Sierpniówki 2019 !!!
-
WIADOMOŚĆ
-
Pierniczkowa slyszalam.jak dziecko w kanale to bardzie ciężko o dobry pomiar. Ciekawe czy machnęli się z pomiarami konkretnymi (jak np właśnie obwód główki) czy raczej zaważyła tkanka tłuszczową której było mniej niż by z algorytmu wynikało. Po porodzie mierzą teparametry wzrostowe ponownie? Czyli obwód główki, brzuszka, kość udowa? Kojarzę że chyba główkę mierzą,.ale reszta to nie mam pojęcia.
A ja po drzemce. I tak długo wytrzymałam bo poszłam dopiero po 16 a już od 14 lazilam z zapałkami na oczach. Ale czekałam.na kuriera a wiadomo było że jak tylko bym się położyła to kurier by zadzwonił domofonem...♥️ Matylda jest z nami od 15.08.2019 ♥️
Novum ICSI
Czynnik męski (azoospermia -> cryptozoospermia)
Punkcja 17.06.2017 -> 6 zapłodnionych komórek = 6 zarodków
ET 20.06.2017
Crio 31.10.2018
Crio 01.12.2018 Beta - 9dpt 109 - 11dpt 370 - 26dpt Harmony OK. Dziewczynka
2 mrożaki -
2,5 km przeszłam, kolejne 2,5 przejdę na wieczornym spacerze, poskakałam 15 min na piłce, 10 min masowałam sutki, 5 razy zbiegłam i wbiegłam po schodach. Teraz chwila odpoczynku i ciepła kąpiel. Ja chcę rodzić 😂
Domi_tur, Chimera, Bobby29, Agagusia, DrzewkoPomarańczowe, trzydziecha lubią tę wiadomość
-
Podobnie Bobby miałam pójść na drzemkę ale wkoncu nie poszłam. Po 15 ogarnelam się i godz później pojechaliśmy z moim na miejsce spotkania godz W. Powiem ze pierwszy raz byłam. Niezle przeżycie. Teraz leżę i odpoczywam.
Bobby29 lubi tę wiadomość
-
Ja też zrobiłam 3km spacerku, 30 minut na piłce i 30 minut męczenie sutków😁 doszłam do skurczy co 4 minuty na sutkach, ale przestałam masować i przeszły
Aczkolwiek plus dzisiaj jest taki, że skurczy jest sporo, nieregularne co 7-11 minut ale przynajmniej macica ćwiczy! Brawo dla niej!Ania95, Bobby29, Agagusia, Applejoy, werni, DrzewkoPomarańczowe lubią tę wiadomość
-
Dziewczyny a ja do tej pory nie wiem co to skurcz
Wiem że po pierwsze to o niczym nie świadczy, a po drugie i tak chce doczekać spokojnie do terminu CC (co myślę że się stanie!) Ale mimo wszystko jakaś taka zwykła ciekawość we mnie jest - jak to jest
Za to dogadalam dzisiaj wstępnie szczegóły sesji noworodkowej, bo studio w którym się umawiałam mają urlop pierwsze dwa tygodnie września (z moim terminem 20.08 + moje przeczucie że przenoszę mogliśmy się się nie wyrobić na standardowa noworodkową), więc mogło być różnie - wtedy zrobilibyśmy sesje niemowlęca we wrześniu, ale mnie się bardziej podobają te noworodkowe jednak Dałam więc znać że maksymalnie 16.08 będę rozpakowana więc zdążymy rzutem na taśmę z sesja muszę zacząć jakieś inspiracje na Pinterest od przyglądać♥️ Matylda jest z nami od 15.08.2019 ♥️
Novum ICSI
ET 20.06.2017
Crio 31.10.2018
2 mrożaki -
Mi lekarz robił masaż szyjki w sobotę. Rozciągną ją do 4cm. Też mnie to nie bolało, czułam tylko dyskomfort. Niestety jak widać to mi nie pomogło Odszedł mi tylko czop (już chyba cały...) i miałam przez dwie noce nieregularne skurcze które się wyciszyły
