X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Sierpniówki 2019 !!!
Odpowiedz

Sierpniówki 2019 !!!

Oceń ten wątek:
  • trzydziecha Autorytet

Wysłany: 17 lipca 2019, 22:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Malinka mocne kciuki!!!

Malinka7 lubi tę wiadomość

Starania od 06.2017
    12.12.2018 - 2 kreski + beta 308
    04.01.2019 - mamy serduszko <3
    22.08.2019 - Tomuś jest już z nami <3 <3 <3

n59y9vvj275r1f8v.png
  • Niebieska Gwiazda Autorytet

Wysłany: 17 lipca 2019, 22:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ania95 wrote:
    Niebieska, faceci już tacy są, że lubią męskie wypady, piwko i trochę szaleństwa. Mój mąż teraz bardzo dużo pracuje i widzę, że mu tego brakuje. Chciałabym, żeby raz w tygodniu spotkał się z kumplami i porządnie napił, ale za każdym razem jak mu to proponuję, to on mówi, że nie, bo przez to, że ma tylko wolne w niedzielę to woli sobotni wieczór ze mną spędzić. Mam nadzieję, że mu się praca unormuje za jakiś czas i będzie mógł wrócić do tych męskich spotkań ;)
    Chociaż jeśli czujesz, że kumpli ma na pierwszym miejscu to niedobrze :/ pogadaj z nim o tym spokojnie. Może hormony szaleją :) ja dzisiaj się popłakałam, bo stwierdziłam, że nie mam sił ogarnąć chaty. Porażka ;)

Tu chodzi o priorytety.Np.syn 4 miesiące temu miał jelitowke.Dostał w niedziele wymioty,biegunka,było źle.Wiadomo,że kiepska noc będzie.On umówiony z kumplami w poniedziałek.Jak wyjdzie z domu o 6.30 to wróci o 23.Ja unikam syna,wszystko w maseczce byle się nie zarazić,a on mnie pyta co sądzę o tym by spotkał się z kumplami.Była teściowa do pomocy ale ona mało ogarnięta i jak jest do pomocy i tak dużo roboty mam.Nie mam nic przeciwko spotkaniom z kumplami tylko o brak wyczucia kiedy może sobie na to pozwolić.Ja też lubię sobie wyjść i spotkać ze znajomymi.Zastanawiam się co zrobi jak drugi maluch się pojawi.Na początku będzie trudno.Starszy będzie zazdrosny i trzeba będzie poświęcić mu bardzo dużo uwagi.Na znajomych przez chwilę nie będzie czasu.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 17 lipca 2019, 22:37

• nick nieaktualny

Wysłany: 17 lipca 2019, 22:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bobby u mnie podobnie i trochę się martwię.. bo czytałam skolei o małowodziu :/ tak źle i tak niedobrze. Jutro mam wizytę to się dowiem co i jak. Nie mogę rodzić w weekend d bo będę sama w domu z synem. Mąż jedzie pomoc wujkowi przy zakładaniu czegoś tam w jego nowym domu ;/ chciał mnie zabrać, ale wizja że będę w obcym domu przez 10 godzin pilnować by Antek nie spadł że schodów albo czegoś nie zrobił mnie bardziej przeraża.
    Dziś moc mnie opuściła.. Ale chyba taki dzień bo zadbaliśmy razem z Antkiem w łóżku. Teraz ja wstałam A mąż nadal z nim chrapie.

Malinka trzymam kciuki <3
    Wow A jednak może pełnią na kogoś zadziałała.

Bobby29, Malinka7 lubią tę wiadomość

• natty85 Autorytet

Wysłany: 17 lipca 2019, 22:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wiedzialam ze o czyms zapomnialam ;) dziewczyny gdzie kupowalyscie prześcieradła do kołyski????

Starania od 2013r.
    2015r. - 2x IUI :( hsg, histeroskopia
    2 maja 2016r. IVF ciąża biochemiczna :(
    12 lipca 2016r. CRIO :(
    12 sierpnia 2016r. CRIO :( kariotypy ok
    3 stycznia 2017r. szczepienia, intralipid i transfer ❤
    02.09.17r. urodziła się Tosia ❤
    15.10.18r. Aniołek 21.07.19r. urodził się Franio❤
  • werni Autorytet

Wysłany: 17 lipca 2019, 22:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Niebieska tak czytam o twoim jakbym czytała o ex. Potrafił sam ogarniać mieszkanie czy coś zrobić do jedzenia. Ale też stawiał kumpli na 1 miejscu. Często wypominal i się kłócil.

