Sierpniówki 2019 !!!
-
WIADOMOŚĆ
-
Ja też zamierzam już w razie regularnych skurczy co 5min W razie odejścia wód to właśnie różnie mówią, o ile są czyste to też położna mi mówiła że nie trzeba tak od razu lecieć. A niektórzy mówią że właśnie trzeba w ciągu 2h.
Jeśli akcja będzie jeszcze nieregularne to nie tylko ze względu na odesłanie wolę poczekać w domu - jednak to swobodniej męczyć się u siebie niż w szpitalu pod okiem personelu itd.baileys lubi tę wiadomość
Córeczka 08.2019 ❤️
Synek 10.2022 💙 -
Anhydra gratulacje! Pięknego masz synka! I pewnie cieszysz się, że wkrotce opuścisz mury szpitala 😉 Dzięki za opis porodu, szczery ale nie przerażający. Mam nadzieje, że też dam rade choć jeszcze nie myślę o porodzie zbytnio i liczę, że będzie jak najbliżej terminu czyli tak po 10.08Krzyś jest z nami od 15.08.2019
-
nick nieaktualnyA czemu przy czystych wodach tylko 2h? Moja polozna mowila, ze spokojnie 4 do 6 h jest w takiej sytuacji na dojazd do szpitala.
Zazdroszcze 10h snu, nie spalam ciagiem wiecej niz 3h chyba od 4 miesiecy. Pocieszacie, ze ta zupelna koncowka jest pod tym wzgledem lepsza 😁
Tez slyszalam, ze szpitale odsyłaja, ale w Poznaniu z Raszei na Polna czy Lutycka to jest bardzo blisko, to nie jest Warszawa, mysle ze nawet jak odesla, to i tak nie urodzimy Frida w samochodzie 😉
Ja sobie wczoraj uswiadomilam, ze moj mąż ma prace, w ktorej czesto przebywa 50-100 km od Poznania. Bedzie wesolo jak zaczne rodzic w jego godzinach pracy 😛 Sama sie zawioze tak jak od poczatku planowalam 😁
OlaWi, Frida91, Applejoy, Domi_tur, Marcelina85, Bobby29, Agagusia lubią tę wiadomość
-
Baileys, pewnie spokojnie zdąży do Ciebie dojechać, w końcu to się nie dzieje tak szybko jak na filmach że trzeba w 5 min lecieć do szpitala i po kolejnych 5min już jets po wszystkim hehe Choć zyczylabym sobie takiego porodu
Ja nie tyle boję się że urodze w samochodzie co właśnie jak nastawie się na 1 czy 2 szpitale to na bank się zestresuje jak będę musiała jechać do jakiegoś którego kompletnie nie brałam pod uwagę przez złe opinie...Córeczka 08.2019 ❤️
Synek 10.2022 💙 -
Frida, mi od początku ciąży się śni, że jadę autem w pięknej kwiecistej sukience 🙈 mam nogi rozkraczone i trzymam wychodzącą główkę😂 dzwonię do jednego szpitala, a oni mówią, że mnie nie przyjmą bo dzieci już śpią i je obudzę 😂 więc mąż na ręcznym zawraca do innego szpitala. Jak już dojeżdżamy to wychodzę jak gwiazda Hollywood trzepocąc włosami z auta, na rękach mam dziecko a na nogach barwy bojowe Indian 😂 wchodzę do szpitala, a lekarz znudzony pyta czy mąż nie mógł przegryzc pepowiny, wtedy nie musielibyśmy e ogóle do szpitala jechać tylko do domu cieszyć się dzieckiem....
Także ten... 🙈🙈🙈
Mi położna powiedziała, że dwie godziny to granica bezpieczeństwa. Po odejściu wód może się nie dziać nic, a może rozwarcie lecieć ekspresowo i poród zakończyć się w domu lub aucie zanim minie 6h . Swoją drogą na fb na grupie lipcowych dwie dziewczyny urodziły w domu, a trzecia pierworodka jak tylko sprintem przerzucili ją z wózka na łóżko 😂we własnych ciuchach i sandałkach 🙈OlaWi, Frida91, DrzewkoPomarańczowe, Ania95, menka2, emi2016, Chimera, Nacha, Bobby29, werni, Agagusia, Smerfelinka lubią tę wiadomość
-
Domi_tur wrote:Myszk@ ja bylam na Brochowie
Jeśli chodzi o odsyłanie to nie wiem jak jest w Poznaniu ale pytałam w sobotę o to położną. Powiedziała, że żaden szpital nie ma prawa (!) odesłać ciężarnej w aktywnej fazie porodu. I historie krążące po całej Polsce być może opowiadają kobiety, które zostały odesłane z 1 cm rozwarcia i nieregularnymi skurczami żeby poczekały w domu na rozwój sytuacji. Nawet jak nie mają miejsc to kładą kobiety na innych oddziałach i wtedy taśmowo, wywożą od razu po porodzie z sali jedną i wwożą drugą😂🙈
A tak w ogóle to dzień dobry! Spałam 10h bez żadnej pobudki 😁 wracam do żywych 😜
Mnie odesłali do innego szpitala z regularnymi skurczami, rozwarciem na 1 cm i z GBS+. Wody odeszły mi w domu a ze względu na gbs zalecenia są takie żeby od razu jechać do szpitala żeby dostać pełna profilaktykę. Także prawo prawem a bywa różnie. Warto wiec pomyśleć nad szpitalem drugiego wyboru bo mnie bardzo zestresowalo, ze jadę do szpitala o którym nic nie wiem.[/url] -