-
Martyś22 wrote:Doskonale cię rozumiem też bardzo bym chciała urodzić teraz naturalnie ale nic się nie dzieje a poinformowano mnie ze nie mam szans na wywoływanie porodu po 1 cc więc jak się nie zacznie to znowu cięcie 😐 ja mam tydzień do terminu i zaczynam wątpić że coś się ruszy
Skad jestes dokladniej? To nie prawda ze nie na szansa na żadne wywoływanie po cc. Wg rekomendacji Polskiego Towarxystwa Ginekologicznego niedozwolone sa jedynie sztuczne pristaglandyny aplikowane na szyjke. Reszta jest dozwolona. Mozesz zaczac od łagodnych metod typu masaz szyjki, balonik, niekoniecznie idcrazu zgadzać sie na oxy. Znam osobiscie dziewczynę po 2cc ktora nastepna czwórkę! dzieci urodzila SN i to jazdę po terminie, wywoływane i w okolicy lub powyżej 4kg - na Żelaznej w Wawie. Wiem ze jeszcze Pyskowice na Śląsku specjalizują sie w takich porodach, ale po 1cc nie powinnaś miec nigdzie w sumie problemu. Poczytaj grupę na fb - Naturalnie po cesarce - kopalnia wiedzy. Powodzenia!Bobby29 lubi tę wiadomość
Wojtek(2012), Adaś(2015)
20.07.2019 - jest z nami Krzyś - 37t2d, 2600g, 52cm -
redken wrote:Bobby, jaki masz fibrynogen?
Ja ma 608 mg/dl i się zastanawiam czy nie jest jednak za wysoki.
Mam 560 i też myślałam że za wysoko (norma labu do 350), ale wyczytałam.ze po 36tc do 700 jest ok
Niby lekarka moja zlecając badanie od razu mi powiedziała że będzie ponad normę żebym nie panikowała ale nie spodziewałam się że będzie aż tyle ponad normę. Natomiast wygląda na to że to jest w porządku.Wiadomość wyedytowana przez autora: 1 sierpnia 2019, 19:33
redken lubi tę wiadomość
♥️ Matylda jest z nami od 15.08.2019 ♥️
Novum ICSI
ET 20.06.2017
Crio 31.10.2018
2 mrożaki -
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny
-
Agagusia wrote:Skad jestes dokladniej? To nie prawda ze nie na szansa na żadne wywoływanie po cc. Wg rekomendacji Polskiego Towarxystwa Ginekologicznego niedozwolone sa jedynie sztuczne pristaglandyny aplikowane na szyjke. Reszta jest dozwolona. Mozesz zaczac od łagodnych metod typu masaz szyjki, balonik, niekoniecznie idcrazu zgadzać sie na oxy. Znam osobiscie dziewczynę po 2cc ktora nastepna czwórkę! dzieci urodzila SN i to jazdę po terminie, wywoływane i w okolicy lub powyżej 4kg - na Żelaznej w Wawie. Wiem ze jeszcze Pyskowice na Śląsku specjalizują sie w takich porodach, ale po 1cc nie powinnaś miec nigdzie w sumie problemu. Poczytaj grupę na fb - Naturalnie po cesarce - kopalnia wiedzy. Powodzenia!
Lublin właśnie jutro porozmawiam jeszcze raz z położna może jednak da radę jakimiś metodami wywołać nie wiem czemu tak mi powiedziano...Martyś27 -
a mój plan na wieczór to seeeen - jestem dziś sama z dziewczynami cały dzień! przetrwałam! od 21 spią obie więc idę spać i ja dobrej nocki i tych właściwych skurczy dla nierozpakowanych
Misi@, Bobby29, DrzewkoPomarańczowe, Pierniczkowa, Agagusia, werni lubią tę wiadomość