Sierpniówki 2019 !!!
-
WIADOMOŚĆ
-
nick nieaktualny
-
Może głupio to zabrzmi ale zazdroszczę Wam tego rzygania Chyba bym była spokojniejsza. Trochę mnie mdli, ale w poprzednich nieudanych ciążach też mdliło.. zaraźcie mnie
01/2017 - 8tc[*] 06/2018 - 10tc [*] Hashimoto, nadpłytkowość, PAI1 hetero, Mthfr homo, ANA(+)
-
Larissa90 wrote:Ja jestem ciągle głodna ale jak już zjem za dużo to mnie mdli i częściej wymiotuję Wczoraj prawie zwróciłam śniadanie ale jakoś wytrzymałam a dzisiaj zjadłam połowe obiadu a za 5 min wylądował w muszli... No i męczą mnie zaparcia. Kupiłam dzisiaj lactulosum bo wczorajsze suszone śliwki i jabłko nic nie dały i jakoś mi się wkońcu udało wypróżnić. Wczoraj się przestraszyłam bo krew mi z hemoroidów poleciała jak próbowałam się załatwić, w pierwszej ciąży się ich nabawiłam. Ale kupiłam maść, smaruję i narazie jest ok. Piersi nadal bolą, trochę mniej ale bolą i puchną A poza tym to żadnych bóli brzucha czy plamień na szczęście nie mam
-
Mi mdłości minęły mam nadzieję bezpowrotnie, zmęczenie podwójne mnie dopada no i rozciąganie podbrzusza mi dokucza, rano mam cały obolały brzuch jakby mnie ktoś skopał :p ale staram się o tym nie myśleć bo im więcej myślałam o przypadlosciach, tym bardziej mi doskwierały
-
Julia93 wrote:Może głupio to zabrzmi ale zazdroszczę Wam tego rzygania Chyba bym była spokojniejsza. Trochę mnie mdli, ale w poprzednich nieudanych ciążach też mdliło.. zaraźcie mnie
To tak jak ja też żadnego rzygania zresztą nawet mnie nie mdli w ogóle żadnych objawów. Też bym była spokojniejsza jak by jakiś ciążowy objaw byłWiek 25 lat
Niedoczynność tarczycy L-Thyroxin 75
AMH 9,96
Początek stymulacji 29.10.2108
Punkcja 16.11.2018
Transfer 21.11. 2018
13.12.2018 jest ❤
-
Ja dziś poszłam na zakupy, to mnie takie swędzenie skóry dorwało, że nie dałam rady i przystanęłam, żeby podrapać xD. Mdłości dostałam w sklepie aż sobie małą puszkę coli kupiłam. Zaparcia w tej ciąży wyjątkowo na samym początku, w ciąży z synem dopiero w trzecim trymestrze miałam, tak samo zgaga przed porodem i tylko dlatego, że się najadłam buł drożdżowych.
-
nick nieaktualnyDomi_tur wrote:Mi mdłości minęły mam nadzieję bezpowrotnie, zmęczenie podwójne mnie dopada no i rozciąganie podbrzusza mi dokucza, rano mam cały obolały brzuch jakby mnie ktoś skopał :p ale staram się o tym nie myśleć bo im więcej myślałam o przypadlosciach, tym bardziej mi doskwierały
-
Misi@ wrote:A kiedy minęły? Ech zazdroszczę;p
Misi@ lubi tę wiadomość
-
Ja wymiotowalam tylko raz i trochę mnie.to martwi bo w ciąży Z Tosia rzygam do połowy 2 trymestruStarania od 2013r.
2015r. - 2x IUI hsg, histeroskopia
2 maja 2016r. IVF ciąża biochemiczna
12 lipca 2016r. CRIO
12 sierpnia 2016r. CRIO kariotypy ok
3 stycznia 2017r. szczepienia, intralipid i transfer ❤
02.09.17r. urodziła się Tosia ❤
15.10.18r. Aniołek 21.07.19r. urodził się Franio❤ -
Ja juz od dwoch tygodni nie rzygam ale mdłości sie pojawiają: zwłaszcza jak jestem głodna albo zjem za dużo. Cycki mnie cały czas bola masakrycznie, no i podbrzusze boli mnie caaaaaaly czas. Raz mocniej, raz lżej, ale wlasciwie bez przerwy. Moze za duzo sie forsuje? Przed chwilą bolało mnie tak, że szlam jak kaczka, az musialam wziąć nospe.
Czasami też kręci mi sie w głowie i jest mi slabo, ale nie wiem od czego to.