Mój mąż za to dużo mi pomaga i codziennie mówi ze nas kocha. Tez wzięliśmy ślub jak baileys na wiosnę przez ciążę ale i tak chcieliśmy od początku związku zostać rodziną.

Co do małego. Właśnie 1 raz usłyszałam jak w brzuchu coś pstryknelo. Na fb na grupie widziałam wątek jak dziewczyny o tym pisały.

Niebieska Gwiazda lubi tę wiadomość

f2wlsg1849ksqu5m.png

mhsv20mmdqfv97ge.png
    Na ovu od 07.07.2014

Prl-maj 950
    Tsh- maj 3.04
    Androstedion-wysoki-zostal obnizony za pomoca tabl. Anty.

Nasz cud Wojtuś 😍
  • werni Autorytet

Wysłany: 17 lipca 2019, 22:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Natty ja to widziałam i mam też polubione na allegro prześcieradła za 10zl. Podobno są ok. Jeszcze ich nie zamawialam.

f2wlsg1849ksqu5m.png

mhsv20mmdqfv97ge.png
    Na ovu od 07.07.2014

Prl-maj 950
    Tsh- maj 3.04

Nasz cud Wojtuś 😍
  • zielonooka7 Autorytet

Wysłany: 17 lipca 2019, 22:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    natty85 wrote:
    Wiedzialam ze o czyms zapomnialam ;) dziewczyny gdzie kupowalyscie prześcieradła do kołyski????

Ja mam te z Ikei: https://m2.ikea.com/pl/pl/p/solgul-przesc-z-gumka-do-kolyski-w-kropki-w-paski-70368740/

2nn3csqv5aa4ewil.png
    w5wqio4pmt9rfpnw.png

• Mary Magdalena Autorytet

Wysłany: 17 lipca 2019, 22:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny, któraś pisała o lanolinie zamawianej w aptece. Trzeba mieć na to jakaś receptę/przepis czy zwyczajnie mówisz w okienku, że chcesz maść z lanoliny i ci robią?

tb73vut14i57zd3c.png
  • Bobby29 Autorytet

Wysłany: 17 lipca 2019, 22:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Werni co to jest jak tak pstryknie? Ja miałam coś takiego że dwa dni temu. I ostatnio też.mialam takie bulgotki jakby. Ale to pstryknięcie było wyraźne.

♥️ Matylda jest z nami od 15.08.2019 ♥️

Novum ICSI
    Czynnik męski (azoospermia -> cryptozoospermia)
    Punkcja 17.06.2017 -> 6 zapłodnionych komórek = 6 zarodków
    ET 20.06.2017 :(
    Crio 31.10.2018 :(
    Crio 01.12.2018 Beta - 9dpt 109 - 11dpt 370 - 26dpt <3 Harmony OK. Dziewczynka <3
    2 mrożaki
  • werni Autorytet

Wysłany: 17 lipca 2019, 23:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bobby właśnie nie wiem co to jest. Na grupie na fb tez dziewczyny nie wiedziały. Mi się pierwszy raz zdazylo to psyrykniecie a bulgotanie z kilka razy. Ale na szczęście maluch się rusza. Wczoraj w dzień mało co ale za to w nocy tak i nie dawał spać.

f2wlsg1849ksqu5m.png

mhsv20mmdqfv97ge.png
    Na ovu od 07.07.2014

Prl-maj 950
    Tsh- maj 3.04

Nasz cud Wojtuś 😍
  • DrzewkoPomarańczowe Autorytet

Wysłany: 17 lipca 2019, 23:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    To moje „problemy” z mezem maja zupełnie inne tło. On zdecydowanie stawia rodzine na pierwszym miejscu i np jak się umawia z kumplami to o takiej porze żeby mi jeszcze młodego na wieczór ogarnąć itp. Poza tym robi to raczej nie częściej niż raz w miesiącu. Ojcem jest bardzo opiekuńczym i odpowiedzialnym.
    My się ostatnio kłócimy o pierdoly straszne. On chyba tez jakoś po męsku jest w napięciu w związku z tym co się niedługo wydarzy i czasem coś wypali bez przemyślenia. A ja z kolei bardziej wrażliwa jestem w ciąży i zaraz mi przykro, łzy stają w oczach itp.
    Ciekawa jestem co będzie po porodzie bo jeśli ja będę w takim stanie psychicznym jak po poprzednim to będzie nam bardzo trudno. Ale nie ma co się nastawiać :)

