Sierpniówki 2019 !!!
-
WIADOMOŚĆ
-
Applejoy, Bobby29, Misi@, emi2016, Frida91, Agagusia, Pierniczkowa lubią tę wiadomość
-
Ciezko mi będzie chyba za Wami nadazac z 2 maluchow w domu!
O ile noworodek, odpukac, spokojny, to w wolnych chwilach musze poswiecic czas starszej. Widac, ze przezywa pojawienie siostry. Z jednej strony sie cieszy, z drugiej widac po zachowaniu, ze jest zestresowana nowa sytuacja. Martwi mnie to bardzo
Do tego emocjonalna hustawka poporodowa powoduje, ze wieczorami zamiast odpoczac to siadam i płaczę! Mam do siebie zal, bo przecież to niepowtarzalne chwile w zyciu i juz więcej sie nie powtórzy. Powinnam sie cieszyć, a ja sama czasem nie wiem co czuje -
natty85 wrote:A ja z pytaniem niedotyczącym noworodków...co mozna kupić dziewczynce na 2 urodziny pomysłów brak
Kuchnia, sklep, wyposazenie kuchni, lego, puzzle, ciastoline, piasek kinetyczny - wszystko zalezy jaka kwote chcesz prezznaczycnatty85 lubi tę wiadomość
-
Plinka po porodzie są chyba jeszcze gorsze hormony niż w ciąży. Pewnie też będę płakać nie jesteś sama
Co do córki daj jej czas. Musi się zaaklimatyzowac z nową sytuacją. Będzie dobrze :*Wiadomość wyedytowana przez autora: 30 lipca 2019, 12:51
plinka89 lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualnyEmi, wiki kciuki za was!
Ja wróciłam ze spaceru do piekarni i biedro i dziś już odpoczywam.
Pierścionki i obrączkę lepiej chyba ściągnąć dlatego, żeby w przypadku opuchniecia nie było ryzyka, że rozetną, żeby ratować palec. Ja swoje ściągnęłam już jakiś czas temu i nie mogę się doczekać kiedy znów założę. Praktycznie się z nimi nie rozstawałam i nadal mam odruch patrzenia na rękę kiedy coś robię - czy nie spadły, bo ich nie czuję. Mam nadzieję, że jeszcze ze 3 tyg., i wrócą na swoje miejsce.werni lubi tę wiadomość
-
Ja już po, Mały bardzo płakał - wygląda na to że jest silny i oczywiście cały tata 😉 urodził się o 12:15 ale jeszcze nie wiem ile waży i mierzy, na razie jest na oddziale noworodków i jeśli będzie wszystko dobrze to mi go dziś przyniosą.
Domi_tur, Frida91, werni, Chimera, Limerikowo, Aga9090, Applejoy, Agagusia, Niebieska Gwiazda, Bobby29, Pierniczkowa, Malinka7, Ania_1003, redken, Ania95, IGA.G, Misi@, E_linka2, AnaKwiat, summer86, DrzewkoPomarańczowe, kayama, zielonooka7, Bee_girl, plinka89, Marcelina85, natty85, Matyldaaa, sliweczka92, Myszk@, ibishka, Reniiata, Vampire lubią tę wiadomość
-
Dziadek obiecał, że jak do czwartku nie urodzę to mnie weźmie w obroty 😂 i zrobi mi taki masaż szyjki, że będę krzyczeć jak nigdy 🙈
Główka wczoraj weszła w kanał, tyle dobrze. Dostałam szereg szamańskich zaleceń, od sutków po picie coli zero i robienie mężowi dobrze dwa razy dziennie i aplikacje strzykawka... 😂😂😂
Bądź człowieku poważny jak masz takiego lekarza 👌Frida91, Chimera, Limerikowo, Applejoy, Agagusia, Ania95, trzydziecha, DrzewkoPomarańczowe, Nacha, emi2016, Marcelina85, menka2 lubią tę wiadomość
-
Będę monotematyczna.My wciąż walczymy o laktacje,ja nie z tych co się poddają choć miewam chwile zwątpienia.Byłam u 2 doradczyn,piję specyfiki na pobudzenie.Ale nie o tym,od wczoraj mam tak,że mleko zaczyna kapać jak dzieć zaczyna płakać.Czy to jest nawał?Mleka wciąż mało,młody dostaje ok 150ml mm na dobę.W ciągu dnia jest względnie dobrze,pokarmu brak w nocy między 2-5 rano.Około 5 biorę euthyrox i idę spać i o 7 znów jest pokarm.Piszę o euthyroxie bo ostatnio pojawiła się teoria,że to może od tarczycy mniej mleka.W ciąży przyplątała się niedoczynność taka trochę inna.Tsh i ft3 w samym środku normy ft4 poniżej normy a na lekach ledwo powyżej 0.7.Jutro chce zbadać hormony tarczycy.
Młody jest cudownym ssakiem i cycoholikiem.
