X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Sierpniówki 2019 !!!
Odpowiedz

Sierpniówki 2019 !!!

Oceń ten wątek:
  • Bobby29 Autorytet

Wysłany: 15 lipca 2019, 12:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    AnaKwiat wrote:
    A prześlesz jeszcze raz link do formularza? Nie mogę go znaleźć :(

AnaKwiat link tutaj:

https://docs.google.com/spreadsheets/d/1B8Y1ffy_D6lp2XXvfWNnA5I8nvl3ZNSXpAXDTfpbBwo/edit?usp=sharing

♥️ Matylda jest z nami od 15.08.2019 ♥️

Novum ICSI
    Czynnik męski (azoospermia -> cryptozoospermia)
    Punkcja 17.06.2017 -> 6 zapłodnionych komórek = 6 zarodków
    ET 20.06.2017 :(
    Crio 31.10.2018 :(
    Crio 01.12.2018 Beta - 9dpt 109 - 11dpt 370 - 26dpt <3 Harmony OK. Dziewczynka <3
    2 mrożaki
  • emi2016 Autorytet

Wysłany: 15 lipca 2019, 12:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny - w przyszłym tygodniu w Lidlu będą chusty !

Domi_tur, Niebieska Gwiazda, Bobby29, Panna_Justyna, Smerfelinka lubią tę wiadomość

3jvz3e5e43yz8gvz.png
    3jvzcwa1dqef2qp7.png
  • Domi_tur Autorytet

Wysłany: 15 lipca 2019, 12:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No to u nas się nie czeka tyle, w niektórych szpitalach z tego co mówili jeśli przyjedziesz po 4h to asekurscyjnie podają antybiotyk, ze względu na ryzyko wystąpienia stanu zapalnego błon plodowych . Oczywiście mówię tu o pełnym odejściu wód a nie o sączeniu, wtedy czas się znacznie wydłuża :)
    Będąc teraz w sobotę w szpitalu położna też kazała gdy odejdą wody wziąć prysznic, zjeść coś lekkiego, wypić ciepłą herbatkę, dopakować torby i spokojnie w te dwie godziny przyjechać. Wtedy jest czas na badanie na ip, spokojne przewiezienie na "małą patologię"-mają na porodówce salę dla porodów oczekujących np właśnie gdy sączą się wody, wtedy grzecznie sobie czekasz ns rozwój sytuacji pod kontrolą . Może to kwestia tego, że położna z edukacji też pracowała wiele lat m.in w tym szpitalu a tu mają takie praktyki :)
    W każdym bądź razie trzymam się tych zaleceń, wiem że mnie nie odeślą gdy odejdą mi wody, chyba że przyjadę tylko ze straszakami :)

Bobby29 lubi tę wiadomość

mhsvi09k7inxyf5l.png
  • Marcelina85 Autorytet

Wysłany: 15 lipca 2019, 12:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja dostałam od koleżanek 2 chusty elastyczne i 1 kółkową i nakręciłam się na noszenie na spacery, do karmienia i do ogarniania domu, żeby mieć wolne ręce. Na razie oglądam tutoriale na YouTube i to wiązanie nie wydaje się takie trudne.

"Kiedy śmieje się dziecko, śmieje się cały świat"
    - Janusz Korczak

PAI-1 4G (heterozygota), ANA2 1:320, niedoczynność tarczycy, hiperprolaktynemia
    7t1d (*)
  • emi2016 Autorytet

Wysłany: 15 lipca 2019, 12:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Marcelina85 wrote:
    Ja dostałam od koleżanek 2 chusty elastyczne i 1 kółkową i nakręciłam się na noszenie na spacery, do karmienia i do ogarniania domu, żeby mieć wolne ręce. Na razie oglądam tutoriale na YouTube i to wiązanie nie wydaje się takie trudne.

Ja liczę że chusta przyda mi się jeśli będę musiała wyjść po coś np do sklepu, wtedy Łucja do spacerówki, Młody do chusty i jest ten wykonalne 😉

Bobby29, Agagusia lubią tę wiadomość

3jvz3e5e43yz8gvz.png
    3jvzcwa1dqef2qp7.png
  • werni Autorytet

Wysłany: 15 lipca 2019, 12:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    DrzewkoPomarańczowe wrote:
    Dziewczyny z Warszawy, czy któraś jeszcze ma chec na spotkanie?
    AniaKwiat, Werni? Ktoś jeszcze z wawy?
    Coś nam nie żyje ten arkusz :(

Może ustalmy środę koło południa?