aadd84dc14.png[/url]
  • nick nieaktualny

Wysłany: 17 lipca 2019, 23:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    zielonooka7 wrote:
    Ja mam te z Ikei: https://m2.ikea.com/pl/pl/p/solgul-przesc-z-gumka-do-kolyski-w-kropki-w-paski-70368740/

Mam kilka roznych - z HubiWorld z Allegro, z Pink No More, ale Ikeowe tez uwazam za najlepsze, jesli chodzi o stosunek cena/jakosc.
    Tylko ja je kupilam do łóżeczka, bo kołyske mamy okrągłą (kosz Mojzesza), wiec musiałam do niej kupić inne. Ikea nie robi okrągłych

• nick nieaktualny

Wysłany: 17 lipca 2019, 23:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mary Magdalena wrote:
    Dziewczyny, któraś pisała o lanolinie zamawianej w aptece. Trzeba mieć na to jakaś receptę/przepis czy zwyczajnie mówisz w okienku, że chcesz maść z lanoliny i ci robią?

Ja pisałam. Ponoć to zależy od apteki, w niektórych chcą receptę, a bez recepty liczą sobie jakieś chore pieniądze (100 zl?!). Ja poszłam do konkretnej apteki poleconej w mojej szkole rodzenia i tam robią te lanoliny na bieżąco dla pacjentek szkoły i sprzedają za mniej niz 20 zl bez żadnych recept 🙂
    Swoją droga, uzywam od 2 dni i to jest sztosik, jakie są po tym fajne sutki 😀

• Ania95 Autorytet

Wysłany: 17 lipca 2019, 23:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Niebieska Gwiazda wrote:
    Tu chodzi o priorytety.Np.syn 4 miesiące temu miał jelitowke.Dostał w niedziele wymioty,biegunka,było źle.Wiadomo,że kiepska noc będzie.On umówiony z kumplami w poniedziałek.Jak wyjdzie z domu o 6.30 to wróci o 23.Ja unikam syna,wszystko w maseczce byle się nie zarazić,a on mnie pyta co sądzę o tym by spotkał się z kumplami.Była teściowa do pomocy ale ona mało ogarnięta i jak jest do pomocy i tak dużo roboty mam.Nie mam nic przeciwko spotkaniom z kumplami tylko o brak wyczucia kiedy może sobie na to pozwolić.Ja też lubię sobie wyjść i spotkać ze znajomymi.Zastanawiam się co zrobi jak drugi maluch się pojawi.Na początku będzie trudno.Starszy będzie zazdrosny i trzeba będzie poświęcić mu bardzo dużo uwagi.Na znajomych przez chwilę nie będzie czasu.

Kurczę, to nieciekawie :/ a może Ty zacznij wychodzić, a on niech się opiekuje synem. Tak kilka razy w tygodniu i może w końcu coś do niego dotrze. Musi chyba na własnej skórze się przekonać jak to jest kiedy jedna osoba baluje, a druga siedzi w domu i dzieci ogarnia.

werni lubi tę wiadomość

• werni Autorytet

Wysłany: 17 lipca 2019, 23:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Podobno jak ma się podraznione piersi po karmieniu jest dobre własne mleko. Leczy rany po ugryzieniach.

f2wlsg1849ksqu5m.png

mhsv20mmdqfv97ge.png
    Na ovu od 07.07.2014

Prl-maj 950
    Tsh- maj 3.04

Nasz cud Wojtuś 😍

Wysłany: 17 lipca 2019, 23:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ania95 wrote:
    Kurczę, to nieciekawie :/ a może Ty zacznij wychodzić, a on niech się opiekuje synem. Tak kilka razy w tygodniu i może w końcu coś do niego dotrze. Musi chyba na własnej skórze się przekonać jak to jest kiedy jedna osoba baluje, a druga siedzi w domu i dzieci ogarnia.