22.03.2017 r. Aniołek [`] (11tc) 11.2017-10.2018- 4 ciąże biochemiczne
01.08.2019 r. - przewidywany TP naszej córeczki Olci -
Domi_tur wrote:Kilka dni temu. Na szczęście nie spotkałam się ani razu z muszlą klozetową, ale często smażąc rano jajecznicę leżałam na podłodze w kuchni blada :p od 3-4 dni jest super, tyle że budzę się tak głodna, że mam ochotę zjeść własną rękę
Ja też rano jestem meeega głodna! A muszę najpierw połknąć euthyrox i odczekać 30 minut. To jest dla mnie ciężkieNacha lubi tę wiadomość
-
U mnie z objawów to tylko bolące piersi
I tak ma być. W każdej zdrowej ciąży tak było. Dopiero ok 7tc w trzeciej ciąży odrzucilo mnie od kawy i miałam metaliczny posmak w ustach. I tyle. Jak będzie teraz, zobaczymy...
U mnie dopiero początekCiąża - poród, połóg - grupa fb
Witek ❤️ 25.08.2019 ❤️ 4070g i 56cm ❤️ vbac
Mama czterech ❤️
Mama aniołka 9.2018r -
Ania95, mi ginekolog i endokrynolog powiedzieli, że wystarczy 15min odczekać
Jeżeli chodzi o objawy to u mnie jest różnie. Są dni z mdłościami, bólem piersi, okropnym bólem głowy i są takie, że wszystko jest ok.
Z takich stałych rzeczy to baaardzo słaba kondycja, ból brzucha no i masakryczne zaparciaWiadomość wyedytowana przez autora: 30 grudnia 2018, 21:40
-
Mi też masakryczne mdłości i bóle żołądka minęły ok tygodnia temu. Teraz zdarzają się sporadycznie, przez krótki czas. Za to mój żołądek to jakaś jama chłonąco-trawiąca, preferujaca dietę słodyczowo- sernikową. Mam nadzieję, że niedlugo lekarz odwoła reżim łóżkowy i będę mogła tyłek odkleic od kanapy co by się trochę poruszać, bo inaczej, za niedługi, będzie łatwiej mi się toczyć niż spacerować
PAI-1 4G/5G homo, MTHFR 677C>T/wt hetero, kariotypy OK -
Ania95 wrote:Ja też rano jestem meeega głodna! A muszę najpierw połknąć euthyrox i odczekać 30 minut. To jest dla mnie ciężkie
Znam ten ból, też muszę brać. Mnie endo mówiła, że najlepiej nawet godzinę przed posiłkiem ale 30 min to minimum, żeby się wchłonął.
Ania95 lubi tę wiadomość
-
Mdłości są od wczoraj lżejsze i cieszy mnie to, ale też trochę martwi... ale nic to - musi być dobrze!
Głodna chodzę też, ale dużo na raz nie zjem. Zapach kawy i piwa doprowadza mnie do kresu... idziemy jutro posiedzieć na Sylwka do sąsiadów, ale oni na mnie dmuchają u chuchają
Co do czystości w domu, to ja przemilczę - mam 4 psy, do tego psiaki hotelowe się pojawiają czy szczeniaki. Mogłabym odkurzać 3 razy dziennie i nadal podłogi "czyste" nie byłyby
Ja suszarkę chciałabym kupić, jak pralnię zrobimy. Ja lubię suszyć pościel na wietrze, ale wieszam na suszarce koło potoku górskiego i pachnie inaczej to pranie niż suszone w mieście
Co do tabletki to 30 min. to minimum. A i jeszcze nie powinno się podobno pić kawy ok. 2 godziny po tabletce.k84 lubi tę wiadomość
[*] Jagoda 18.03.2014
[*] Antosia 13.01.2019
Mutacja V Leiden hetero (acard 150mg.,heparyna 0,6ml.)
MTHFR 1298A>C hetero
Niedoczynność tarczycy Euthyrox N 150 -
Anhydra wrote:Mi też masakryczne mdłości i bóle żołądka minęły ok tygodnia temu. Teraz zdarzają się sporadycznie, przez krótki czas. Za to mój żołądek to jakaś jama chłonąco-trawiąca, preferujaca dietę słodyczowo- sernikową. Mam nadzieję, że niedlugo lekarz odwoła reżim łóżkowy i będę mogła tyłek odkleic od kanapy co by się trochę poruszać, bo inaczej, za niedługi, będzie łatwiej mi się toczyć niż spacerować
Ja stosuję dietę sledziowo-kwaśno-węglowodanową choć jak rzadko jem słodycze, tak teraz nie pogardzę przy tym wszystkim odeszła mi ochota na wszelkie aktywności... Także luzik, nie tylko Ciebie łatwiej będzie przeskoczyć niż obejśćAnhydra, OlaWi lubią tę wiadomość