Sierpniówki 2019 !!!
-
WIADOMOŚĆ
-
Anhydra - jeszcze raz gratuluję dzielna mamo ! Olek jest przeslodki ❤️
OlaWi - ja bym się jednak zastanowiła nad IP - jeśli ciśnienie Ci się nie ustabilizuje nikt się nie zgodzi na próbę sn ! To zag ożenię dla Twojego życia i zdrowia... Na Twoim miejscu zrobiłabym dziś analizę moczu i jeśli będzie w nim białko-od razu na IPAnhydra, Agagusia lubią tę wiadomość
-
Anhydra piękny Olek! 🥰
Wiecie co pozytywne nastawienie pozytywnym nastawieniem, ale ja to wolę sie też przygotować psychicznie że nie pójdzie gladko.. np zawsze przerażały mnie opowieści o tych porodach z vacuum albo z kleszczami, i twoja historia Anhydra napawa mnie jednak optymizmem - słyszę że było ciężko, ale mimo wszystko jednak lekarze i personel czuwał, zarządzili vacuum kiedy był potrzebny i młody urodził się szczęśliwie. To wspaniała historia 😙😙😙
Mnie pewnie i tak czeka CC ale gdzieś tam w głębi jeszcze mam odrobinę nadziei że młoda zrobi mi niespodziankę i się obróci. I wiecie co już zaczynam się przyzwyczajać do myśli o CC, a w końcu okaże się że młoda na ostatnią chwilę zmieni pozycję i zostanę taka zielona z tym sn. Mam tę książkę dembinskiej, dzisiaj się za nią wezmę a jakby któraś z was chciała to chętnie puszcze dalej w świat za kw - dajcie znać jak ktoras będzie zainteresowanaAnhydra, plinka89 lubią tę wiadomość
♥️ Matylda jest z nami od 15.08.2019 ♥️
Novum ICSI
Czynnik męski (azoospermia -> cryptozoospermia)
Punkcja 17.06.2017 -> 6 zapłodnionych komórek = 6 zarodków
ET 20.06.2017
Crio 31.10.2018
Crio 01.12.2018 Beta - 9dpt 109 - 11dpt 370 - 26dpt Harmony OK. Dziewczynka
2 mrożaki -
Anhydra, jesteś dzielna! Olek jest przesłodki
Ja tak jak inne dziewczyny, smutno mi że kończy się ten etap ciąży i boje się jak ja sobie poradzę z maleństwem, ale jak patrzę na Twojego synka, to mam taką chęć już poprzytulac taka mała istotkę
Ja staram sie pozytywnie nastawić do porodu, ma świadomość że będzie bolało, ale mam też takie myśli, że tyle kobiet dało radę, więc dlaczego ja mam nie dać?
Bobby, chętnie odkupie od Ciebie książkę jeśli nie znajdę w pdfie na necie. Zaraz szukam
PS. Jesteśmy donoszeniWiadomość wyedytowana przez autora: 15 lipca 2019, 07:21
emi2016, Limerikowo, trzydziecha, Anhydra, Agagusia, Pierniczkowa, Applejoy, Ania95, kayama, Marcelina85, Bobby29, werni lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualnyAnhryda jeszcze raz gratuluję dzielna kobieto.
Olus jest taki śliczny, że chciałoby się to maleństwo schrupac
Bardzo pozytywnie odpisałaś poród, mam nadzieję, że szybko dojedziesz do siebie i wrócicie do domku
Cukrzycowa mamusie. Mój cukier oszalał...najpierw śmiałam niedocukrzenie, od jakiegoś czasu cukier w normie A dzis nadczo 94;/ to chyba prawda, że na końcówce szaleją.. A może to przez wczorajszy jogurt jagodowy, który zjadłam wieczorem
-
Anhydra Olus przesliczny!! A historia dajaca sily, jestes bardzo dzielna
Ja caly czas biore magnez 6 tabletek Asmag forte - a czemu juz nie bierzecie, lekarz kazal odstawic?
U mnie czasem takie krotko trwajace cmienie okresowe albo krotke nagle lekkie skurcze ale bardzo nieregularnie I rzadko.
Spakowalam juz w weekend torbe do szpitala, wszystko gotowe tez bym chciala rodzic 08/08 bo to nasza data slubu ale 15/08 tez mi sie bardzo podoba chcialabym sie do tej daty zmiescicMalinka7, Anhydra, Misi@ lubią tę wiadomość
-
Misi@ wrote:Anhryda jeszcze raz gratuluję dzielna kobieto.
Olus jest taki śliczny, że chciałoby się to maleństwo schrupac
Bardzo pozytywnie odpisałaś poród, mam nadzieję, że szybko dojedziesz do siebie i wrócicie do domku
Cukrzycowa mamusie. Mój cukier oszalał...najpierw śmiałam niedocukrzenie, od jakiegoś czasu cukier w normie A dzis nadczo 94;/ to chyba prawda, że na końcówce szaleją.. A może to przez wczorajszy jogurt jagodowy, który zjadłam wieczorem
Anhydra, gratulacje!