Środa mi pasuje akurat mój będzie w pracy na 2 zmianę.

f2wlsg1849ksqu5m.png

mhsv20mmdqfv97ge.png
    Na ovu od 07.07.2014

Prl-maj 950
    Tsh- maj 3.04
    Androstedion-wysoki-zostal obnizony za pomoca tabl. Anty.

Nasz cud Wojtuś 😍
  • nick nieaktualny

Wysłany: 15 lipca 2019, 12:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ale lidlowe chusty dostępne tylko online ;)

Ja się zastanawiam czy iśc na jakiś kurs chustonoszenia i czy jeszcze teraz czy już z maluszkiem

• werni Autorytet

Wysłany: 15 lipca 2019, 12:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anhydra śliczny synek i gratuluję udanego porodu.

Dużo znajomych w tym roku rodzi dzieci. Staram się myśleć pozytywnie co do porodu. W 1 i czasami w 2 trymestrze miałam makabryczne sny a w 3 prawie wcale nic nie śnie. Ogólnie ostatnio wstaje w nocy do łazienki i jestem w dzień jak zombie. Wczoraj byłam na urodzinach chrzesniaka mojego i tam poznałam szwagierki siostrę która urodzila 2 miesiące temu. To za rok na urodzinach to będą chłopaki się razem bawić :) a chrzesniak ciągle mówił o Wojtusiu ma 8lat. :)

f2wlsg1849ksqu5m.png

mhsv20mmdqfv97ge.png
    Na ovu od 07.07.2014

Prl-maj 950
    Tsh- maj 3.04

Nasz cud Wojtuś 😍
  • werni Autorytet

Wysłany: 15 lipca 2019, 12:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mnie chusta odpada. Od początku byłam mało przekonana do chust. A po warsztatach tym bardziej.

f2wlsg1849ksqu5m.png

mhsv20mmdqfv97ge.png
    Na ovu od 07.07.2014

Prl-maj 950
    Tsh- maj 3.04

Nasz cud Wojtuś 😍
  • Pierniczkowa Autorytet

Wysłany: 15 lipca 2019, 13:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny jutro cięcie. Mała dzisiaj waży 3900. Trzymajcie za nas kciuki proszę.

Misi@, Ania95, Frida91, Niebieska Gwiazda, AnaKwiat, Marcelina85, Applejoy, OlaWi, Bobby29, plinka89, zielonooka7, Chimera, werni, wiki2, trzydziecha, Agagusia, kayama, Mary Magdalena, emi2016, Nacha, Kalija, redken, E_linka2, Asiac93, baileys, MDW, Sylvka, Limerikowo, Smerfelinka, Myszk@, Vampire lubią tę wiadomość

16.07.2019 - Karolinka 3477 i 52 cm . Moje cudowne tęczowe dziecię.

atdchdgezzwqbf17.png

• Malinka7 Autorytet

Wysłany: 15 lipca 2019, 13:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bobby29 wrote:
    @Malinka, przekaże książkę Adze na spotkaniu a Aga pozniej Ci wyślę tak jak się zaoferowała :)

Okey :) ja oczywiście też mogę ją dalej posłać w świat gdyby jeszcze któraś chciała :)

3jgxdqk3vzuxur4g.png
  • Domi_tur Autorytet

Wysłany: 15 lipca 2019, 13:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pierniczkowa ściskam kciuki❤️❤️❤️

mhsvi09k7inxyf5l.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 15 lipca 2019, 13:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pierniczkowa powodzenia...Trzymam kciuki 👊

• Ania95 Autorytet

Wysłany: 15 lipca 2019, 13:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pierniczkowa, kciuki!! Będzie dobrze 😙

• Malinka7 Autorytet

Wysłany: 15 lipca 2019, 13:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pierniczkowa wrote:
    Dziewczyny jutro cięcie. Mała dzisiaj waży 3900. Trzymajcie za nas kciuki proszę.
    Ojej, jutro już będziemy mieć trzecie maleństwo na świecie, ale super! :)
    Oczywiście kciuki będziemy trzymać :*

Misi@ lubi tę wiadomość

3jgxdqk3vzuxur4g.png
  • menka2 Autorytet

Wysłany: 15 lipca 2019, 13:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nacha wrote:

Ja się zastanawiam czy iśc na jakiś kurs chustonoszenia i czy jeszcze teraz czy już z maluszkiem

zdecydowanie z maluszkiem! :)

4c3tvfxm6n339zea.png
  • Marcelina85 Autorytet

Wysłany: 15 lipca 2019, 13:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pierniczkowa, trzymam mocno kciuki! Czekamy na relację! <3

