Sierpniówki 2019 !!!
-
WIADOMOŚĆ
-
redken wrote:Ania95, mi ginekolog i endokrynolog powiedzieli, że wystarczy 15min odczekać
Jeżeli chodzi o objawy to u mnie jest różnie. Są dni z mdłościami, bólem piersi, okropnym bólem głowy i są takie, że wszystko jest ok.
Z takich stałych rzeczy to baaardzo słaba kondycja, ból brzucha no i masakryczne zaparcia
A mi ginekolog i endokrynolog, że 30 minut zresztą jak widzę, to wszyscy czekają te 30 minut. Pierwszy raz słyszę, że 15 -
joan85 wrote:Mnie siostra męża mówiła, żeby nie jeść nic z laktozą na śniadanie po tabletce, bo się nie wchłonie. Ona też musiała w ciązy brać i tak jej lekarka radziła.
To słabo bo ja na śniadanie to tylko płatki z mlekiem mogę zjeść nic innego nie przełknę. -
Chimera wrote:Ja zawsze lubiłam słodkiego pojeść, a teraz mnie w ogóle nie ciągnie. Pewnie są tacy co zaraz by nam z diety płeć wywróżyli
Mam identyko!!![*] Jagoda 18.03.2014
[*] Antosia 13.01.2019
Mutacja V Leiden hetero (acard 150mg.,heparyna 0,6ml.)
MTHFR 1298A>C hetero
Niedoczynność tarczycy Euthyrox N 150 -
Mi endo mówiła ze powinno sie godzine od euthyroxu, te 30 min to minimum. O tez mowila ze 2 h na kawe. Ja ostatnio wstaje kolo 6 na siku, wtedy biore tabsa i spie dalej do 9..10... Strasznie nie chce mi się wstawać rano:)
22.03.2017 r. Aniołek [`] (11tc) 11.2017-10.2018- 4 ciąże biochemiczne
01.08.2019 r. - przewidywany TP naszej córeczki Olci -
Tez mam identycznie ze słodkim - odrzuca mnie. Ciekawe czy bedziemy mialy ta sama płeć dzieciaczków, wtedy zobaczymy czy to sie sprawdza:) oczywiscie z przymróżeniem oka:)
OlaWi lubi tę wiadomość
Wojtek(2012), Adaś(2015)
20.07.2019 - jest z nami Krzyś - 37t2d, 2600g, 52cm -
redken wrote:Widać moi lekarze bardziej humanitarni
Kochana od 15 lat biorę, to chyba się przyzwyczaiłam i mi wsio ryba
Tu chodzi o wchłanianie się hormonu, poszukaj badań na ten temat Stąd jest właśnie te min. 30 minut i 2 godziny do kawy. najlepiej chyba położyć tabsy na szafce nocnej i szklankę wody, po otwarciu oczu połknąć i już Ci się czas wydłuża - wstanie, mycie itp.Nacha, emi2016 lubią tę wiadomość
[*] Jagoda 18.03.2014
[*] Antosia 13.01.2019
Mutacja V Leiden hetero (acard 150mg.,heparyna 0,6ml.)
MTHFR 1298A>C hetero
Niedoczynność tarczycy Euthyrox N 150 -
Limerikowo wrote:ja a propos Euthoryxu mialam powiedziane, ze dawka 25 I po 30min sniadanie a wieksze dawki to nalezy odczekac godzine by lek dobrze sie wchlanal i dzialal
Litości, ja biore 125 i 150 co drugi dzień...Rzadko kiedy uda mi się tyle odczekać...Sung lubi tę wiadomość
-
Ania95 wrote:To słabo bo ja na śniadanie to tylko płatki z mlekiem mogę zjeść nic innego nie przełknę.
Szwagierka akurat nie mogła tu narzekać, bo jej mąż ma nietolerancję laktozy, więc kupowali uht bezlaktozowe, w Biedrze bodajże
Ania95 lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualnymi też lekarka kazała odczekać minimum 30min z jedzeniem po Euthyroxie, zazwyczaj jak partner wstaje rano do pracy to idę i łykam ok 06:00 i spie dalej Nic nie powiedziała na temat jedzenia co można a czego nie, w ulotce znalazłam tylko że produkty sojowe mogą osłabiać wchłanianie (nie jem mięsa żadnego i soja się u mnie pojawia, ale rano staram się unikać produktów z soi)
Wiadomość wyedytowana przez autora: 31 grudnia 2018, 09:12
-
Mam 13mm żywego człowieka! I tętno 159! Nawet nie wiecie jak się cieszę
Sylvka, natty85, Larissa90, Marimiko, redken, Anhydra, OlaWi, Ania95, Reniiata, Chimera, emi2016, Limerikowo, plinka89, KB2018, Misi@, MaBi, joan85, Malinowa Panienka, Myszowelove, smeg lubią tę wiadomość
Krzyś jest z nami od 15.08.2019 -
Malinowa, niestety też biorę euthyrox nie od dziś i to 1,5 tabletki N88 Wiem, że chodzi o wchłanianie Jak mi się udaje to czekam dłużej, ale jak mam tak jak teraz, że nie jestem w stanie wytrzymać to po 15 min coś przegryzam. Całe szczęście wyniki mam ok
Wiadomość wyedytowana przez autora: 31 grudnia 2018, 10:19