U mnie też dzieją się dziwne rzeczy cukrem. Mimo podwyższania insuliny miałam najczęściej za wysoki wynik na czczo. A teraz w normie za to np. Po wieczornym posiłku potrafi być za dużo i częściej mam hipoglikemie. Chyba faktycznie hormony szaleją i ciężko to kontrolować.Wiadomość wyedytowana przez autora: 15 lipca 2019, 08:46
Misi@ lubi tę wiadomość
-
Anhydra - wieeelkie gratulacje!!!! Cudny ten Twój syneczek:))) A Ty bardzoe dzielna byłas, po takim osłabieniu leżeniem jeszcze ciężki poród, ale dałaś radę!!! Ile 2 faza trwała? Ja się vaccum obawiam trochę...
Wojtek(2012), Adaś(2015)
20.07.2019 - jest z nami Krzyś - 37t2d, 2600g, 52cm -
Drzewko Pomarańczowe - baaardzo mądrze napisałaś. Tez do tego doszłam przed tym porodem, że przy tamtych skupiłam się na sczczegółach, czyli co, kiedy i ile trwa. A jakoś moc psychicznego nastawienia, wiedzy jak to sobie przepracować nie doceniłam. Chodzi głównie o to żeby przyjmowac każdy skurcz, a nie z nim walczyć, nie starać sie jakos to przetrwać cała spęta, tylko tłumaczyć sobie że on po coś jest, do czegos prowadzi, że można go wykorzystać. No i zasada 3 ważnych rzeczy na każdym skurczu - ruch (ja raczej trwałam, czekając na koniec, może dlatego mały się nie wstawił - ogólnie tez leżenie jest wrogiem dobrego, sprawnego porodu), oddech - ale nie hiperwentylacja i rozluźnienie - to na dole, ale też bardzo ważna jest szczeka, usta i gardło - ma to bezpośrednie przełożenie na szyjkę - tu chyba byłam najbardziej nieświadoma, pamiętam jak zaciskałam zęby w nadziei ża jak sie zepnę to mi to pomoże.
Bobby - książke chętnie przygarnełabym na spotkaniu i po 2 dniach mogę puścić w świat dalej.
Plik musiałm lekko zmodyfikować:
8.08 to moja data porodu, też mi się podoba, ale nie wiem czy chciałabym tyle czekać. Generalnie podobają mi się parzyste, szczególnie z 12 lub 24, fajny też 1.08.
Wojtek(2012), Adaś(2015)
Mnie dzis obudził skurcz o 5:30, ale zaraz minął i zasnęłam dalej. Teraz standardowo ćmienie okresowe - może dzis lekko mocniejsze od piątkowego, no i biegunka doszła, ale to tez juz grali i nic.
Z hemoroidem jest o niebo lepiej - przykładam gaziki nasączone naparem z kory dębu i rumianku, smaruje Procto-glyvenolem. Czytałam sklad tego proktis-M, ale u mnie chyba problemem są zakrzepy bardziej niż sam uraz błony śluzowej. Ale może jako alternatywe spróbuję. Boję sie też czy po porodzie sn nie zastanę tam masakry:(
Od soboty mam od czasu do czasu moooocno ukłucia w szyjce, pewnie to mały nisko juz siedzi. Dzis o 12:30 ktg, ale nie spodziewam się rewelacji...DrzewkoPomarańczowe lubi tę wiadomość
Wojtek(2012), Adaś(2015)
Anhydra, Olek jest naprawdę do schrupania, uroniłam łezkę wzruszenia 🥰
Oleczku! Czeka Cię cudowne życie pełne przygód i zabawy. Bądź dla swojej Mamy grzeczny, dobry i łaskawy, nikt na tym świecie nie kocha Cię tak jak Ona, w końcu z całych sił walczyła o każdy dzień, który przybliżał do spotkania z Tobą i nie wiem czy zdążyła Ci powiedzieć, ale w przyszłości będziesz koszykarzem 😁🙈 Nie łam za dużo damskich serduszek ❤️
Anhydro! Jestem naprawdę bardzo wzruszona i przyjście Olka na świat przeżywam jakby mi się bratanek urodził może to dlatego, że pamiętam wszystkie Twoje obawy, jak ostrożnie się cieszyłaś z każdej wizyty i dobrej wiadomości... Przezwyciężyłaś krwiaki, niedomagające szyjki, a na koniec urodziłaś z pomocą paracetamolu (wtf🙈)! Jesteś rasową Mamuśką fighterką i z całego serca życzę żeby macierzyństwo i tacierzyństwo wynagrodziło Wam te wszystkie straty, niepowodzenia i trudne momenty, którym daliście radę ❤️❤️❤️ Anhydra jest Mamusią!!! 🥰OlaWi, DrzewkoPomarańczowe, menka2, Misi@, Agagusia, Smerfelinka lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualnyAaaale super Maluszek!! ❤😍 Kurcze, przeczytalam opis i z jednej strony tez juz bym chciała tulic swoja, a z drugiej mocno sie boje i jakos spokojniej mi jak jest nadal w srodku. To mega emocje na pewno😀 Jak pomysle, ze to kwestia kilku TYGODNI, a nie MIESIECY, to czuje mieszanke ekscytacji-paniki-radosci-nie wiadomo czego jeszcze hehe. Kurcze, zleciało, dopiero co zaczynalysmy, a tu juz pierwsze takie sliczne Bobasy, wzrusz max 😭😍