- Janusz Korczak

7t1d (*)
  • Marcelina85 Autorytet

Wysłany: 15 lipca 2019, 13:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny, dostałam w spadku wiaderko Tummy Tub i jestem w rozterce. Używała któraś z Was? Trochę mnie zniechęca konieczność trzymania Maleństwa za główkę. Myślałam, że to się nadaje tylko dla troszkę większego niemowlaka, trzymającego główkę, a tu się okazuje, że zagranico kąpią w tym wynalazku noworodki w szpitalach:
    https://youtu.be/mSkLag1J2gM

Maluszek wydaje się zadowolony z takiej kąpieli, ten tutaj nawet zasnął w trakcie (naprawdę można zanurzać noworodkowi uszy w wodzie?):
    https://youtu.be/5Kt_s5ddZBg

- Janusz Korczak

7t1d (*)
  • DrzewkoPomarańczowe Autorytet

Wysłany: 15 lipca 2019, 13:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pierniczkowa, kciuki zacisniete!!

Młody drzemie wiec mam chwile oddechu. Pięknie mu dziś zorganizowałam czas - pojechaliśmy na shopping 😁. Najpierw decathlon potem jubiler w galerii. Postanowiłam sobie zrobić zawczasu prezent urodzinowy bo pod koniec lipca mogę nie dać rady. Kupiłam sobie zawieszkę do łańcuszka ;).
    W Decathlonie kupiłam piłkę do ćwiczeń krocza, która poleciła mi fizjo. Mam na niej siadać. Mam już za sobą pierwsze posiedzenie i trochę masakra. Na początku siedzieć 3 min a potem to już jeść na niej obiad 😁.
    Młody wstanie to jedziemy na płac zabaw żeby nie było ze taka całkiem wyrodna jestem 😅.

ecb43841ebd45322med.jpg

Pilka w Decathlonie kosztuje 5,99 ;). Chyba, ze jedziesz z dzieckiem to jemu tez musisz kupić ale oczywiście droższa 😁

Wiadomość wyedytowana przez autora: 15 lipca 2019, 13:42

Bobby29, Agagusia, emi2016, Smerfelinka lubią tę wiadomość

aadd84dc14.png[/url]
  • plinka89 Autorytet

Wysłany: 15 lipca 2019, 13:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nacha wrote:

Ja przy 1 dziecku średnio wykorzystalam chuste. Na początku sie balam, potem wygodniejsze okazalo sie nosidlo.

Generalnie teraz właśnie mysle, aby umowic sie z jakas babeczka od chustonoszenia, ale dopiero po narodzinach. Przy 1 dziecku bylam na jakis warsztatach przed, ale co dziecko to nie lalka :D Ja sie jednak balam, ze mi wypadnie, albo zle zawiaze i skrzywie dziecku kręgosłup :D

3jgx3e3kie55f15r.png
‹‹ 1017 1018 1019 1020 1021 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

10 ważnych rzeczy dotyczących Twoich piersi, które warto wiedzieć

Piersi - symbol kobiecości, płodności i namiętności. Mężczyźni je uwielbiają, a kobiety często zbyt surowo je oceniają. Przeczytaj jak dbać o piersi, co wynaleźli ostatnio polscy naukowcy, jakie objawy powinny Cię zaniepokoić i w jaki sposób piersi mogą wesprzeć Twoje starania o ciążę.   

CZYTAJ WIĘCEJ

Adaptogeny - Ashwagandha, Korzeń Maca, Shatavari

Każdego dnia przybywa par, które po wieloletnich staraniach o dziecko, osiągają swój cel dzięki unikalnym ziołom - adaptogenom. Powiedzmy sobie otwarcie: kto sprawniej przywróci ład i porządek w świecie sztucznie zdezorganizowanym przez człowieka, jak Matka Natura? Świetnie, że zaczynamy korzystać z jej pomocy. Jeśli to zagadnienie nie jest Ci jeszcze znane, koniecznie przeczytaj artykuł do końca.          

CZYTAJ WIĘCEJ

PMS, czyli zespół napięcia przedmiesiączkowego - przyczyny, objawy, leczenie

Zespół napięcia przedmiesiączkowego to ogólne określenie na objawy i dolegliwości, które odczuwają kobiety przed miesiączką. A jakie są najczęstsze objawy PMS? Co jest ich przyczyną? Czy i kiedy napięcie przedmiesiączkowe wymaga leczenia? 

CZYTAJ WIĘCEJ