Mary Magdalena wrote:Anhydra, Olek przesliczny. Jeszcze raz gratuluję. Z tego wszystkiego śniło mi się, ze tez urodziłam i byłam zaskoczona, że po drugiej cesarce prawie nic mnie nie boli. Szkoda, że tak nie będzie;)
Hahahaha! Mi tez sie dzis snil dzis porod i tez zaskoczenie, bo po 1 cc poszlo z sn szybko i gladko -
Witam panie, ja po porannym szturmie na netto. Jest podusia chmurka, jestem zadowolona 😁
Mam dzisiaj jakiś przypływ energii. Wam wszystkim się śnią porody, a mnie, że piekę chleb😂😂 Jakoś w ogóle nadal do mnie nie dociera że poród już zaraz, ale ja już taka jestem. Babka, która mi robiła makijaż na ślub stwierdziła, że jestem najbardziej wyluzowaną panną młodą jaką widziała 😎
Anhydra piękny ten wasz Oluś 😍Wiadomość wyedytowana przez autora: 1 grudnia 2019, 19:55
baileys, Domi_tur, emi2016, Misi@, Agagusia, kayama, Smerfelinka lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualnyTo i ja sie tez pochwale naszym skonczonym kacikiem, nie moge sie na niego napatrzec i czekam juz z utesknieniem na lokatorke 😊❤
PS. Tak, nad lozeczkiem jest polka. Mam polki nad wlasnym lozkiem i kanapa od 12 lat i jeszcze zadna nie spadla, maz mowi, ze wkrecil 6 kolkow i daje glowe, ze ta tez nie spadnie 😉Malinka7, Nacha, MDW, Frida91, Chimera, Marcelina85, emi2016, AnaKwiat, Misi@, Bobby29, Mary Magdalena, DrzewkoPomarańczowe, werni, OlaWi, zielonooka7, Agagusia, kayama, Smerfelinka lubią tę wiadomość
-
Baileys, bardzo łądny kącik! Ja mam z kolei powieszone obrazy nad łóżeczkiem...zobacyzmy jak to się skończy, ale na szczęście leciutkie bo z plexi a nie szkła.
Ja dzisiaj wizytuję i mam nadzieję, że Leon będzie już ważył te 2 kg chociaż (koniec 36 tc) bo boję się, że mogę urodzić niby w każdej chwili teraz a to dziecko takie małe Żeby nie trzeba było się inkubować.
Mama uszyła mi prześcieradełko do kosza mojżesza. A w toku jest takie samo na przewijak
A korzystając z pogody wstawiłam kolejne pranie. Tym razem jakieś akcesoria do wózka typu śpiworki, mufka na dłonie i torba na pieluchy z przewijakiem.Wiadomość wyedytowana przez autora: 28 lipca 2019, 20:37
Bobby29, Agagusia, baileys lubią tę wiadomość
2019 IUI, CC 40 tc
2022 IVF, CC 36+1 tc -
DrzewkoPomarańczowe wrote:Dziewczyny z Warszawy, czy któraś jeszcze ma chec na spotkanie?
AniaKwiat, Werni? Ktoś jeszcze z wawy?
Coś nam nie żyje ten arkusz
Może ustalmy środę koło południa?
A prześlesz jeszcze raz link do formularza? Nie mogę go znaleźćKrzyś jest z nami od 15.08.2019 -
Domi_tur wrote:No to fakt, słabo by było zmieniać w takim momencie szpital. Dlatego nawet mój mąż ma zakodowane słowo ze szkoły rodzenia "do szpitala jedziemy jeśli z bólu nie można już stać, siedzeń ani leżeć 😂 lub jeśli odejdą wody - czyste do max 2h od odejścia, zielone - od razu, krwiste-dzwonimy po pogotowie lub jedziemy 200km/h". Nauczył się tego jak mantry, na wypadek gdybym z bólu spanikowała i chciała jechać szybciej
W SzR na żelaznej mówili wręcz że w razie odejścia wód czystych to żeby bo kilku godzinach dopiero przyjechać, ale co najmniej 2 jeszcze zostać w domu a najlepiej koło 4-6h
No i że liczy się regularność skurczy ale żeby nie mylić z regularnością co 30 minut, tylko rzeczywiście jak już są co kilka minut. Wtedy nie sądzę żeby odsyłali, choć położne wspominały że jednak zdarza się - rzadko bo rzadko ale zdarza się. Kwestia pewnie zaawansowania porodu.Wiadomość wyedytowana przez autora: 15 lipca 2019, 12:02
♥️ Matylda jest z nami od 15.08.2019 ♥️
Novum ICSI
Czynnik męski (azoospermia -> cryptozoospermia)
Punkcja 17.06.2017 -> 6 zapłodnionych komórek = 6 zarodków
ET 20.06.2017
Crio 31.10.2018
Crio 01.12.2018 Beta - 9dpt 109 - 11dpt 370 - 26dpt Harmony OK. Dziewczynka
2 mrożaki -
DrzewkoPomarańczowe wrote:Dziewczyny z Warszawy, czy któraś jeszcze ma chec na spotkanie?
AniaKwiat, Werni? Ktoś jeszcze z wawy?
Coś nam nie żyje ten arkusz
Może ustalmy środę koło południa?
Właśnie właśnie wychodzi na to że sroda, czwartek lub piątek wchodzą w grę, właśnie koło południa. Środa jak dla mnie git.
@Malinka, przekaże książkę Adze na spotkaniu a Aga pozniej Ci wyślę tak jak się zaoferowała♥️ Matylda jest z nami od 15.08.2019 ♥️
Novum ICSI
Czynnik męski (azoospermia -> cryptozoospermia)
Punkcja 17.06.2017 -> 6 zapłodnionych komórek = 6 zarodków
ET 20.06.2017
Crio 31.10.2018
Crio 01.12.2018 Beta - 9dpt 109 - 11dpt 370 - 26dpt Harmony OK. Dziewczynka
2 mrożaki