Sierpniówki 2019 !!!
-
WIADOMOŚĆ
-
redken wrote:Ania95, mi ginekolog i endokrynolog powiedzieli, że wystarczy 15min odczekać

Jeżeli chodzi o objawy to u mnie jest różnie. Są dni z mdłościami, bólem piersi, okropnym bólem głowy i są takie, że wszystko jest ok.
Z takich stałych rzeczy to baaardzo słaba kondycja, ból brzucha no i masakryczne zaparcia
A mi ginekolog i endokrynolog, że 30 minut
zresztą jak widzę, to wszyscy czekają te 30 minut. Pierwszy raz słyszę, że 15
-
joan85 wrote:Mnie siostra męża mówiła, żeby nie jeść nic z laktozą na śniadanie po tabletce, bo się nie wchłonie. Ona też musiała w ciązy brać i tak jej lekarka radziła.
To słabo
bo ja na śniadanie to tylko płatki z mlekiem mogę zjeść
nic innego nie przełknę.
-
Chimera wrote:Ja zawsze lubiłam słodkiego pojeść, a teraz mnie w ogóle nie ciągnie. Pewnie są tacy co zaraz by nam z diety płeć wywróżyli

Mam identyko!!![*] Jagoda 18.03.2014
[*] Antosia 13.01.2019
Mutacja V Leiden hetero (acard 150mg.,heparyna 0,6ml.)
MTHFR 1298A>C hetero
Niedoczynność tarczycy Euthyrox N 150 -
Mi endo mówiła ze powinno sie godzine od euthyroxu, te 30 min to minimum. O tez mowila ze 2 h na kawe. Ja ostatnio wstaje kolo 6 na siku, wtedy biore tabsa i spie dalej do 9..10...
Strasznie nie chce mi się wstawać rano:)

22.03.2017 r. Aniołek [`] (11tc)
11.2017-10.2018- 4 ciąże biochemiczne
01.08.2019 r. - przewidywany TP naszej córeczki Olci
-
Tez mam identycznie ze słodkim - odrzuca mnie. Ciekawe czy bedziemy mialy ta sama płeć dzieciaczków, wtedy zobaczymy czy to sie sprawdza:) oczywiscie z przymróżeniem oka:)
OlaWi lubi tę wiadomość

Wojtek(2012), Adaś(2015)
20.07.2019 - jest z nami Krzyś
- 37t2d, 2600g, 52cm -
redken wrote:Widać moi lekarze bardziej humanitarni

Kochana od 15 lat biorę, to chyba się przyzwyczaiłam i mi wsio ryba
Tu chodzi o wchłanianie się hormonu, poszukaj badań na ten temat
Stąd jest właśnie te min. 30 minut i 2 godziny do kawy. najlepiej chyba położyć tabsy na szafce nocnej i szklankę wody, po otwarciu oczu połknąć i już Ci się czas wydłuża - wstanie, mycie itp.
nick nieaktualny, emi2016 lubią tę wiadomość
[*] Jagoda 18.03.2014
[*] Antosia 13.01.2019
Mutacja V Leiden hetero (acard 150mg.,heparyna 0,6ml.)
MTHFR 1298A>C hetero
Niedoczynność tarczycy Euthyrox N 150 -
Limerikowo wrote:ja a propos Euthoryxu mialam powiedziane, ze dawka 25 I po 30min sniadanie a wieksze dawki to nalezy odczekac godzine by lek dobrze sie wchlanal i dzialal
Litości, ja biore 125 i 150 co drugi dzień...Rzadko kiedy uda mi się tyle odczekać...
nick nieaktualny lubi tę wiadomość
-
Ania95 wrote:To słabo
bo ja na śniadanie to tylko płatki z mlekiem mogę zjeść
nic innego nie przełknę.
Szwagierka akurat nie mogła tu narzekać, bo jej mąż ma nietolerancję laktozy, więc kupowali uht bezlaktozowe, w Biedrze bodajże
Ania95 lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualnymi też lekarka kazała odczekać minimum 30min z jedzeniem po Euthyroxie, zazwyczaj jak partner wstaje rano do pracy to idę i łykam ok 06:00 i spie dalej
Nic nie powiedziała na temat jedzenia co można a czego nie, w ulotce znalazłam tylko że produkty sojowe mogą osłabiać wchłanianie (nie jem mięsa żadnego i soja się u mnie pojawia, ale rano staram się unikać produktów z soi)
Wiadomość wyedytowana przez autora: 31 grudnia 2018, 09:12
-
Mam 13mm żywego człowieka! I tętno 159! Nawet nie wiecie jak się cieszę
Sylvka, natty85, Larissa90, Marimiko, redken, Anhydra, OlaWi, Ania95, Reniiata, Chimera, emi2016, Limerikowo, plinka89, nick nieaktualny, nick nieaktualny, MaBi, joan85, Malinowa Panienka, Myszowelove, smeg lubią tę wiadomość
Krzyś jest z nami od 15.08.2019 -
Malinowa, niestety też biorę euthyrox nie od dziś i to 1,5 tabletki N88
Wiem, że chodzi o wchłanianie
Jak mi się udaje to czekam dłużej, ale jak mam tak jak teraz, że nie jestem w stanie wytrzymać to po 15 min coś przegryzam. Całe szczęście wyniki mam ok
Wiadomość wyedytowana przez autora: 31 grudnia 2018, 10:19

a siku to u mnie różnie... Raz wstanę nad ranem, raz nie. Muszę pamiętać wtedy, żeby wziąć tabletkę