Sierpniówki 2019 !!!
-
WIADOMOŚĆ
-
AnaKwiat wrote:A prześlesz jeszcze raz link do formularza? Nie mogę go znaleźć

AnaKwiat link tutaj:
https://docs.google.com/spreadsheets/d/1B8Y1ffy_D6lp2XXvfWNnA5I8nvl3ZNSXpAXDTfpbBwo/edit?usp=sharing
♥️ Matylda jest z nami od 15.08.2019 ♥️
Novum ICSI
Czynnik męski (azoospermia -> cryptozoospermia)
Punkcja 17.06.2017 -> 6 zapłodnionych komórek = 6 zarodków
ET 20.06.2017
Crio 31.10.2018
Crio 01.12.2018 Beta - 9dpt 109 - 11dpt 370 - 26dpt
Harmony OK. Dziewczynka 
2 mrożaki -
No to u nas się nie czeka tyle, w niektórych szpitalach z tego co mówili jeśli przyjedziesz po 4h to asekurscyjnie podają antybiotyk, ze względu na ryzyko wystąpienia stanu zapalnego błon plodowych . Oczywiście mówię tu o pełnym odejściu wód a nie o sączeniu, wtedy czas się znacznie wydłuża

Będąc teraz w sobotę w szpitalu położna też kazała gdy odejdą wody wziąć prysznic, zjeść coś lekkiego, wypić ciepłą herbatkę, dopakować torby i spokojnie w te dwie godziny przyjechać. Wtedy jest czas na badanie na ip, spokojne przewiezienie na "małą patologię"-mają na porodówce salę dla porodów oczekujących np właśnie gdy sączą się wody, wtedy grzecznie sobie czekasz ns rozwój sytuacji pod kontrolą . Może to kwestia tego, że położna z edukacji też pracowała wiele lat m.in w tym szpitalu a tu mają takie praktyki
W każdym bądź razie trzymam się tych zaleceń, wiem że mnie nie odeślą gdy odejdą mi wody, chyba że przyjadę tylko ze straszakami
Bobby29 lubi tę wiadomość
-
Ja dostałam od koleżanek 2 chusty elastyczne i 1 kółkową i nakręciłam się na noszenie na spacery, do karmienia i do ogarniania domu, żeby mieć wolne ręce. Na razie oglądam tutoriale na YouTube i to wiązanie nie wydaje się takie trudne.
Bobby29 lubi tę wiadomość
"Kiedy śmieje się dziecko, śmieje się cały świat"
- Janusz Korczak
PAI-1 4G (heterozygota), ANA2 1:320, niedoczynność tarczycy, hiperprolaktynemia
7t1d (*) -
Marcelina85 wrote:Ja dostałam od koleżanek 2 chusty elastyczne i 1 kółkową i nakręciłam się na noszenie na spacery, do karmienia i do ogarniania domu, żeby mieć wolne ręce. Na razie oglądam tutoriale na YouTube i to wiązanie nie wydaje się takie trudne.
Ja liczę że chusta przyda mi się jeśli będę musiała wyjść po coś np do sklepu, wtedy Łucja do spacerówki, Młody do chusty i jest ten wykonalne 😉
Bobby29, Agagusia lubią tę wiadomość
-
DrzewkoPomarańczowe wrote:Dziewczyny z Warszawy, czy któraś jeszcze ma chec na spotkanie?
AniaKwiat, Werni? Ktoś jeszcze z wawy?
Coś nam nie żyje ten arkusz
Może ustalmy środę koło południa?
Środa mi pasuje akurat mój będzie w pracy na 2 zmianę. -
nick nieaktualny
-
Anhydra śliczny synek i gratuluję udanego porodu.
Dużo znajomych w tym roku rodzi dzieci. Staram się myśleć pozytywnie co do porodu. W 1 i czasami w 2 trymestrze miałam makabryczne sny a w 3 prawie wcale nic nie śnie. Ogólnie ostatnio wstaje w nocy do łazienki i jestem w dzień jak zombie. Wczoraj byłam na urodzinach chrzesniaka mojego i tam poznałam szwagierki siostrę która urodzila 2 miesiące temu. To za rok na urodzinach to będą chłopaki się razem bawić
a chrzesniak ciągle mówił o Wojtusiu ma 8lat.
-
Dziewczyny jutro cięcie. Mała dzisiaj waży 3900. Trzymajcie za nas kciuki proszę.
nick nieaktualny, Ania95, Frida91, Niebieska Gwiazda, AnaKwiat, Marcelina85, Applejoy, OlaWi, Bobby29, plinka89, zielonooka7, Chimera, werni, wiki2, trzydziecha, Agagusia, kayama, Mary Magdalena, emi2016, nick nieaktualny, Kalija, redken, nick nieaktualny, Asiac93, nick nieaktualny, MDW, Sylvka, Limerikowo, Smerfelinka, Myszk@, Vampire lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
Dziewczyny, dostałam w spadku wiaderko Tummy Tub i jestem w rozterce. Używała któraś z Was? Trochę mnie zniechęca konieczność trzymania Maleństwa za główkę. Myślałam, że to się nadaje tylko dla troszkę większego niemowlaka, trzymającego główkę, a tu się okazuje, że zagranico kąpią w tym wynalazku noworodki w szpitalach:
https://youtu.be/mSkLag1J2gM
Maluszek wydaje się zadowolony z takiej kąpieli, ten tutaj nawet zasnął w trakcie (naprawdę można zanurzać noworodkowi uszy w wodzie?):
https://youtu.be/5Kt_s5ddZBg"Kiedy śmieje się dziecko, śmieje się cały świat"
- Janusz Korczak
PAI-1 4G (heterozygota), ANA2 1:320, niedoczynność tarczycy, hiperprolaktynemia
7t1d (*) -
Pierniczkowa, kciuki zacisniete!!
Młody drzemie wiec mam chwile oddechu. Pięknie mu dziś zorganizowałam czas - pojechaliśmy na shopping 😁. Najpierw decathlon potem jubiler w galerii. Postanowiłam sobie zrobić zawczasu prezent urodzinowy bo pod koniec lipca mogę nie dać rady. Kupiłam sobie zawieszkę do łańcuszka
.
W Decathlonie kupiłam piłkę do ćwiczeń krocza, która poleciła mi fizjo. Mam na niej siadać. Mam już za sobą pierwsze posiedzenie i trochę masakra. Na początku siedzieć 3 min a potem to już jeść na niej obiad 😁.
Młody wstanie to jedziemy na płac zabaw żeby nie było ze taka całkiem wyrodna jestem 😅.

Pilka w Decathlonie kosztuje 5,99
. Chyba, ze jedziesz z dzieckiem to jemu tez musisz kupić ale oczywiście droższa 😁
Wiadomość wyedytowana przez autora: 15 lipca 2019, 13:42
Bobby29, Agagusia, emi2016, Smerfelinka lubią tę wiadomość
[/url] -
Nacha wrote:Ale lidlowe chusty dostępne tylko online

Ja się zastanawiam czy iśc na jakiś kurs chustonoszenia i czy jeszcze teraz czy już z maluszkiem
Ja przy 1 dziecku średnio wykorzystalam chuste. Na początku sie balam, potem wygodniejsze okazalo sie nosidlo.
Generalnie teraz właśnie mysle, aby umowic sie z jakas babeczka od chustonoszenia, ale dopiero po narodzinach. Przy 1 dziecku bylam na jakis warsztatach przed, ale co dziecko to nie lalka
Ja sie jednak balam, ze mi wypadnie, albo zle zawiaze i skrzywie dziecku kręgosłup