-
emi2016 wrote:Anhydra - jeszcze raz gratuluję dzielna mamo ! Olek jest przeslodki ❤️
OlaWi - ja bym się jednak zastanowiła nad IP - jeśli ciśnienie Ci się nie ustabilizuje nikt się nie zgodzi na próbę sn ! To zag ożenię dla Twojego życia i zdrowia... Na Twoim miejscu zrobiłabym dziś analizę moczu i jeśli będzie w nim białko-od razu na IP
Emi akurat tak się składa, że mam mocz z piątku i jest ok. Wzięłam 3x2 dopegytu i teraz mam 115/76. Wieczorem czułam się lepiej fizycznie, bez bólu głowy, tylko martwiło mnie że podchodzi znowu pod 100. Zobaczymy dzisiaj. Będę kontynuować po 2 tabletki. Nie pamiętam która poradziła, ale pomogło. Thx.Wiadomość wyedytowana przez autora: 15 lipca 2019, 09:25
emi2016 lubi tę wiadomość
-
Myszk@ ja bylam na Brochowie
Jeśli chodzi o odsyłanie to nie wiem jak jest w Poznaniu ale pytałam w sobotę o to położną. Powiedziała, że żaden szpital nie ma prawa (!) odesłać ciężarnej w aktywnej fazie porodu. I historie krążące po całej Polsce być może opowiadają kobiety, które zostały odesłane z 1 cm rozwarcia i nieregularnymi skurczami żeby poczekały w domu na rozwój sytuacji. Nawet jak nie mają miejsc to kładą kobiety na innych oddziałach i wtedy taśmowo, wywożą od razu po porodzie z sali jedną i wwożą drugą😂🙈
A tak w ogóle to dzień dobry! Spałam 10h bez żadnej pobudki 😁 wracam do żywych 😜OlaWi lubi tę wiadomość
-
Domi_tur wrote:Myszk@ ja bylam na Brochowie
Jeśli chodzi o odsyłanie to nie wiem jak jest w Poznaniu ale pytałam w sobotę o to położną. Powiedziała, że żaden szpital nie ma prawa (!) odesłać ciężarnej w aktywnej fazie porodu. I historie krążące po całej Polsce być może opowiadają kobiety, które zostały odesłane z 1 cm rozwarcia i nieregularnymi skurczami żeby poczekały w domu na rozwój sytuacji. Nawet jak nie mają miejsc to kładą kobiety na innych oddziałach i wtedy taśmowo, wywożą od razu po porodzie z sali jedną i wwożą drugą😂🙈
A tak w ogóle to dzień dobry! Spałam 10h bez żadnej pobudki 😁 wracam do żywych 😜Córeczka 08.2019 ❤️
Synek 10.2022 💙 -
No to fakt, słabo by było zmieniać w takim momencie szpital. Dlatego nawet mój mąż ma zakodowane słowo ze szkoły rodzenia "do szpitala jedziemy jeśli z bólu nie można już stać, siedzeń ani leżeć 😂 lub jeśli odejdą wody - czyste do max 2h od odejścia, zielone - od razu, krwiste-dzwonimy po pogotowie lub jedziemy 200km/h". Nauczył się tego jak mantry, na wypadek gdybym z bólu spanikowała i chciała jechać szybciej
Agagusia lubi tę wiadomość
-
Anhydra , a poród się jakby sam zaczął? Bo pameitam ze planowałaś od piątku wdrożyć intensywne soacery po schodach i jestem ciekawa jak to było
Mnie ostatnio ciagle mdli i boli żołądek, mam zaparcia których nie miałam cała ciąże a podobno powinno być na odwrót , bRUch twardy jak skala jak tylko wstanę, pobolewa podbrzusze, na dodatek mały czasami jest tak mocno aktywny ze się martwię czy wszystko u niego ok. Jutro mam wizytę o 12 i jestem bardzo ciekawa co mi lekarz powie , wierze ze już wszytsko jest gotowe.
23.08.2018 [*] Nasza Dziewczynka (11+0 tc)
23.08.2017 [*] Nasz Chłopczyk (8+5 tc)
Dodatnie ANA
MTHFR 1298A (homozygota)
PAI-1 4G/5G
Fatalne cytokiny