 wrote:
    Oj też już czekam na odstawienie proga, ale na razie końca nie widać. Zaliczyłam 1 pączka i 🤮 aż mi się smutno zrobiło tak czekałam na ten dzień 😂 ale jednak słodycze, zwłaszcza tak tłuste mi ewidentnie nie służą 🥲 ogolnie mi trochę lepiej, jedynie po 22 codziennie wymiotuję bo się budzę by wziąć leki i jakoś mi jest słabo i potem nie mogę spać :(

Drugi trymestrze zabieraj te przykre objawy już... Ja mam wrażenie że zamiast lepiej to jest tylko gorzej, z dnia na dzień coraz większe mdłości i coraz częściej 🤮 Ale badałam progesteron to kurde był ponad 60 więc mój doktorek uznał że możemy zmniejszać już dawkę więc czekam z utęsknieniem na lepsze samopoczucie 😁
    Też się odważyłam i zjadłam 1 pączka i na razie jeszcze nie poszedł w kanał więc mam nadzieję że to nie będzie stracone 8 zł 😅

• Mamma-mia Autorytet

Wysłany: 8 lutego 2024, 15:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Asiasia1 wrote:
    Ja miałam to samo. A kupiłam więcej z ochotą na nie 😬
    Zjadłam 3/4 paczką jednego i koszmarnie się czuje już 3h.

age.png
  • Nietypowa30 Ekspertka

Wysłany: 8 lutego 2024, 16:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej melduję się po wizycie u mojego gin 😊
    Dzisiaj też usłyszałam, że dziewczynka 👧,ale jednak do końca się nie chciała obrócić i długo walczyłyśmy 😂

Smacznego tłustego czwartku życzę 😍🍩🍩
    Ja z racji podejrzenia cukrzycy i trudnego trzymanie diety cukrzycowej wciąż walczę żeby go dzisiaj nie zjeść 🫣

Wiadomość wyedytowana przez autora: 10 lutego 2024, 16:48

Bettti03, justinas, Ewappp lubią tę wiadomość

👶🏻Starania od 2023
    💔 1 x ciąża biochemiczna

Grudzień ⏸️
    Dziewczynka 👧 🩷
  • Małgosiagosia Autorytet

Wysłany: 8 lutego 2024, 18:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny ile apapów możemy brać dziennie? Tak mnie boli głowa od tygodnia, bo jestem przeziębiona, ale nic nie mija. Piję ten syrop Prenalen i biorę apap jedynie. Niby nie mam gorączki, ale tego bólu głowy nie mogę już znieść… dzisiaj wzięłam 2 tabletki i myślę o trzeciej.

🍒 fertistim, cynk
    🤰🏼 magnez, omega, d3, b12, jod, cholina, mio-inozytol, kwas foliowy 5-MTHF, B6, wapń, żelazo, witamina C
‹‹ 138 139 140 141 142 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

12 najnowszych rekomendacji dla kobiet cierpiących na endometriozę - łagodzenie bólu i wspieranie płodności poprzez dietę

Endometrioza jest jedną z tych chorób, do której należy podchodzić holistycznie. Jednym ze sposobów, który może pomóc w walce z chorobą i przede wszystkim z łagodzeniem objawów choroby jest odpowiednia dieta. Poznaj 12 najważniejszych zasad zdrowego odżywiania dla kobiet, które cierpią na endometriozę.

CZYTAJ WIĘCEJ

Starania o dziecko, niepłodność? - jak powiedzieć o tym innym?

Często bywa tak, że temat kłopotów z zajściem w ciążę jest owiany tajemnicą. Jak powiedzieć rodzinie i przyjaciołom o Waszych trudnych doświadczeniach związanych z przedłużającymi się staraniami o dziecko? Doświadczony psycholog, który na co dzień pracuje z parami zmagającymi się z niepłodnością - Justyna Kuczmierowska - proponuje napisanie listu. Sprawdź, co powinno znaleźć się w liście do bliskich osób. 

CZYTAJ WIĘCEJ

4 Problemy z zajściem w ciążę, które możesz wykryć z pomocą aplikacji OvuFriend!

Kalendarz owulacji kojarzy Ci się tylko z wyznaczaniem dni płodnych i terminu owulacji? Jego możliwości są dużo większe! Aplikacja może być pomocna w wykrywaniu problemów związanych z płodnością na bardzo wczesnym etapie. O jakich problemach mowa? Co możesz wykryć z pomocą kalendarza? Kliknij i przeczytaj!   

CZYTAJ WIĘCEJ