Wychodzę na spotkania ze znajomymi również.Chodzi mi o to,że jeśli np dziecko jest chore spotkanie bym odwołała,.Wtedy nie poszedł bo na niego nakrzyczałam.Mi się w głowie nie mieści,że w takiej sytuacji pytał co o tym myślę.
    Muszę popracować nad jego tokiem myślenia i nad tym co jest ważne.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 17 lipca 2019, 23:36

• werni Autorytet

Wysłany: 18 lipca 2019, 00:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Trzeba jemu widać uświadomić co jest ważniejsze.

Niebieska Gwiazda lubi tę wiadomość

f2wlsg1849ksqu5m.png

mhsv20mmdqfv97ge.png
    Na ovu od 07.07.2014

Prl-maj 950
    Tsh- maj 3.04

Nasz cud Wojtuś 😍
  • Sylvka Autorytet

Wysłany: 18 lipca 2019, 00:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Malinka kciukasy zaciśnięte ✊✊

Malinka7 lubi tę wiadomość

3.08.22r. Anielka 🍼👶🥰
    5.09.21r. Antosia 11 +3 tc [*] 💔👼
    27.08.20r. [*]
    27.07.19r. Błażej 🍼👶🥰
    7.07.16r. [*]
    3.08.15r. [*]

• plinka89 Autorytet

Wysłany: 18 lipca 2019, 00:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ech, jestem w szpitalu.
    Przyjechalam na ktg i zostawili na obserwacji, skurcze sa, alenie wiadomo czy sie rozwina. Lekarz na dyżurze proponowal juz cc, ale poki co brak rozwarcia, wiec poczekam do rana chyba czy cos sie rozwinie czy przejdzie.
    Najbardziej przykro mi, ze corci w domku... Juz tęsknię!
    Ogólnie jestem mega wystraszona...

Wiadomość wyedytowana przez autora: 18 lipca 2019, 00:12

3jgx3e3kie55f15r.png

Wysłany: 18 lipca 2019, 00:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    plinka89 wrote:
    Ech, jestem w szpitalu.
    Przyjechalam na ktg i zostawili na obserwacji, skurcze sa, alenie wiadomo czy sie rozwina. Lekarz na dyżurze proponowal juz cc, ale poki co brak rozwarcia, wiec poczekam do rana chyba czy cos sie rozwinie czy przejdzie.
    Najbardziej przykro mi, ze corci w domku... Juz tęsknię!
    Ogólnie jestem mega wystraszona...

Ojojoj,trzymam kciuki.

‹‹ 1041 1042 1043 1044 1045 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Odstawienie tabletek antykoncepcyjnych a zajście w ciążę

Bierzesz tabletki antykoncepcyjne i czujesz, że przyszedł czas na odstawienie tabeletek, bo chciałabyś już zajść w ciążę? Podobnie jak w przypadku przyjmowania tabletek, odstawienie ich także musi być świadomym działaniem. Zanim podejmiesz taką decyzję, warto dowiedzieć się, jakie mogą być ewentualne objawy odstawienia tabletek antykoncepcyjnych. Jak cały proces wpływa na organizm kobiety? Czy przyczynia się ona do komplikacji związanych z zajściem w ciążę? Odpowiadamy!  

CZYTAJ WIĘCEJ

Cykl miesiączkowy a wygląd kobiety - wpływ na skórę i włosy

Cykl miesiączkowy i przemiany hormonalne, które w nim zachodzą mają wpływ na funkcjonowanie całego organizmu. Cykl miesiączkowy a wygląd - jak hormony mogą wpływać na Twoją skórę i włosy? W których fazach cyklu Twoja cera może być w lepszej kondycji, a kiedy mogą pojawiać się problemy? Hormony a trądzik - kiedy problemy z wypryskami mogą się nasilać? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Kwasy Omega-3 - ważny składnik w diecie przyszłej mamy

Kwasy omega-3 są bardzo istotnym składnikiem w diecie, o którym warto pomyśleć już na etapie starań o dziecko. Idealnie, aby po konsultacji z lekarzem, suplementować kwasy już od pierwszych dni ciąży. Dlaczego są takie ważne? Jaką pełnią rolę? Jak wybrać odpowiedni suplement? 

CZYTAJ WIĘCEJ