Czy któraś z was spotkała się z podobną sytuaacją?Co dalej robić?Będę wdzięczna za wszystkie uwagi.
Teraz się popłakałam bo chciałabym dać maluchowi wszystko co najlepsze i już na początku jest źle.
Co do nastrojów i hormonów z humorami u mnie brak poza tym jednym problemem.Może mam coś nie tak z hormonami bo u mnie libido wysokie,no może ciut niższe niż w ciąży.Już nie mogę się doczekać serduszkowania ale jeszcze fizycznie za wcześnie
Sorki,że na inny temat bo to porody są teraz na topie.
-
Emi gratulacje!
emi2016 lubi tę wiadomość
♥️ Matylda jest z nami od 15.08.2019 ♥️
Novum ICSI
Czynnik męski (azoospermia -> cryptozoospermia)
Punkcja 17.06.2017 -> 6 zapłodnionych komórek = 6 zarodków
ET 20.06.2017
Crio 31.10.2018
Crio 01.12.2018 Beta - 9dpt 109 - 11dpt 370 - 26dpt Harmony OK. Dziewczynka
2 mrożaki -
Emi - gratulacje! Daj znac jak z malym. Wiki - kciuki!
Domi - niezłego masz tego dziadka-gina!!! A maz niech sie o piensety nie uponina jak Ci prostaglandyn naturalnych nie chce dac!😂zreszta nie ma tak dobrze - proporcjonalnie za liczbę dni lipcowych płaca, wiec gdyby wczoraj ruszyło to dostalibyście 2/31 z 500... to jakies....32.26 - to w sumie wez go na pizzę zaproś i mooooze sie wyrobicie w budżecie😂
Pinka - bedzie lepiej - ja tez co dzien ryczalam, teraz juz przeszlo😊a pi drugim to ryczałam ze boooooozeeee to juz ostatni raz z takim noworodkiem łeeeeee😭 No i co? Nico - mam jeszcze raz powtórkę z rozrywki i teraz tłumacze sobie ze nie bede rozmyślala. Jak mnie jeszcze kiedys najdzie tak na serio to kto mi zabroni - co najwyzej maż😁
Co do jedzenia po cc, ja po 6 godzinach, ze względu na znieczulenie ogólne - dostalam pozwolenie na wode i ze niby z jedzenia dopiero kleim rano. Ale okazalo sie ze jak mam ochote to moge biszkopty sobie zjesc. Mowie ze suuuper, przygotowałam je wlasnie na po porodzie i moze ze 2 zjem. A polozna do mnie, ze moge i cala paczke skonsumować😊zjadłam 4 i bylo git.Wiadomość wyedytowana przez autora: 30 lipca 2019, 13:52
emi2016, plinka89 lubią tę wiadomość
Wojtek(2012), Adaś(2015)
20.07.2019 - jest z nami Krzyś - 37t2d, 2600g, 52cm -
U mnie kolejna koszmarna noc. Mieliśmy chyba 24 stopnie w nocy i tylko gdzieś w oddali widziałam jakieś wyładowania i zazdrościłam burz Dodatkowo nasze koty goniły chyba ćmę i zrzuciły doniczkę z parapetu o godz. 4.40. Huk, wszędzie ziemia, dziura w parkiecie...no super, a mąż wstaje do pracy o 6.20. Także spałam może od 5.00 do 12.00.
Próbuję się umówić na spotkanie z koleżankami z pracy ale ciągle któejś coś nie pasuje i zostaje nam chyba przyszły tydzień...i tak sobie myślę 8.08?! Przecież ja wtedy chciałam rodzić :p
Na dodatek baaardzo swędzi mnie skóra. Na początku myślałam, że tylko tam gdzie jest napięta: brzuch i piersi ale w nocy swędziały mnie strasznie przedramiona
Nie piję dzisiaj magnezu = czekam na skurcze.2019 IUI, CC 40 tc
2022 IVF, CC 36+1 tc -
Niebieska też mam euthyrox cały czas od lat. Mi pokarm leci tylko przez sen xD ale młoda je na raty bo zasypia przy piersi więc budzę, czekam 10 min i znowu otwiera dzioba. Tylko w nocy je normalnie. Plus dwa razy dziennie femaltiker i jakoś to idzie.
-
Emi, gratulacje! Zdrówka dla Was obojga!
Ja dziś obudziłam się z mdłościami i bólem pod lewym żebrem, rozważali kolkę żółciową ale jednak jest ok. KTG dobre, zapisało jeden skurcz taki na 45%, to przy okazji sprawdzili też szyjkę - zamknięta na 4 spusty. Cud będzie, jeśli mi po tym badaniu wody nie odejdą, bo miałam przez chwilę wrażenie po siku, że coś mi pocieklo 🙄. Dostałam za to receptę na syrop na zaparcia, bo ostatnia wizyta to było naprawdę very hard experience 😂. Następna wizyta w czwartek na preassesment.emi2016 lubi tę wiadomość